Portál AbcLinuxu, 5. listopadu 2025 11:17
procmail: Executing " test ! -r $HOME/.dovolena.txt" procmail: Match on " test ! -r $HOME/.dovolena.txt" procmail: Executing " test -r $HOME/.dovolena.txt" procmail: Match on " test -r $HOME/.dovolena.txt"
[stepan@server testmail]$ test ! && echo ok ok [stepan@server testmail]$ test || echo bad bad
procmail: Executing " test" procmail: Match on " test" procmail: Executing " test !" procmail: Match on " test !"
Zjisti, ze jste away a navic do kdy...a pak vas vykradou.
. Já taky vím, že nikdo nezjištoval, jestli tohle je způsob jak bytaři získávají informace, ale proč riskovat? Když si představím jak si dotyčný dává práci s nastavením radiobudíku, aby byl zvuk v bytě, instruuje důvěryhodné sousedy k vybírání tisku a papírové pošty (a rozšlapávání detekčních sušenek pod rohožkou), nastavuje spínače k rozsvěcení světel na večer ... a pak udělá takovouhle hovadinu, jako by vylepil na dveře velkou ceduli, nejsem doma, pojďte si sem! Jediné štěstí, že většinou není zcela zjevná spojitost mezi automatickou odpovědí a bydlištěm uživatele (ačkoliv často to zjistit lze).
- muze dojit k zahlceni emailove konference pri nevhodnem nastaveni (stalo se nescetnekrat)
- spameri si mnou ruce, jak tahle adresa vyborne funguje (dtto)
- cervu a viru vsude chodi jako mraku. Podvrzeneho odesilatele zavirovaneho mailu zcela jiste nesmirne zajima, za jsem zrovna na dovolene u teticky na Sumave, v Chorvatsku, na chalupe nebo jsem odjel lovit velryby a vratim se za pul roku (dtto)
- zase jsme zbytecne zaplacali cyberspace nesmyslnymi maily, ktere nikoho nezajimaji
Suma sumarum - v dnesni dobe fakt vynikajici napad.
) obvykle nebyvaji zapsani v ruznych mailovych konferencich, cimz jeden pripadny problem odpada
.
Spamy a viry staci detekovat Spamassassinem, ktery ma zatracene slusnou uspesnost, a na takove maily samozrejme neodpovidat. A to mizive procento, ktere projde, nepredstavuje problem - i kdyby to prislo z nejake platne adresy (hehe, to jeste dneska nejake viry delaji??), tak to za to riziko stoji - koneckoncu, treba se pak omylem osloveny zacne o produkty firmy zajimat, muze to byt potencialni zakaznik
.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.