Portál AbcLinuxu, 15. května 2025 13:47

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
2.6.2010 00:41 VSi | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: Lenovo Thinkpad T61 zdroj
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Možná by šel opravit. Spravil jsem takhle zdroj od T40, který nejdřív fungoval jen v určité poloze, pak jen když se do něj praštilo, a pak už nešel vůbec. Vevnitř byla jen utržená težká cívka, která držela jen na přívodních vodičích. Jediný problém je, že tyhle zdroje nejde nedestruktivně rozebrat - musel jsem ho uprostřed okolo rozříznout, a pak slepit a škvíru překrýt páskou.
9.6.2010 12:20 Honza H. | skóre: 4
Tak muj zdroj se chova uplne stejne, dostal jsem se do nej invazivni metodou, aniz bych extreme poskodil jeho plastovy obal a predal jsem to kamaradovi elektrotechnikovi, aby se na to podival, tak uvidim.
2.6.2010 01:26 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Novej neoriginální (ale s originálním nápisem Lenovo :-D) stojí na eBayi kolem 300 Kč včetně dopravy. Zpočátku jsem se bál kvality ale několik (od různých prodejců) jsem jich už bral a zatím s tím nikdo problém neměl. Navíc to má drobnou výhodu, že jak to ti Číňani blbě okopírovali, tak si můj notebook myslí, že místo 65 W zdroje má připojený 90 W a tak se nabíjí rychleji :-)
MaT avatar 6.6.2010 22:51 MaT | skóre: 28
Já takhle celkem nedávno kupoval nový zdroj k R61, což bude dost možná stejný. Tady div ne tisícovka, v Honkongu je spousta prodejců, co ho pošlou klidně za něco přes 200 Kč a poštovné třeba i zdarma... Oproti originálu je navíc tak o třetinu lehčí. A podle země doručení přibalí i správný kabel se zástrčkou do zásuvky...
Open source software for open minded people. :-)
9.6.2010 12:17 Honza H. | skóre: 4
Diky vsem za rady. Sel jsem na nemeckou ebay a nasel jsem si tam, presne jak rikas, prodejce z Hong Kongu, ale na dotaz jestli mi to poslou do CR, mi odepsali, ze bohuzel posilaji pouze do Nemecka, Rakouska nebo Svycarska. Oslovil jsem jich vice a pripada mi to jako jedna firma pod jinou hlavickou. Original Lenovo zdroje tam maji za cca 30 EUR, coz se s postovnym nevyplati. Mohl bys mi dat kontakt nebo ebay user ID toho tveho Hong Kongcana?
9.6.2010 15:52 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
Lepší je to z amerického, tam žádné Něměcko-Rakousko neřeší. Link do vyhledávání s přednastavenými parametry.
11.6.2010 09:50 Honza H. | skóre: 4
Pres americkou ebay:
Dear friend, Thank you so much for your interest in our item . But I am sorry to tell you that we do not ship to Czech Republic. Because it a long distance from China and we once sent the item there but most of them have been lost .

So in order not to disappoint our customer,we do not ship there. We hope you can understand us Best wishes to you Selina
A to meli uvedene v popisu produktu, ze posilaji do CZ!

Nicmene jsem to na te americke koupil a zaplatil u jineho prodejce, ktery tam ma, ze posila vsude. Kdyz se budou cukat, ze to neposlou, zahajim spor na ebay a uvidim.
13.6.2010 12:04 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
Zvláštní, to se mi snad ještě nestalo, že by měli "CZ: Yes" a do Česka neposílali. Jen párkrát chtěli připlatit za dopravu, ale to se zdálo být opodstatněné (do západní Evropy je levnejší doprava než do východní). Long distance je dobrá výmluva :-D
22.6.2010 16:41 Honza H. | skóre: 4
Tak mi dnes zdroj prisel, ackoliv jsem ho objednaval z Australie, bylo to odeslano z Hong Kongu. Je originalnejsi nez ten puvodni, ma na sobe logo IBM :) Podle vzhledu je i kvalita OK, dovnitr samozrejme nevidim. Hreje se celkem dost, ale to se hral i ten rozbity. Doufejme, ze vydrzi. Jeste jednou diky vsem za pomoc.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.