Portál AbcLinuxu, 6. května 2024 22:34

Dobře hoši, winaři!

9.1.2007 22:06 | Přečteno: 1716× | Linux | Výběrový blog

Vyšlo nám nové wine a zase ve zprávičce figuroval pojem Direct3D. Docela mě tyhle kroky zaujaly, protože nikdy jsem žádnou hru psanou v Direct 3D ve wine nerozchodil tak, aby se dala hrát :/. Určitě to nebylo konkrétní verzi wine, instalací, systémem, nepoužitím WINEDEBUG či problémem se zvukem - prostě to vím, zkusil jsem skoro vše (včetně patchování lesčím) a třeba cedega se chová naprosto stejně. Říkal jsem si že mám asi na emulaci moc pomalý počítač, ale žralo mě to - dost. Možná že má grafárna NVIDIA 5200 nemá něco, co nové GeForce 5600 už ano, a co je pro emulaci nezbytné - netuším. Doom III si zahraju a nějaké stare Might and Magicky (VII ;-)) ne. Takže jakýkoliv posun v podpoře Directu, i když už jsem ve zlepšení nevěřil, potěší.

Po chvilce váhání jsem nakonec místo učení do fyziky 0.9.29 stáhl, rozbalil, zkompiloval a spustil. A musím říct že tohle jsem nečekal - Direct hry (zatím jsem zkusil ten Magic a Midtown Madness (tam je bohužel problém s herním menu)) jedou plynule, bez sekání a dají se hrát! Takže hoši - dobrá prácička! A já možná zase začnu hrát hry :).

       

Hodnocení: 100 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

10.1.2007 18:55 Slovan | skóre: 6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobře hoši, winaři!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ja sice este mam 0.9.28 , ale i u nej som zbadal veliky pokrok. Hravam Warcraft 3 a Hitman 2. Vsetko fakci v pohode cez opengl. I ja sa musim zacat ucit fyziku :-) , ale urcite si v piatok najdem trocha casu a odskusam ze ci idu Bulanci. Jedina vec ktoru chcem este aby isla je COD 1 alebo 2 . Potom uz nebudem nic chciet. Ako i Wolfestain enemy territory je v pohode , ale dajako mi zacal sekat na notebooku , tak som ho prestal hravat. Co sa tyka True Combat elite , tak ta nova verzia mi seka uz i na velkom kompe (G.k. 5200).

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.