Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 19:42

Letní dětský tábor - nápady a inovace?

21.2.2009 14:07 | Přečteno: 2686× | Linux - readonly debian pro routery

Linux a letní tábory? Nic nemožného - v mém případě realita. Cílem tohoto zápisku je nalezení novích atrakcí nebo vedoucích pro můj tábor. Rád bych měl tábor co nejlepší - aby se dětem mooc líbil. Bohužel už se mi nedostává inovačních nápadů. Možná jsou zde i lidé co něco zajímavého umí a třeba by se rádi "předvedli". Předestírám že kompilace jádra, kurz c++ nebo nastavení quaggy zde nezaboduje. Věci co mohou tábor oživit jsou třeba horolezecká aktivita, nějaké atipické sporty, airsoft, paintball, nějaké drsné hry v lese. Nebráníme s s kámošema ničemu co je alespoň trochu bezpečné. Co vy na to? Nechcete realizovat své myšlenky?

Z minulosti jsme provozovali sjezd po laně z 50 metrů, lanové centrum, kitting - pouštění draka a plno dalších kravin. A já hledám další a další. Bohužel dost limitující je cena takové atrakce. Děláme tábory kde se tančí HipHop, pak dále tábory s jízdou na koních, a letos poprvé - tábor "adrenalinový". Naše tábory jsou trochu atipické - cca 80% dětí jsou holky. Kluků k nám jezdí málo. Adrenalinový tábor to má změnit. Nicméně i na něm, aktuálně, máme 75% převahu holek... :))

Pokud si chcete udělat lepší přehled o táboře z pohledu nezávislého pozorovatele tak si přečtěte zápisek v blogu návštěvníka tábora, kamaráda jednoho z vedoucích: "normalni navrat"

Je toho moc co bych měl psát, možná pokud máte zájem, číhněte na stránky tábora - http://centrumdeti.cz/ Krom nápadů a postřehů co vylepšit bych tento zápisek mohl brát i jako nábor talentů - vedoucích. Rok co rok nám 2-3 vedoucí "odpadnou" a sháním nové. Teď to je na první tunrus s jízdou na koni, případně i na taneční tábor (zde je ale nutný předpoklad umět tančit :-) ). Pokud by zde někdo toužil se tábora zůčastnit jako kápo, tak po probrání situace a všeho s tím souvisejícího se můžem domluvit. Dávám přednost vedoucím co mají co nabídnout. Vedoucí potápěč, vedoucí horolezec, vedoucí řidič závodního auta.. prostě lidi co si kousek svojí práce vezmou k nám na tábor a spestří tak program všem dětem! Samo pokud nic spešl nemáte, neumíte ale myslíte že váš přínos je jinde tak neva. Já sám za sebe taky vlastně nic "prospěšného" neumím. Pokud teda nevezmu to, že budíčky, svolávání jídel a další podobné věci nám zajišťuje cron, linux server... na tábor jistě částečně atipické :-D

A pár foteček... náhledů, pro dokreslení atmosféry ... z minulích let :-)
letní taneční tábor disco drak kitting PLAVENÍ KONÍ Kola


Tak co lidi? Vím, zde to je brutálně offtopic, ale nepřijde to někomu zajímavé?

       

Hodnocení: 92 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (2) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

emorjino avatar 21.2.2009 14:27 emorjino | skóre: 3
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Jj, tohle je moc fajn... Jsem 12 roků skautoval, k podobným věcem mám blízko.

Jinak z adrenalinových věcí je super jízda na vodním skůtru, nebo taky vodní lyže. Excelentní záležitost je též zorbing.

A byl bych ochotný i přiložit ruku k dílu. Zkušenosti mám především s tím skautováním, takže věci jako přežití v přírodě mám poměrně dobře zmáklé :) a studuju umění  nových médií, tudíž bych mohl poskytnout i nějakou přednášku z oblasti modenrího umění...

Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
Johny z Podoli avatar 21.2.2009 14:40 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Ahoj :) předně dík za reakci, přesně takhle jsem si to přál. Zorbing je super, ale trochu nevýhodou je cena. Kdybych sehnal někoho, kdo nám to dá "za nákupku" tak se hned domluvíme. Nemáš s tím nějaké bližší zkušenosti? Vodní skůtry - přesně to samé, sehnat někoho kdo přijede a za paušál nám půjčí vybavení. Tábor máme hned u orlické přehrady takže naprosto suprová vodní plocha. Bohužel komerční nabídky na zápujčky skůtrů, nebo i vodní lyžování jsou mimo finanční možnosti tábora... snad si slibuji že se najde někdo kdo řekne "hele, mám skůtr a lyže, když mi dáš na bénňo, dva dny chatku pro mě a přítelkyni tak si udělám vejlet" :-D jsem bláhovej. Pokud máš nějaké zkušenosti s přežitím v přírodě, a myslíš že by si rád zkusil udělat spestření třeba por "Adrenalinový" tábor, tak bych byl pro :) .. nechám tuhle diskuzi trochu rozjet a pak napíšu "vzkazy" emaily :-)

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
21.2.2009 14:54 RoboShim
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

No, bohuzel, naprosto to chapu, ze takovy atrakce jsou dost cenove nedostupny a bohuzel budes muset asi jenom doufat, ze se najde nekdo, pro koho prachy nejsou to nejdulezitejsi a dokaze se sharnout ala GPL/BSD:) Mozna by to chtelo udelat tabor ala open-source - kdo neco ma, tak to zapujci (samozrejmosti je opatrny zachazeni a vlastni uhrada za provoz, napr. do toho skutru benzin). Mozna by slo neco takovyho usporadat, ikdyz pokud uz nekdo bude mit takovy prachy na skutr, tak asi bude s detma jezdim na dovcu do ciziny:( Pripadne to zkusit ziskat od komernich firem za reklamu, nebo to uz neni IN? Ono, kdyz se to bude libit, budes mit hodne zajemcu a tak by ta reklama mohl ziskat na cene.

Johny z Podoli avatar 21.2.2009 15:03 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

To je hustej nápad - tábor na GPL licenci :-) Zajímalo by mě, jaký reálný efekt by to mělo. Na druhou stranu, příští rok se chystáme založit občasnské sdružení jakožto zázemí tábora. Tím pádem neziskovka v kombinaci s takovouto licencí by mi přišla pekelně zajímavá. A navíc, jak si psal, akce takovéhoto druhu by pak mohla být zajímavá i pro případné sponzory :))) jdu si poznamenat.

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
21.2.2009 15:23 CET
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

No jo, to GPL trosku pokulhava ve hmotnim svete, protoze GPL je pro kod, kterej se da jednoduse kopirovat:) Ale myslel jsem to nejak jako kazdej ucastnik doda nejakou vlastni atrakci a podeli se. Pokud by opravdu nejaka rodina ziskala nahodou nejakej vetsi obnos penez a dokazali si prave poridit ten skutr, mohli by ho pujcit do tabora, nekdo jinej by zase pujcil neco jinyho, takze ten, kdo by dodal skutr by si mohl vyzkouset ty jine veci. Samozrejme by to chtelo asi opravdu osetrit nejakyma smlouvama, kdo nese odpovednost za skody, pripadne si na tu dobu zaplatit i pojisteny (podle ceny samozrejme, aby pojisteni nevyslo draz nez novy vyrobek). Pokud by pak ten tabor vesel ve znamost a mel jsi opravdu hodne zajemcu, slo by pak zadat firmy u zapujceni nejakych dalsich veci, trebas i takovych, ktery ta firma pouziva k predvadeni v ramci sveho prodeje za umisteni reklamy (zrejme na web). V pripade zajmu o ten tabor by navstevnost mohla byt dobra. Nejsem zadnej obchodnik ani podnikal, takze osobne bych tohle asi nejak nezvladnul organizovat, ale zkusit by se to mohlo opatrne - neinvestovat nejaky zavratny castky na zacatku do niceho, aby to nebyl prodelecnej podnik. A muselo by se to hodne opatrne a dobre podat, aby to lidi nebrali jako "my nic nemame, my nic nedame, musite nam dodat atrakce sami"

emorjino avatar 21.2.2009 16:00 emorjino | skóre: 3
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Vodní skútr teoreticky vím, nicméně problém je v tom, že většinu prázdnin bývá v chorvatsku... Pozeptám se...

Jinakk bych měl docela zájem o nějakou vedoucí činnost. Nějakou dobu už neskautuju a tyhle  táborové aktivity mi chybí... (osobně jsme zvyklý na spaní v podsaďácích, pitnou vodu vozit v barelech na káře, bez elektriky, bez kuchařek, ale pohodlí taky není od věci)

Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
Darth Phantom avatar 22.2.2009 17:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Jsem 12 roků skautoval,
Tak to klobouk dolů. Na to, že jsi žil 12 let ve volné přírodě, jsi ještě poměrně civilizovaný. Rád bych vyjádřil svůj obdiv k tvým schopnostem. Ty musíš být Jan Tleskač!
Jinakk bych měl docela zájem o nějakou vedoucí činnost
Stát se Führerem je snem každého takového všeuměla, jako jsi ty. Hodně štěstí při přednáškách o moderním umění, Honzo Tleskači! :-)
Tahle patička nemá hlavu ani patu
emorjino avatar 23.2.2009 09:45 emorjino | skóre: 3
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

No, alespoň budu přednášet něco, čemu rozumím a ne jen info vysledované z dokumentů a vyčtené z wikipedie. Navíc jště s chybami.

Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
21.2.2009 14:50 RoboShim
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Teď to je na první tunrus s jízdou na koni, případně i na taneční tábor (zde je ale nutný předpoklad umět tančit :-)

Chtel jsem se zeptat, jak je omezeny vekem? Svagr driv zavodne tancil, tak v tom by asi problem nebyl, ale je mu "pouze" 19 let. Mohl by jako vedouci nebo aspon pomocnik vedouciho (tusim, tahle funkce ma taky jmeno, ale ted nevim)? Bohuzel zadny zkusenosti jako vedouci nema. A pocitace dela jako uzivatel, ne odbornik.

Jednou jsem byl jako vedouci na pocitacovym tabore, ale samozrejme tam byly taky klasicky aktivity a musim rict, ze to bylo super. Sice na zacatku byly trosku problemy s par hochama, ale hned jsme si to vyrikali a zbytek byl naprosto v pohode. Kdybych mel cas a umel neco jinyho nez compy, tak bych hned jel:( Vypada to skvele!!

Johny z Podoli avatar 21.2.2009 15:09 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Aybch se přiznal tak věk "nás" - pořadatelů je žalostný, nejstarší jsem já s cca 25 lety, pak už jen mladší lidé. Bohužel 19 by byl uplně nejmladší. průšvih je, z mého pohledu, že nejstarší "účastnice" tábora by možná byly i starší než on :)) a to nevím jak by nesl. A i ty účastnice... :-)

Co tančil? U nás se tančí street dance - hipec, break, house a podobné :)

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
21.2.2009 15:26 CET
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Aha, tak to by mozna bylo zajimave s tim vekem:-) Takze to je tabor nejen pro deti, ale i mladez:-) No, ja byl tenkrat na detskym tabore, tusim tam byli deti jenom zakladni skola.

No, on tancil klasiku a latinu, normalni tanceni souteze. Osobne se v tom vubec nevyznam, ale vim, ze to byl valcik, polka, tango, a ta latina, hehe, nevim jak se to pise, cha-cha, jive etc. A netusim, jak je na tom s tim hiphopem, breakem atd. Takze spis asi ne.

21.2.2009 14:52 JohnnyDoe | skóre: 11 | blog: _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zajímavé :-). I v mém případě je Linux a letní tábor realita, byť pouze na desktopu, v roli technického supportu.

Jinak osobně jsem v případě stálých táborů veliký zastánce táborů "tradičního" typu, tj. pestrý různorodý program postavený na hrách, jejichž hlavním pojítkem je celotáborová hra. Rozhodně netvrdím, že toto na vašich táborech není, spíše si jsem takřka jistý že bude - na druhou stranu takovým úzkým zaměřením _celého_ tábora (hiphop, koně, pak takové ty tábory kde se učí angličtina aj.) se těžko dosáhne všeobecného rozvoji osobností jeho účastníků, což by podle mě měl být hlavní smysl tábora. Takovéto aktivity bych bral jako zajímavé prvky nějakého tábora, ale rozhodně bych na nich osobně nestavěl tábor celý. Ale tak záleží co rodiče chtějí, žejo :-).

I tak přeji hodně úspěchů a třeba se tu v diskusi sám dozvím nějaké zajímavé nápady :-).

A na závěr žejo reklama: náš zatím poslední letní tábor ;-).
Johny z Podoli avatar 21.2.2009 15:06 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

No, tradiční tábor je náš první turnus, jízda na koni, kole, a další normální aktivity. Turnus staví právě na celotáborové hře a věcech s ní spojených :) Bohužel u tanečního to nejde tak snadno realizovat. Děti tam jsou "jinde", mají jiné požadavky a když dopoledne hopsají tři hodiny, odpoledne taky tak pak místo hry jen hledají místo kde si odpočinout. Je to hodně náročné :)

Jinak hned jsem projel fotky tvého tábora a dobrý, musím říct že stany a věci takto blízko přírodě jsem nikdy na táboře neměl. Současně vím že bych rád něco takového zkusil :-)

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
21.2.2009 15:35 JohnnyDoe | skóre: 11 | blog: _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Tak právě já nějak moc nerozumím těmhle jednostranným táborům, tomu bych pak neříkal tábor ale spíš sportovní soustředění...

Jo, podsadový stany jsou něco, já si zase nedokážu představit tábor bez nich :-). I tak ale my máme na táboře takové "kacířské" věci jako elektřinu, a třeba já mám ve svém stanu ten počítač a tiskárnu, ale jak jsem psal, je to pouze prostředek, ne cíl.

Ale ještě mě napadlo k tvému blogpostu - zajímavá řekněme "adrenalinová", nebo spíše zážitková aktivita je to, co v těch našich fotkách z tábora nalezneš jako "ringostezku". Byť to není na první pohled nic "cool" jako bungee jumping nebo zorbing, úspěch to rozhodně mělo. Na táboře jsme to dělali se všemi dětmi od 7 let, takže to bylo docela nenáročné, ale dělali jsme to jednou na jiné akci s věkovou kategorií 15+, takže spíš o co jde při této "drsnější" variantě: Potřebuješ lano/provázek, a to dlouhý, hodně dlouhý, i několik set metrů. Ten pak ze startu "volně" vedeš nějakým zajímavým terénem - lesem, okolo stromů, potokem, vysokou trávou. Když to nejsou děti, hraje se to v noci. Startuje se postupně s rozumnými intervaly. Každý dostane ruličku od toaletního papíru, originálně gumové ringo (proto ten název), které se na začátku navleče na provázek. Jeho cílem je pak s ruličkou/ringem dojet stůj co stůj až na konec provázku. Pokud někoho pomalejšího doběhne, vymění si s ním ruličku ("předjede ho"), a pokračuje dále. Hráli jsme to po vydatném dešti, vraceli se nám do pasu od bláta špinaví a kompletně promočení účastníci, ale líbilo se jim to :). Ale nevím, možná by se tahle věc na váš tábor ani moc nehodila.

Zajímavá věc, která sice není adrenalinová, ale se kterou jsem si na posledním táboře hrál je pyrotechnika (do 2. třídy nebezpečnosti, podotýkám :) ). O co šlo viz zase tyto fotky. Obecně je tohle použitelné na plno věcí (ne nutně odpalování pyrotechniky, takovým palníkem se dá na dálku třeba prasknou balónek), a může to tábor zase ozvláštnit.
Johny z Podoli avatar 21.2.2009 15:48 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Ringo stezka se mi zdá jako hodně super nápad, protáhnout cestu opravdu "hnusným! místem mysím musí mít úspěch! :D My na táboře děláme podobnou věc při stezce odvahy - tzv. Ariadnina niť - prostě v noci, po tme, dostane dítě do ruky provázek a jde podel něj noční bojovku. Super je, že se pak o moc lépe bafe protože svíčky neprokecnou bubáky. Nicméně svíčková trasa je další část takže o klasiku je neokrádáme :-)

 

ad pyrotechnika - tohle doslova závidím, vždy plány a nakonec z toho není skoro nic. Nejvíc "pyro" asi bylo když jsme v jedné celotáborové hře "hráli" dopad meteoritu na zem, kus zapálené hlíny, rejha jak dopadal :-) A že bylo docela pracné zapálit "vlhké" bahno! :D Letos bych rád udělal takové efektní věci z polen - podelně do kříže nařízneš poleno, třeba metr a půl dlouhé, postavíš na nerozříznutou část a pak do křížového zářezu dáš žhavé uhlíky. Po chvilce to krásně do oranžova doutná, jde z toho kouž a maličkej plamínek. vypadá to doslova "mystery" :)

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
22.2.2009 13:05 JaSel | skóre: 17 | blog: kseles
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Čau, jenom drobnost k těm polenům. Zkoušeli jsme to, měla by to být bříza, každopádně to dřevo musí být úplně suché, jinak to nehoří.

S tou břízou nevím, podle mě by mohlo být asi libovolné měkké dřevo, bříza není žádný přeborník v hoření. Každopdně s ní to bez problémů funguje, akorát musí být fakt naprosto suchá. Výsledek je pochodeň, co vydrží několik hodin.

Johny z Podoli avatar 22.2.2009 18:31 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Já právě tohle přímo i viděl - na silvestra 2007 - a kluci to měli z čerstvě nařezaného smrku. Docela zajímavé, ale hořelo jim to krásně... a hezky to vonělo smůlou.

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
23.2.2009 11:21 JaSel | skóre: 17 | blog: kseles
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Výše ještě píšeš, že to kouřilo a byl tam malý plamínek. My jsme ze suché břízy (průměr zpětně odhaduju tak 30 cm, výška tak 130, nařízlé asi 100 cm) měli fakt pochodeň, co hořela několik hodin. Pak jsme o rok později zkoušeli čerstvější břízu a nic moc. Kouř a malý plamen tam asi byl, ale nevydrželo to samo hořet a navíc účelem byla tehdy ta pochodeň, takže jsme to pak odpískali.
kozzi avatar 21.2.2009 20:07 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak já na táboře byl už jako malý zárodek v bříšku :-D. Později asi (od 2 let) jsem každý rok jezdil na tábory jako člen ČTU. Později sem dělal instruktora. Celkově jsem naše tábory zhledával zábavnými a pro děti i nečím, kde se toho hodně naučili a hlavně se spřátelili se spousto stejně starých dětí. Takto to bylo dlouho, naneštěstí se to postupem zhoršilo. Co přesně bylo příčinou se dá těžko říct. Podle mě problém tkvěl hlavně v tom, že na tábor jezdilo víc jak 50% těch stejných lidí. A program byl až moc stejný. Sice každý rok se nahodilo jiné téma a přibylo i pár nových her. Ale očividně to nestačilo. Dalším důvodem bylo i to, že děti byli dle mého názoru línější, hlavně ti starší (12-14 let). Ti by nejraději nic nedělali a raději seděli(někteří možná leželi ;-)) ve stanu a hrály hry jako vadí nevadí a flašku. Jasný i já to hrával, ale spíš v noci po včerce. Se člověk tajne proplazil k holkám do stanu, a jen čekal, zda ho odhalí nebo ne :-D. Také stále stejné místo konání tábora tomu nepomáhalo. Nakonec sem přestal jezdit. Ale občas si říkám, že bych se táboru začal zase věnovat, ale musel by to být tábor, který je co možná nejvíc jinačí. Takže to jak tu píšeš o Hip-Hop, Adrenalinu atd mě docela zaujalo.
Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
Johny z Podoli avatar 21.2.2009 20:18 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

Když čtu tvé "problémy" díky kterým si nakonec nejel, tak mám vlastně problém obdobný. Proto se snažím najít nové a nové aktivity, posbírat další lidi. Co člověk to názor - ale, když těn člověk je stále ten stejný tak moc nových názorů nepřibude. Proto prostě hledám a pátrám jinde. Jaké zaměření táborů si jezdíval? A do kolika let? :)

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
kozzi avatar 21.2.2009 20:25 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Tak zaměření to nemělo, byl to typický tábor v přírodě. Prostě tábor se stanama, žádná elektřina. Věci které mě vždy bavili byla jízda na koních, slaňování, bivak, sever proti jihu. A taky různé stezky odvahy a hlavně noční hry, například se někde v lese udělal velkej oheň okolo něj se rozházeli různé předměty a děti se snažili přiblížit co nejblíž aby ty předměty pznaly. Pokud je ale vedoucí viděl či slyšel stačilo, aby psvítil na ně baterkou a ten na koho se posvítilo byl lapen. Normáloně by to bylo hodně náročné, ale vedoucí se dívají do ohně, takže jsou oslepeni a vidí popravdě docela kulový. Jinak věková kategorie byla cca od 6 do 15ti let. Já tam jezdil tak malej, protože můj táta, máma, teta tam dělali vedoucí tábora atd.
Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
22.2.2009 00:58 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Když jsem byl malej, byla jsem několikrát na jednom skvělým táboře, shrnu ti to důležitý co si vybavuju:
What Big Oil knew about climate change
Limoto avatar 22.2.2009 01:42 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

 

Když jsem byl malej, byla jsem několikrát na jednom skvělým táboře..

Nejsi ty hermafrodit?

 

22.2.2009 12:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
ále :-D typo, byl malej, byl jsem na táboře...
Johny z Podoli avatar 22.2.2009 10:16 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

tento "malej" repráček mám už tak tři roky v plánu. Bohužel nás kemp je moc rozlehlej, repráček by pro mě znamenal kilometr kabelu :) a navíc mé elektro znalosti jsou mi handicepem. Tak jsme udělali alespoň rozhlas ve velkém :-) Ale je pravda že pro ty malé by se pohádka moc hodila. :) Jdu koumat nad repráčkem do každé chatky :)

Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
24.2.2009 21:21 odyn
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?

nez vymýšlet repráčkový system tak použij elektronickou chůvičku

bazil avatar 23.2.2009 01:12 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ahoj ahoj táborníku ;-)
Tak já osobně mám zkušenosti z 5 táborů, jako vedoucí. Tábory to byly pro děti na základní škole, ale každý byl naprosto jiný a tak mám nějaké zajímavé hry v rukávu. Případně posharuju jinak než přez diskuzi, to by bylo na moc dlouho.

Jinak osobně bych se velice rád zůčastnil jako vedoucí takovéhohle tábora pro mládež. Momentálně mi je 23 a zkušenosti mám i s vedením lidí vě věku od 19-22.
Kdyžtak se ozvi a domluvíme se nebo jen pokecáme. Ahoj.
23.2.2009 07:22 Wolfgang
Rozbalit Rozbalit vše Re: Letní dětský tábor - nápady a inovace?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Píše se "atypický". Většinou s češtinou neprudím, ale máš to v tom textu třikrát, což už je docela dost.

A s táborem neporadím, teď jsou v tomhle věku dost slabé ročníky, konkurence vysoká - raději si nechám nápady pro svoje tábory. Nicméně ať se daří.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.