Portál AbcLinuxu, 4. května 2025 15:23

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
13.5.2003 07:46 Karel Vitásek
Rozbalit Rozbalit vše Jednoduché
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jak pravil autor v závěru, v recentních versích RedHatu a pod. stačí jen zasunout a jet....
13.5.2003 08:53 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
Myslíte jako "ZasunoutAHrát"? ;-) --vo
Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
13.5.2003 09:52 Mti.
plug & pray ... zastrc a prej si ... :-]
13.5.2003 09:55 Miša Balcar
je to snad "zastrc a modli se", ne?
13.5.2003 11:01 kmarty | skóre: 15
Rozbalit Rozbalit vše devfs
Nechci nijak rypat(to myslim vazne, neb se Linuxem furt jenom nejak prokousavam :-) ), ale /dev filesystem nema s USB nic moc spolecneho a v pripade pokusu o rozchozeni (navic uzivetelem, pro koho by mohl byt clanek tohoto typu) nejakeho zarizeni (napr USB) by to uzivateli mohlo zkomplikovat zivot. Jinak nevim jak Vam, ale mne devfs chodi v poradku. Jen mam takovy pocit, ze "Automatically mount at boot" Vas nezbavuje povinosti mit ono mountovani zapsane ve fstab. Dale je zdrave mit nainstalovany a bezici devsfd pokud chcete mit stale jeste funkcni nazvy jako /dev/hda1 a tak. Jinak byste se mohl divat pouze na /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 a podobne ( napr. /dev/usb/scanner0 ). Tusim ze na Mandrake (nejsem si jisty, pouzivam Debian a jinou distribuci jsem mel naposled pred cca peti roky) je devfs jiz zakladem distribuce.
13.5.2003 12:17 Ondra 'Kepi' Kudlík | skóre: 29 | Brno
S tím devfs bych si dal taky pozor. Sice je funkční, ale může způsobit problémy s dalšími zařízeními, takže pokud nejste odborníci, doporučuji devfs nepoužívat. Scanner pojede absolutně bez problémů i bez toho, možná akorát budete muset vytvořit zařízení, ale to je v článku popsáno...
13.5.2003 18:38 Tomáš Oberhuber | skóre: 18
Podle me to s USB lehce souvisi. V souboru scanner.txt je to popsane tak, ze s pouzitim devfs se body v /dev/usb vytvareji automaticky. V dokumentaci o devfs se pise, ze je to system resici problemy s adresarem /dev, napriklad velke mnozstvi zbytecnych bodu, ke kterym neni nic pripojene. Proto jsem se snazil devfs pouzit. Samozrejme je pravda, ze lze skener rozchodit i bez toho. Stejne tak ho lze ale rozchodit bez jakekoliv podpory v /dev pomoci libusb. Pokud mate tuto knihovnu nainstalovanou, sane-find-scanner se pokousi Vas skener detekovat i pomoci ni - lze to videt ve vypisu tohoto programu. Ale pouzitim libusb se pripravujeme napriklad o moznost nastaveni pristupovych prav. Zalezi pak na kazdem, co pro nej ma vyznam. Uznavam, ze to muze nekoho zmast, coz mi pri psani nedoslo. Na druhou stranu ten, kdo se v jadru moc nestoura a ma jadro z puvodni distribuce, nejspise bude mit potrebne moduly pripravene a staci mu jen stahnout nove Sane. Pak se takovym problemum nejspise vyhne.
13.5.2003 12:26 Ondra 'Kepi' Kudlík | skóre: 29 | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Znovu zavádění modulu usb při vypnutém scanneru
Vy máte uhci i scanner zkompilováno jako modul, že? První možnost, proč musíte ten modul znovuzavádět by mohla být zakompilování podpory pro usb i scanner přímo do jádra. Já to tak mám a nemám žádný problém, modul scanneru parametr vendor a ten další nikdy nevyžadoval (alespoň po mě). Jinak daleko reálněji by ten problém mohl vězet právě v devfs. Moc jsem s tím nepracoval, ale pokud vím, funguje tak, že vytváří soubory v dev jen pro zařízení, která opravdu existují, ne? Pokud tomu tak je, je věc jasná. Pro váš počítač scanner neexistuje, pokud není zapojený, a když ho pak zapnete, devfs si toho možná všimnou až po znovunahrání toho usb...
13.5.2003 18:55 Tomáš Oberhuber | skóre: 18
Rozbalit Rozbalit vše Znovu zavádění modulu usb při vypnutém scanneru
Zkusim tu podporu dat primo do jadra. Mne to slo take i bez cisel vendor a product, ale v dokumentaci pro plustek je uvadeji, tak si myslim, ze by to mohlo pomoct v pripade problemu s autodetekci. Co se tyka toho devfs, chapu to taky tak, ze se pripojne body vytvareji jen pro existujici zarizeni. Ale sane-find-scanner nedetekuje nic ani pres /dev/usbscanner ani pres libusb. Mozna to tedy bude temi moduly.
CIJOML avatar 13.5.2003 18:59 CIJOML | skóre: 58 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Kdybys radeji pouzival hotplug
Kdybys radeji pouzival mostrecent hotplug, nemusel bys resit problemy s vendor a spol :)

Jen takova napoveda zacatecnikovi a BTW na devfs se vyser je to na nic :)

13.5.2003 21:26 kmarty | skóre: 15
Rozbalit Rozbalit vše Kdybys radeji pouzival hotplug
To teda nemas pravdu :-) Takovy krasny dlouhy vecery co sem si s devfs uzil... :-))
14.5.2003 00:01 jose
Rozbalit Rozbalit vše jak vypnut lampu?
to s tym p&p je pekna predstava.. ja som svoj benq 4300usb musel rozbiehat podobnym sposobom ako popisujete.. nebolo to vsak az tak narocne. trapi ma len jeden problem, jak donutit scanner, aby vypol v dobe necinnosti lampu.. spusti sa pri starte xsane a potom svieti, svieti az do vytiahnutia zo zastrcky. benq support pre linux nema tak skusam tu.. diky -- jose
14.5.2003 09:17 Martin Vorel | skóre: 6
Rozbalit Rozbalit vše bearpaw 1200f
mam scaner Mustek bearpaw 1200f ..bohuzel je 'unsuported'.. myslite ze by sel pouzit ovladac od Mustek bearpaw 1200? je nehaka jina moznost jak ho alespon omezene rozchodit? achjo . diky...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.