Portál AbcLinuxu, 1. května 2025 14:12
Pevně doufám, že dlouhodobé, jasné a objektivní stanovisko České Televize, že covid je jenom rýmička, neovlivní emoce, a budou ho dál hájit,…Jsem si teda nějak nevšiml, že by Česká televize hájila zrovna tohle stanovisko.
promin, ale jsi v zajeti svých pocitu, každý je, ty si to potom samozrejme vykladas jako pravdu a neco realneho co vidis, ovci nebo krávu. Dokud nedokázes prohlédnou svoje vlastni limity ve vnímání reality, svoji vlastní bublinu, svoji vlastní subjektivitu vnínámí, tak se nepohnes dal.Myslím, že by ses měl jít léčit.
Jak si vysvětlit, že v okamžiku, kdy je zdravotní péče na hranici kolapsuBlbost, zrovna jde na Primě Sestřičky a žádný kolaps tam není. Odpoledne byla na Nově Ordinace v růžové zahradě 2 a taky tam žádný kolaps z čovidu nebyl. Takže minimálně konkurenční televize mají zdravotnictví zcela volné.
taky se mi nějak nezdá proč stavěj nějaký ty polní nemocnice když tady maj místa ještě hodně :O :O kdyby to jako bylo vážný tak tak to tam bude plný pšikalů :O :O a ještě vobnověj modrej kód a doktory z počátků by měli věčí kapacitu lůžek :D :D :D ;D
molekula olova je stejna blbost jako atom sadlaTechnically correct, the best kind of correct, že? Máte k věci něco zajímavého, nebo jste si chtěl jenom povzbudit ego tím, že se vyšvihnete nad novinový článek určený pro obecnou populaci? (Což, upřímně řečeno, není tak těžké a moc se tím nevyšvihnete.)
Ukazuje to, ze autor nema znalosti prvouky na urovni konce zakladni skolyA ukazuje se, ze komentator nema predstavu o tom, co je to prvouka. FYI, je to predmet, ktery se uci prvni tri nebo ctyri roky na prvnim stupni ZS a resi se tam problematika, jestli je jabko malvice nebo peckovice. Rozdil mezi atomem a molekulou jde znacne nad rozsah tohoto predemtu.
Mají chybu i u druhé otázky v tom testu B. Rajče je technicky vzato ovoce, ne?Pálí se rajčatovice? Pokud vím tak ne --> zelenina.
BTW z ještě zelených rajčat jsme onehdá dělali kompot.No jestli zavařovaným okurkám říkáš taky kompot, tak potěš koště. Pálit lze vše co se dá kvasit, tedy vše co obsahuje buďto cukry, nebo škroby a bílkoviny, které lze na cukry rozštěpit. Rajče má však obsah cukru velmi nízký (2,6g/100g), takže by se to nevyplatilo. A pak je taky samozřejmě otázka, výsledného produktu. Kamarád kdysi pracoval v zelinářství a jen tak na zkoušku překvasil cca popelnici kiwi (9g/100g) a nechal vypálit. Nic extra to prý chuťově nebylo. A jen pro info i jablka (10g/100g) mají víc cukru než kiwi. A brambory ho mají jen o chlup míň (8g/100g), ovšem ty zas mají vysoký obsah škrobů. Hroznové víno má cukru cca dvojnásobek.
STFW „kompot ze zelených rajčat“ Zjevně do toho dávají extra cukr, hřebíček a skořici. Tohle není náš případ, preferuji neutrálnější výsledek, ale kompot to je.BTW z ještě zelených rajčat jsme onehdá dělali kompot.No jestli zavařovaným okurkám říkáš taky kompot, tak potěš koště.
Rajče má však obsah cukru velmi nízký (2,6g/100g), takže by se to nevyplatilo.Není rajče jako rajče.
BTW z ještě zelených rajčat jsme onehdá dělali kompot.
pozor na předávkování solaninem hele :O :O
se nedoporučuje jíst více než 100 gramů zelených rajčat v jakékoliv úpravě a je samozřejmé, že pro děti je jejich konzumace zcela nevhodná
And it’s a chemical gaffe to attribute tomato toxicity to solanine. Dr. Mendel Friedman of the federal Department of Agriculture, who has studied potato and tomato alkaloids for two decades, wrote in an e-mail message that commercial tomatoes contain tomatine. Solanine, he added, is a potato alkaloid. There are significant quantities of tomatine in green tomato fruits, which people have long eaten fried and pickled. And tomatine appears to be a relatively benign alkaloid.Wikipedia: Tomatine
The human consumption of moderate amounts of tomatine seems to occur without notable toxic effects. This is reinforced by the widespread consumption of “pickled green” and “fried green tomatoes” and the consumption of high-tomatine tomatoes (a variant of L. esculentum var. cerasiforme, better known as the "cherry tomato", indigenous to Peru) with very high tomatine content (in the range of 500–5000 mg/kg of dry weight).
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.