Portál AbcLinuxu, 29. března 2024 07:12

Pojďte psát pro abclinuxu.cz

10. 10. 2005 | Redakce
Články - Pojďte psát pro abclinuxu.cz  

Vyzýváme naše čtenáře a uživatele, aby se prostřednictvím článků podělili o své zkušenosti s ostatními.

Rádi nadstandardně oceníme pravidelné autory, povedené seriály a čtenářsky úspěšné články.

Tématický záběr článků je téměř neomezený. Důležitá je souvislost s Linuxem a pokud možno poutavý a srozumitelný sloh.

Zajímají nás zejména:

Co se týče formátu a dalších požadavků, ty se rovněž nemění a jejich popis v připojeném článku i nadále platný.


Úvod

Leoš Literák

Naším cílem je poskytovat co nejlepší služby našim návštěvníkům. Rychle rostoucí návštěvnost je důkazem, že se nám to daří. Přesto nechceme usnout na vavřínech a sebekriticky přiznáváme, že v oblasti počtu nových článků máme co dohánět.

Tři hlavní důvody, proč psát pro AbcLinuxu.cz

Nároky na autory

Stát se naším autorem je snadné. Napište mi email a dohodneme se na vhodném tématu. Není třeba, abyste měli na základní škole jedničky ze slohu a gramatiky. Důležitější jsou vaše znalosti. Zaslaný text stejně prochází redakční kontrolou a případně i úpravou. Nemusíte být ani linuxový guru s mnohaletými zkušenostmi. Stačí, když rozumíte určité oblasti a dovedete se vyjádřit. Pokud si nejste jisti, zda to zvládnete, nabízíme vám naši pomoc - společně text připravíme tak, aby se dal publikovat. A pokud byste rádi zkusili napsat nějaký článek, ale nemáte žádné téma, rádi vám nějaké nabídneme.

Jaké články chceme

Náš server se specializuje na poskytování rad a pomoci, odtud také vyplývá oblast článků, o které máme zájem. Jde převážně o návody, tipy pro používání, tutoriály a recenze. Týká se hardwaru i softwaru. Články mohou být psány pro začátečníky i pokročilé. Máme zájem i o seriály.

Nároky na články

Minimální délka textu je sedm kilobajtů. Obrázky jsou vítány. Text musí být původní (skutečně jste jej napsali vy) a nesmí být jinde publikován (s výjimkou soukromých stránek). Zasláním textu dáváte provozovateli právo publikace v libovolné formě (například web, Abíčko atd.) a zavazujete se, že bez jeho souhlasu nebudete text publikovat jinde po dobu dvanácti měsíců (je velice nefér nechat si zaplatit za stejný článek od více serverů).

Odměny

Za články vyplácíme autorské honoráře. Odměna za jeden článek činí 200 až 700 Kč. Honorář se stanovuje podle kvality, délky a úrovně zpracování. Standardní výše odměny je 400 až 500 Kč. Výši odměny navrhuje po posouzení článku šéfredaktor. Pokud se šéfredaktor rozhodne pro nižší odměnu a autor s výší nabízené odměny nesouhlasí, může buď článek podle doporučení upravit (rozšířit, apod.) nebo stáhnout. Před první výplatou je nutné autora zaregistrovat u finančního úřadu, proto potřebujeme znát jeho jméno, příjmení, adresu a rodné číslo. Samozřejmě je nutné znát i číslo účtu. Honoráře se vyplácejí souhrnně na začátku dalšího měsíce.

Formátování

Formátování bylo přesunuto do samostatného článku.

Závěr

Máte-li nějaké dotazy nebo pokud chcete psát články, napište mi email. Rád vám odpovím na jakékoliv otázky či nejasnosti.

Další články z této rubriky

Distribuční novinky 6-9/2024
Událo se v týdnu 12/2024
Událo se v týdnu 11/2024
Událo se v týdnu 10/2024
Událo se v týdnu 9/2024

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.