Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 21:40

Týden na ITBiz: Centra služeb míří do ČR kvůli lidem a poloze

17. 5. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Centra služeb míří do ČR kvůli lidem a poloze  

Dell má nízkonákladové úložiště PowerStore 500. Sophos představil XDR řešení pro synchronizované zabezpečení. Hackerské gangy jsou efektivnější. Pračka síťového provozu Cloudflare. Centra služeb míří do ČR kvůli lidem a poloze.

Dell má nízkonákladové úložiště PowerStore 500

Dell Technologies zvyšuje výkon a rozšiřuje schopnosti podnikových úložných systémů Dell EMC PowerStore novým softwarem a možnostmi automatizace. Firma také představila nízkonákladový model PowerStore 500 s výkonem a funkcemi podnikové třídy vhodný pro širší okruh podniků a způsobů využití.

Sophos představil XDR řešení pro synchronizované zabezpečení

Sophos představil rozšířené řešení pro detekci a reakci na hrozby Sophos XDR (eXtended Detection and Response), které synchronizuje nativní zabezpečení koncových bodů, serverů, firewallů a e-mailu. Díky tomuto komplexnímu a integrovanému přístupu poskytuje Sophos XDR ucelený pohled na prostředí organizace, s nejbohatší sadou dat a hloubkovou analýzou pro detekci, vyšetřování a reakci na hrozby.

Hackerské gangy jsou efektivnější

Společnosti zabývající se kybernetickou bezpečností varují před sofistikovanějšími hackerskými typy útoků. Nový razantně nastupující trend spočívá v hacknutí dodavatele – nejčastěji hardwarového či softwarového vývojáře – čímž se otevírá možnost napadnout řádově větší množství firem.

Pračka síťového provozu Cloudflare (Zebra systems)

Od ledna má distributor Zebra systems, který se zabývá v podstatě IT bezpečnostními řešeními, v nabídce další “kus”. Jde o “pračku” síťového provozu formou služby. Ptali jsme se Michala Hebedy, který má toto řešení u Zebra systems na starosti.

Centra služeb míří do ČR kvůli lidem a poloze

Strategická poloha České republiky a kvalifikovaní lidé jsou hlavními důvody, proč firmy z celého světa v ČR otvírají centra podnikových, zákaznických a IT služeb. Jejich plány nenarušil ani dramatický vývoj pandemie, zavřené hranice a nouzový stav. V uplynulém roce tak provoz a nábor zaměstnanců zahájilo hned několik nových center, nejčastěji se zaměřením na IT, výzkum a vývoj a finanční služby. Potvrzuje se tím příklon oboru ke kvalifikovaným a inovativním službám, které jsou odolné vůči krizím a mají potenciál podpořit českou ekonomiku. Ke společnostem, které otevřely v ČR svá centra, patří například Envista Holdings Corporation, Genpact či Pure Storage.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.