Portál AbcLinuxu, 29. dubna 2024 13:40

Nosiči a posunovači

30.4.2010 22:25 | Přečteno: 1120×

Mála vsuvka mezi seriálovými díly.

Krásná Gabriela včera prohlížela mé fotografie na mém infu a ptala se mě jestli ona cesta splnila mé očekávání. Odpověděl jsem jí že ano, načež jsem jsem se dozvěděl, že jsem šťastný muž, kterému se plní všechny přání. Byla noc a neměl jsem nějakou zvláštní chuť na hlubokomyslné filozofování. Na tuhle činnost nemám většinou chuť ani přes den. Dnes jsem jen tak nechal volně plynout myšlenky a zjistil jsem jednu věc. Že je už hodně dlouho, kdy jsem něco od něčeho čekal. Jdu na sraz a nemám očekávání, jedu do Kanady a taktéž nemám očekávání. Lidé se mě ptají co chci vidět a já ani nevím. Nechám vše osudu. Snad jedině, když jsem nemocný a nebo mě bolí zuby, čekám od lékaře, že mi uleví. Většinou v těchto případech očekávám správně. Ani nevím jak se stalo, že jsem přestal čekat něco skvělého, něco úžasného. Nečekám kam se posunu, nečekám, co mi to dá, jak říkají naši pacienti. Když z nich loudím jak se cítili na programu. Já jim z toho důvodu říkám, že jsou „posunovači a nosiči.”

Tihle posunovači a nosiči, pokud se jich zeptáte jak jim třeba je na programu, na komunitě, odpovědí, že nijak, nic jim to nedává, nic jim program nepřináší a oni nemají pocit, že se posunuli. Jiní pro změnu zase tvrdí, jak a kam už se posunuli, co jim to přineslo a co jim dává třeba cvičení jógy, skupina, léčba, procházka. Já vím, že se obvykle čeká nějaký úžasný zážitek. Před odletem do Kanady, několik dam se mě pokoušelo infikovat tím, že se asi musím hrozně těšit na ty zážitky. No nijak zvlášť jsem se netěšil, protože jsem neměl vlastně na nějaké těšení ani chuť. Byl jsem zvědavý. To ano. Zvědavý na počasí, lidi, krajinu. Věděl jsem že to bude náročné a doufal jsem, že zvládnu zátěž, která mě čeká. Nevím kam mě posunulo ono zvládnutí, celkem, ale žádný posun nepotřebuji, dokonalost mě neláká a především si hodlám užít. Pokud se dá za užití považovat, bolest nohou, strach z medvědů, z bouřek, které mě mohou chytit cestou a zrovna se není kam schovat.

Sem tam občas užít i toho, že je všude daleko. Pěšky, ale i autem. V Kanadě je prostě všude daleko. Takže jestli jsem se někam posunul tak asi devět set kilometrů pěšky dál po silnici co má romantické jméno Cariboo Highway. Plus vedlejší silničky. Tohle a ještě něco další je z mého hlediska jediný viditelný posun. Co mi to dalo? No, viděl jsem hory, řeky, Indiány, dva jeleny, králíčky a města co vypadají jako vesnice a kde občas není ani prodejna oděvů. Protáhl jsem staré kosti, nadýchal se čerstvého vzduchu, shodil pár kilo, koupil si klobouk typu Fedora značky Indiána Jones. Jeansy značky Wrangler a Levi Strauss, pár starších filmů s Johnem Waynem a Clint EstWoodem plus další tituly. Naštěstí nemají české titulky, takže jsem nucen si pouštět ke zvuku anglické titulky a tak se pokusit víc rozumět. A co je hodně důležité, seznámil jsem se osobně s Miladou a ač si spousta lidí myslí, že si ženských moc nevážím, (což je omyl) tak ona patří do té kratší řady těch žen, kterých si vážím. Stejně jako si vážím své kmotřenky a ještě mnohých dalších. O kmotřence jsem už kdysi psal.

Nepopírám, že většinu dnešních žen považuji za více či méně rozmazlené, ufňukané a nešel bych s většinou ani na půldenní výlet. Jsou, ale takové, co bych je sebou do Kanady vzal. I když ony třeba nemají v lásce strádání dlouhých cest a života pod širým nebem. Abych se vrátil k těm posunovačům a nosičům. Ti první jsou nejistí lidé, kteří se dožadují ujištění o své schopnosti. U pacientů v terapii závislosti je tohle zcela běžné, je za tím touha být viděn jako skvělý/á, úžasný/á, dokonalý/á. Ti druzí pro změnu zase mají pocit, že když u něčeho neomdlívají krásou, pak je to šunt, co nemá s uměním a nebo dobrou terapií co dělat. Nevyvracím jim tuhle pověru. Nudí mě. Stejně jako mě nudí kritiky filmů a knížek, tak mě nudí požadavky posunovačů a nosičů na dokonalost v umění v terapii a jiných podobných disciplínách. Nejnudnější jsou ti, co požadují dokonalý život.

Jedna věc je technické provedení, tam nemám rád chyby, druhá umělecká kvalita. Nikdo neumí popsat co je mravnost a všichni nějak cítí, že vědí, co to znamená. Zrovna tak nikdo neumí popsat co je umění, ale když jsem si včera pouštěl film „Missing” najednou jsem věděl, že to není běžný western jakých jsem viděl desítky. Vtáhl mě do děje, tak že jsem skoro ani nedýchal. Z mého hlediska umění. Co mi to dalo nevím, ale vím, že jsem byl napnutý, fandil jsem hrdinům, neměl jsem rád padouchy a cítil jsem uspokojení, když je nakonec skoro všechny postříleli. Co taky jinýho s padouchama, co kradou a týrají ženský, se dá dělat, než je postřílet? Těšil jsem z toho, že spravedlnost zvítězila i když to jeden z protagonistů nepřežil.

Zrovna tak, také ještě včera jsem si užil nákup nové bundy u Bushmana, kam jsem zašel s Janou abych si v rámci sponzorské podpory nějakou vybral. Krásná prodavačka, která byla nejen krásná, ale i milá mě překvapila otázkou, jakou že si přeji. Nevěděl jsem, ale prošel jsem se po krámu, pár jsem jich zkusil a pak si vybral tu, co mi nejvíc vyhovovala. Od Bushmana jsme šli pěšky z Lazarský na Smíchov, kde jsme měli sraz s lidmi z chatu. Klábosili jsme z Janou, jen tak o budoucnosti. Samozřejmě, že si přeji, aby budoucnost byla růžová, ale přát si a očekávat je rozdíl.

Po příchodu do pizzerie, než se ostatní dostavili, jsme se v klidu najedli. Postupně se dostavovali další a hovor plynul. Největší radost mi udělala kmotřenka Kristýna,která se dostavila i s tříletou dcerou Žofii. Kmotřenka Kristýna mi devět let dělala koterapeutku a považuji ji za jednu z nejlepších terapeutek co znám. Povídali jsme, vzpomínali. Celkem jsem od onoho srazu nic nečekal, žádný úžasný zážitek, ale když jsem šel domů, měl jsem klid a radost na duši. Navíc jsem se dobře najedl a dal si i bezva zmrzlinu- Zmrzlinu mám rád. Jenže se musím lehce omezovat abych nevypadal jako kulička na nožičkách.

Musím konstatovat, že jsem se nikam neposunul, skoro nic mi to mimo radosti z hezky prožité soboty nedalo, a tedy žádný zvláštní užitek nepřineslo. Opět jsem se tedy nikam opět neposunul a nic nedostal. Přesto musím říct, že to byl velmi fajnový den. Pro mne. Navíc jsem opět přišel na několik drobností jak nainstalovat a nastavit přehrávač Kaffeine ve Slackware aby přehrával i ty kódované filmy z Kanady. Nainstaloval, nastavil a měl radost. Olympiáda končí, to mě netrápí, protože bude fotbal, liga Mistrů a přenosy z Premier League. Což mi k osobní zábavě v televizi stačí.

S paní Sovišovou, jsme napsali další díl do programu televize v němž budu účinkovat. Práce nám šla hezky od ruky. Kupodivu jsme se shodli. Jo psát v rámci omezeného rozpočtu není jen tak, ale kde bych před půl rokem čekal, že se mi poštěstí takováhle věc. Mít svoje věci v televizi a ještě v tom vystupovat. Co je na tom nejlepší, že jsem nic neočekával, když jsem psal blogy, ze kterých jsem později udělal knížku. A ejhle, najednou minimálně ještě tři příběhy z ní budou v televizi. Pořád se tomu divím jak se to stalo? Nic jsem nečekal, nikam jsem se neposunoval a jsem tam kde jsem.

Blog z roku 2008 po návratu z Kanady        

Hodnocení: 57 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

kotyz avatar 30.4.2010 22:56 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
na to ze je to mala vsuvka sem musel zmacknout 3x page down abych se dostal na konec. jak asi vypada takova velka? ;-)
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
30.4.2010 23:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Tak ta je tak o 38 kapitolách a dám odkaz:-)

Velká vsuvka Psal jsem ji dva měsíce, necelé. Konec řeči se to jmenuje. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
kotyz avatar 30.4.2010 23:13 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
to bych i ty dva mesice cet. posledni dobou nejak neni ani cas ani sila na cteni delsich textu. nevim co me tak vysava, snad jedine ta skola. v lete snad budu mit dost casu precist vsechny ty knizky co sem si nakoupil pres zimu do zasoby a zbyde snad i trochu na ty dlouhy blogy ...
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
Marek Bernát avatar 30.4.2010 23:15 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Na prečítanie tohoto blogu som musel niekoľkokrát posunúť scrollbar. Mňa to asi neposunulo nikam, ale bolo to fajn. Ostatne, ako vždy. Len drobná otázka: v Kanade sa dá rozumne praktikovať turizmus? Mal som za to, že je tam zima jak v ruskom filme :-)

physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
30.4.2010 23:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
V červenci to jde, tedy v jule, slovensky. Bylo kolem 18 až 20 C
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
kotyz avatar 30.4.2010 23:42 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
a kde je vubec amigapower? touhle dobou uz tu davno mel bejt od nej aspon jeden komentar ...

ze by to dneska u sazelu krapet protah?

Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
30.4.2010 23:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Možná je to na něj moc dlouhý a nebo nevidí. Bůhví co mu tam nalili, aby mu k tomu nemuseli dát bílou hůl a černý brejle.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
30.4.2010 23:59 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Třeba svádí zas něj. sexykočku. Uvidíme. Možná bude další tematický blog. Ale spíš bych to tipla na to pivo.
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 11:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Třeba svádí zas něj. sexykočku. Uvidíme. Možná bude další tematický blog.
Tady má někdo schopnost předpovídat budoucnost, hustý! ;-)
=^..^= AmigaPower® avatar 1.5.2010 11:50 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
U Sázelů do 22:30, pak jsem fakt sváděl tu sexykočku ;-)
belisarivs avatar 1.5.2010 17:24 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Copak. Zkousel jsi druhy pokus s Panzerwaffe?
IRC is just multiplayer notepad.
1.5.2010 18:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
K Sahelům se chodí s panceřovkou?
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
1.5.2010 18:12 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Myslíte, že jsem nějaká bosorka? Spočítala jsem podle amígova radixu jaké má tranzitivní aspekty na Prvního Máje. :-). Vyšly tam něj. souvstažnosti Marsu s Venuší /konjunkce/ a taky Měsíce s Neptunem /kvadratura/.
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 20:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Tak na takové vyjadřování pozor, mohl by přijít pan Ponkrác a spočítat vám to (nic proti němu). Pokud nevíte, kým je: je profesionální astrolog.

No ale je pravda, že odhadnout, že v pátek večer bude Amigapower (případně další lidé) popíjet, na to zas člověk nemusí být profesionální astrolog :-D
1.5.2010 20:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Vědecký astrolog, no pane a pak že je to pověra. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
1.5.2010 21:08 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Tohle téma bych radši nenačínala. Nebo chcete? :-)
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 21:11 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Hezky, to jsem nevěděla. Ani ve snu bych netušila, že se zde nachází něj. esoterik :-)!

S tím odhadem máte pochopitelně pravdu :-)
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 21:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Marcelo, načněte si co chcete. Zas se něco dozvíte. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
1.5.2010 21:23 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Od Vás? Pokud vím, astrologii moc nehovíte :-) O Měsíci v Rybách jste neměl ani tušení :-)
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 22:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Éé, esoteriku radši ani nenačínejme, tu totiž celkem nesnáším :-D (ačkoli "paranormálním" věcem jsem nakloněn ;-))
1.5.2010 23:20 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Vida, já to mám pro změnu přesně naopak :-) Mohli bychom se ještě kvůli tomu začít přít a to by tak hrálo! :-)
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 00:05 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
PS: Pane Jílku a bude taky něco úplně čerstvého?
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
1.5.2010 00:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Marcelo, jenom u mne na webu, tady zatím jen pokud budu mít chut napíšu něco nového o FreeBSD. Aby si taky linuxoví zaslepenci uvědomili, jak krásný OS opomíjejí. A když Linux, tak Slackware. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
kotyz avatar 1.5.2010 00:34 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
a ja si myslel ze doba freebsdeckova skoncila s porizenim applu s mac os x. ale asi sem jenom spatne cet mezi radky ...

freebsd a jeho "distribuce" na desktopy pc-bsd a desktop bsd sem uz taky zkousel, ale bylo to na me malo linuxovy. nicmene jestli to s linuxem pude takhle od desiti k peti dal (hodne lidi vcetne me si hodne stezuje na mizernou odezvu kdyz se ma neco zapisovat nebo cist z disku, k tomu se vsechno vecne prepisuje a predelava takze zrovna v momente kdy nejaka soucast zacne uspokojive fungovat tak ji nahradi necim uzasne novym co ani zdaleka nefunguje tak dobre a nez se to dodela uz tam zase cpou nejakou novinku), zvazim prechod ...

Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
1.5.2010 00:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Mám experimentální PC a na něm už celý týden jen a jen skvěle vyladěný FreeBSD 8, předtím tam byl skvěle vyladěný OpenSolaris 2009.6

Na desktopu Fluxbox, a samozřejmě linux-firefox aby chodili Adobe Flash, zatím na jiným Firefoxu mi nepremává. Možná je chyba mezi židlí a klávesnicí. Ale jinak jsem s ním náramně spokojený. K3b, Vlc, Xine, Gwenview a další linuxové aplikace chodí jako blázen, prostě paráda. Ten Fluxbox je náramně vylepšený a trochu jsem si s ním pohrál. Prostě z mého hlediska na něj žádný linux nemá. Zatím. Nepotřebuji nějaký extra hejblátka, protože si všecho v klidu spustím, přes příkazový řádek za pomoci Alt+2.

Co s e Macu týče. Dokonalý a tím i nudný, na Macbooku spolehlivý na iMacu ještě spolehlivější. Akorát, že těch 27 palců je dost velkých, na psaní třeba. ale Na televizi a filmy je to akorát.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
1.5.2010 00:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Oprava Alt+F2
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
kotyz avatar 1.5.2010 00:58 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
experimentalni pc uz nemam, zbylo mi nez to jedno hlavni. s freebsd sem se poprvy setkal myslim s verzi 4.neco a naposledy s verzi 6. je to peknej, zajimavej system, o tom zadna, ale neni to linux - tudiz vetsina toho co sem se na linuxu do ty doby naucil mi moc platna neni, hlavne co se tyce konfigurace, prikazy a programy sou tam plus minus stejny - ls, cd, rm, cp. dneska uz bych asi nenasel cas a chut hrat si s tim celej tejden nebo jeste dyl, obdobi experimentace a distribucniho turismu je uz davno za mnou. mac by se mi taky libil, ale ten je zatim nad moje financni moznosti a asi by me na nem stvalo ze se neda tolik prizpusbit, pozmenit, poladit (s tim souvisi ta dokonala nudnost a nudna dokonalost).

27 palcu to by se mi ani nevslo na stul :-D Alt+F2 taky patri k mym oblibenym zkratkam.

Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
kotyz avatar 1.5.2010 01:08 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
chtelo by to zas zkusit neco novyho, cejtim jak zahnivam, co nepouzivam zapominam. treba uz si nepamatuju jak sem instaloval programy ve freebsd, nejakej pkgadd install, zeby? na kompilovani programu z portu si jeste matne vzpominam, to taky nebylo tak davno, 3-4 roky myslim. jednou se ty znalosti jeste muze setsakra hodit ...
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
1.5.2010 01:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
pkg_add -r firefox :-)

cd /usr/ports/multimedia/vlc && make install clean :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
kotyz avatar 1.5.2010 01:26 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
jj, presne tak! asi si to zacnu pro priste psat do nejakyho sesitku, na pamet neni spolehnuti.
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
1.5.2010 01:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Ale FreeBSD má skvělý Handbook, bezva se to čte a je tamj fakt všechno důležitý.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
kotyz avatar 1.5.2010 01:43 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
podivam se mu na zoubek. to s tim sesitkem sem myslel obecne. atchlinux ma taky skvelej handbook, ale neni a ani nemuze tam bejt uplne vsechno. uz se mi nejmin jednou nebo dvakrat stalo ze sem se dostal do situace na kterou handbook ani wiki nepamatovala. pomohlo az forum. pred archem sem handbooky, prirucky, navody nebo man stranky ani necet, ted uz je dokazu nalezite ocenit. :-D
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
1.5.2010 01:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Tak já jsem v konferenci přihlášený a pokud něco nevím, hledám tam, nebo google.cz, to je jasný, že tam není všechno, ale na základní věci všechno.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
1.5.2010 07:03 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Mimochodem, zdá se mi to, nebo jste už zanevřel na NetBSD? FreeBSD je takový mainstream...:-)
1.5.2010 10:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Nezanevřel, nedávno jsem to zkoušel, ale blbla instalace balíčků, jestli sem něco voral nevím, tak to třeba zkusím. Potom adobe flash sem na tom nikde nenašel návod jak rozchodit.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
1.5.2010 06:39 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
jestli to s linuxem pude takhle od desiti k peti dal (hodne lidi vcetne me si hodne stezuje na mizernou odezvu kdyz se ma neco zapisovat nebo cist z disku, k tomu se vsechno vecne prepisuje a predelava takze zrovna v momente kdy nejaka soucast zacne uspokojive fungovat tak ji nahradi necim uzasne novym co ani zdaleka nefunguje tak dobre a nez se to dodela uz tam zase cpou nejakou novinku), zvazim prechod ...
Taky o tom už dlouhou dobu uvažuji. NetBSD a FreeBSD občas používám už léta, ale nikdy jsem si to, kvůli praktickým potížím (ovladače, softwarová kompatibilita...) nemohl nasadit jako hlavní systém. Ale ten problém s prací disku je na Linuxu už na hranici snesitelnosti - ta chyba tam je už několik let, strašné spousty lidí to potvrdily, ale nikdo neví co s tím (jaderní vývojáři o tom dávno ví, vedly se o tom kilometrové diskuse, ale bezvýsledně). V podstatě pro mě na dnešním Linuxu jde buď číst/zapisovat z disku, nebo se systémem pracovat. Obojí současně už dlouho není možné, ten systém je při práci s diskem kompletně tuhý, celé dlouhé minuty vůbec nereaguje. Jediná záchrana pro mě bylo změnit I/O scheduler na ac, ale teď v nové verzi jádra přišli s tím vylepšením, že ten (podle nich zastaralý a zbytečný) I/O scheduler odstranili. Takže čekám jako na smilování až přijde NetBSD 5.1 a FreeBSD 8.1 a budu se modlit, aby ty zásadní problémy s nimi v těch nových verzích už pominuly... Protože pak už zbývá snad jen to Haiku (tam se taky blíží nová zásadní verze).
1.5.2010 00:37 Marcela | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Aha. :-)
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
=^..^= AmigaPower® avatar 1.5.2010 04:00 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
. .. ...jo! AHÁ!!!
kotyz avatar 1.5.2010 10:14 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
kde ses vcera flakal? ja tu na tebe cekal skoro do dvou rano a ty nikde ... :-D
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
=^..^= AmigaPower® avatar 1.5.2010 11:19 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Byl sem tu skoro do půl pátý :-D
1.5.2010 11:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nosiči a posunovači
Tak brzo tu nikdo nevstává. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.