Portál AbcLinuxu, 19. února 2026 09:26

PCMCIA Ethernet karta

Typ: koupě
Cena: Dohoda
Autor: Roninn | Never Neverland
Kontakt: roninn@bk.ru
Vloženo: 8.7.2009 19:21
Přečteno: 389×
Potrebuji jeden stary notebook, P1 166 MHz, pouzit jako hardwarovy firewall. Jelikoz tento notas nema ani jeden RJ45 port jsem nucen toto resit PCMCIA sitovkama. Potreboval by jsem spis kartu ktera ma v sobe integrovany dve sitovky, i vic. Postaci mi vsak i jedna ktera ma konektor RJ45 pripojitelny ke karte kabilkem, aby sem tam mohl dat dalsi klasiku viz. Tato karta Dve tyto karty nad sebe nedam. Problem je v tom, ze nemuzu najit kartu s kabilkem ktera ma rychlost 100 Mbit. Porizovat si kartu 10 na linku 40 Mbit je nesmysl. Koupim tedy takovou kartu nebo uvitam radu kde se da sehnat. Dekuji.

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

the.max avatar 9.7.2009 14:11 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
Rozbalit Rozbalit vše Re: PCMCIA Ethernet karta
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
mam tu pouze 2 10Mbit s kablikem, jedna dokonce i s modemem:-)
KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
10.7.2009 11:15 kajencik | skóre: 8 | blog: kajencik | Hradec Králové

No, snadné to nebude... Našel jsem pouze toto cgi.ebay.com/3COM-3CCFEM556B-10-100-LAN-56K-Modem-PCMCIA-Card_W0QQitemZ200255841159QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0

10.7.2009 14:10 petznaku | skóre: 11 | blog: lo0makovo_stesky

a přesně proto bych nedělal z NTB firewall.. NTB se dá použít jako stanice na net (irc, kecálky) bez X.. pro firewall nebo podobné zařízení je lepší použít starej desktop..

10.7.2009 14:35 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Zkoušel jsi dát tu kartu s integrovaným konektorem do toho notebooku? Já mám noťas se 486 a když jsem si od kámoše půjčil tu širokou, tak jsem zjistil, že tam nejde dostrčit (tlouštkově byla kompatibilní, ale na konci byl kolidující výstupek). Myslím, že ty novější jsou pro jinou verzi PCMCIA (32bit?) a spousta starých strojů tohle ještě nepodporuje.

Pokud by ale ta široká karta fungovala, tak možná vyjde levněji ji rozebrat a "vytáhnout" RJ konektor někam pryč.
Intel meltdown a = arr[x[0]&1]; karma | 帮帮我,我被锁在中国房
the.max avatar 11.7.2009 01:05 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
PCMCIA je starsi standard pouze 16bit, dalo by se rici ze je to ISA zbernice, PC-Card je novejsi standard, 32Bit (PCI) zpetne nekompatibilni. Rozdil je prave v tech vystupcich na PC-Card prave proto, aby se karta nedala zastrcit do starsi PCMCIA z duvodu nekompatibility a hroziciho zniceni. PCMCIA kartu ovsem lze do PC-Card slotu zastrcit a pouzivat. Pokud tedy dany notebook ma jiz vnitrne pouzitou PCI sbernici, da se predpokladat, ze jiz bude podporovat PC-Card. Pokud ma uvnitr pouze ISA, urcite tam PC-Card nebude.
KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
the.max avatar 11.7.2009 01:07 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
Napada me jeste jedno reseni. Pokud by nahodou mel notes USB, da se za cca 300kc poridit 10/100Mbit sitovka do USB. 100Mbit bych od toho urcite necekal, P166 urcite nebude pit USB 2.0.
11.7.2009 09:17 kajencik | skóre: 8 | blog: kajencik | Hradec Králové

No to není moc vhodné řešení, USB 1.1 má maximální propustnost 12Mbps, což je prakticky stejné jako ta 10Mbit síťovka

the.max avatar 11.7.2009 12:16 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
Jasne, beru to spis tak, ze by se nesehnali pouzitelne sitovky.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.