Portál AbcLinuxu, 19. května 2024 17:12

Hoj hoj hoj, život to je boj

26.6.2006 23:04 | Přečteno: 1457× | Ostatní | poslední úprava: 26.6.2006 23:13

Určitě to znáte, den blbec.

Jak to tak bývá, den povětšinou začíná ráno :) (pokud nejsme po nějaké úžasné pařbě, či tak něco). Ovšem když první co po probuzení slyšíte je udělej tohle, pak vyluxuj, udělej tamhle to, to člověka opravdu naladí. Po zjištění, že když něco vezmu do ruky, tak mi to okamžitě spadne, nebo to přestane fungovat nadobro, jsem se rozhodl úklid nepřehánět a většinu si nechat na zítra.

Pohroma číslo dvě přišla, když mi přítulka napsala smsku, že už má volno. Den před tím jsme se moc nepohodli, a já jsem přímo pěnil, měl jsem si dát studenou sprchu, nebo tak něco, protože bych pak neudělal tolik kopanců. Už hned jak jsme se viděli mi bylo jasné, že se opět chytneme. Rozhodně jsem se nemýlil. Dohodli jsem se, že bude lepší, když každý půjdeme domů. Také jsme se dohodli, že pokud bude chtít uvidíme se večer, to snad zchladnu.

V tom "překrásně" dusném počasí jsem si udělal procházku. Vzhledem k tomu, že jsem dnes odrovnal jeden z větráků v počítači, rozhodl jsem se na vzdory dosavadním "úspěchům" k radikální přestavbě chlazení. Ve svém oblíbeném krámku s PC železem jsem si koupil ověřené větřáčky renomované značky.

Protože jsem se plácl přes kapsu, a zakoupil větráky s termoregulací, vymontoval jsem vlastnoručně vyrobený regulační panel, přepájel dráty k větrákům aby šly připojit k molexům, přišrouboval, zapojil, a světe div se nevyhořel jsem :), ba co víc vše funguje tak jak jsem si představoval. Regulace udrží v tomhle vedru přetaktovaný CPU na solidní teplotě do 60°C po půlhodině smažení burnK7. Takže první věc za dnešek co se mi povedla.

Pak přišla smska, že mám na školním emailu novou zprávu s výstižným předmětem "IB005 (formaly) - výsledky z 23.6.". Znervózněl jsem, byl to poslední termín celkem těžké zkoušky (za šest kreditů aby nebyla). Trocha euforie, mám to :). Začíná to vypadat na obrat o sto osmdesát stupňů.

Do terminálu jsem vyťukal "ut2004", a pořádně si vylil zlost na godlike booty v instagibu. Dostali pěkně na "prdel". Najednou byla spousta hodin, začal jsem se shánět po nějakém nepropoceném tričku, vyčistit si zuby a jít dát dohromady co jsem si po obědě rozházel.

A teď? Teď sedím pohodlně na židli, komp tiše šumí, hrají mi Pink Flodi, monitor září do od studené katody namodralé tmy a mě je celkem pohodově, až na to teplo :). Na to jak ten den začal... Nikdy není tak špatně aby to všechno nemohlo skončit dobře.

       

Hodnocení: 94 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

27.6.2006 10:24 Neci | skóre: 24 | blog: den_linuxaka
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hoj hoj hoj, život to je boj
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
zabudol si napisat ako to s priatelkou dopadlo vecer... :-)
vogo avatar 27.6.2006 11:51 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír"
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hoj hoj hoj, život to je boj
naštěstí dobře :)
Nejsem paranoidní, ale to ještě neznamená, že po mě nejdou.

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.