Portál AbcLinuxu, 26. října 2025 17:38
- ted je na serveru rh6.1 a na desktopu rh7.1
)
jinak bych mozna mohl varovat nekoho kdo instaluje poprve,aby instaloval s rozmyslem - tim myslim - nedavat vsech 7 cd najednou do apt - skoncite s se spoustou zabranyho mista na disku od toho jak chcete vsechno zkusit
jo a jeste poznamka pro autora : bacha na to pouzivani spojeni "ze je neco o necem" - beha mi z toho mraz po zadech
)skusal som aj ine distra (suse,rh) ako desktopy, ale vzdy som sa vratil k debianu prave pre jeho prehladnost pri instalacii (inak ja napr. na notebooku vzdy zo zasady bezim sid-a aby som si osahal novinky
Tim, ze jiz zadne jine distro ani nevyzkousite, se imho akorat ochuzujete.
))
Proto je asi nemozne vydat CD, po kterem touzi lide bez pevne lajny
Ty skripty by si museli delat nebo opravovat sami.
Jinak urcite CD s nejpouzivanejsimi programy (nejake to KDE, GNOME a par jinejch hovadin) existuje. Samozrejme obsahuje i zakladni system.
Stahovat muzete na
ftp://ftp.ibiblio.org/pub/Linux/distributions/gentoo/releases/build/1.2/gentoo-i686-1.2.iso
nebo 1.4_rc1-r2
ftp://ftp.ibiblio.org/pub/Linux/distributions/gentoo/releases/1.4_rc1/x86/livecd-basic-1.4_rc1-r2.iso
apt-get install nvidia-kernel-src nvidia-glx-src less /usr/share/doc/nvidia-kernel-src/README.Debian zless /usr/share/doc/nvidia-glx-src/README.Debian.gz
):
1) podle verze jadra instaluj kernel-headers
2) /usr/include si prejmenuj svoje
/usr/include/linux na neco jinyho (uz to stejne nebudes potrebovat nikdy)
3) udelej link /usr/include/linux ->
/usr/src/kernel-headers/... (nepamatuju si presne cestu k adresari linux)
4) pak staci pouze make v adresari, kam si rozbalil nvidia pro kernel a to samy pro glx.
5) doporucuju stahnout i dokumentaci v PDF, kde se uvadi vsechny direktivy do XF86Configu, vcetne par reseni s nestabilitou (treba proruzne verze jadra aj.)
6) me osobne to prijde mene stabilni nez s driverem nv (ktery ovsem G4 nerzochodi
)
pri OpenGL aplikacich mi to 2 * kouslo Linux, do te doby naprosto neslychana vec (ale ted jsem to snad vychytal, takze je pouzivam (jsou fakt o dost rychlejsi)
m.
, na svoju, dnes uz neexistujucu Amigu. Slo o m68k port. Vtedy som bol uplny amater (nie zeby som bol teraz nejaky profik
) a o linuxe som vela ponatia veru nemal. Ale pokial ma clovek skutocne chut a prejde si zopar manualov a how-to, mnoho sa nauci. Staci mat proste chut a vytrvalost a vsetko sa da. A ako uz bolo napisane nieco podobne v niektorom z prispevkov ... zacal som s debianom, s debianom aj umriem
D
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.