Portál AbcLinuxu, 5. května 2025 08:44
Pokud to alespoň trochu jde, natáhl bych kabel. Nejde-li to, může to být v některých případech lepší než WiFi.Chvíli jsem to používal na dočasné spoje. Bylo to mnohem jednodušší než takhat kabely, které by mi navíc překážely a taky mnohem jednodušší než řešit nějaké zprasené wifi bridge. Jinak mám všude díry na kabely.
Zvládalo to přenos asi 10 MB/sTřeba na přenos dat na tiskárnu víc než dost, na bootování ze sítě taky ok.
V prvním případě vyzařují silné rušeníMáte k tomu nějakou referenci? Já měl za to, že takovéto rušení zařízení vyzařovat nemůže, aby se mohlo u nás prodávat. Bohužel to ale vypadá, že nekvalitní spínané zdroje jsou dnes všude. Já například mám LED osvětlení, po jehož zapnutí přestane reagovat dotyková lampička v ložnici.
V druhém případě stačí neodrušený čínský spínaný zdroj v domě (moderní elektroměry jsou pro tothle rušení oboustranně průchozí) tak opravdu moc dat nepošleš...Toto můžu potvrdit, po zapnutí pračky/sušičky/myčky (jednoho z toho, už si nepamatuji, vše značky Bosch) to u mě bylo v podstatě nepoužitelné.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.