Portál AbcLinuxu, 27. dubna 2024 04:53

Týden na ITBiz: JavaScript Javu neporáží, to spíš tak jen vypadá

2. 11. 2020 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: JavaScript Javu neporáží, to spíš tak jen vypadá  

JavaScript Javu neporáží, to spíš tak jen vypadá. Velká data a velké výzvy pro OpenShift. Pomocník pro soulad lidí s přírodou.

JavaScript Javu neporáží, to spíš tak jen vypadá (JetBrains)

Pozici nejpoužívanějšího jazyka si udržel JavaScript. V každoročním průzkumu JetBrains, kde vývojáři odpovídají na to, jaké tři jazyky užívají nejčastěji, vyšlo pořadí: JavaScript (39 %, loni 40 %), (Java 37 %, loni 34 %) a Python (31 %, růst z loňských 27 %). TypeScript vyskočil z loňských 9 % na letošních 12 %.

Velká data a velké výzvy pro OpenShift (Red Hat)

Umělá inteligence, strojové učení, velká data a jejich analýza – to jsou dnes velmi často skloňované termíny, které zahrnují rychle se vyvíjející oblasti a technologie, po kterých je v IT vysoká poptávka. Výzev, které tyto oblasti přináší a musí překonávat, je nespočet a spadají do mnoha kategorií, od těch vyloženě abstraktních matematických až po návrh specializovaného hardwaru umožňujícího výpočty urychlit.

Pomocník pro soulad lidí s přírodou (HELIOS)

„Jsme průkopníci ve výrobě kvalitních bioproduktů v oblasti bylin, čajů a koření. Pracujeme s ohledem k životnímu prostředí a s respektem vůči lidem. Snažíme se inspirovat ostatní a měnit svět k lepšímu. Podnikáme zodpovědně, a díky tomu můžeme do každého domova přinášet zdraví, pohodu a radost.“ Tak zní motto jihomoravské společnosti Sonnentor, které je již téměř třicet let průkopníkem ekologického zemědělství v ČR a dnes je předním výrobcem biočajů a biokoření.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.