Portál AbcLinuxu, 15. května 2025 20:36

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
26.6.2003 09:31 FFirewall | skóre: 7
Rozbalit Rozbalit vše Mandrake magazin
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Neco malo na tohle tema: objednal jsem si rocni predplatne casopisu Mandrake magazin, dorazilo prvni cislo, a krome urcitych ceskych preklepu musim rict, ze na prvni cislo tento magazin nevypada spatne. Asi nejcennejsi na prvnim cisle byla distribuce Mandrake Linuxu v9.1. :) A co se samotne distribuce tyce, jako spravny laik, po instalaci Anjuta ani nevytvorim poradny projekt (uz pri jeho sestavovani-generovani dochazi k chybe), dokonce musim predem doinstalovat dalsi balicky, ktere nejsou soucasti distribuce, abych Anjuta vubec mohl nainstalovat. Po instalaci KDevelop jsem po vytvoreni MDI projektu tento projekt (vygenerovany wizardem) rovnez nemohl zkompilovat hned napoprve, ale nejdrive jsem musel doinstalovat dalsi moduly z distribuce (nastesti jsem je pomoci rpmdrake nasel). Co se vyvoje tyce, uvidim casem, jake moduly mi budou jeste chybet. :) Xine se mi zda byt nejaky zmrsenejsi nez tomu bylo v distribuci 9.0. Nekdo se pokusil o cesky dabing, ovsem ten vypada pod UTF-8 hrozne. :) Tolik tedy z mensich problemu po instalaci nove distribuce. Globalne vzato, distribuce Mandrake odpovida tomu, o cem se v casopise zminuji, a sice, jedna se o dobrou distribuci vhodnou pro laika a taky domaci pouziti. Z pohledu domaciho pouzivani PC doporucuju. Na strankach software media jsem se dozvedel, ze neco jako je tento casopis vychazi konecne i u nas. Konecne! Jsem rad, ze jsem si tento ctvrtletnik mohl objednat i presto, ze dosud nevim, jak budou vypadat nasledujici cisla. Ovsem za updates na CDs se to mozna jeste vyplati. Kazdopadne me ted nenapada, kolik CDs bude ctvrtletne vychazet v tomto casopise, a hlavne, co budou obsahovat. Vyssi verze distribuce Mandrake to asi nebude. :) Protoze po mensi diskusi na www.mandrake.cz, jsem zjistil, ze distribuce Mandrake vychazi tak maximalne 2x do roka, a ne 4x. Nu coz, nechme se prekvapit. Doufam, ze se bude jednat o prijemne prekvapeni. Protoze prave Mandrake Linux me stale vice presvedcuje o tom, ze bych doma mel/mohl vice pouzivat linux nez Windows. :) Ale co se vlastniho obsahu casopisu tyce ... nevim, co bude vlastne obsahovat. Zatim se mi jeho obsah zda byt trosku zbytecny. Nic nevysvetlujici? Asi ted nemuzu najit spravny vyraz.
26.6.2003 12:14 neni dulezite
Rozbalit Rozbalit vše OpenOffice vs. OpenOffice.org
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak co vlastne budete vydavat? Bude to casopis o OpenOffice.org?
26.6.2003 12:57 Lukas Danihelka
Vydavat budeme tituly v samostatne edici Linux + Extra(uz vysel Mandrake, Free BSD) a Software + Extra (Open Office, PHP) Chystame mesicnik Linux +.
26.6.2003 20:37 neni dulezite
A ja myslel, ze to bude o OpenOffice.org. Skoda.
29.6.2003 18:08 Lukas Danihelka
Ano jeden casopis bude o Open Office.org. Ale troufame si ho vydavat pouze 2 x rocne.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.