Portál AbcLinuxu, 6. května 2025 15:03

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
18.10.2002 11:40 bigsam72 | skóre: 1
Rozbalit Rozbalit vše TORA
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ahoj, hodne dobrej software je tez TORA toolkit for oracle je to free pokud vim je to napsany v C takze to nepotrebuje javu ( Grrr java ) a umi to MySQL,Oracle a mozna i dalsi... Je to dost dobry Cau Sam
21.10.2002 17:10 Jan Brejcha [honzik@post.cz]
Rozbalit Rozbalit vše TORA
Díky za tip na TOra, teď již nainstalováno a je to to nejlepší, co jsem zatím objevil. (umí to navíc PostgreSQL a ODBC) Bohužel ve Windows má jak TOra, tak Qt knihovny licenci na 30 dní...
18.10.2002 22:07 Miloslav Ponkrac
Rozbalit Rozbalit vše Jenom kdyby tam nebyla ta Java
Je to pekne, ale kdyz v Jave to neni ono.
20.10.2002 10:19 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
jestli mas aspon 700MHz procesor a 256 MB RAM, tak java je na desktopu naprosto v pohode pouzitelna. Az na jiny vzhled GUI prvku nepoznas, ze to neni nativni aplikace.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
20.10.2002 12:20 Miloslav Ponkrac
Nevim, nevim, v praci delam na 500 MHz Pentium a 384 MB pameti, coz uz by se melo blizit k hranici, kterou uvadite, a Java opravdu fuj. Je velmi vyrazne pomalejsi, nez nativni aplikace. Pravda, jsou to Windowsy. Na Sybase databaze existuje Javovy klient a nativni klient, a ze nevite, ve kterem vsichni delame? A to i Ti, kteri maji mnohem rychlejsi pocitace. Javovska aplikace je jednak vzdycky pomalejsi, nez nativni, takze pokud si zvyknu na rychlou praci, potom verim, ze Java je pouzitelna az na mnohem vyssich taktech procesoru. A dale Javovska aplikace je vzdycky cizi, jeji ovladani neni svazano s konvencemi systemu, neovlada se stejne, nevyuziva vsechny moznosti, apod.. Muze-li si clovek vybrat mezi podobnou nativni a Javovskou aplikaci, vetsina lidi si myslom sahne po nativni, protoze IMHO Java aplikace je IMHO z nouze cnost. Ja vim, ze se Jave asi casem nevyhneme, ale rikam bohuzel.
28.4.2003 12:39 Jakub Hegenbart
"rychlost" je v tomto případě velmi relativní pojem. Říkáte, že je velmi výrazně pomalejší, než nativní aplikace? Ale CO je pomalejší? Start programu? To nepochybně ano. Jeho běh? Jistě, ale měřil jsem si výkon na svém počítači a pokud nativně zkompilovaný program v C jel na 100%, pak Java od Sunu běhala na 50% a od IBM na 80-105% (ano, občas je JVM rychlejší než zkompilované céčko, protože sám dynamicky kompiluje a některé sekvence instrukcí dokáže asi vygenerovat lépe než některé nativní kompilátory.) Podotýkám, že nejlépe mi vyšlo GCC se všemi optimalizacemi, na které jsem přišel. Ale Java se nemá za co stydět. A pamatujte: Jsou i nativní kompilátory Javy, není problém "předkompilovat" Javovský SW do strojáku rovnou.
22.10.2002 08:32 Pavel Baxa
Rozbalit Rozbalit vše Drobná nevýhoda Veverky
Docela mi na SQuirreLu chybí možnost přímé editace dat v tabulce. Pro každou drobnou změnu musím v SQL napsat nějaké "update blablabla". Jinak si nemám na co stežovat, jako prohlížeč to běhá hezky.
22.10.2002 10:12 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Drobná nevýhoda Veverky
souhlas, toto by bylo hezke. tusim, ze to je v todo listu
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.