Portál AbcLinuxu, 24. dubna 2024 19:50

Novinky o veletrhu LinuxExpo

17. 3. 2003 | Reklama
Články - Novinky o veletrhu LinuxExpo  

Nová řada SGI® Altix™ 3000. Na veletrhu LinuxExpo se letos představí celá řada významných linuxových distribucí.

Nová řada SGI® Altix™ 3000 na veletrhu LinuxExpo

Na svém stánku na výstavě LinuxExpo, která se uskuteční 20.-22. března v Praze ve Veletržním paláci, bude společnost SGI vystavovat svou žhavou novinku – v lednu uvedenou řadu linuxových serverů a superclusterů pod označením SGI® Altix™ 3000. Nová řada je synergií superpočítačové architektury SGI® NUMAflex™, procesoru Intel® Itanium®2 a operačního systému Linux®, což z globálního pohledu představuje výrazný posun kupředu. Cílovými trhy je výroba, věda a výzkum, státní sektor a těžební průmysl.

Ve srovnání s klasickými linuxovými clustery a unixovými servery nabízí řada SGI Altix 3000 nepoměrně vyšší škálovatelnost a výkon. Systém může obsahovat 4 až 64 Intel® Itanium®2 procesorů, 512 GB paměti a chová se vůči uživateli nebo softwarovému vývojovému pracovníku v podstatě jako jednoprocesorový celek. Uvedená vlastnost je realizována díky architektuře sdílené paměti SGI® NUMAflex™ (již třetí generace vyvinutá u SGI), která je schopná udržovat trvale vyvážený výkon systému bez ohledu na jeho konfiguraci. SGI Altix 3000 je prvním linuxovým clusterem na světě, který disponuje uvedeným globálním systémem sdílení paměti. Výhody architektury dokazuje několik nových světových rekordů s velmi výrazným zlepšením vůči stávajícím hodnotám. Podrobnosti lze nalézt v anglickém originále tiskového ohlášení na adrese http://www.sgi.com/newsroom/press_releases/2003/january/perf_linux.html.

Na veletrhu LinuxExpo se letos představí celá řada významných linuxových distribucí.

Na veletrhu LinuxExpo se letos představí celá řada významných linuxových distribucí. SuSE Linux je již tradičně hlavním partnerem veletrhu. Chybět nebude ani brněnský Intac, autorizovaný distributor SuSE Linuxu. Společnost Lethes přinese distribuci Lycoris, jejímž cílem je "přizpůsobit Linux běžnému uživateli". Oblíbený Mandrake Linux zastupuje firma QCM, která zároveň věnovala ceny do návštěvnické soutěže. Zastoupeny budou samozřejmě i ostatní distribuce a řešení na nich postavená - Debian (WebStep, s.r.o.), Red Hat a další.

S přednostmi a možnostmi jednotlivých distribucí se budou moci návštěvníci seznámit také během bohatého doprovodného programu veletrhu. Ti, kteří chtějí s Linuxem teprve začít, se zde dozvědí všechny informace potřebné ke správné volbě software na platformě Linux.

Veletrh LinuxExpo se uskuteční ve Veletržním paláci v Praze ve dnech 20. - 22. března 2003. Jeho generálním partnerem je společnost IBM, hlavními partnery pak firmy Aktis, Internet BillBoard a SuSE. Paralelně s výstavou LinuxExpo proběhne i InternetExpo, veletrh zaměřený na vše, co souvisí s technickým zázemím a obsahem tohoto moderního média. Podrobné a aktualizované informace naleznete na www.linuxexpo.cz.

Další články z této rubriky

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na Letní biomedicínský den 2018
SUSECON 2017, světová konference o open source, 25. až 27. září 2017 poprvé v Praze!
Konference Oracle Code zavítá do Prahy
Veletrh CeBIT 2017 startuje 19. března 2017
Nenechte si ujít Oracle Digital Day

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.