Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 22:34

Do systemd developers harass newcomers?

19.6.2018 09:40 | Přečteno: 3143×

FOSS is about sharing and contributing as much as it is about using. So, after having some serious problems with systemd, instead of simply complaining at forums, I decided to fix the issue myself.

And so I did. Everything went perfect and even though systemd is a fairly complex project, I managed to spot the problem reasonably fast. Fixing the actual problem was only a matter of a few moments. After testing and formally veryfying the changes, I finally made my commit. Up until this point, everything went perfect.

I only assumed getting my changes accepted in upstream would only be a small formality. Unfortunately, it have been quite the opposite. One of the maintainers neglected the whole commit without so much as a pointing out a single thing I could improve. But referenced to my commit as being supernatural at the same time! Possibly because the commit is a bit larger - but hey, then again, I am the badass programmer who created an AI smart enough to pass Turing test.

So anyway, here's the commit, which in git --stat eyes' says 2545 files changed, 1105312 deletions(-), and the pull request is closed within 2 minutes after creating it. If you question maintainers' ability to read and discuss the whole commit so quickly, you're not alone. I can only feel slightly flattered by the whole supernatural thing, although I'm not that much into Norse mytology (or, as Startpage's soon-to-be-outlawed-by-EU box puts it, Supernatural being in Norse mythology and Scandinavian folklore).

On the other hand, my commit is so well thought-through there will be no need to ever have to resolve merge conflicts, so you can as well start using my fork of systemd rightaway.

Cheers!        

Hodnocení: 27 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

Ruža Becelin avatar 19.6.2018 10:26 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ta anglictina trochu taha za oci :-(
19.6.2018 11:49 Rezervní Polská Kotace
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
To je na českých diskusích poněkud komické - lidi začnou řešit něčí angličtinu, na prvním místě. Přitom jinde ve světě by je to ani nenapadlo - snad s výjimkou jazykových koutků nebo zjevného trollingu (ze strany kritizujiciho). Jinde se řeší spíš ta podstata a pokud text plni svou funkci tzn. jde přečíst, je mu rozumět, tak není potřeba se šťourat v angličtině.
19.6.2018 11:58 Buldog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Já se obávám, že tato angličtina už je dost za hranou. Doporučuji pokus - zveřejnit to v tom zahraničí. Bude aspoň sranda. Text rozhodně neplní svou funkci. Tohle není angličtina, to je naprostá anarchie.

Nemluvě o tom, že zase nějaký kretén v diskusi pod článkem namísto argumentů sahá k obvinění z trollingu.
19.6.2018 17:58 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Nikdy si nikdo nestěžoval, ale rád si poslechnu konkrétní návrhy, co zlepšit. Pokud ten návrh zahrnuje reinkarnaci a narození se v anglicky mluvící zemi, pak tomu návrhu bohužel nemohu vyhovět.
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
19.6.2018 20:55 Buldog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
To, že si nikdo nestěžoval se nedivím. Když vám někdo řekne, jak na tom jste, objeví se kretén ve stylu, že jakoukoli zpětnou vazbu nazve trolování, viz výše.

Stačilo by si pro začátek přečíst 1. lekci anglického jazyka.

To by vám snad umožnila pochopit, že angličtina na rozdíl od češtiny je jazek s přesně určeným pořadím slov a větných členů ve větě.

Dokonce i začátečník, co se začal učit angličtinu před měsícem chápe, že v anglické větě je první podmět, pak přísudek, atd. Že v anglické větě nemáme nevyjádřený podmět. A mnoho dalších zajímavých věcí o angličtině, které nechápete, a přitom se jej začátečník naučí v 1. a 2. lekci začátečnické učebnice.

Tuším že ve 3. lekci se naučíte v jakém pořadí v angličtině končí větu s informacemi o příslovcích a příslovečných určením. Že na konci se v angličtině štosuje nejdříve způsob, pak místo a nakonec čas.

Vy píšete, jako kdybyste angličtinu nikdy neviděl. Štosujete do ní české volné pořadí slov ve větách. Ale až vám někdo dá v USA či VB přes hubu, protože váš špatně pochopí, neboť význam slova závisí nejen na slově, ale i na místě ve větě (proto je to pořadí slov v angličtině veledůležité), já vám to jen přeji.

Samozřejmě že si nikdo nestěžoval, protože svět je plný debilů jako je " Rezervní Polská Kotace", a pokud někdo něco oprávněně kritizuje, tak porušil sluníčkovost, pozitivno, politickou korektnost, atd. Říci někomu jako vy, že jste angličtinou zcela nedotčen, a že jen pomocí slovníku otrocky překládáte české věty, a děláte to kurevsky blbě - to znamená, že se na takového nešťastníka sesype hejno yntelygentů jako je "Rezervní Polská Kotace".

Horší angličtinu než jste napsal jsem neviděl už hodně dlouho. A to angličtinu moc neovládám.
19.6.2018 21:41 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
To, že si nikdo nestěžoval se nedivím. Když vám někdo řekne, jak na tom jste, objeví se kretén ve stylu, že jakoukoli zpětnou vazbu nazve trolování, viz výše.
Občas se ptám nebo předem omluvím za případné chyby. Navzdory tomu zpětná vazba, kterou jsem měl, byla pozitivní. (Nedělám si iluze, že v tom nebyla jistá schovívavost.)
To by vám snad umožnila pochopit, že angličtina na rozdíl od češtiny je jazek s přesně určeným pořadím slov a větných členů ve větě. [...]
Rád se poučím na příkladu mnou udělané chyby a návrhu opravy.
Ale až vám někdo dá v USA či VB přes hubu, protože váš špatně pochopí, neboť význam slova závisí nejen na slově, ale i na místě ve větě (proto je to pořadí slov v angličtině veledůležité), já vám to jen přeji.
Děkuji, to je konstruktivní.
Říci někomu jako vy, že jste angličtinou zcela nedotčen, a že jen pomocí slovníku otrocky překládáte české věty, a děláte to kurevsky blbě - to znamená, že se na takového nešťastníka sesype hejno yntelygentů jako je "Rezervní Polská Kotace".
To vás asi zklamu, ale slovník jsem zde nepoužil ani jednou.
Horší angličtinu než jste napsal jsem neviděl už hodně dlouho. A to angličtinu moc neovládám.
Chápu. Pak ty výtky asi nejsou moc relevantní.
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
19.6.2018 22:20 Buldog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Každý jazyk má své. Angličtina není čeština s jinými slovíčky. Je jedno, jestli se budete učit anglicky, španělsky, francouzsky, maďarsky, čínsky - musíte převzít typické vyjadřovací způsoby pro daný jazyk.

Každý jazyk má svou gramatiku, své idiomy a přísloví, stejně jako záklandí vyjadřovací způpsoby a schémata myšlení. Bez citu budete vždy mluvit/psát lámaným jazykem.

Ta angličtina, kteoru píšete nezohledňuje ani vyžadované pořadíé slov ve větě. Správní pořadí slov větě je součást anglické gramatiky, tedy povinné - a měnící význam.

Idiomy a přísloví jsou dané. Angličtina je dost háklivá na vyjadřování určitosti/neurčitosti/počítatelnosti/nepočítatelnosti. Viz hned první věta:

FOSS is sharing, contributing as well as using.

Pomíjím to, že jste z neznámého důvodu začal větu uvnitř věty v první větě.

FOSS is sharing, contributing as well as using. So, if I had serious problems with systemd, I decided to fix the ones by myself instead of just complaining at the discussion forums.

19.6.2018 22:49 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Pomíjím to, že jste z neznámého důvodu začal větu uvnitř věty v první větě.
To je dobrá připomínka. Pak by to tedy vypadalo:
FOSS is about sharing and contributing as much as about using.
To není správně? Ta navržená věta mi přijde příliš strohá a mírně jinak zabarvená.
So, if I had serious problems with systemd, I decided to fix the ones by myself instead of just complaining at the discussion forums.
Zařazení té „vedlejší“ věty na konec zní určitě líp. To if I had serious problems mě ale úplně praštilo do očí. Začíná to totiž jako podmiňovací způsob, ale protože tam je potom sloveso decide v minulém čase, tak nevím, co to takhle je a nevzpomínám si, že bych takovou konstrukci kdy viděl/slyšel od rodilého mluvčího. Oproti tomu mnou užité after having je IMO zcela v pořádku. Takže by stačilo něco jako:
So, after having some serious problems with systemd, I decided to fix the issue myself instead of simply complaining at forums.
Zní to líp, ale svou původní formulaci bych v tomto světle neoznačil za gramaticky chybnou.
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
19.6.2018 23:30 Buldog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Chybí vám cit pro jazyk. To je celé. To co považujete za správné prostě Angličan/Američan nikdy neřekne.

Měl byste být trochu soudný. Nejste sto stvořit jedinou anglickou větu tak, aby Angličanovi/Američanovi nepřipadala divná, ale chcete už hodnotit citové zabarvení. Vždyť je evidentní, že zatím pro tu angličtinu nemáte ani elementární cit! Jak tedy chcete poznat, co má jaké zabarvení?

Angličtina je prostě jiná. Vinou velice slabé gramatiky vyjadřuje věci jinak, a musí vyjadřovat jinak. Základní anglická slova jsou většinou méně emocionálně nabitá (mají málo konotace) proti českým.

Možná to "if" jsem měl nahradit za "when", to je celé. Se zbytkem se více méně jděte vycpat.

Rozdíl mezi náma dvěma je ten, že zatímco vy hájíte skvělost vaší angličtiny, ale je to více nesoudnost než realita. Já jsem napsal, že anglicky moc neumím, ale když jsem pracoval pro USA, tak jsem splýval v komunikaci s ostatními. Mluvil jsem pro ně pokud možno přirozeně, tak jak přirozeně mluvili, nepachtil jsem jim do toho češtinu jako vy, a držel jsem jejich přízvuk (stresses) co to šlo.
19.6.2018 23:57 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Výtky na můj cit pro jazyk od někoho, kdo zamění when za if při opravě té části věty, která patrně ani není chybná, opravdu neberu vážně. Zatímco vy tvrdíte, že já si zde obhajuji skvělost své angličtiny, přičemž sám děláte totéž, jsem uznal chyby/zlepšení tam, kde to bylo na místě, a vyžádal si kritiku na /r/EnglishEnglish (příspěvek čeká na schválení moderátory, zde je screenshot).

Pokud nemáte žádné další konkrétní připomínky, tak vám popřeji hodně štěstí při studování vlivu postavení nebeských těles na pozemský život a nashledanou.
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
19.6.2018 23:00 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
A pokud jde o to the ones, rovněž bych neřekl, že mnou užité the issue je nějak chybně. Problémy (množné číslo) mohly být způsobeny jednou chybou, což jsem tak i myslel, a proto je tam slovo issue v jednotném čísle. Pokud něco, tak by to šlo celé nahradit jen it, protože slova problem a issue jsou trochu synonyma. To je ale opět spíš slohová chyba než gramatická chyba, ne?
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
19.6.2018 23:51 Buldog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Já jsem nepsal, že je to chybné. Chtěl jste příklad, jak napsat jinak vaší větu, aby zněla anglicky přirozeněji než vaše. Jinak bych se do anglických vět vůbec nepouštěl, neb se necítím jako znalec.

Problem a issue jsou skoro synonyma. Problem je něco, co je jasně problém a je nutné se k němu nějak postavit, řešit ho. Issue je něco, co pro někoho může být problém a pro někoho ne - lze to popřít. Proto se také někdy issue používá tam, kde chcete politicky-korektně říci, že je to problém, ale nechcete to říci naplno.

Issue je sporný problém - je třeba si ujasnit, zda to pro vás/ostatní je/není problémem. Problem je jasný problém, který je problémem, o kterém se nediskutuje, je ansolutně jasné, že je to problémem a basta fidli.

Proto se issue tak často používá v pracovních věcech. Máme tu Houstone malý problém - systemd nefunguje. Zeptáme se našich manažerů a ekonomů, jestli to budeme řešit či nikoli - zda nám utečou zákazníci, když se na problém vytentočkujeme. To je přesně ideální význam "issue" - je to problém, ale ne nutně problém pro každého.
19.6.2018 23:52 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Dokonce i začátečník, co se začal učit angličtinu před měsícem chápe, že v anglické větě je první podmět, pak přísudek, atd. Že v anglické větě nemáme nevyjádřený podmět. A mnoho dalších zajímavých věcí o angličtině, které nechápete, a přitom se jej začátečník naučí v 1. a 2. lekci začátečnické učebnice.
To jsou veci, ktere si clovek precte v ucebnici v prvni lekci, a kdyz se setka s rozdilymi mluvcimi, muze na vse s klidem zapomenout.
Že v anglické větě nemáme nevyjádřený podmět.
Zajimave, ... got milk?
Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
xxx avatar 20.6.2018 00:08 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Ja bych byl uplne v klidu. V patek, nebo v sobotu bylo na CT24 povidani s timhle typkem https://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_Krikalev . Taky mel starosti jestli to nebude trochu issue s jeho anglictinou na palube amerikanske vesmirne lodi. Ja bych ted rek ze by to mel byt spis problem, protoze narozdil od diskuze na AbcLinuxu se pri tom da ponekud snadneji umrit, ale to je jedno. A dal to, rekl bych ze vzhledem k jeho nasledujicimu pusobeni, znacne uspesne.

Nastesti dnes, pokud neaspirujes na prvni lajnu v rizeni spolecnosti o 2000 lidech, tak se na nejaky Buldogovi kecy o slovosledu muzes klidne vysrat...
Please rise for the Futurama theme song.
Blaazen avatar 21.6.2018 00:32 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
7.8.2018 11:50 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Ja anglictinu pouzivam 90% pracovni doby uz dvacet let a horsi anglictinu vidam naprosto bezne. A to i od rodilych mluvcich (spousta, predevsim americanu, je doslova pologramotnych a ajtaci nejsou vyjimkou). Predmetny prispevek je pro anglictinare neznaleho cestiny bez problemu srozumitelny a zaradil bych ho k prumeru. Pral bych vam cist treba neco od japoncu!
19.6.2018 11:53 ppp
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Czenglish v praxi.
vlastikroot avatar 30.6.2018 16:26 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Me nejvic zajimal ten diff (o jakou zmenu tedy slo), bohuzel pull request dava 404.
We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
30.6.2018 19:16 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Bo su to poserové a smázli to. Nejenom ten pull request, ale celý můj účet. Ten commit odstraňoval nějaké zbytečné soubory.
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
vlastikroot avatar 30.6.2018 20:37 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Jakoze cely systemd? :-D
We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
30.6.2018 20:41 ChronicPain | blog: chronicPain
Rozbalit Rozbalit vše Re: Do systemd developers harass newcomers?
Ano.
http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.