Portál AbcLinuxu, 5. června 2025 08:16

Intel Dual Band Wireless-AC 7260

Typ: prodej
Cena: 350,- Kč
Autor: saly
Kontakt: komentář, nebo xmpp/e-mail: rene (at) renekliment.cz
Vloženo: 15.12.2016 20:09, poslední úprava 23.12.2016 22:32
Přečteno: 538×
Prodávám tuto Wi-Fi kartu do notebooku, protože jsem zapomněl, že HP jsou kreténi a mají BIOSy s whitelistem karet a jinou to odmítne. Bohužel pro můj model není k dispozici hacknutý BIOS.

Případně vyměním za Intel Centrino Advanced-N6200 802.11 a/b/g/n 2x2 (572509-001), což je jediná rozumná 5 GHz karta která je tam podporovaná (Broadcom nechci).

Nejlépe osobní předání v Praze.

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

k3dAR avatar 18.12.2016 17:32 k3dAR | skóre: 63
Rozbalit Rozbalit vše Re: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
protože jsem zapomněl, že HP jsou kreténi a mají BIOSy s whitelistem karet a jinou to odmítne
whitelist na Wifi nema jen HP, ale i Lenovo, Dell, Toshiba, Acer...
udajne je to dano tim ze schvalovani FCC vyzaduje veskere moznosti Wifi zarizeni, takze vyrobce musi dodat nejake co vybere, ktere jsou pak schvalene a musi zaridit aby uzivatel nemohl pouzit wifi karty ktere neprosli FCC testama, aneb whitelist...
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
saly avatar 18.12.2016 20:50 saly | skóre: 23 | blog: odi_et_amo
No jo, ale ty karty samotné musí mít certifikaci a to jaké k tomu připojím antény už snad není takový rozdíl. A pokud ano, má to být na zodpovědnost uživatele. Výhody whitelistu nula, nevýhody: neekologie a ojeb uživatelů - prostě klasické DRM.

To je jak to nedávné nařízení FCC díky kterému budou možná lidi co budou chtít OpenWRT strouhat, případně budou mít OpenWRT pod virtualizací. Taky když vezmu nůž a někoho zapíchnu, tak je to můj problém a výrobce neomezuje na co to smím použít.
k3dAR avatar 19.12.2016 05:16 k3dAR | skóre: 63
o strouhani sem tu sam psal a rok pretim kdyz s tim FCC prisla... ale tam nemas moznost vyberu zadnou(kdyz se tak rozhodl vyrobce routeru), u notasu mas aspon whitelist vyber... nerikam ze je to v poradku, preci jen vyrobce stolnich pocitacu take nedava whitelist na pci wifi...
no hlavne sem chtel upozornit ze to nedele jen HP :) ja sem nedavno porizoval dual wifi do Lenova, dohledal ktera do toho jde a objednal ji novou/nepouzitou vcetne postovneho za 250Kc z ebay... slo teda o Intel Wireless-AC 3160 ale verzi pro to Lenovo...
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
saly avatar 19.12.2016 09:47 saly | skóre: 23 | blog: odi_et_amo
No jo, svět je prostě celej špatně :-)

Natěšeně čekám na Olimex DIY laptop. Není to ideální v mnoha věcech, ale na přenosné psaní poznámek a drobnosti je to světlý záblesk.
saly avatar 23.12.2016 22:32 saly | skóre: 23 | blog: odi_et_amo
Sleva na 350,- Kč.
Mám svůj web: https://www.renekliment.cz/.
saly avatar 25.12.2016 10:37 saly | skóre: 23 | blog: odi_et_amo
Už je pryč.
Mám svůj web: https://www.renekliment.cz/.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.