Portál AbcLinuxu, 22. července 2025 16:48

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
2.6.2016 10:09 tuxmartin | skóre: 39 | blog: tuxmartin | Jicin
Rozbalit Rozbalit vše Re: K: Šrot 486-pentium
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zkusil bych nejblizsi sberny dvur. I kdyz mozna takhle stare desky uz tam ani nebudou mit.

Na co to vlastne planujete pouzit? :-)
3.6.2016 08:14 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
Díky, tyhle věci už asi ve sběru nebudou, cca 25 let je už fakt dlouho, proto spoléhám na nadšence, že budou mít doma na půdě nebo ve sklepě zapomenutou krabici...
Jedná se mi o zprovoznění pár kousků starého softwaru k synťáku, vyžaduje to MIDI port (s USB nejede) a na novějších PC s XP to buď nejede vůbec, nebo to padá při přijímání dat nebo to prostě nedělá nic. Jedním z problémů, který by mohl starý hardware a staré Uindousy vyřešit, je rychlost posílání a přijímání dat, nastavit to nelze...
http://bandzone.cz/_90972
David Ježek avatar 3.6.2016 18:09 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
tohle by imho nemel bejt problem ani na generaci 586, pripadne ruznejch pentiich II ... ostatne posledni AT desky byly schopny rozhejbat jeste urcite coppermine, mozna i tualatin.
4.6.2016 09:47 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
A nezkoušel jsi dát do toho novějšího staršího PC třeba Windows 98 nebo W95? Třeba pro staré hry byly Windows NT/2K/XP tou dobou docela problematické a doporučovalo se na to W98, i když to je jinak nesrovnatelně horší OS. Tady by to taky mohlo pomoct, když jde o problém spojený s asi poněkud nízkoúrovňovým přístupem k HW.

ATčka jsem bohužel vyhodil, zbylo jenom ATX Pentium III v nic moc desce (ale třeba kdyby se tam dala SB Live...), jenže stejně jsem v JČ, takže moc daleko.
4.6.2016 14:39 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Jo, ještě mě napadá jedna věc, co by se možná mohla vyzkoušet: Windows 98 SE a ME pokud si dobře vzpomínám mohly mít rozdíly v audio ovladačích. I to možná hraje úlohu, tak pokud nejedou SE, zkusit prví edici W98 nebo 95.
6.6.2016 08:58 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
Díky, zatím asi by to stálo za pokus s něčím novějším, pokud seženu desku pro ISA zvukovku a k tomu 98, mohlo by to být řešení...
http://bandzone.cz/_90972
stybla avatar 17.7.2016 13:14 stybla | skóre: 29 | Praha
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ahoj, mam desktopove PII Klamath od IBM, ktere je na vyhozeni. Pokud by sis pro nej prijel(LBC kraj), je tvoje.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.