Portál AbcLinuxu, 28. dubna 2024 22:58

Týden na ITBiz.cz - Ransomware vs. útoky zevnitř

21. 12. 2016 | Redakce
Články - Týden na ITBiz.cz - Ransomware vs. útoky zevnitř  

ThinkPad X1 Yoga: Spolehlivost nikdy nebyla tak atraktivní. Ransomware vs. útoky zevnitř. Rekordní vánoční online nakupování vrcholí. Útoky DDoS – kriminální ekosystém vydírání.

ThinkPad X1 Yoga: Spolehlivost nikdy nebyla tak atraktivní

ThinkPad X1 YOGA je ozdobou nové generace profesionálních zařízení z rodiny Think. S novou yogou přichází lehké a výkonné zařízení 2 v 1, které nabízí čtyři pracovní režimy – poslouží jako klasický notebook, prezentační displej, tablet a na každém stole se bude vyjímat ve stojanovém „connect“ módu. Na první pohled zaujme nejen elegantním štíhlým tělem, ale mile překvapí také svou váhou – váží pouhých 1,27 kg.

Ransomware vs. útoky zevnitř

Rok 2016 byl z bezpečnostního pohledu rokem ransomwaru. Došlo k nárůstu jak počtu případů zašifrovaných firemních dat (a následných požadavků platby za jejich odemčení), tak také způsobů, jakým se vyděračský software k podnikovým informacím dostává. Firmy přirozeně vrhly své síly především na eliminaci této hrozby. Avšak jiné hrozby, přestože se o nich nyní méně píše, s ransomwarem nezmizely a nemělo by se na ně zapomínat, zejména tedy na ochranu koncových bodů. Proto nejen ransomware, ale pozor také na úniky dat zevnitř!

Datacentrum ProZeta nabízí Tier V

Většina datových center si stěží sáhne na certifikaci Uptime Institute na Tier III, žádné DC u nás Tier IV nemá a asi mít nikdy nebude, poskytovatel cloudových služeb ProZeta však přichází s Tier V. Zeptali jsme se Jakuba Kabourka, obchodního ředitele společnosti ProZeta, co u nich Tier V znamená a jak vypadá jejich nabídka.

Synology DiskStation DS916+ | Cloud Station Suite

Síťové úložiště do firmy samozřejmě pořizujeme především na zálohování dat. S rozmachem mobility, home office a práce na dálku nabyla na významu, kromě klasické archivace, správa oběhu dokumentů. Pohlídat, která verze dokumentu je aktuální nebo jaké nové soubory přibyly od kolegů, je důležité i v prostředí malé firmy. V rámci NASu Synology DS916+ a prostředí DSM k tomu pomáhá třeba řešení Cloud Station Suite.

CS-BETON roste s vyspělým informačním systémem

Aktivní informační systém pomáhá jednomu z největších producentů betonových výrobků u nás. Společnost využívá systém Vision32 k řízení ekonomiky, CRM, skladů, ale také stravování či sprch pro zaměstnance.

Rekordní vánoční online nakupování vrcholí

Vánoční nákupy na českém internetu letos trhají rekordy a řada prodejců zaznamenává historicky nejlepší výsledky. Zatímco v USA a ve Velké Británii jsou na internetu hlavními nákupními dny Black Friday a Cyber Monday, následující po americkém Dni díkuvzdání, v České republice a v sousedním Německu nastává vrchol vánočních objednávek až před polovinou prosince.

MS Azure udává rytmus

Sci-fi je tady, moderní technologie s osvícenými manažery ji mění v realitu, například s řešením cloudu Microsoft Azure a jeho inteligentní Cortanou.

Galileo, evropská GPS, bude využívat i družice jiných systémů

Evropský navigační systém Galileo, který má začít ve čtvrtek 15. prosince 2016 poskytovat první služby uživatelům, představuje výkonnější a přitom kompatibilní obdobu amerického systému GPS. Plně funkční by měl být v roce 2020 s celkem 30 satelity.

Útoky DDoS – kriminální ekosystém vydírání

DDoS je typ útoků, který může firmám způsobovat nemalé škody – nefunkční web a jeho služby znamenají nemožnost realizovat transakce, což znamená i blokování kontaktu se zákazníky a jinými obchodními partnery. Systémy zahlcené útoky DDoS se mohou navíc stát cílem přímého průniku.

Petabajt chytřeji a levněji

Vědecké a výzkumné instituce v dnešní době generují obrovské objemy dat, která neustále narůstají. Masarykova univerzita v Brně v letošním roce rozšířila svůj seznam datových úložišť o novou instalaci s celkovou kapacitou 1 024 TB, tedy 1 PB (petabajt). Ve výběrovém řízení zvítězilo úložiště postavené na technologii IBM Spectrum Scale a diskových polích Infortrend, která dodala specializovaná česká firma M Computers.

Informační systém K2 má nové uživatelské rozhraní a vylepšuje WMS a B2B e-shop

Nová verze informačního systému K2 s názvem K2 move přináší revoluci v oblasti uživatelského rozhraní ERP systémů. Mezi další novinky patří rozšíření integrace nástrojů řízeného skladu a B2B portálů přímo do jádra systému či nové funkce v oblasti automatizace řízení firemních procesů (workflow).

Novinky od F5 Networks s Arrow ECS

Společnost F5 Networks společně se svým distributorem Arrow ECS na odborném semináři prezentovala novinky v bezpečnostních řešeních. Za Arrow ECS prezentoval Radek Čelůstka, za F5 pak Filip Kolář, Major Account Manager Service Providers, a Radovan Gibala, Senior Field Engineer.

Bezpečnostní přehled: Hlavní exploit-kity cílí na Flash

Antiviry běžně přeskakují adresáře některých podnikových aplikací, útočníci to ale dokáží zneužít. Nejrozšířenější zranitelnosti ve statistikách. Nové služby HP pro lepší zabezpečení tiskáren. Dlouhý boj s botnetem Avalanche. Zranitelnosti: Android, iOS, medicínské implantáty.

Cloud server či hosting u SnackHost na 30 dní zdarma?

Před půl rokem vypustil nový projekt s názvem SnackHost do světa svou revoluční službu pro webové projekty, v rámci které nabízí uživatelům hosting či server ve vlastním výkonném cloudu.

Výběr ze zpráviček

Facebook chce s pomocí expertů blokovat falešné zprávy.

Obama pohrozil Rusům odplatou za hackerské útoky.

Stánkař v Praze prodával padělky Applu za čtvrtinu ceny originálů.

Yahoo: Hackeři ukradli data z miliardy uživatelských účtů.

Slevový portál NákupvAkci.cz přerušil činnost.

V příštím roce prý začne v Praze instalace laviček s WiFi signálem.

Pracovníci technologických firem odmítají pracovat pro Trumpa.

Google na Kubě podepsal dohodu urychlující přístup k jeho datům.

EK pokutovala tři japonské výrobce baterií za kartelovou dohodu.

Nejzazší termín pro objednání vánočních dárků je 19. prosinec.

Grafen i pro čtečky e-knih?

Bitcoin kvůli měnovým zmatkům v Indii dosáhl maxima za tři roky.

Výdaje Čechů za telekomunikační služby klesly na 429 Kč měsíčně.

Další články z této rubriky

Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu

Diskuse k tomuto článku

cezz avatar 21.12.2016 11:56 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz - Ransomware vs. útoky zevnitř
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
ITBiz moc nesledujem, ale co tak pozeram prehlad clankov, tak je to na 90% PR bullshit. Je ten portal jedna velka reklama na Microsoft, alebo sa mi to len zda? Ma to nejaky suvis s Linuxom, alebo je tento vycuc len zdielanie reklamy medzi portalmi?
Computers are not intelligent. They only think they are.
Fluttershy, yay! avatar 21.12.2016 15:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz - Ransomware vs. útoky zevnitř
Je ten portal jedna velka reklama na Microsoft, alebo sa mi to len zda?

To se ti jenom zdá. (hint: nedávno to byla reklama např. na IBM nebo Intel)

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
22.12.2016 11:45 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz - Ransomware vs. útoky zevnitř
Was ist das "reklama"?
23.12.2016 09:36 oplt
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz - Ransomware vs. útoky zevnitř
Takhle dementni otazka muze padnout jen na IT serveru.

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.