Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 02:07


Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
Člověk z Horní Dolní avatar 4.5.2018 21:23 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Pamatuju si na lidi před první (JS a mnoho dalších) a druhou prezidentskou volbou, jak obhajovali Zemana. Tak teď vidíte, jak dobře jste zvolili.
5.5.2018 01:03 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Já jsem s volbou Miloše Zemana spokojen.

Velká Británie nelže poprvé - viz zaručené zbraně hromadného ničení v Íráku, a další. O tom, že Velká Británie si novičokovou aféru vycucala komplet z prstu - bych kritiku napnul zcela jiným směrem, než k Milošovi Zemanovi či Rusům.

Chemické složení novičoku je známé, můžete si ho vyrobit i doma na koleně pomocí tzv. Allenovy reakce. Chce to ovšem větší znalosti. Smrtelná dávka je 10^-8 kg/kg, takže nejspíše u toho zařvete.

Jinak lhaní Velké Británie ohledně Skripala a novičoku a Rusů je takové, že musíte mít těžkou mentální retardaci, a ještě musíte být fanartik a dostat k tomu golfovou holí do hlavy, abyste jen chvíli uvažovali o tom, že Britové nelžou.

Novičovak je organofosfát jako každý jiný, a otrava jím probíhá u všech organofosfátů stejně: zablokováním enzymu acetylcholesterázy, čímž se zablokuje vedení nervových impulsů, a tedy pohyb svalů. Jestli se poté udusíte nebo vám praskne srdce přetížením - můžete si hodit kostkou nebo náhodným generátorem.

Podstatný je fakt, že pokud nedostanete protijed do cca 5 minut, tak to máte za sebou. Ovšem i když dostanete protijed i kraťoučce po otravě, tak skončíte minimálně na vozíčku s velice těžkými následky. Představa, že byste se po otravě novičokem, nejúčinnějším známým organofosofátem, plně uzdravili - je britská pohádka pro kretény a hlupáky, co nemají mozek. A kdo jí nevěří, je ruský agent. Zřejmě ruským agentem je každý myslící člověk. A mezitím plně uzdravená dcera mluví bez následků a Skripal zřejmě brzy také bude. Kdož jsi hlupákem, věř Britům.

Velice oceňuji, že Miloš Zeman nebaští i ty nejpitomnější bulíky na nose, které tam věší Velká Británie. Do prkvančic, to nemůžou ti Britové lhát alespoň trochu věrohodněji? Vždyť to je urážka každého intelektu, to co provádějí Britové!

Zajímavé je, jak běžně nedetekovatelný novičok byl Brity bleskově identifikován a podám protijed. Tomu uvěří pouze chemik, který prošel inkluzivním školstvím paní Valachové. Smrtelná dávka novičoku je tak malá, že běžnými metodami ji nezjistíte. Musíte nasadit citlivé biometody, a ty nemá k dispozici nikdo jiný, než špičkové ústavy. Rozhodně není v arzenálu těch britských generátorů poudaček, co bleskově detekovali novičok.

Jděte už s kydáním sraček na Miloše Zemana za každou cenu. Říkáte o sobě jen to, že máte malý mozek, který vám neumožňuje vyhodnotit ani základní fakta. Reagujete pouze jako prvoci jen na podnětová slova, a tím vaše kognitivní schopnosti zcela končí.

Chemik
Petr Tomášek avatar 5.5.2018 01:28 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
LOOOL
multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
5.5.2018 01:43 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Zde vidíte příklad reakce prvoka na podnětové slovo.
5.5.2018 11:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Já jsem s volbou Miloše Zemana spokojen.
Ach bože, to je zas komentář. No nic. Popořadě:
Velká Británie nelže poprvé - viz zaručené zbraně hromadného ničení v Íráku, a další. O tom, že Velká Británie si novičokovou aféru vycucala komplet z prstu - bych kritiku napnul zcela jiným směrem, než k Milošovi Zemanovi či Rusům.
Mě tyhlety debaty na úrovni pískoviště ve školce typu "kdo z koho" a "čí strejda je větší husťák" opravdu přestávají bavit. Samozřejmě, že Británie lže. Rusko taky lže. A kromě toho lže taky ještě Němeco, USA, Čína, Togo, Argentina a několik málo dalších států, asi taky všechny. Vždyť se v té aféře jedná o dvojitého agenta. Tak jakápak pravda, na tu tam nenarazíš ani blbou náhodou.

Kromě toho, v případě Zemana hlavně vůbec nejde o to, jestli Británie lže nebo nelže nebo jak to je s tím jejich sporem s Ruskem. Nás se to v podstatě až tak netýká. Jde o to, že Zeman si jen tak halabala pouští hubu na špacír ohledně našeho armádního výzkumu bojových plynů. Navíc zavádějícím způsobem - nerozlišuje výrobu pro bojové nasazení a testování v laboratoři. A to jen proto, aby se zalíbil Rusům. Tohle je to, co se na tom lidem nelíbí - ne nějaká pravda ve sporu Británie vs Rusko - ale to, že náš prezident není schopen udržet naše interní armádní informace a nevadí mu udělat z celé naší země potenciálního viníka a porušitele mezinárodních úmluv, jenom aby jako nějaký poslušný podržtaška nahrál na smeč Rusku. A ještě navíc tak trapným způsobem - v debatě v bulvární televizi. Zeman je jak snaživý žáček, který se okamžitě rychle přihlásí s nějakou kravinou, aby udělal na svého oblíbeného učitele dojem. To, že mezitim ze sebe dělá debila a z celého národa taky, to mu vůbec nevadí. Hlavně když bude politický postup.

Pokud se u nás ta látka testuje - jakože se dá očekávat, že ano - tak by celá naše armáda včetně jejího vrcholného představitele o tom měli pokudmožno držet hubu, a když už je potřeba nějaké informace zvěřejnit, tak v maximálně diskrétní a nicneříkjacící formě. Je to naše věc a ani Británii ani Rusku do toho v zásadě nic není - za mě se můžou klidně obě tyhle země jít klouzat.

Koneckonců, jak Rusko tak i západní státy to přesně takhle dělají, neřeknou typicky nic nebo jenom velmi málo. To jenom my jsme zas za debili s tím našim blbcem na hradě, který si jede svou politickou agendu a je mu jedno, jaký to bude dopad na vlastní zemi, a bandu pitomců v podhradí, kteří jsou příliš zaujatí černobílým vnímáním mezinárodního tyátru, ve kterém si různé strany hrajou na dobráky.
5.5.2018 13:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Samozřejmě tam mělo být za debily, jako za pány, nicméně za pány asi úplně nejsme, takže...
5.5.2018 13:48 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
A o co vlastně jde? O to, že většina Čechů si nestačila ještě zvyknout, že režim před rokem 1989, ale tento režim lže miliardkrát více? A že lež a strašná lež je zcela běžná metoda celého západního světa?

Kvůli tomu se mám zastávat každé ptákoviny, kterou Západ vyplodí, protože to jsou naši? Mám dělat ze sebe hlupáka jen proto, že to kvákl Západ?

Mám útočit na Miloše Zemana jen proto, že média (přesněji Bakalovo/Kalouskova banda, která chce přístup ke korytům) na něho plive? Že je to módní, protože někdo určil, že to bude móda?

---

"Kromě toho, v případě Zemana hlavně vůbec nejde o to, jestli Británie lže nebo nelže nebo jak to je s tím jejich sporem s Ruskem. Nás se to v podstatě až tak netýká. Jde o to, že Zeman si jen tak halabala pouští hubu na špacír ohledně našeho armádního výzkumu bojových plynů."

To je tak tajná informace, jako kdybyste vyčítal Hawkingovi, že pouští do světa informaci o tom, že existují černé díry.

Jestliže čeští armádní chemici pouští do světa v časopise Chemické listy, které si můžete stáhnout i vy na internetu 100 x více informací než pustil Miloš Zeman o novičoku a schopnostech české armády ohledně novičoku - pak mi nezbývá než konstatovat, že vaše argumenty jsou značně hloupé a zaujaté.

Prostě jste viděl podnětové slov o "Zeman", a v médiích vám řekli, že na něho máte plivat.

Jste hlupák až na půdu. Stačí vám to?
5.5.2018 15:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
A že lež a strašná lež je zcela běžná metoda celého západního světa?
Trochu jsem ti to poopravil, aby to nebylo tak naivní / černobílé.
Mám útočit na Miloše Zemana jen proto, že média (přesněji Bakalovo/Kalouskova banda, která chce přístup ke korytům) na něho plive?
Ne. Důvod pro kritiku Miloše Zemana je, že nereprezentuje zájmy ČR, nýbrž především zájmy svoje a zájmy byznysmenů, kteří ho financují.
Že je to módní, protože někdo určil, že to bude móda?
Mně především módní přijde plivání na Západ a lísání se k Rusku. Vždyť to dnes vyřvává každej druhej, včetně tebe. Z nějakýho důvodu plivání na Zemana je hrozný zločin a Bakalou nařízená "móda", ale plivání na západní státy je naprosto v pořádku, stejnětak obdivování Ruska a zlehčování / racionalizace zločinnosti minulého režimu. To vůbec není móda, žejo. Sice to teď zcela nekriticky dělá každej druhej a ty "správné" noviny o tom stále píšou, ale móda to rozhodně není, to určitě ne :-D

Zdůrazníš, že Kalousek + banda chce přístup ke korytům, s čímž sice souhlasim, ale vadí mi, že to, že Zeman + hradní banda chce přístup ke korytům, to buď ignoruješ, nebo z toho uděláš Kalouskovo plívání. Jak pohodlné.
Jestliže čeští armádní chemici pouští do světa v časopise Chemické listy, které si můžete stáhnout i vy na internetu 100 x více informací než pustil Miloš Zeman o novičoku
Zemanovo vyjádření ohledně novičoku bylo podobně vágní a ohnutelné jako s tou jeho cukrovkou. Jasně, že po tom hned Rusko skočilo, ačkoli to do případu Skripala reálně nepřináší vůbec žádnou novou informaci, jde jenom o slovíčkaření. Úplně se tam ale ignoruje rozdíl mezi výrobou a testováním na zvířatech á la Rusko a naprosto efemerální "výrobou" při testování v laboratoři - v tom je ten problém toho Zemanova výroku. Čistě technicky vzato při správné interpretaci má pravdu, ale řekl to záměrně tak, aby to bylo pro Rusko dobře politicky využitelné.

Problém tebe a podobných lidí je, že mají dojem, že zločiny západu dělají z Ruska dobráka, zločiny Kalouska dělají dobráka z Babiše, Zemana nebo Okamury a snaží se, stejně jako dotyční politici, ostatní lidi svým kecáním vmanipulovat do rozhodnutí mezi dvěma stranami, kde jedna je ta "dobrá" (v tvém případě Zeman, Rusko, ...) a druhá ta "špatná" (Kalousek, západ, ...)

Realita funguje tak, že zločin jedné strany nedělá z té druhé dobráka, ale naopak jí jednak umožňuje nahrabat politické body a také posunout svou vlastní hranici zločinnosti zase o trochu dál.

A tak ve výsledku se celková situace stále zhoršuje stupňováním zločinnosti na obou stranách a lidi tomu ještě fandí. Respektive jeden fandí jedné straně, druhý druhé, což ale ve výsledku působí jako podpora celého tohoto systému.

Fakt díky.
5.5.2018 15:52 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Západ lže více, protože nikdo lži nezastavuje
"Trochu jsem ti to poopravil, aby to nebylo tak naivní / černobílé."

Samozřejmě, že se lže po celém světě. Lže Západ, lže Východ. Lhalo se vždycky a vušde.

Problém je ovšem ten, že když lže Západ, tak to zametáme pod koberec. Když lže někdo jiný, tak to rozmázneme. Západní lháři si zvykli, že nemají žádné meze. Takže v důsledku absencí zpětné vazby Západ lže momentálně mnohem více.

Ve výsledku to pak je o tom, že Velká Británie vyhodí zcela nedůvěryhodnou lež, kterou prokoukne i malé dítě. Ale nikdo se to neodváží naplno říci. A když, tak ho upalují jako kacíře.

Německo zase lže, když chce salámovou metodou se vyvinit z viny za dvě světové války. Už skrze své vazaly (Daniel Herman) vytvořilo lživé sousloví "český koncentrační tábor". Němci chtěli nanutil i Polákům sousloví "polský koncentrační tábor", což Poláci zarazili (mají koule na rozdíl od české kavárny) novelou trestního zákona za takový termín. Tak jim Němci alespoň lživě rozhlašují, že Poláci udávali Židy, ačkoli málokterý národ udělal pro Židy více, když je Němci chtěli likvidovat.

Zkrátka na Západě chybí přirozený mechanismus, kdy by lháři někdo řekl, že je lhář. To je zase ta realita. A tím pádem lháři na Západě ztrácí jakékoli zábrany a jakékoli meze.

A když někde řekne v západním prostoru pravdu, tak ho média properou tak, že si pes od něho kůrku nevezme.

Dalibor Smolík avatar 6.5.2018 01:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Západ lže více, protože nikdo lži nezastavuje
Zřízení tábora v Letech bylo schváleno ještě československou pomnichovskou vládou, říšský protektor Von Neurath provedl jen závěrečný a formální podpis. Vedení tábora i strážní byli Češi. To se moc nerado uvádí, ale je to fakt.
Poznámka k Zemanovi: Miloš Zeman prohlašuje, že je to on, kdo skutečně zastupuje zájmy českého národa. Koho zájmy však zastupuje, když vydává taková prohlášení, aniž by měl v rukou vysvětlující detaily o výrobě Novičoku v ČR? Kdo je tímto prohlášením poškozen? Česká republika. To má být záměr nebo jen přešlap?
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
6.5.2018 09:23 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Západ lže více, protože nikdo lži nezastavuje
>>> To má být záměr nebo jen přešlap?

Jak jsem psal, za tím stoji mocenské organizace bez konkrétní vazby na státy, od toho myšlení se musíš odprostit abys přestal být prvokem.

Nebo myslíš že ze lží o tvaru zeměkoule má něco USA když ji patří NASA? Naivní pohled na věc. Přesto je to systémové.

Ptej se jaké skupiny mají na Zemana vliv a neřeš co je v ústavě. To je jen cár papíru.
Dalibor Smolík avatar 7.5.2018 00:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Západ lže více, protože nikdo lži nezastavuje
Ve své podstatě máš pravdu, pokud mluvíš o mocenských skupinách (organizacích), jde o to, do jaké míry jsou svázány s konkrétním státem nebo zda jsou svoji povahou nadnárodní. Pokud jde např. o NASA a USA, nemusí jít úplně o totéž, avšak v případě Ruska nebo Číny je to trochu jinak. Tradice těchto dvou zemí určují, že organizace pod jejich záštitou se ztotožňují s režimem, který tam panuje. Rusko má evidentně zájem rozšířit svůj vliv na všechny slovanské země, nejen bývalé SSSR. Z toho vyplývá zájem o rozklížení Evropy, roztříštění zájmů jednotlivých regionů. Z toho bych podezíral částečně i USA, podle hesla "rozděl a panuj".
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
5.5.2018 16:02 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"Mně především módní přijde plivání na Západ a lísání se k Rusku. Vždyť to dnes vyřvává každej druhej, včetně tebe."

Mně spíše přijde, že hlupáci a idioti jako ty nemají argumenty na věcnou argumentaci pomocí faktů. A tak svůj handicap řeší tím, že každého obviní z lísání se k Rusku.

---

"Z nějakýho důvodu plivání na Zemana je hrozný zločin a Bakalou nařízená "móda", ale plivání na západní státy je naprosto v pořádku, stejně tak obdivování Ruska a zlehčování / racionalizace zločinnosti minulého režimu."

Matně mi připomínáš tu 12letou demonstrující Viki ze ZŠ svaté Voršily. Chtěla mít "vlastní názor".

Problém je, že názor není pravda. Kritika může a nemusí být pravdivá. O tom, co je pravda rozhodují fakta, a ne "názor", ne emocionálně zabarvené výkřiky oryclolaga, ale prostě fakta.

Buď se prostě vezmou fakta stylem padni komu padni. A nebo si lidé jako oryctolagus hrají na fanouškovství ve fotbalovém klubu. Mentálně jednodušší lidé za všeím hledají tu obdiv/plivání tu na Rusko, tu na Západ, tu na minulý režim.

Já za vaši neschopnost nevidět svět černobíle nemohu. Je to váš handicap, ne můj.

To vůbec není móda, žejo. Sice to teď zcela nekriticky dělá každej druhej a ty "správné" noviny o tom stále píšou, ale móda to rozhodně není, to určitě ne :-D

Zdůrazníš, že Kalousek + banda chce přístup ke korytům, s čímž sice souhlasim, ale vadí mi, že to, že Zeman + hradní banda chce přístup ke korytům, to buď ignoruješ, nebo z toho uděláš Kalouskovo plívání. Jak pohodlné.
5.5.2018 16:13 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše O Bakalo/Kalouskově bandě a ostatních bandách
"Zdůrazníš, že Kalousek + banda chce přístup ke korytům, s čímž sice souhlasim, ale vadí mi, že to, že Zeman + hradní banda chce přístup ke korytům, to buď ignoruješ, nebo z toho uděláš Kalouskovo plívání. Jak pohodlné."

Možná ti to nedošlo, ale téma je novičok. Neřešíme celý svět.

Těch band, co chtějí přístup ke korytům je mnohem více. Ale momentálně tu největší bordel dělá Bakalovo/Kalouskovo banda. Ta ovládla média, neziskovky, univerzity, různé granty a řadu prostor. Navenek se tváří jako jelimánci a andělové - a z jejich taktovky jde většina kavárny a různých demonstrací.

Navíc Bakalova/Kalouskova banda je s přehledem nejvíce pitomá a idiotská. Jako mastrštyk lze uvést jejich boj a aktivizaci mnoha demonstrací a hysterie za vyhození Ondráčka z čela GIBSu. Podařilo se jim, a namísta Ondráčka tam Andrej Babiš dosadil svého člověka. Dáíly blbosti Bakalovic/Kalouskovic party a celé sluníčkářské/kavárenské klaky dali Andreji Babišovi do ruky ovládnutí prakticky celé justice, policie a soudu. Prostě Bakala/Kalousek/kavárna jsou nejen korytáři jako jiné bandy, ale naprsoto neschopní.

Miloš Zeman jde po jakých korytech? Chce si nahrabat na druhý gumový nafukovací člun? Pokud vytuneluje těch 10 tisíc na nový člun, neřeknu ani popel, protože škody po jiných klakách a mafiích jdou od stovky miliard Kč výše - a to jsem hodně při zemi.

Kdyby zmizela Bakalovo/Kalouskova banda, dalo by se něco udělat i s Babišovou partou. Problémem je, že díky hlouposti této kavárenské organizace je to v patu. A Andrej Babiš dělá mezitím další škody - ale není možné s tím nic dělat, dokud jako alternativa stojí Bakala/Kalousek/kavárna. To je jako vybrat si jestli se chcete oběsit nebo utopit.
5.5.2018 17:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: O Bakalo/Kalouskově bandě a ostatních bandách
Možná ti to nedošlo, ale téma je novičok. Neřešíme celý svět.
No Kalouska jsi sem vtáhl ty, já to fakt nebyl.
Těch band, co chtějí přístup ke korytům je mnohem více. Ale momentálně tu největší bordel dělá Bakalovo/Kalouskovo banda.
Hrad má pod palcem skrze Zemana ta banda kolem Nejedlého a Mynáře. Vládě už díky hradu půl roku pololegálně šéfuje třestně stíháný bývalý STBák. Dvě nejčtenější internetový média (idnes a novinky) vlastní onen zmíněný stbák a to druhé je bejvalý Rudý právo podivně smíchaný se Seznamem.

Ale největší bordel dělá Kalousek. No jasně :-D
Miloš Zeman jde po jakých korytech?
Ten jde především po moci a možnosti trollovat národ. Po korytech (a po moci) jdou především lidi za ním, bez kterých by vživotě nebyl prezidentem a kteří mu nejspíše brzo nasadí do zad násadu od koštěte, aby ho udrželi tam, kde ho chtějí.
Prostě Bakala/Kalousek/kavárna jsou nejen korytáři jako jiné bandy, ale naprsoto neschopní.
Takže jsou zároveň všemocní a všeovládající, ale zároveň naprosto neschopní. To bude asi nějaká kvantová fyzika.
Kdyby zmizela Bakalovo/Kalouskova banda, dalo by se něco udělat i s Babišovou partou.
Ty jsi spokojenej s volbou Zemana, ale vadí ti, že kvůli Kalouskovi není možné něco udělat s Babišovou partou. Geniální.
11.5.2018 11:19 navstevnik
Rozbalit Rozbalit vše Re: O Bakalo/Kalouskově bandě a ostatních bandách
Pocity, taky tam jsou nějaké pocity a podložené je to dalšími pocity.
Problém je, že názor není pravda.
Měl bys zapracovat na sebereflexi, když o kousek výš píšeš
Já za vaši neschopnost nevidět svět černobíle nemohu. Je to váš handicap, ne můj.
Ty ale vůbec nevidíš černobíle, že.
Těch band, co chtějí přístup ke korytům je mnohem více. Ale momentálně tu největší bordel dělá Bakalovo/Kalouskovo .... ale není možné s tím nic dělat, dokud jako alternativa stojí Bakala/Kalousek/kavárna.
Atd. Jsi hrdý na svou nestrannost a objektivitu? Pogratuluj si. Pro mne je to spíš smutné čtení.
7.5.2018 23:41 kverulant
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
1) Zeman si nepustil hubu na špacír, aby potěšil Putina, ale sebe. Je to holt narcis a tyhle světla reflektorů mu dělají dobře.

2) Nejde o žádné státní tajemství, a už vůbec ne takové, které by pomohlo nepříteli. Ostatně první s tím přišlo Rusko, takže kdo chtěl, tak o tom dávno věděl.

3) Ta záležitost se nás rozhodně týká. V obecné rovině nás určitě zajímá, pokud dochází ke zhoršování vztahů s Ruskem, zvlášť pokud jsou ty důvody pro eskalaci vylhané, z důvodů naší geografické polohy a taky proto, že maj atomovky. A v tomto konkrétním případě se to ČR týká i přímo. Vyhostili jsme tři diplomaty, nebo tu taky byla ta hysterie kolem ruského konstatování, že se ty chemikálie produkovaly i v Česku.

3) Vy se sice stavíte do role férového a nezávislého pozorovatele, který kroutí hlavou nad dětmi na pískovišti, nicméně to, co tu propagujete, je, že by ČR měla lhát v prospěch vlády UK, u které ani není jasné, jaký cíl, pokud vůbec nějaký, tím divadlem kolem Skripala vlastně sleduje. A to při vědomí toho, že z tý lži pro nás neplynou žádné výhody, právě naopak, z roztáčení konfrontace mezi Západem a Ruskem pro nás koukaj akorát průsery.

To je docela silné podržtažkování, jenom tedy ne směrem k Rusku, ale k Británii/NATO/Západu.
8.5.2018 01:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ta záležitost se nás rozhodně týká. V obecné rovině nás určitě zajímá, pokud dochází ke zhoršování vztahů s Ruskem, zvlášť pokud jsou ty důvody pro eskalaci vylhané, z důvodů naší geografické polohy a taky proto, že maj atomovky.
Tak v obecné rovině nás to samozřejmě zajíma, ale to neznamená, že musí naši politici hned vyskočit jak čertík z krabičky. A taky úplně nevidim, jak ten Zemákův výrok čemukoli pomohl.
zvlášť pokud jsou ty důvody pro eskalaci vylhané, z důvodů naší geografické polohy a taky proto, že maj atomovky
No nás zajímá spíš ten zemní plyn než ty atomovky...
A v tomto konkrétním případě se to ČR týká i přímo. Vyhostili jsme tři diplomaty, nebo tu taky byla ta hysterie kolem ruského konstatování, že se ty chemikálie produkovaly i v Česku.
Trochu zbytečná histerie imho, včetně toho vyhošťování, pokud pro něj nebyl nějaký jiný strategický důvod.
nicméně to, co tu propagujete, je, že by ČR měla lhát v prospěch vlády UK
Nic takového tady nepropaguju. Nejsem pro, abychom například prohlašovali a brali za hotové, že Skripala zavraždili Rusové - to bych vnímal jako lhaní (resp. unáhlený závěr) ve prospěch UK. Když už bychom měli lhát v nečí prospěch, tak v náš. A do toho nesdílnost ohledně armádních testů imho zapadá.

Kromě toho, jak už i jiní poznamenali, v tomhle případě spíš naopak jde o to, abychom nelhali - tady se skutečně ty látky nevyráběly/nevyrábí.
To je docela silné podržtažkování, jenom tedy ne směrem k Rusku, ale k Británii/NATO/Západu.
Jsem proevropský, tím se netajím. Neznamenán to ale, že fandím všemu, co dělá EU nebo jakákoli země na západ od nás, zejména třeba USA nebo UK.
8.5.2018 01:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Jsem proevropský, tím se netajím. Neznamenán to ale, že fandím všemu, co dělá EU nebo jakákoli země na západ od nás, zejména třeba USA nebo UK.
Abych to upřesnil: Postoj k EU mam víceméně analogický k postoji k naší vlastní vládě - jsem pro, aby existovala a fungovala co možná nejlépe, ale vůbec to nezmená, že schvaluju a podporuju její aktuální podobu.
5.5.2018 12:51 koroptev
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
To by bylo všecho fajn, kdyby Zeman takto uvažoval a jen se automaticky nezastával Ruska, i kdyby byl ke každé molekule připojen podpis ruských chemiků. Dělat z prvoka se stařeckou demencí myslícího prezidenta je tu na palici ;-)

Hlavně to teď vytahuje jen proto, že si musí stát za svým slovem stůj co stůj, viz právě ten Peroutka. To nemá s myšlením nic společného, to je jen ublížené ego. A když mu ho kromě Ovčáčka nikdo nepofouká, tak to holt musí udělat sám - hlasitě do médií. A troubové v tom hledají konspiraci.
5.5.2018 14:26 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"To by bylo všecho fajn, kdyby Zeman takto uvažoval a jen se automaticky nezastával Ruska"

Ano, v době kdy homosexuální pornohvězdy řídí, co je a co není proruské - je to velice relavantní argument. Doufám, že jste postřehl sarkasmus.

Dnes je proruské všechno. Je proruské upozornit na to, že Velká Británie lže více než kdy Rudé právo vůbec bylo schopno. Je proruské upozornit, že Velká Británie lhala i v minulosti mnohokrát - například o zbraních hromadného ničení v Íráku. Mezinárodní soud Husseina mimochodem osvobodil ze všech obvinění. Ale to se nehodí do krámu, je totiž proruské upozornit na to, že Velká Británie je chronický patologický lhář.

Je proruské upozornit, že informace o novičoku jsou veřejné - i na té blbé wikipedii máte víc, než kdy prozradil Miloš Zeman.

Novičok umím vyrobit i já, když půjde do tuhého. Já, blbý chemik. A když to umím já, tak to dokáže naprosto každý stát na světě včetně USA, včetně Velké Británie, včetně České republiky, včetně Ruska, včetně Francie, včetně Somálska, prostě všichni.

---

"Hlavně to teď vytahuje jen proto, že si musí stát za svým slovem stůj co stůj, viz právě ten Peroutka. To nemá s myšlením nic společného, to je jen ublížené ego."

Vy jste dobrý srandista. Tady se lže na mezinárodní scéně. Velká Británie se chová jako psychopatický nevycválaný fracek - jehož důsledkem je, že Západ na základě evidentní lži vyvozuje důsledky. To vypovídání ruských diplomatů je jen to nejmenší.

A vy tu začnete kritizovat, že Miloš Zeman řekl pravdu.

Mně je nějaký Peroutkův článek u zadele. Ať už Miloš Zeman lhal či nikoli. Ale to, že Velká Británie aktivuje pomocí zcela průhledné lži situaci, kdy Západ vypadá v očích zbylých kontinentů jako totální vymaštěný debil, a ještě se svět posunuje zbytečně do mezinárodních konfliktů a potenciální války - mi jedno není.

Zřejmě máte nějakou poruchu určování, co je závažné a co ne.

---

"A když mu ho kromě Ovčáčka nikdo nepofouká, tak to holt musí udělat sám - hlasitě do médií. A troubové v tom hledají konspiraci."

Štve vás to, že někdo řekl pravdu? Štve vás to, že někdo se rozhodl nedělat ze sebe hlupáka, když Velká Británie to hlupáctví ode všech vyžaduje?

Mně je jedno, kdo řekne pravdu. Ocenil bych to, ať by jí řekl kdokoli: Jiří Drahoš nebo Miroslav Kalousek nebo velký honič penisu na filmovém plátně Jakub Janda nebo katolická buzna Martin C. Putna, nebo kdokoli. Jenomže všichni tito jsou impotentni a přizdisráči, kteří prostě nemají koule říci, že něco je tak a tak.
5.5.2018 14:39 koroptev
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Kšááá zpátky na Sputnik :-D

Tohle je, omlouvám se, až moc průhledné - o placených ruských trollech se ví, ale že jsou to takoví amatéři, o tom se mi nesnilo.

Škoda, že kvůli tomu musíte psát takové informačně prázdné zdi textu, vždyť ani není na co reagovat, jen whataboutismus - kdybyste popravdě sesumíroval své myšlenky jako Se Sovětským svazem na věčné časy, zdejší databázi komentářů by se ulehčilo.
5.5.2018 15:21 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Příště to prosím nepijte ani ředěné. Máte už evidentně dost. Táhněte do hajzlu.
5.5.2018 15:52 koroptev
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ha, potrefená husa :-D No alespoň jsi za to placený, nechtěl bych na webu o linuxu prosazovat ruské zájmy zadarmo
5.5.2018 16:18 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Já ti to tedy řeknu rovnou. Mám doma rudě vymalové zdi a všude sochy Lenina a Marxe. Koneckonců je to moderní, Evropská unie právě odhalila 5,5 metru vysokou sochu Marxe přímo v Německu - a tím ukazuje, kdo je největší bolševik na světě.

Na stěnách mi visí balalajky a matrjošky. Pracuji na Linuxu s ruskou lokalizací. Kladiva a srpy jsou všude samozřejmostí. Mezitím, co ti odpovídám, tak jsem si objednal v e-shopu samovar.

Kdybys hele, koroptev, věděl, kde sehnat plakát v životní velikosti Vladimíra Putina, byl bych ti vděčný.

Aneb s blbama typu koroptev se co? No přeci nebavíme!
5.5.2018 17:32 koroptev
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Hele náhodou věděl, popros kdekoliv o autoportrét, takhle vygumovanej totiž snad nikdo neni ;-)
11.5.2018 11:25 navstevnik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
U většiny lidí by to bylo vtipné (až na tu urážku nakonec), ale pak si člověk přečte pár geopolitických hlodů, co jsi sem napsal, a začne pochybovat, zda na tom není kus pravdy.

Je to ironie ... nebo jen velmi velmi mírná nadsázka?
5.5.2018 15:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
je totiž proruské upozornit na to, že Velká Británie je chronický patologický lhář.
To samo o sobě proruské samozřejmě není.

Nicméně vzhledem k tomu, že Rusko tu látku původně vyvinulo a lhalo o ní celá desetiletí (a lhalo by dál, kdyby se to v 90. letech nevykecalo), tak to neustálé vyřvávání, že VB je chronický lhář, spojené s kydáním hnoje selektivně na VB/západ a podporou Zemana a jeho ruského řiťolezectví... to už poněkud prorusky působí.

Promiň, ale to se moc jinak interpretovat nedá...
5.5.2018 16:26 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"Nicméně vzhledem k tomu, že Rusko tu látku původně vyvinulo a lhalo o ní celá desetiletí..."

Jak to souvisí s tím, že Velká Británie lže o použití údajně ruského údajně novičoku v Salisbury?

Nevšiml jsem si, že by Rusko vyvolávalo mezinárodní konflikty s tím, že by premiér Ruské federace lhal o Velké Británii či jiné západní zemi v souvislosti s Ruskem - jak právě činí Theresa Mayová a další britská parta.

To, že si státy nechávají pro sebe své vojenské i jiné zbraně (tedy i chemické) je běžné, a dělá to tak USA, Velká Británie i Rusko i další státy. A řekl bych i normální.

Ovšem normální není vyvolávat mezinárodní konflikty na základě průhledných lží jako Britové. A prokazatelně nelže Velká Británie poprvé.

Neustále mi tu máváš před očima proruskou orientací, ale zcela šikovně se nikdy nezmiňuješ třeba o tvrzení Velké Británie, že v Íráku jsou zbraně hromadného ničení. Což bylo spolehlivě vyvráceno mezinárodní komisí a vyšetřováním - jen to měla tato britská lež na svědomí pár miliónů mrtvol. Velká Británie se tak stala válečným zločincem zcela bez diskuse.

5.5.2018 17:25 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ovšem normální není vyvolávat mezinárodní konflikty na základě průhledných lží jako Britové.
To je volovina.

Nevim přesně, co se tam s tim Skripalem stalo. Podobně jako i u jiných kauz zas víme kulový, mimo jiné také díky VB. (Politku VB nemám moc rád btw.) Moje hypotéza je, že Rusové chtěli oddělat starýho dvojtýho agenta. Udělali to nenápadně, takže na ně Britové nic nemaj, ale asi to nedotáhli. Jestli použili novičok, těžko říct, podle následků spíše ne, ale nejsem na to odborník a každopádně to Britové nejsou schopni dokázat. Tak si vymysleli (asi?) že to byl novičok, aby mohli ukázat na Rusko. Následná diplomatická reakce je daná tím, že jsou naštvaní, že jim Rusové v zemi šahaj na jejich lidi.

Alternativa je, že to nebyli Rusové, ale někdo jinej (Britové? Nebo někdo jinej?). Není mi moc jasný, jaká by v takovým případě měla být motivace. Samozřejmě tady východně orientování nabídnou tu teorii s false flag operací určenou ke zdůvodnění kroků proti Rusku, což je vysvětlení, s kterým příjdou v podstatě pokaždé, když se něco podobného stane. Samozřejmě možné to je, ale už je to teorie poněkud ohraná, s kterou maj lidi tendenci 'objasňovat' skoro cokoli.

Kažopádně ale v obou případech ten novičok ani případná lež o něm nejsou důvodem pro kroky proti Rusku a víceméně všichni to vědí.
Neustále mi tu máváš před očima proruskou orientací, ale zcela šikovně se nikdy nezmiňuješ třeba o tvrzení Velké Británie, že v Íráku jsou zbraně hromadného ničení.
Proč bych to měl zmiňovat? Já popravdě moc nerozumim tomu, jak to souvisí s případem Skripal. Kromě toho, souhlasil jsem, že Británie lže, tak moc nevim, co máš za problém. Invaze do Íráku byla už v té době odsuzovaná i západními politiky, např. Billem Clintonem. Kofi Annan řekl v r. 2004, že z pohledu UN byla nelegální.
5.5.2018 20:08 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"Nevim přesně, co se tam s tim Skripalem stalo."

A ani to nepotřebujeme vědět k tomu, abychom věděli, že oficiálně verze není možná. Tedy pokud nepopíráš platnost fyzikálních zákonů.

---

"Podobně jako i u jiných kauz zas víme kulový, mimo jiné také díky VB. (Politku VB nemám moc rád btw.) Moje hypotéza je, že Rusové chtěli oddělat starýho dvojtýho agenta."

Znovu, pokud jsou Rusové takoví machři, že dokázali porušit fyzikální zákony, pak je tato hypotéza pravdivá.

Nicméně já jsem stará konzerva, která stále uznává, že fyzikální zákony platí. Možná je to proruský neblahý vliv na mou osobu, že stále fyzikální zákony beru jako nepřekročitelné dogma, nevím...

---

"Jestli použili novičok, těžko říct, podle následků spíše ne, ale nejsem na to odborník a každopádně to Britové nejsou schopni dokázat. Tak si vymysleli (asi?) že to byl novičok, aby mohli ukázat na Rusko. Následná diplomatická reakce je daná tím, že jsou naštvaní, že jim Rusové v zemi šahaj na jejich lidi."

Jestli ona realita není kapánek jednodušší. Velká Británie prostě hledala způsob, jak opět zmanipulovat veřejné mínění, tak si vymyslela lež: otravu a útok, který nenastal, nikdy se nestal.

Ostatně Skripala a jeho dceru nejspíše Britové, až trochu opadne zájem o případ, tiše zlikvidují. Nepotřebují svědky, kteří by promluvili, jak to bylo. Pokud to vůbec bylo, což je nejpravděpodobnější, a dostali Rohypnol do kafe - a pak jim namluvili kdesi, že byli otráveni novičokem.

---

"Alternativa je, že to nebyli Rusové, ale někdo jinej..."

Alternativa je, že se to vůbec nestalo. A celé je to od začátku do konce jedna velká lež a podvod.

---

"Proč bych to měl zmiňovat? Já popravdě moc nerozumim tomu, jak to souvisí s případem Skripal."

Že lhaní o Íráku nesouvisí s kauzou Slripal? Ale souvisí! Lhaní Velké Británie o zbraních hromadného ničené v Íráku dává informaci o tom, že Velká Británie až příliš snadno lže a nedá se v její pravdivost věřit. A tuto informaci lze velice dobře využít v kauze Skripal při hodnocení jejich verze události - totiž že VB není důvěryhodná.

---

"Kromě toho, souhlasil jsem, že Británie lže, tak moc nevim, co máš za problém. Invaze do Íráku byla už v té době odsuzovaná i západními politiky, např. Billem Clintonem. Kofi Annan řekl v r. 2004, že z pohledu UN byla nelegální."

Já problém nemám. Problém mají jiní. Když se jim hroutí svět, a někdo je upozorní, že Západ je také pěkně prolhaný - tak ho označují za proruského agenta.

Slyšel jsem přísloví: Kdo se nechá napálit lhářem/podvodníkem poprvé, stává se to. Kdo se nechá napálit ale stejně podruhé, je hlupák a dobře mu tak. A teď je tím lhářem Velká Británie. Kdo jí věří je hlupák, bez ohledu na to, kolikrát ostatní osočí z proruské orientace.
5.5.2018 21:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Alternativa je, že se to vůbec nestalo. A celé je to od začátku do konce jedna velká lež a podvod.
I to je možné, minimálně teoreticky, ale ani v takovém případě není pouhá lež VB důvodem pro nějaké akce, to by byl pouze průvodní jev.
Že lhaní o Íráku nesouvisí s kauzou Slripal? Ale souvisí! Lhaní Velké Británie o zbraních hromadného ničené v Íráku dává informaci o tom, že Velká Británie až příliš snadno lže a nedá se v její pravdivost věřit. A tuto informaci lze velice dobře využít v kauze Skripal při hodnocení jejich verze události - totiž že VB není důvěryhodná.
Na to žádnej Irák nepotřebuješ. To, že státu typu VB nevěříš jejich vysvětlení v takovéhle kauze nebo jsi skeptický by taknějak měl být výchozí stav.
Já problém nemám. Problém mají jiní. Když se jim hroutí svět, a někdo je upozorní, že Západ je také pěkně prolhaný - tak ho označují za proruského agenta.
Mně to přijde spíš jako taková hysterie, kdy máš pocit, že všichni trpí nějakou iluzí politické dokonalosti západu. Přitom to tak reálně typicky není. Jediný, kdo tady má proamerické tendence, o kom vim, je Tomášek. A ten tady píše politických textů zlomek v porovnání se svědky Putinovými. Možná ještě kyknos. Jinak moc nevim.
5.5.2018 22:55 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Proruský/proamerický
"Mně to přijde spíš jako taková hysterie, kdy máš pocit, že všichni trpí nějakou iluzí politické dokonalosti západu. Přitom to tak reálně typicky není. Jediný, kdo tady má proamerické tendence, o kom vim, je Tomášek. A ten tady píše politických textů zlomek v porovnání se svědky Putinovými. Možná ještě kyknos. Jinak moc nevim."

Takže ta iluze, že jsme tu byl x lidmi nazván proruským agentem, byly jen halucinace.

Je vůbec možné o nečem diskutovat, aby ho durzí neodhadovali, zda je proruský, proamerický, prosomálský, proizraelský, propalestinský, ...

Když napíši třeba o Einsteinovi a jeho teorii relativity - jsem proruský nebo proamerický?

Když napíši, že ráno vychází Slunce - jsem proruský nebo proamerický?

Zkrátka až budou lidi brát fakta jako fakta, nikoli jako politikum - a hledat proruské či proamerické směrování, začne být svět v pořádku.
5.5.2018 23:59 ehm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Proruský/proamerický
Je vůbec možné o nečem diskutovat, aby ho durzí neodhadovali, zda je proruský
Zkus hned v úvodu všem, kdo s tebou nesouhlasí, nenadávat do ovcí, prvků, blbců apod, třeba tě bude méně lidí vnímat jako proruského trolla a poslechnou si, co máš na srdéčku. Teď jsi vážně jen tragéd dikcí nápadně podobný petrfm.
6.5.2018 00:00 ehm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Proruský/proamerický
* prvoků, nějak mě ten tvůj nick asi omámil :-D
6.5.2018 12:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Proruský/proamerický
Myslim, že to je ten stejný člověk, co sem hází populární konspirační teorie pod jménem 'John Pitralon' a dalšími nicky. (Ale ono je to celkem jedno.)
6.5.2018 00:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Proruský/proamerický
Takže ta iluze, že jsme tu byl x lidmi nazván proruským agentem, byly jen halucinace.
No to asi jo, vzhledem k tomu, že v diskusi nevidím ani jediný případ, kdy by tě někdo nazval proruským agentem. Důvody, proč mi přijdou tvé názory proruské, jsem už napsal. Jinak samozřejmě nevim kdo jsi a tak nemam moc možnost si tvoje komentáře dát do nějakého kontextu, takže samozřejmě ten dojem může být zavádějící. (S tím ale nic moc nenadělám.)
Zkrátka až budou lidi brát fakta jako fakta, nikoli jako politikum - a hledat proruské či proamerické směrování, začne být svět v pořádku.
Ano a bylo by fajn, kdyby tím začal náš prezident. Byl by to pro lidi dobrý příklad.
6.5.2018 02:38 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Proruský/proamerický
> No to asi jo, vzhledem k tomu, že v diskusi nevidím ani jediný případ, kdy by tě někdo nazval proruským agentem.

To chce návštěvu očního. I na Sputnik jsem byl zaháněn.

> Ano a bylo by fajn, kdyby tím začal náš prezident. Byl by to pro lidi dobrý příklad.

Jakože politik by neměl dělat politiku a směrování země? To je naprosto inovativní přístup! Čekal jsem leccos, ale toto opravdu ne.
Darth Phantom avatar 5.5.2018 20:48 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Následná diplomatická reakce je daná tím, že jsou naštvaní, že jim Rusové v zemi šahaj na jejich lidi.

Na jaký jejich lidi? Škrpál i Julča jsou stále občané RF. To je jedna z věcí, která mi na tom neseděla už od začátku, vůbec celý to smrdí od začátku. Takovýdle čoromoro kvůli bezcennému bývalému agentu, z jejich pohledu je to vlastně untermensch a navíc občan Ruské federace. A byli oba zmizeni. Pročpak asi? Z pohledu práva (kromě báchorek o novičoku nepředložila malá Británie nic uvěřitelného) by se to dalo kvalifikovat jako únos občanů RF, že. Sankce by měli být uvaleny naopak. Se zájmem sleduji nové trendy v kriminalistice. Viník je znám a odhalen maximálně do hodiny po činu. Kdepak, holenkové, tohle je všechno příprava na válku. Ono tohle vyhošťování diplomatů je vždy předzvěst války.

Teď je už nějak dlouho ticho po pěšině, ale je to zlověstné ticho před bouří podle mojeho názoru. 12.5 vyprší ta dohoda s Íránem a Přehazovačka ji neprodlouží. Jako užitečný idiot už posloužil jeden premiér, který by jako jediný asi měl nejvíc co říct o tom, kdo potají vyrábí jaderné zbraně. Stejně jako užitečný idiot před invazí do Iráku posloužil i Tony Blair. Podle mě jsou kostky už vrženy a jediné co chybí, je ještě srdcervoucí záminka. Jentak v rychlosti mě napadá, to zvíře a monstrum Asad by ještě mohlo zaútočit (konvenčně nebo třeba i chemicky) na základny Spojených států dobrotivých v Sýrii. Třeba. Pochopitelně v součinnosti s Ruskem. To by mohl být dobrý důvod k osvobození. A nebo že by se šlo rovnou na Írán, no uvidíme. Tentokrát jsem opravdu zvědav, s čím se pochlapí chlapci z CIA a MI6. Po propadáku se "zplynovanými" dětmi, které žijí a vypovídají o tom, jak to bylo, by to chtělo něco lepšího. Nejzažší termín bych viděl na mistrovství světa v čutání. Tento termín je velmi vhodný pro nějakou akci, především s ohledem na to, kde se mistrovství koná. Rád bych se pletl, ale ještě si asi vzpomenete na moje slova, soudruzi.

Invaze do Íráku byla už v té době odsuzovaná i západními politiky, např. Billem Clintonem
Tohle snad nemůžeš brát vážně. Až se za chvíli prohodí u kormidla tak ta druhá strana udělá ještě něco horšího, i když tvrdí v předvolební kampani úplnej opak. Takhle to tam zpravidla chodí.
Tahle patička nemá hlavu ani patu
5.5.2018 23:03 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"Se zájmem sleduji nové trendy v kriminalistice. Viník je znám a odhalen maximálně do hodiny po činu."

Ono není divu, když se všichni teroristé rozhodli na místech činu nechávat své pasy. Bych se skoro vsadil, že v Salisbury u Skripala našli na zemi pas Vladimíra Putina.

---

"Kdepak, holenkové, tohle je všechno příprava na válku. Ono tohle vyhošťování diplomatů je vždy předzvěst války."

Přesně toto si myslím. Důvod této britské i jiných (britských i jiných) lží je hledání záminky na konflikty a války.

---

"Podle mě jsou kostky už vrženy a jediné co chybí, je ještě srdcervoucí záminka. Jentak v rychlosti mě napadá, to zvíře a monstrum Asad by ještě mohlo zaútočit (konvenčně nebo třeba i chemicky) na základny Spojených států dobrotivých v Sýrii. Třeba."

Myslím, že Asád by mohl zaútočit rovnou na Jeruzalém. To by masovou veřejnost nazvedlo více. Představte si fotografii skřeta Asáda, vedle Zdi nářků louže od kečupu, a zkrvavená červeným sirupem politá jarmulka. Už zítra by se do Sýrie vydalo celé NATO.
Dalibor Smolík avatar 6.5.2018 01:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Tak co tedy vyvolalo otravu Skripala a jeho dcery? Na co umřel Litviněnko? Samé záhady. A všechno ve Velké Británii. Není divu, že se ozvali. Jestli právem, nevím. Ale vyjádřit se k tomu museli.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
6.5.2018 02:28 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ale jó, ať se Velká Británie vyjadřuje k čemu chce. Je jedno, jestli k Mnichovské zraděa podpoře Hitlerovi, nebo ke zbraním hromadného ničení v Íráku, nebo k novičoku.

Okolní svět konečně časem zaznamená, že Velká Británie má pravdomluvnost nula - a bude na světě lépe, až s tím začnou všichni počítat.
Darth Phantom avatar 9.5.2018 12:17 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!

Tak se už vyplnila první část proroctví, Přehazovačka skutečně tu smlouvu s Íránem vypověděl. Ne, že bych s z toho měl radost, ale dalo se to předpokládat. Byla tu spousta indicií k tomu, že to udělá. Toto je skutečně už rozhodný krok ke třetí světové. První zahraniční cesta Přehazovačky vedla k jeho přátelům do Saúdské Arábie. Tam sjednal zbrojní obchod v hodnotě asi 110 miliard dolarů. Skutečně si nemyslím, že Saúdoarabové to kupovali proto, aby to skladovali v poušti. Tento krok proti Íránu byl naplánován už dávno. No a USA se chystají naplno využít svého teroristického kamaráda. Opět se jedná jako v případě Iráku o důkazy, jaké svět neviděl (jako tu jitrnici v pohádce Obušku z pytle ven).

Jen jediná věc mě překvapila. Že se nelísá malá Británie, nejvěrnější pudlík, který za pamlsek zapanáčkuje kdykoliv. To jsem skutečně nečekal. USA už začínají pomalu vyhrožovat Evropě, aby poctivě zapanáčkovala. V této fázi mi Spojené státy a Přehazovačka připomínají šimpanze, mlátícího kolem sebe klackem a vynucujícího si dominanci. To se to hezky vyvolávají válečné konflikty v závětří za bukem za oceánem, že?

Ještě bych ani zcela neházel do žita variantu Sýrie -> a pak teprv Írán. Povšiml jsem si, že Emmanuel z Francie začal opět vyhrožovat jako že Asad použije opět chem. zbraně a on na to chrabře odpoví. To znamená jen jediné, že dostal úkol od Přehazovačky a je velmi pravděpodobně přichystán další chemický kabaret v režii tajných služeb. Vždy, když to někdo vytruboval do médií, tak to ten zlotřilý Asad nakonec udělal. No a Emmanuel s Přehazovačkou je v současnosti nejzamilovanější gay pár, jak bylo vidno z poslední schůzky."Zplynované" děti z Dumá vypovídaly v Haagu a nebyla to verze šířená médii hromadné manipulace. O tom však ta média svorně a cudně mlčí. V současnosti je situace v Sýrii taková, že teroristé živení USA a Saúdoaraby se hromadně vzdávají a přesunují na sever, takže tam skutečně hrozí mír. To musí zámořské mírotvorce nehorázně štvát ty miliardy dolarů investovaných do teroristů a ted se ty miliardy investované do změny režimu rozplývají.

Tahle patička nemá hlavu ani patu
5.5.2018 14:04 Dzanker
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Podle komenářů níže které jenom urážejí a nijak neargumentují je jasné kdo má pravdu. Udivuje mě kolik relativně inteligentních lidí není schopno si ty informace v dnešní době ověřit a pouze jako ovce kydají špínu na Zemana, který neřekl nic jiného než pravdu.

Okamžitě byl zase tupě onálepkován v marné naději že ho to doskvalifikuje. A ono pořád ne a jeho obliba stále stoupá, to musí být hrozně frustrující, takže já tu agresivitu chápu.

Doporučuju podívejte se třeba na pořad Zvědátoři na youtube, tam to rozebrali docela podrobně, že i indoktrinovaný člověk to nakonec pochopí.

Myslete a nebuďte ovce.
5.5.2018 14:11 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Tak když si musíš nechávát informace předkousávat od dvou dětí, tak tím se mnohé vysvětluje. Hlavně nezkoušej volat na prokletá čísla, to taky bylo na Youtube :-D
8.5.2018 08:35 Dzanker
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Chápu, urážky a dehonestace, argumenty nula. Je to pořád stejné a vůbec mi to nevadí. Děláte ze sebe akorát idioty. :-)
6.5.2018 21:56 Martin Mareš
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Je zajímavé, jak se nejvíc pravdou ohánějí ti, kdo nejsou ochotni se pod ní ani podepsat...
9.5.2018 20:18 Marcel Šebek | skóre: 21 | blog: c
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Moc té obhajobě Zemana nerozumím. Uvažme hypoteticky obě situace.

A) Británie lže tak, jak se tu snaží popisovat Chemik. Pak by pravdomluvný Zeman měl argumentovat stejně jako Chemik, poukázat na nesmyslnost celé historky. Téma výroby novičoku v ČR je úplně irelevantní.

B) Británie nelže, nebo lže, ale z jiných důvodů. Pak je ale Zemanovo tvrzení velmi nediplomatické, ať už je pravdivé nebo ne. Je to takový výstřel do vlastních řad. Mezi řádky vlastně řekl: Hele, co když to nebylo Rusko, co když jsme to byli my.

Dále stojí za pozornost, že Zeman vlastně nijak nevyjádřil názor na to, jestli Británie lže či nikoliv. Pouze upozornil na sebe a na ČR.
Real programmers don't comment their code. If it was hard to write, it should be hard to read.
10.5.2018 00:01 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Já spíš nerozumím tobě. Rusové prohlásili něco takového, jako původ Novičoku může být za a) za b) a mezi dalšími i ČR.

Zeman to nechal prověřit i, když by stačila dle mne, prostá rešerže netu, a oznámil přibližně toto (podle různých zdrojů) ČR na svém území vyráběla a testovala jed Novičok v malém množství a vzorky po skončení testu vzorky zničila. Rýpnul si přitom do tajných služeb, já se mu nedivím. A230 je není Novičok ? Měli hledat Novičok našli Novičok A230 a nebyl to Novičok. Zblblá chytrá horákyně.

(Našel někdo přesný text toho prohlášení)

Vzpomínáte na pane vy jste vdova a hlášku , já z vás udělám nezaměstnanýho. Ještě že nejsem prezidentem. Nechápu proč by měl tvrdit Británie lže ,i když je to pravda, to je snad problém Ruska a Británie. Prostě to mohla být jasná tečka za nepodstatnou blbostí, ale díky našim a evropským politikům se z toho stala velká nesmyslná aféra.

P.S. jinak v jednom z příspěvků uvádím odkaz na testování BOL IVA, což je americký organofosfát ekvivalent novičoků, v jedné své variantě ještě strašnější než Novičok/Foliant A234. Podle popisu to dokonce vypadá, že vlastnosti jedné z vyrobených variant IVA, nebyly do doby vydání této informace dosud publikovány.
10.5.2018 09:10 Marcel Šebek | skóre: 21 | blog: c
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
To mě mrzí, že mi nerozumíš, snažil jsem se vyjádřit co nejjasněji a žádnou logickou chybu v mém uvažování nevidím.

Já prostě nerozumím tomu, proč stejnou teorii, co tu hlásá Chemik, tak nepropaguje i někdo další (včetně třeba Putina). Tolik tu věc nesleduju, takže se v tomhle možná pletu a budu rád, pokud mi poskytneš odkaz, který tohle vyvrací. Moje vnímání je takové, že jak Putin, tak Zeman se zabývají samotným novičokem, odkud byl, a podobně, ale už ne tím, jestli vůbec k otravě došlo. Což může být nějaká diplomatická hra, podobně jako to může být i ze strany Británie, nebo se třeba nabízí vysvětlení, že Chemikova teorie přece jen nebude pravdivá.

Mně je to celkem jedno, jen mi přišlo, že tu Chemik takovým docela sugestivním způsobem prezentuje něco, co má jisté trhliny, které ale na první pohled nejsou vidět. A používá to k adoraci Zemana dost nelogickým způsobem.

Dále pak to, že Zemanův výrok mohl být jasnou tečkou za tím naším případem, to nemůžeš myslet vážně. To je celkem jasné přilití oleje do ohně mezinárodního sporu. Myslím, že kdyby to neudělal, tak by sice žádná tečka nebyla, ale dohromady už by se v tom nic nestalo, takhle se to zase začalo řešit. Ledaže jsi to myslel tak, že po Zemanově výroku by Británie řekla, že jsme jim jejich teorii rozbourali a Rusko teda vlastně za nic nemůže. Takové očekávání je ale dost naivní.
Real programmers don't comment their code. If it was hard to write, it should be hard to read.
10.5.2018 09:14 moo moo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
> Což může být nějaká diplomatická hra

fun fact: Ceska republika mezitim ziskala predsednictvi v mezinarodni komisi pro vysetrovani chemickych zbrani

nemuze ji __cirou nahodou__ Rusko (+ podrztaskove a pucmidrati) chtit zpochybnit?
5.5.2018 01:05 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Proč naprosto profi odpověď ministerstva obrany k testování Foliantů (novičoků) zazněla až včera ?. Hejna potrefených husí kejhaj až hrůza, neměli by se všichni rychle omluvit, minimálně že neumí ani s internetem, nebo že místo mozku používají demagogii, kterou jim kdosi servíruje.

Jinak objevilo okamžitě po zveřejnění zprávy Zemanem i toto (nikdo z našich ochránců pravdy neprotestuje). Mám dotaz kdo se zbláznil redaktor nebo šéf OPCW, zdroj

zprávy seznam.cz

Šéf OPCW: V Salisbury mohlo být použito až 100 gramů Novičoku

Při útoku na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru bylo použito větší množství nervově paralytického jedu Novičok. Podle šéfa Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) mohlo jít o 50 až 100 gramů, přičemž pro laboratorní účely se vyrábí výrazně méně, informoval deník The New York Times. Jeden ze spoluautorů Novičoku tvrdí, že zmíněné množství této látky by způsobilo smrt velkého počtu lidí, uvedla dnes agentura RIA Novosti.

„Aniž bych znal přesné množství, bylo mi řečeno, že mohlo jít o 50 až 100 gramů, což je více, než je potřeba pro výzkumné aktivity,“ řekl newyorskému deníku šéf OPCW Ahmet Üzümcü s odkazem na zkoumání místa útoku pracovníky organizace. Pro laboratorní výzkum se podle něho používá nejvýše desetina zmíněného rozpětí.

To množství by stačilo asi tak na na hokejový stadion, řádově tisíce osob.
5.5.2018 01:16 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
5.5.2018 01:23 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
100 gramů novičoku je schopno zabít s dvojnásobnou rezervou všechny obyvatele Velké Británie.

Rozhodně by se při použití 100 gramů novičoku v Salisbury a velice dalekém okolí nenecházel ani jeden živý člověk. A ještě dlouho poté by zemřel každý, kdo by do Salisburu a okolí vstoupil i týdny po aplikaci. To, že by samozřejmě zahynula všechna zvířata domácí i ve volné přírodě je jasné. Nepřežily by ani mouchy ani žížaly. Lepší než atomovka.

Já používám novičokovou aféru jako test inteligence lidí. Velice spolehlivý test. Kdo v tomto případě má neochvějnou víru v tvrzení Velké Británie či našich médií - je beznadějný blb. Je to jediný případ, který je tak jasný, že ho můžete používat jako test IQ kolem sebe. Tak zoufale špatně ještě snad Západ ani nelhal.

Chemik

Bystroushaak avatar 5.5.2018 11:11 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
100 gramů novičoku je schopno zabít s dvojnásobnou rezervou všechny obyvatele Velké Británie.
Jo, a jedna atomovka by mohla vyhladit celé lidstvo, kdyby si všichni stoupli vedle sebe a čekali na výbuch.

To že by 100g novičoku zvládlo zabít tolik lidí je sice pravda, ale jde tu o distribuci. Ta co jsem tak pochopil může probíhat formou plynu, aerosolu, kapaliny, nebo prášku. Ani v jednom případě s tím nezabiješ moc lidí, pokud nemáš vojenský nosič starající se o rozprášení někde v pár kilometrech výšky, protože to prostě nemáš jak rozdistribuovat do dostatečně velkého prostranství.

Co se týče detekce, tak tu si nepředstavuji zas tak složitě. Když vidíš dva lidi v bezvědomí, tak je ti jasné, že je něco špatně. Když pak záchranáři a první svědci na místě ohlásí, že mají zdravotní problémy, halucinace a nevolnost, tak tu špičkovou laboratoř prostě povoláš.

Co mi přijde divné je, že by se z toho po té otravě dostali.
5.5.2018 14:14 Chemie
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Milý Bystroušáku,

zkus trochu přemýšlet.

1) Smrtelná dávka novičoku je 10 miliardtin gramu na kilogram živé váhy. To i při všech ztrátách v rozprášení a jinak stále znamená, že město by bylo kaput. Počítejme, že 100 kg chlap potřebuje 1 mikrogram novičoku na smrt. Pokud by se rozprášilo 100 gramů novičoku na jednom místě, je to 100 miliónkrát větší dávka než je třeba na jednoho člověka. Zde nějaký rozprach a vítr a další moc město neochrání.

2) Zřejmě jsi nepochopil, že pokud mají lidé nevolnost z novičoku, tak si nic nezavolají. Mají pět minut na to, aby si nejdříve uvědomili, že jim je špatně, aby si zavolali pomoc, aby přijela špičková laboratoř, abylaboratoř provedla analýzu, aby vyhodnotila, že jde o novičok, aby přijela sanitka s protilátkou, a by jim protilátku píchli. Na toto vše dohromady mají maximálně 5 minut. Jestli je to reálné nechám na váženém čtenáři.

Nemluvě o tom, že podstata otravy organofosfáty je, že si zavoláte tak akorát exkrement, protože máte paralyzované komplet svaly a nepohnete ani malíčkem u nohy.

3) Mně nepřijde divné, že se Skripalovi po otravě z toho dostali. Protože celá pohádka o novičoku je dezinformace, fake a lež od začátku do konce. Velká Británie si prostě zvykla, stejně jako jiné západní státy, že ať vypustí do éteru cokoli, vždy se najde miliónová armáda eurohujerů a vlezdobruselistů, kteří se budou bít za cokoli - ať je to jakkoli hloupé. Včetně politiků samotných.

Jinak řečeno, když někdo lže, pak fakta nesedí. To je zcela normální. Podle současných vědeckých poznatků nelze učinit jiný závěr, než že Velká Británie by měla už dostat po držce za své lži. Velká Británie je opakovaně isvědčována ze lží - a namísto toho, aby se svět zlobil na Velkou Británii, tak se namísto toho trefuje do toho, kdo řekl pravdu - do Miloše Zemana.
Bystroushaak avatar 5.5.2018 14:35 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
1) Smrtelná dávka novičoku je 10 miliardtin gramu na kilogram živé váhy. To i při všech ztrátách v rozprášení a jinak stále znamená, že město by bylo kaput. Počítejme, že 100 kg chlap potřebuje 1 mikrogram novičoku na smrt. Pokud by se rozprášilo 100 gramů novičoku na jednom místě, je to 100 miliónkrát větší dávka než je třeba na jednoho člověka. Zde nějaký rozprach a vítr a další moc město neochrání.
A ty víš co za formu bylo použito? Já žiju v přesvědčení, že to byl aerosol, ale nedohledával jsem to. Afaik aerosol má tendence přilnout k věcem (to je by design, cílem je, aby to zamořilo místo na dlouho tím že to přilne), takže se do města nedostane.

Dál taky afaik tyhle látky nejsou úplně stabilní a degradují například působením ultrafialového záření ze slunce.
2) Zřejmě jsi nepochopil, že pokud mají lidé nevolnost z novičoku, tak si nic nezavolají. Mají pět minut na to, aby si nejdříve uvědomili, že jim je špatně, aby si zavolali pomoc, aby přijela špičková laboratoř, abylaboratoř provedla analýzu, aby vyhodnotila, že jde o novičok, aby přijela sanitka s protilátkou, a by jim protilátku píchli. Na toto vše dohromady mají maximálně 5 minut. Jestli je to reálné nechám na váženém čtenáři.
Viz https://zpravy.idnes.cz/andrej-zeleznakov-sergej-skripal-vil-mirzjanov-ftc-/zahranicni.aspx?c=A180323_123824_zahranicni_aha. Tam přímo svými slovy popisuje, jak začal mít vydiny a nevolnost. Protilátka byl obyčejný atropin.
3) Mně nepřijde divné, že se Skripalovi po otravě z toho dostali. Protože celá pohádka o novičoku je dezinformace, fake a lež od začátku do konce. Velká Británie si prostě zvykla, stejně jako jiné západní státy, že ať vypustí do éteru cokoli, vždy se najde miliónová armáda eurohujerů a vlezdobruselistů, kteří se budou bít za cokoli - ať je to jakkoli hloupé. Včetně politiků samotných.
Jo, to zas jo. To mi přijde taky divné. Na druhou stranu nejsem ani chemik, ani lékař a už vůbec netuším, co je dneska dostupné za protilátky a metody léčby.
Jinak řečeno, když někdo lže, pak fakta nesedí. To je zcela normální. Podle současných vědeckých poznatků nelze učinit jiný závěr, než že Velká Británie by měla už dostat po držce za své lži. Velká Británie je opakovaně isvědčována ze lží - a namísto toho, aby se svět zlobil na Velkou Británii, tak se namísto toho trefuje do toho, kdo řekl pravdu - do Miloše Zemana.
No, já nevím. Kdo je to ta Británie? Určitě měla spousta lidí různé kecy, ale je to asi jako když za nás má kecy Zeman, Babiš, nebo Sobotka a někdo by říkal, že Česko lže. Nebo kdybych třeba já měl nějaké kecy a někdo z toho vinil firmu ve které pracuji.

Tím nechci říct, že kecy nemaj, ale co z toho vyvodit, to je jiná otázka.
Bystroushaak avatar 5.5.2018 14:36 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
*vidiny proboha
5.5.2018 23:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
5.5.2018 15:11 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
>>> "A ty víš co za formu bylo použito? Já žiju v přesvědčení, že to byl aerosol, ale nedohledával jsem to."

Vím. Žádný novičok nikdy v Salisbury použit nebyl. To by bylo jinčí kafe a jinej fičák.

>>> "Dál taky afaik tyhle látky nejsou úplně stabilní a degradují například působením ultrafialového záření ze slunce."

Takže časem by bylo Salisbury zase obyvatelné, pokud by byl zamořen novičokem. Nicméně tak rychle se to nerozkládá, aby v případě aplikace byli zasaženi jen dvě osoby. Dříve se organofosfáty používaly jako pesticidy, a fakt to na tom poli chvíli vydrželo.

>>> "Tam přímo svými slovy popisuje, jak začal mít vydiny a nevolnost. Protilátka byl obyčejný atropin."

Podaný do 5-10 minut od otravy. Viz můj popis výše. Můžete si o tom myslet co chcete, jak to stihli zdetekovat a podat protijed do 5 minut.

A až začnou pančovat chlast namísto methanolem organofosfáty, bude větší sranda. Za dob prohibice v USA se organofosfátem pančoval zázvorový extrakt - a hodně lidí se přiotrávilo a kulhalo (https://cs.wikipedia.org/wiki/Trikresylfosf%C3%A1t).

Mimochodem při otravě organofosfáty se objevuje silná úzkost, na základě které mnoho lidí spáchá sebevraždu, i když by jinak přežili. Prostě máte větší depku než robot Marvin ve Stopařově průvodci galaxií - a to pak spáchají sebevraždu i lidi, kteří by to nikdy neudělali. Kdyby byl v Salisbury použit novičok, tak je po obyvatelích Salisbury.

Prostě Velká Británie tahá svět za fusekli. Tragéidí ovšem je, když psychopat zvaný Velká Británie na základě svých lží tahá svět do mezinárodních konfliktů a na hranu války. Ti Angláni jsou opravdu schopní vyrobit milióny mrtvých (jako po své lži o Íráku) bez mrknutí oka - a klidně naženou svět do války.

5.5.2018 23:59 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Dříve se organofosfáty používaly jako pesticidy, a fakt to na tom poli chvíli vydrželo.
Organofosfáty jsou i součástí tvé DNA, relevance?
Podaný do 5-10 minut od otravy.
Ten rusák v '87 měl čas vypít a vyzvracet čaj.
6.5.2018 01:40 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
> Organofosfáty jsou i součástí tvé DNA, relevance? A také ATP. A řada dalších biochemických látek.

Nicméně řada organofosfátů, i když ne všechny, je jedovatá. A je jedovatá stejným způsobem.
6.5.2018 16:19 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Bavili jsme se o tom jak rychle se rozkládá. Jak rychle se v přírodě rozloží ATP?
6.5.2018 03:15 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
> Ten rusák v '87 měl čas vypít a vyzvracet čaj.

A přečetl jste si v tom příběhu, že mu to bylo hovno platné? Ten Rusák dostal nepatrnou dávku.

https://zpravy.idnes.cz/andrej-zeleznakov-sergej-skripal-vil-mirzjanov-ftc-/zahranicni.aspx?c=A180323_123824_zahranicni_aha

Navíc bůhví čeho se skutečně nadýchal, protože průběh i další jeho zdravotní problémy naprosto neodpovídají průběhu otravy organofosfáty:

https://www.wikiskripta.eu/w/Organofosf%C3%A1ty

Mimochodem se můžete podívat na otravu botulotoxinem (zkaženým masem), který si ženy píchají proto, aby jim zničil nervy a paralyzoval svaly v obličeji - a neměly tak vrásky. Má podobnou příčinu otravy. A smrtelná dávka je v miliardtinách gramu na kg. Tentokrát dokonce i ta věčně neseriózní wikipedie má i správný údaj o smrtelné dávce:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Botulotoxin
6.5.2018 16:23 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
A přečetl jste si v tom příběhu, že mu to bylo hovno platné?
Ano umřel až někde po 5 letech.
Navíc bůhví čeho se skutečně nadýchal, protože průběh i další jeho zdravotní problémy naprosto neodpovídají průběhu otravy organofosfáty
Takže podle tebe novičok vlastně ještě nikdy nikoho neotrávil?
A smrtelná dávka je v miliardtinách gramu na kg.
Samozřejmě, však to je botulotoxin a ne trapný novičok.
6.5.2018 16:23 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Nicméně tak rychle se to nerozkládá, aby v případě aplikace byli zasaženi jen dvě osoby.
Kde na ose: věřím britům až nevěřím britům, je tahle informace? Protože britové řekli, že bylo zasaženo víc než Skripal a jeho dcera.
5.5.2018 15:41 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
>>>No, já nevím. Kdo je to ta Británie? Určitě měla spousta lidí různé kecy, ale je to asi jako když za nás má kecy Zeman, Babiš, nebo Sobotka a někdo by říkal, že Česko lže. Nebo kdybych třeba já měl nějaké kecy a někdo z toho vinil firmu ve které pracuji.

V okmažiku, kdy Bystroušák lže, a dalších 98 % vysoce postavených lidí ve firmě kde pracujete by potvrdilo stejnou lež, pak v zásadě vinit firmu lze.

Velká Británie ústy premiérky lež o novičoku vyvolala. Následně tuto lež potvrdila řada dalších představitelů Velké Británie. Forma lži se měnila, protože jakmile zjistili, že jsou nedůvěryhodní, tak se do toho britští gentlemani začali zamotávat jak chlap, který má vysvětlit manželce, že nejde od milenky. Britové do toho začali zabrušovat a vybrušovat.

>>> Tím nechci říct, že kecy nemaj, ale co z toho vyvodit, to je jiná otázka.

V okamžiku, kdy mnoho západních států přispěchalo Britům na pomoc a začali dělat různá opatření - přestala sranda. Vypovědění ruských diplomatů z řady států (z USA 60, z ČR 3, ...) je v zásadě ještě sranda. Další kroky ale už nikoli.

Naznačuje to neblahou věc, že na základě britské lži (o zbraních hromadného ničení v Íráku, o ruském novičoku, jakákoli další lež v budoucnu) je možné aktivovat celý západní svět do pohotovosti. A ten západní svět pak bude dělat kraviny jen aby nemusel říci, že Britové lžou. Klidně něco vybombardují či tak nějak.

To není dobrá perspektiva.
5.5.2018 23:54 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Smrtelná dávka novičoku je 10 miliardtin gramu na kilogram živé váhy.
Source?
řekl pravdu - do Miloše Zemana
Však ten do toho novičok hypeu naskočil taky, jinak by nezadával to prošetření ;-).
6.5.2018 01:45 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
> Source?

Když už každý píše v cizím jazyce, budu ten trend tkaé ctít: A professzionális könyvekben szereplő különböző adatokból származó konverziók. Például: "Chemické listy".

> Však ten do toho novičok hypeu naskočil taky, jinak by nezadával to prošetření.

Možná už měl jen plné zuby toho, jak Velká Británie dělá ze všech debila.

Člověka uráží, že lžou opravdu zcela zjevně, a zároveň vyžadují, aby se všichni tvářili, že tomu věří.
6.5.2018 16:26 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Možná už měl jen plné zuby toho, jak Velká Británie dělá ze všech debila.
[joke] jako že se chtěl přidat? [/joke]
6.5.2018 00:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Smrtelná dávka novičoku je 10 miliardtin gramu na kilogram živé váhy. To i při všech ztrátách v rozprášení a jinak stále znamená, že město by bylo kaput. Počítejme, že 100 kg chlap potřebuje 1 mikrogram novičoku na smrt.
Wikipedia sice neuvádí u novičoku LD50, ale uvádí, že je "až 8×" silnější než VX, u kterého uvádí LD50 10mg pro 70kg člověka (podání přes kůži).

Čiliže jsi zřejmě zmimo o 3 řády.
6.5.2018 01:47 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Wikipedie má vždy pravdu. To je naprosto základní věrohodný zdroj všech informací.
6.5.2018 09:14 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Pardon, jsem debil, sám jsem se na ni odkazoval, omlouvám se.
6.5.2018 12:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
No minimálně uvádí čísla, která jsou realistická. A tys na začátku diskuse taky uváděl ta stejná čísla co wiki (aspoň řádově). Tady níže jsi asi omylem zaměnil gramy za kilogramy.
8.5.2018 09:44 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Tak zbláznil se skutečně šéf organizace pro kontrolu chemických zbraní. Takže až někdo bude argumentovat tímto úřadem může si políbit elipsy. (Viz Scripal, Sýrie atd.)

https://www.theguardian.com/world/2018/may/04/chemical-weapons-watchdog-amends-claim-over-salisbury-novichok
9.5.2018 11:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
The Guardian? Není to jedno z těch prolhaných imperialistických prozápadních médií které bychom neměli číst? Nebo ho teda můžem číst? Děláte mi v tom zmatek, soudruzi.
4.5.2018 23:43 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tomášku, už prosímtě zalez někam do hajzlu...
JiK avatar 5.5.2018 02:45 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Mam tomu rozumet tak, ze vam vadi, ze prezident Ceske Republiky nelze?

To, ze chemicke zbrane a obranu proti nim testujeme a pripravujeme vi kazdy, kdo cetl Chemicke Listy [Chem. Listy 105, 323-333 (2011)] nebo se podival na oficialni web Univerzity Obrany [screenshot].

Neni to nic tajneho a neni to nic proruskeho ani protiruskeho.
Jirka Cech
5.5.2018 03:02 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Kvůli prezidentovi teďka lowend blackhati ví, na které látky je česko připravené. Já bych to s neolizováním zmrzlýho zábradlí rozhlasem nerozhlašoval...
5.5.2018 16:44 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Takže lowend blackhati přestanou používat proti ČR novičok :-) Nasadí něco modernějšího, na co bude česká protichemická jednotka koukat jako puk. :-)

Proboha, už před 10 lety bylo možné veřejně na Amazonu koupit knihu, kde bylo vše o novičoku. Vzorec, výroba, účinky - všechno. Odkaz záměrně neuvádím.
5.5.2018 23:59 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ale koupit, tohle je informace zadarmo ;-).
6.5.2018 02:58 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Tak holt příště blackhati namísto vypuštění novičoku umlátí okolí kladivem. Bude to i účinnější - zatímco Skripalovi mají přežít, při dobrých ranách kladivem by se to nestalo.
5.5.2018 06:53 Chemie
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"To, ze chemicke zbrane a obranu proti nim testujeme a pripravujeme vi kazdy"

Najmě pokud v rámci NATO všude posíláme chemiky a protichemické jendotky jako vývozní artikl. Těžko lze pak očekávat, že specializovaná protichemická jednotka umí detekovat v nepřátelském území pouze vodu a kuchyňskou sůl, že ááááno.

Kdo tvrdí něco jiného než mafiánskaja grúpa kolem Bakaly a Kalouska, tak ten vzbudí hněv celé zahraniční páté kolony neziskovkami počínaje, univerzita pokračuje a našimi médii konče. A když se tato mafiánská skupina naštve, tak pošle demonstrovat i 12letou Viki chodící do ZŠ svaté Voršily - jinak vnučku Jiřího Drahoše. A taky další studenty.

Vždyť je to prosté! Několik mafiánských skupin se přetahuje o moc a koryto. Každá mafiánská skupina má jinou taktiku a jiný způsob jak hodlá zvítězit. Bakalo/Kalousko/kavárenská skupina chce pečené holuby do huby pro sebe zajistit skrze eurohujerství a nekritické přikyvování Bruselu. A když západní stát Velká Británie řekne, že novičok je ruský, tak pro tuto skupinu je to slovo boží. A cokoli jiného je ohrožením její mise jak bezpracně parazitovat. To je celé. Stejně jako pro tuto skupinu je slovo boží nutnost přijetí imigrantů a cokoli si Brusel žádá.

Tady se nikdo nehádá o pravdu. Tady se hádá několik mocných skupin o vliv, moc a koryta. A už jim z toho všem hrabe - asi tak jako autorovi článku pod kterým diskutujeme.
Petr Tomášek avatar 5.5.2018 09:34 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Tedy chlapče, nad tvými výplody by slintal každý psychiatr...
multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
5.5.2018 10:35 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Už fakt drž hubu prosím. Každej tvůj koment je představení naivity a hlouposti. Místo argumentů, prázdno, zato ale správně ideologicky zabarvený.
Petr Tomášek avatar 5.5.2018 16:38 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Měl by sis dát bacha, aby ti nepraskla cévka! :-)
multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
8.5.2018 20:56 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Z tebe mi cévka nepraská, jen z tebe mám tomášečku prdel.
Jendа avatar 5.5.2018 12:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Petr Tomášek avatar 5.5.2018 16:49 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Zeman tvrdí věci velmi zavádějící, takže se to prakticky rovná lži.
multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
5.5.2018 03:11 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Docela by mě zajímalo jak jsou vlastně schopní rozlišit jednotlivé varianty, podle těch R^1 a R^2 větví. Podle rychlosti reaktivity (jestli to bude stejný jako metan/etan/propan/butan/...)?
Intel meltdown a = arr[x[0]&1]; karma | 帮帮我,我被锁在中国房
5.5.2018 06:33 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Podle spektroskopických a optických vlastností.
Jendа avatar 5.5.2018 13:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Přílohy:
Zveřejňujeme dvě fotografie z testování Novičoku v Praze.
Já to s tou denacifikací Slovenska myslel vážně.
5.5.2018 14:48 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Pro hrubou představu si stačí najít japonskou sektu Óm šinrikjó. Tito zamořili 20. března 1995 pár souprav metra v Tokiu velice velice zředěným sarinem. Sarin je organofosfát s podobnými účinky jako novičok, jen mnohonásobně méně jedovatý.

Óm šinrikjó totiž při výrobě sarinu otrávila řadu svých oveček. To ji donutilo vyrábět sarin slabší a velice zředěný, jinak by zkikvidovala své ovečky dříve než mohla zaútočit na metro.
Petr Tomášek avatar 5.5.2018 16:42 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Nějak ti chybí pointa (žeby tam vůbec žádná nebyla?)
multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
5.5.2018 22:35 karlik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Pointa je v tom, že se jedná o další pokus o zamoření ryze technického fóra cílenou a zřejmě placenou propagandou jiné země tak, aby bylo zpochybněno toto fórum a současně pokřiven/změněn pohled na současný obraz jisté země.
5.5.2018 22:48 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ryze technický nebyl už tento článek, který napsal předřečník, na kterého reaguješ.

Jinak samozřejmě měnu pohledu na jiné země jen vítám. Až se bude o lháři, jakým je chronicky Velká Británie bude běžně vyprávět, že je lhář - tak konečně nastane zdravý pohled na jiné země.
6.5.2018 12:39 karlik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Už podle skladby vět se dá například usuzovat, že jsi nevyrostl v naší zemi. A podle přístupu do tohoto fóra se dá jednoduše dohledat daná osoba. Dobrá vějička, jak podobné osoby lokalizovat. Hezký den.
8.5.2018 20:59 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Hele, a nesledujou tě náhodou mimozemšťani pomocí radiátorů? Já jen že se to občas podobnejm lidem stává...
5.5.2018 20:23 sad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
A zde je samotná výroba:

https://twitter.com/Mrotcheque/status/992122059391201282
(Pro zvětšení je třeba na obrázek kliknout.)
6.5.2018 03:27 Chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Sloní zubní pasta. Peroxid vodíku, jodid draselný, saponát. A takto to bublá. Peroxid vodíku vám bez občanky neprodají, Brusel se bojí, že z něj vyrobíte bombu.

Jinak toto je poslední příspěvek. Více méně mě spíše zajímalo, jak bude linuxová komunita odolná proti fake news z Velké Británie. A kdo má kritické myšlení. Zvláště v situaci, kdy byli obvinění Rusové - je to ideální test IQ.

Co jsem za fakta chtěl napsat, jsem napsal. Dál je to na vás.

Kdo chce být dobrý bolševik a marxista spolu s Němci a sochou Karla Marxe v Trevíru, klidně se může dále obelhávat. A nebo konečně otevřít oči nad bulíky, co jsou vám věšeny na nos.

Búcsút és köszöni a halakért!

6.5.2018 09:29 sad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Linuxová komunita je stejně rozdělená jako zbytek společnosti. Část leze do prdele Bruselu, jiná část zase do prdele Putinovi, další část nechce lézt do žádný prdele a ostatním je celá politika u prdele a chtějí třeba jen v klidu programovat.
⧠ A = 0 avatar 7.5.2018 07:21 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Vsadím se, že Peroutka by narozdíl od vás alespoň uměl novičok správně skloňovat, narozdíl od současných pisálků.
Nevolte zmrdy.
⧠ A = 0 avatar 7.5.2018 07:22 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
s/narozdíl od vás //g
Nevolte zmrdy.
the.max avatar 8.5.2018 22:27 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To je v prdeli, už i tady začali spamovat trolové placení z ruska. Abíčko jde fakt do kytek, bohužel i díky nim.
KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
9.5.2018 08:46 ZAH
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Takže každý kdo nechce akceptovat lži takzvaných demokratických představitelů je ruský troll (placený). Ano dobře jsem ruský troll, ale neplacený.
  1. Nevěřím na diagnostiku BOL laikem během několika minut včetně podání protilátek
  2. Nevěřím na vyléčení po zasažení Vx nebo Foliantem na holou kůži (klika), protože smrtelné dávka je řádově mikrogramy jedu na kg živé váhy
  3. Věřím, že šef organizace pro kontrolu chemických zbraní je zločinec, který pomocí nehorázných lží eskaluje mezinárodní situaci na pokraj války. Viz prohlášení "U Skripalů bylo použité větší množství novičoku asi 50 až sto gramů". Je zajímavé, že toto prohlásil den po té co prezident Zeman zveřejnil testování OL typu Foilant v České republice
  4. Jsem rád, že alespoň chemické vojsko v ČR funguje a dělá co má
  5. Děsím se představitelů státu, kteří veřejně dostupné informace, začnou vzdávat za tajné, jen aby mohli pomluvit prezidenta, který se dle mne jediný zachoval v kauze otravy Skripalů rozumně
Že to celé nahrává Rusku, ano samozřejmě. Když se dva hádají , a jedna strana záměrně uvádí lživé a navíc blbé argumenty. Fakta nahrávají protistraně.

9.5.2018 11:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
protože smrtelné dávka je řádově mikrogramy jedu na kg živé váhy
Ne, to teda není. To jsi nejméně o 2 řády jinde.

Vx: "The median lethal dose (LD50)—the exposure required to kill half of a tested population—as estimated for 70 kg human males via exposure to the skin is reported to be 10 mg"
jen aby mohli pomluvit prezidenta, který se dle mne jediný zachoval v kauze otravy Skripalů rozumně
Zeman vydal zavádějící, gumové prohlášení, které se dá vykládat tak i tak, zřejmě záměrně, aby ho mohlo Rusko mediálně využít, což se taky stalo. Anebo to nebylo záměrně, ale prostě z jeho neschopnosti nebo neochoty vyjadřovat se přesně. Což není o nic lepší. IMHO tím poškozuje ČR.

Všimni si, že tohle platí zcela nezávisle na tom, jak moc Británie lže nebo nelže.
9.5.2018 11:58 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Anebo to nebylo záměrně, ale prostě z jeho neschopnosti nebo neochoty vyjadřovat se přesně.
Nicméně tohle by bylo naprosto absurdní, Zeman je inteligentní člověk a celá věc byla promyšlená a naplánovaná od veřejného zaúkolování tajných služeb až po následnou veřejnou "interpretaci" výsledků.

Zeptám se jinak: Tobě nevadí, že z nás Zeman zřejmě ve spolupráci s Ruskem udělal potenciální spolu-pachatele útoku, přestože informace od BIS i od armády něco takového dementují?

Znovu dodám, že výše řečení je nezávislé na tom, jak moc Británie lže. Tady se všichni soudruzi neustále v jednom kuse ohánějí tím, jak strašlivě Británie lže, jakoby tím pádem bylo veškeré následné politikaření a podrazy povolené a úplně v pohodě.

I kdyby Británie tvrdila, že Putin sám osobně přijel do Salisbury na medvědovi a nacpal Skripalovi půl kila novičoku do chřtánu, tak to Zemanovy kroky nijak neospravedlňuje.
xxxs avatar 9.5.2018 13:51 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
skor "proruskych" diskuterov serie nerovnovaznost. je sice pekne, ze rusi su zli a aj briti su zli, ale masirka je nevyrovnana. ta oficialna je proste prozapadna. ty v podstate tvrdis, ze si rovnovazny, ale nepomahas posunut kyvadielko. aj preto su s tebou v spore.
Darth Phantom avatar 9.5.2018 14:13 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!

Já bych v tomhle případě s králíkem souhlasil. Taky se mi to nelíbí, jakym způsobem to pojal Zeman. Na druhou stranu ale nesnášim tu povinnou loajalitu. Jako třeba něco, co předváděl Stropnický, který byl papežtější než papež. To se mi prostě zajídá, vrtět ocáskem jak ratlík nad každou vylhanou kravinou.

Slováci nebyli povinně loajální. Řekli něco v tom smyslu: ano, jsme spojenci ale předložte nějaké uvěřitelné hmatatelné důkazy a né nějaké báchorky o novičoku. A žádné diplomaty nevyhostili, žejo Větvičko. Takhle bych to udělal taky.

Tahle patička nemá hlavu ani patu
9.5.2018 14:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
skor "proruskych" diskuterov serie nerovnovaznost. je sice pekne, ze rusi su zli a aj briti su zli, ale masirka je nevyrovnana. ta oficialna je proste prozapadna. ty v podstate tvrdis, ze si rovnovazny, ale nepomahas posunut kyvadielko. aj preto su s tebou v spore.
Já se o rovnovážnost vesměs snažim, ale rovnovážný & objektivní nejsem, to je asi jasný...

Kyvadélko se posunout nesnažim, protože nevěřim, že to funguje a přináší něco dobrýho. Tím, že proti "mainstreamu" nastoupí "alternativa" aby "vyrovnávala" jeho vliv se akorát stupňuje demagogie a propaganda na obou stranách. To je pak jako když ti auto začně klouzat do příkopa, tak začneš vehementně kroutit volantem na druhou stranu směrem do druhýho příkopa. No a pak už je celkem jedno, do kterýho z těch příkopů zahučíš, auto budeš mít na odtah takjako tak.

Problém je, že skutečná alternativa v podstatě téměř neexistuje. Existuje nějaké médium nebo nějaká publicistika, kde by byli stejně kritičtí k Rusku i k západu? A když už jsme u toho, aby taky ideálně rozlišovali mezi Západem a Západem, protože zájmy USA nejsou zájmy EU. Já každopádně aktuálně bohužel o ničem takovým nevim.
9.5.2018 15:13 vocas
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
rovnovaznost je v prve rade pitomost, asi jako kdyz se k jednomu stolu posadi vedec a nejake pologramotne hovado, ktere tvrdi, ze Zeme je placata

paradoxni je, ze nejvic po te falesne "rovnovaze" volaji ti sami, co krici o rozpadu civilizace kvuli postmodernismu, o kterem za A vedi kulove, za B sami relativizuji
xxxs avatar 9.5.2018 15:27 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
"Existuje nějaké médium nebo nějaká publicistika, kde by byli stejně kritičtí k Rusku i k západu?"

no ved to je problem. nemame, takze zlepujeme a filtrujeme.

neslo mi o to, aby si sa snazil nieco posunut. skor som sa snazil vysvetlit, preco mozes byt vnimany ako protirusky a prozapadny, aj ked sa v skutocnosti nehras na vlajocky.
9.5.2018 15:34 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Ok, rozumim. Jj, asi jsem si na protizápadní/proruský komentáře vypěstoval určitou alergii... Přitom třeba s např. Tomáškem nesouhlasim úplně stejně. Akorát se asi tolik neprojevuje nebo nevim v čem to je...
9.5.2018 17:46 vocas
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
co treba podvedomi, ze v rusku zit nechces
9.5.2018 14:30 ZAH
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
S tím množstvím jsou skutečně podle různých zdrojů potíže. Dovolím si citovat z veřejné věděcké práce, která hodnotí (mimo jiné) binární organofosfáty americké produkce IVA (Intermediate Volatility Agent), kde nejúčinnější látka je letální okolo pěti mikrogramů na kg živé váhy. Uváděné testy jsou na potkanech a laboratorních mzších.

Předpokládám, že účinnost látek druhé strany je zhruba stejná. Z hlediska vojáků je u těchto BOL větším problémem pronikání oděvem trvanlivost zamoření, takže z praktického hlediska jde skutečně o násobky základní dávky.

Jeden z mnoha veřejných zdrojů psaný docela čitelně i pro laika. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjXpp7fx_jaAhUDFywKHYl8BaAQFgg4MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.utb.cz%2Ffile%2F50611_1_1%2F&usg=AOvVaw3438wdaz_yCIWFy3EdETPv
9.5.2018 15:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Uváděné testy jsou na potkanech a laboratorních mzších.
Ano, ale injekcí ne? To je totiž dost rozdíl. Wikipedie uvádí u Vx taky mikrogramy při injekci potkanovi do žíly, nicméně přes u kůži u člověka je zřejmě potřeba řádově více...
Darth Phantom avatar 9.5.2018 18:02 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
Rozbalit Rozbalit vše Re: Peroutka vyráběl novičok!
Množství není podstatné. Hlavní je, že jsme podrželi naše čestné a pravdomluvné spojence a ukázali proradným rusákům, jak se trestá otrava kočky nejsmrtelnější nervově paralytickou látkou. Sergej s Julií si těch 100 gramů napatlali na ruce na klice (tak to asi bylo asi, už si ty různý lhací verze nepamatuju), poté zaguljáli v párke s zóntom (deštníkem) a mezitím než nějaký gentleman zavolal skóruju pómošč, jela kolem špičkově vybavená laboratoř a diagnostikovala do pár desítek sekund novičok. Pak už jen stačilo pozvoňíť skóruju pómošč a ta do minuty přijela s protijedem. Hezký příběh.
Tahle patička nemá hlavu ani patu

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.