Portál AbcLinuxu, 2. května 2025 08:34
Tak jsem jsem se od sveho (velmi sikovneho a velmi pazraveho) italskeho kolegy a kamarada naucil delat neco uzasneho, zarucene prave Tiramisu a protoze nejsem svine, prozradim to i Vam. Nic se nepece ani nevari, byt by Vam nekdo nalhaval opak. Slyste tedy, co budete potrebovat:
Vse zacneme tim, ze z vajecnych zloutku a cukru ukvedlame takovou hladkou pastu, z bilku udelame tuhy snih, zbabelci to muzou udelat mixerem, muzi rucne s prislusnym vercajkem a Skutecni Muzi(c), co delaj Tiramisu ve praci, ve fyzikalni laboratori, pak i rucne jen se dvema vidlickama oprenyma o sebe. Vcelku dost pomuze, kdyz jsou zloutky studene a bilky na pokojove teplote. Pak jeste chvilku hneteme Mascarpone, zvlacni a zmekne.
Smichejte zloutkovy krem a Mascarpone a radne michtejte, dokud neni homogeni smes, pak opatrne pridejte snih, bacha, toto je kriticky krok, musite to udelat opartne abyste vse nesplacli a nepokazili, vse musi byt nadychane a vzdusne. Ne, ze to ted sezerete, musite to vydrzet...
Mezitim jste si uvarili 4 salky espresa, dva si dejte at Vam to jde lip od ruky a zbyle dva nechte vychladnout, osladdte a pridejte trochu vody. Trosinku. V kave velmi kratce koupejte jeden piskot za druhym a placejte je na dno nejake nadoby se zvednutym okrajem. V okamziku, kdy je dno pokryto (uz neni videt) dejte prvni vrstvu kremu. Do zbytku kavy pridejte tak deci vina Marsala (nebo portskeho) a zacnete namacet druhou vrstvu piskotu, po dokonceni zase tenkou vrstvu kremu. Nakonec vse posypte kakaem, nebojte se, ze je horke, ono se to srovna a rozlozi. Vse vrazte do lednice nejmin na 2 hodiny (idealne do vecera) a jdete si zahrat pingpong nebo neco merit ci programovat, jinak to nevydrzite.
Dobrou chut a pochvaly smerujte na Alberta (alblupo(at)tiscalinet(dot)it).
Tiskni
Sdílej:
Chválím, originální zápisek, aspoň to není jak od Plešingera znějícího jak zaseklý CD přehrávač. A sice je to offtopic, ale aspoň to není o Microsoftu.
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.