Portál AbcLinuxu, 5. května 2025 02:38
snazil jsem se opravit i chyby s neproporcionalnim pismem, ale docela s tim valcim. je tam toho moc a kde zmenim "
na " tam to pri pristi editaci zase je . vypada to na bug
Muj neoblibenejsi dotaz
Lidi pouzivejte slovnik v kanalu, sice horsi, mene funkcni, vcelku na nic, ale muj:) kanal.ucw.cz/slovnik nebo slovnik.ma.cx
cau dracula
Takhle prehledne a vystizne (neboli perfektne) sepsane tipy po kupe jsem jeste nevidel.
Jeste jednou skvele a dekuji.
doporucuju shift+up nebo shift+down a jeste lepe prikaz less napr. ls -l | less
Druhe co me trapi jsou "jednoduche navody" typu Jak zjistit ze (ne)mate zabezpeceny webovy server. Ja vim ze o tom pojednavaji tuny literatury - ale chtel bych k ruce nejake voditko stylem nezapomen na: 1) 2) 3) Vim ze LINUX uz neni zalezitosti nekolika fanatiku (nic ve zlem - opravdu) a dostava se do sfery, kde uz je to o penezich a ti co to opravdu umi jsou natolik vytizeni praci a priznejme si i unaveni kolotocem stejne stupidnich dotazu, ze se konferenci prilis nezucastnuji - mluvim o pochopitelne ztrate jejich motivace. Nechcete to treba nekdo vydat knizne (viz treba 1001 triků s vyndous) at to nedelate zadarmo. Vim o spouste lidi, kterym neco podobneho velmi chybi.
Problem linuxovych novicu je -soude podle sebe- ze nevite kudy do problemu. Vetsinou mate urcite konkretni zadani - napr. udelat novy system zalohovani dat protoze stavajici to nestiha nebo nepokryva vse. Rozhodnete se to resit solo serverem s linuxem. ALE PROBOHA JAK? I kdyz to u nekoho koupite jako reseni na miru tak po prvnim kolapsu kolabujete u klavesnice. LDP je cteni na hodne dlouhe zimni obdobi, man (xman) jsou silene podrobne - u poloviny parametru si neumim ani predstavit co se za nimi skryva - a navic dost casu u linuxu zabere pochopeni jeho vnitrni filozofie. Delam s linuxem uz rok (prominte chtel jsem napsat teprve) a porad se topim v zakladnim nepochopeni vnitrnich pochodu. Kdyz vidim diskuse na tema ...a nezapomel sis opatchovat jadro zaplatou 1.2.3.4.51? - jdu jinam. Tohle neni moje liga. Stejne jako mne v diskusi neuspokoji odpoved typu RFM. OK, beru, ale napis mi alespon ktery! Alespon klicove slovo! Proto si cenim clanku jako je tento - dobře 15% pro mne byly nove veci
Dekuji
CTRL + ALT + F1
Případně jinou fční klávesou.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.