Portál AbcLinuxu, 1. května 2025 20:55
To spíš vidím trošku problém v tom že práškový neboli moučkový cukr se vylepšuje jakousi chemikálií aby se udržel práškový.Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovaný, ale nedávno se začaly dávat další přísady, aby ani nedělal hrudky, a některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusné.
Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovanýNení to pravda. Před rokem 1989 se protihrudkující látky používaly jen v některých cukrovarech (např. Praha - Modřany, Mělník), zatímco v jiných (Dobrovice, Hrochův Týnec) nikoliv. Poznalo se to často už na první pohled (nebo omak), protože neupravené cukry bývaly jeden velký šutr.
některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusnéPoužívá se obvykle buď amylin (upravený škrob), který je opravdu hnusný, nebo oxid křemičitý. Ten hnusný není, ale samozřejmě není ani rozpustný a člověk může zcela oprávněný pocit, že do toho cukru přisypali písek (což v podstatě tak je).
Já v tom nevidím rozdíl absolutně žádnýTak to nech koňovi, ten má větší hlavu...
Med vykousaný z panenské plástve toť nektar bohů.Běž se s tím vysrat a natoč radši pořádný pivo!
[...], má velký obsah minerálu a včely po něm mají sračku.To jako že pak udělají víc medu?
je bělený kostní moučkouNa kostní moučce je něco špatného? Tělo potřebuje vápník, ne?
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.