Portál AbcLinuxu, 2. května 2024 01:26

Existuje server, který roste s vašimi nároky?

2. 6. 2008 | Reklama
Články - Existuje server, který roste s vašimi nároky?  

Pokud hledáte serverovou platformu s mimořádným výkonem, škálovatelností a maximální spolehlivostí pro provozování vašich klíčových podnikových databází, enterprise aplikací či virtualizaci vašeho IT, možná vás zaujme řešení postavené na Intel Quad-Core procesorech.

S příchodem čtyřjádrových procesorů Intel Quad-Core přichází IBM s novým čipsetem, který dokáže předností této technologie plně využít.

Čtvrtá generace IBM X-Architecture® (eX4 Architecture) umožňuje efektivní využití 16 až 64 procesorů či procesorových jader, udržuje systém v dokonalé rovnováze prostřednictvím vysoké škálovatelnosti, spolehlivosti a mimořádné dostupnosti.

Přichází s řešením závažných problémů, které trápí fimy provozující systémy založenými na platformě x86. Disponuje speciální sdílenou vyrovnávací pamětí pro komunikaci procesorů mezi sebou, výrazně rychlejší linky k procesorům či diskům i I/O.

IBM Enterprise X-Architecture umožňuje zvyšovat výkon systému jednoduchým spojováním boxů na úrovni procesorových sběrnic a získat tak server s kapacitou až 32 patic. Servery postavené na této architektuře využívají i veškeré dostupné technologie na ochranu paměťového systému – například Memory proteXion™ (umožňuje plnou funkčnost paměťového modulu při selhání jednoho z jeho čipů pomocí redundantních bitů), IBM Chipkill™ (opravuje až 4-bitové chyby na jednom čipu a až 8-bitové na dvou čipech), Memory Mirroring (současně zapisuje na dvě na sobě nezávislé paměťové karty a tím umožňuje vytvořit RAID režim na paměťových modulech pro maximální ochranu dat). Pamět je měnitelná za chodu.

IBM X-Architecture představuje ideální řešení pro nejnáročnější nasazení – databáze, enterprise aplikace, virtualizace. Tedy všude tam, kde je potřeba nejvyšší výkon a maximální spolehlivost.

Odkazy a zdroje

Více o eX4-Architecture a serverech postavených na této platformě
Mimořádná akční nabídka serverů a dalších produktů IBM

Další články z této rubriky

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na Letní biomedicínský den 2018
SUSECON 2017, světová konference o open source, 25. až 27. září 2017 poprvé v Praze!
Konference Oracle Code zavítá do Prahy
Veletrh CeBIT 2017 startuje 19. března 2017
Nenechte si ujít Oracle Digital Day

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.