Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 17:23

Microsoft Windows 10 EULA

27.12.2015 16:04 | Přečteno: 2417× | Expresivní zabručení

Tak jsem se odhodlal a dle doporučení jednoho z minulých blogů zkusil upgradovací proces systému Microsoft Windows na verzi 10. Tak jako tradičně je nutné odklepnout licenční ujednání (stará známá EULA). Vzpomínám si na řeči o tom jak je GPL komplikovaná a nepochopitelná a to i přesto že tento kus právnického textu je docela dobře okomentován a to jestli jste ho správně pochopili si můžete klidně vyzkoušet v kvízu. Pro takové kecálky tady mám nabídku: Co teprve tohle?

Poslední aktualizace: červenec 2015

LICENČNÍ PODMÍNKY PRO SOFTWARE SPOLEČNOSTI MICROSOFT

OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS


POKUD MÁTE BYDLIŠTĚ V USA (NEBO SE ZDE NACHÁZÍ HLAVNÍ SÍDLO PODNIKÁNÍ VAŠÍ FIRMY), ODDÍL 10 ČÁSTI DALŠÍ PODMÍNKY OBSAHUJE ZÁVAZNÉ USTANOVENÍ O ROZHODČÍM ŘÍZENÍ A USTANOVENÍ O ZŘEKNUTÍ SE SKUPINOVÉ ŽALOBY. TENTO ODDÍL SE TÝKÁ ZPŮSOBU ŘEŠENÍ SPORŮ.

Děkujeme vám, že jste se rozhodli používat produkty společnosti Microsoft!

V závislosti na tom, jak jste software Windows získali, tento dokument představuje licenční smlouvu mezi (i) vámi a výrobcem zařízení nebo instalátorem softwaru, který software s vaším zařízením distribuuje; nebo (ii) vámi a společností Microsoft Corporation (nebo některou z jejích afilací v závislosti na místě vašeho pobytu či sídla firmy), pokud jste software získali od prodejce. Společnost Microsoft je výrobcem zařízení pro zařízení vyráběná společností Microsoft nebo jednou z jejích afilací a společnost Microsoft je prodejcem, pokud jste software získali přímo od společnosti Microsoft.

Tato smlouva popisuje vaše práva a podmínky, na základě kterých smíte používat software Windows. Přečtěte si celou smlouvu, včetně doplňkových licenčních podmínek, které jsou přiloženy k softwaru, a podmínek, na které případně odkazuje. Všechny tyto podmínky obsahují důležité informace a společně tvoří tuto smlouvu, kterou jste vázáni. Podmínky, na které text odkazuje, si můžete přečíst po vložení odkazu (aka.ms/) do okna prohlížeče.

Přijetím této smlouvy nebo použitím softwaru vyjadřujete souhlas s těmito podmínkami v jejich úplnosti a souhlasíte s přenosem určitých údajů během aktivace softwaru a při jeho používání v souladu s prohlášením o ochraně osobních údajů popsaným v oddíle 3. Pokud tyto podmínky nepřijímáte a nebudete je dodržovat, nesmíte software ani jeho funkce používat. Můžete se obrátit na výrobce či instalátora zařízení, nebo na prodejce, pokud jste si software zakoupili přímo, který vám sdělí podmínky vrácení. Na základě těchto podmínek můžete software nebo zařízení vrátit a obdržíte náhradu či kredit. Tyto podmínky musíte dodržet, což může znamenat nutnost vrátit k náhradě formou peněz či zboží software s celým zařízením, ve kterém je nainstalován.

  1. Přehled

      a. Použitelnost. Tato smlouva se vztahuje na software Windows, který je předinstalován na vašem zařízení nebo který jste získali od prodejce a nainstalovali sami, na média, na kterých jste software obdrželi (pokud existují), na písma, ikony, obrázky nebo zvukové soubory zahrnuté v softwaru a také na aktualizace, upgrady, dodatky nebo služby pro software společnosti Microsoft, pokud s nimi nejsou dodávány jiné podmínky. Vztahuje se také na aplikace systému Windows vyvinuté společností Microsoft, které poskytují funkce jako kontakty, hudba, fotky a zprávy a jsou součástí systému Windows. Pokud tato smlouva obsahuje podmínky týkající se funkce nebo služby, které nejsou na vašem zařízení k dispozici, tyto podmínky neplatí.

      b. Další podmínky. V závislosti na funkcích vašeho zařízení, na jeho konfiguraci a způsobu jeho používání se na vaše užívání určitých funkcí, služeb a aplikací mohou vztahovat další podmínky společnosti Microsoft a třetích stran. Přečtěte si je, prosím.

        (i) Některé aplikace pro systém Windows představují přístupový bod ke službám online a na užívání těchto služeb se někdy vztahují samostatné podmínky a zásady zabezpečení, například Smlouva o poskytování služby společnosti Microsoft na adrese (aka.ms/msa). Tyto podmínky a zásady naleznete v podmínkách užívání služby nebo v nastavení aplikace. Služby nemusí být v některých regionech k dispozici.

        (ii) Společnost Microsoft, výrobce nebo instalátor mohou zahrnout dodatečné aplikace, které podléhají samostatným licenčním podmínkám a zásadám ochrany osobních údajů.

        (iii) Software zahrnuje Adobe Flash Player, který je licencován podle podmínek společnosti Adobe Systems Incorporated na adrese (aka.ms/adobeflash). Adobe a Flash jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Adobe Systems Incorporated v USA a dalších zemích.

        (iv) Software může obsahovat programy třetí strany, které jsou licencovány v rámci této smlouvy nebo na základě jejich vlastních podmínek. Případné licenční podmínky, sdělení a uznání týkající se programů třetí strany si můžete zobrazit na adrese (aka.ms/thirdpartynotices).

        (v) V rozsahu, v jakém jsou zahrnuty do systému Windows, jsou aplikace Word, Excel, PowerPoint a OneNote licencovány pro vaše osobní, nekomerční použití, pokud v rámci samostatné smlouvy nevlastníte práva ke komerčnímu užívání.

  2. Práva k instalaci a užívání

      a. Licence. Software se neprodává, pouze se uděluje licence k jeho užívání. V rámci této licenční smlouvy vám poskytujeme právo k instalaci a provozování jedné instance softwaru na vašem zařízení (licencované zařízení), a to v každém okamžiku pro jednoho uživatele za předpokladu, že dodržíte veškeré podmínky této smlouvy. Aktualizací nebo upgradem neoriginálního softwaru softwarem od společnosti Microsoft nebo oprávněných zdrojů se vaše původní verze nebo aktualizovaná či upgradovaná verze nestane originálem a v takovém případě nemáte licenci na používání softwaru.

      b. Zařízení. Termín „zařízení“ v této smlouvě označuje hardwarový systém (ať už fyzický nebo virtuální) s vnitřním paměťovým zařízením schopný provozovat software. Hardwarový oddíl nebo server blade je považován za zařízení.

      c. Omezení. Výrobce či instalátor a společnost Microsoft si vyhrazují všechna práva (například práva podle zákonů o duševním vlastnictví), která vám nejsou v této smlouvě výslovně udělena. Tato licence například nedává žádná práva k následujícím operacím, které tedy nesmíte provádět

        (i) odděleně používat nebo virtualizovat funkce softwaru;

        (ii) publikovat, kopírovat (mimo povolené záložní kopie), pronajímat software, půjčovat jej nebo poskytovat na leasing;

        (iii) převést software (s výjimkou případů povolených touto smlouvou);

        (iv) obcházet technická omezení softwaru;

        (v) používat software jako serverový software nebo pro komerční hostingové služby, zpřístupnit jej pro současné používání více uživateli v síti, instalovat software na serveru a umožnit uživatelům vzdálený přístup k němu nebo jej instalovat na zařízení k použití vzdálenými uživateli;

        (vi) provádět zpětnou analýzu, dekompilaci či rozklad softwaru nebo se o to pokoušet s výjimkou činností povolených rozhodným právem nebo licenčními podmínkami, kterými se řídí používání komponent s otevřeným zdrojem, které mohou být součástí softwaru; a

        (vii) Internetové funkce nesmíte používat žádným způsobem, který by mohl zasahovat do využívání těchto funkcí jinými uživateli, ani se při využívání těchto funkcí snažit získat neoprávněný přístup k jakékoli službě, datům, účtu nebo síti.

      d. Scénáře používání více uživateli

        (i) Více verzí. Pokud jste při zakoupení softwaru získali více verzí (například 32bitovou a 64bitovou verzi), smíte nainstalovat a aktivovat vždy pouze jednu z těchto verzí.

        (ii) Vícenásobné nebo sdružené připojení. Hardware nebo software, který využíváte k multiplexování či sdružování připojení, tedy ke snížení počtu zařízení nebo uživatelů, kteří mají k softwaru přístup a používají jej, nesnižuje požadovaný počet licencí. Takový hardware či software můžete používat pouze v případě, že vlastníte licenci pro každou instanci softwaru, kterou používáte.

        (iii) Připojení zařízení. Přístup k softwaru, který je nainstalován v licencovaném zařízení, můžete umožnit až 20 dalším zařízením za účelem používání následujících funkcí softwaru na licencovaném zařízení: souborová služba, tiskové služby, Internetová informační služba, sdílení připojení k internetu a telefonní služby na licencovaném zařízení. Za účelem synchronizace dat mezi zařízeními můžete přístup k softwaru v licencovaném zařízení umožnit libovolnému počtu zařízení. Tento odstavec však neznamená, že máte právo nainstalovat software nebo používat jeho primární funkci (odlišnou od funkcí uvedených v tomto odstavci) v kterémkoli z těchto zařízení.

        (iv) Používání ve virtualizovaném prostředí. Tato licence vám dovoluje nainstalovat pouze jednu instanci softwaru a používat ji v jednom zařízení, bez ohledu na to, zda jde o fyzické, nebo virtuální zařízení. Pokud chcete software používat ve více virtuálních zařízeních, musíte si pro každou instanci pořídit samostatnou licenci.

        (v) Vzdálený přístup. Maximálně jednou za 90 dní smíte určit jednoho uživatele, který fyzicky používá licencované zařízení jako licencovaný uživatel. Licencovaný uživatel smí k licencovanému zařízení přistupovat z jiného zařízení za použití technologií vzdáleného přístupu. V každém okamžiku může jeden další uživatel získat prostřednictvím technologie vzdáleného přístupu přístup k licencovanému zařízení z jiného zařízení. Předpokladem je, že vzdálené zařízení disponuje samostatnou licencí ke spouštění stejné nebo vyšší edice tohoto softwaru.

        (vi) Vzdálená pomoc. Technologie vzdálené pomoci smíte použít ke sdílení aktivní relace bez pořizování dalších licencí k softwaru. Vzdálená pomoc umožňuje jednomu uživateli přímé připojení k počítači jiného uživatele, obvykle za účelem opravy problémů.

      e. Záložní kopie. Můžete si pořídit jednu kopii softwaru pro účely zálohy a používat ji k přenosu softwaru, pokud byl pořízen jako samostatný software, podle popisu v oddíle 4 níže.

  3. Soukromí; souhlas s používáním dat. Vaše soukromí je pro nás důležité. Některé funkce softwaru při používání odesílají a přijímají informace. Velkou část těchto funkcí lze vypnout v uživatelském rozhraní nebo se můžete rozhodnout je nepoužívat. Přijetím této smlouvy vyjadřujete svůj souhlas s tím, že společnost Microsoft může shromažďovat, používat a zveřejňovat informace podle popisu v prohlášení o ochraně osobních údajů (aka.ms/privacy) a podle popisu v uživatelském rozhraní spojeném s funkcemi softwaru.
  4. Převod na třetí stranu. Ustanovení tohoto oddílu neplatí, pokud jste software pořídili jako zákazník v Německu nebo v jiné zemi uvedené na tomto webu (aka.ms/transfer), kdy jakýkoli převod softwaru na třetí stranu a práva k jeho užívání musí být v souladu s příslušným zákonem.

      a. Software předinstalovaný na zařízení. Pokud jste získali software předinstalovaný na zařízení, můžete převést licenci k užívání softwaru přímo na jiného uživatele, a to pouze spolu s licencovaným zařízením. Převod musí zahrnovat software, a pokud je poskytován se zařízením, označení dokládající pravost systému Windows včetně klíče Product Key. Před jakýmkoli povoleným převodem musí druhá strana souhlasit s tím, že se na převod a užívání softwaru vztahuje tato smlouva.

      b. Samostatný software. Pokud jste získali software jako samostatný software, můžete jej převést na jiné zařízení, které vlastníte. Můžete také převést software na zařízení vlastněné jiným uživatelem, pokud (i) jste prvním licencovaným uživatelem softwaru a (ii) nový uživatel přijme podmínky této smlouvy. K převedení softwaru můžete použít záložní kopii, jejíž pořízení vám povolujeme, nebo média, na kterých byl software dodán. Vždy, když převedete software na nové zařízení, musíte jej odebrat z předchozího zařízení. Software nesmíte převést s cílem sdílet licence mezi zařízeními.

  5. Autorizovaný software a aktivace. Tento software smíte používat, pouze pokud jste získali řádnou licenci a software byl řádně aktivován pomocí originálního kódu Product Key nebo jiným autorizovaným způsobem. Když se při používání softwaru připojíte k internetu, software se automaticky spojí s počítačovými systémy společnosti Microsoft nebo její afilace za účelem ověření pravosti a přiřadí licenci k licencovanému zařízení. Software můžete rovněž aktivovat ručně, a to telefonicky nebo prostřednictvím internetu. V těchto případech dojde k přenosu určitých informací a mohou být účtovány poplatky za internetové nebo telefonní či SMS služby. Během aktivace (nebo opětovné aktivace, která může být spuštěna změnami komponent vašeho zařízení), může software určit, že nainstalovaná instance softwaru je nepravá, není řádně licencována nebo obsahuje neoprávněné změny. Pokud se aktivace nezdaří, software se pokusí sám opravit nahrazením narušeného softwaru Microsoft originálním softwarem Microsoft. Mohou se také zobrazit připomenutí k získání řádné licence k softwaru. Obcházení či jiné překonání aktivace není povoleno. Postup k určení, zda je váš software originální a je řádně licencovaný, naleznete na adrese (aka.ms/genuine). Určité aktualizace, typy podpory a další služby mohou být nabízeny pouze uživatelům pravého softwaru společnosti Microsoft.
  6. Aktualizace. Software pravidelně kontroluje aktualizace systému a aplikací a stahuje a instaluje je. Aktualizace můžete získat pouze od společnosti Microsoft nebo z ověřených zdrojů a společnost Microsoft může za účelem poskytnutí těchto aktualizací aktualizovat váš systém. Přijetím této smlouvy souhlasíte s přijímáním těchto typů automatických aktualizací bez dalších oznámení.
  7. Práva na přechod na starší verzi. Pokud jste získali zařízení od výrobce nebo instalátora s předinstalovanou verzí systému Windows Professional, můžete používat verzi Windows 8.1 Pro, nebo Windows 7 Professional, ale pouze po dobu, po kterou společnost Microsoft pro takovou dřívější verzi poskytuje podporu, dle popisu na adrese (aka.ms/windowslifecycle). Tato smlouva se vztahuje na užívání předchozích verzí. Pokud předchozí verze zahrnuje různé součásti, vztahují se na jejich používání veškeré podmínky pro tyto součásti zahrnuté ve smlouvě dodávané s předchozí verzí. Výrobce, instalátor ani společnost Microsoft vám nejsou povinni předchozí verze poskytnout. Předchozí verzi si musíte opatřit zvlášť a může se na ni vztahovat poplatek. Dřívější verzi můžete kdykoli nahradit verzí softwaru, kterou jste původně získali.
  8. Geografická a exportní omezení. Pokud je použití softwaru omezeno na konkrétní geografický region, můžete software aktivovat pouze v tomto regionu. Dále musíte dodržet veškeré místní i mezinárodní zákony a nařízení o exportu, které se na software vztahují, včetně omezení týkajících se místa určení, koncových uživatelů a koncového užívání. Další informace o geografických a exportních omezeních naleznete na webech (aka.ms/georestrict) a (aka.ms/exporting).
  9. Podpora a postup poskytnutí náhrady

      a. Pro software předinstalovaný na zařízení. Se žádostí o technickou podporu týkající se softwaru obecně se obraťte na výrobce nebo instalátora zařízení. Uveďte číslo technické podpory poskytnuté se softwarem. K aktualizacím a dodatkům získaným přímo od společnosti Microsoft může společnost Microsoft poskytnout pro řádně licencovaný software omezené služby podpory způsobem popsaným na adrese (aka.ms/mssupport). Pokud požadujete náhradu, obraťte se na výrobce nebo instalátora a zjistěte, jaké zásady náhrad uplatňuje. Tyto zásady musíte dodržet, což může znamenat nutnost vrátit k náhradě software s celým zařízením, ve kterém je nainstalován.

      b. Pro software pořízený od prodejce. Společnost Microsoft poskytuje pro software, který je řádně licencován, omezené služby odborné pomoci, jak je popsáno na webu (aka.ms/mssupport). Pokud jste software pořídili u prodejce a žádáte o náhradu, ale nezískáte ji v místě, kde jste software pořídili, obraťte se na společnost Microsoft, která vám sdělí informace o zásadách poskytování náhrad společností Microsoft. Podrobnosti můžete získat na adrese (aka.ms/msoffices). V Severní Americe můžete také volat na telefonní číslo (800) MICROSOFT nebo navštívit web (aka.ms/nareturns).

  10. Závazné ustanovení o rozhodčím řízení a zřeknutí se hromadné žaloby, pokud máte bydliště v USA (nebo se zde nachází hlavní sídlo podnikání vaší firmy).

    Doufáme, že nikdy nenastanou spory. Pokud k takové situaci však dojde, budeme se je snažit neformálně vyřešit po dobu 60 dní. Pokud spor vyřešit nelze, souhlasíme se závazným individuálním rozhodčím řízením vedeným asociací American Arbitration Association („asociace AAA“) podle zákona Federal Arbitration Act („zákon FAA“) a spor nepředáme k soudu k řešení soudcem nebo porotou. Namísto toho budou spory řešeny před nestranným rozhodcem, jehož rozhodnutí bude konečné, s výjimkou omezeného práva na odvolání podle amerického zákona FAA. Hromadné žaloby, hromadná rozhodčí řízení, žaloby podávané soukromým právním zástupcem jménem státu ani žádné jiné řízení, ve kterém některá ze stran jedná nebo navrhuje jednání v zastoupení, nejsou povoleny. Kombinace jednotlivých řízení bez souhlasu všech stran není povolena. Výrazy „my“, „naše“ a „nás“ označují společnost Microsoft, výrobce zařízení a instalátora softwaru.

      a. Zahrnuté spory – vše s výjimkou duševního vlastnictví. Význam pojmu „spor“ je velmi široký. Zahrnuje jakýkoli nárok nebo spor mezi vámi a výrobcem nebo instalátorem nebo mezi vámi a společností Microsoft v souvislosti se softwarem, jeho cenou, touto smlouvou, podle jakéhokoli právního základu, včetně smlouvy, záruky, občanskoprávních deliktů, zákonů, nařízení a předpisů, s výjimkou sporů týkajících se vymahatelnosti nebo platnosti vašich práv k duševnímu vlastnictví nebo práv společnosti Microsoft či našich poskytovatelů licence.

      b. Nejprve zašlete oznámení o sporu. Pokud řešíte spor a zástupci našich zákaznických služeb vám nemohou pomoct, zašlete oznámení o sporu prostřednictvím společnosti U.S. Mail výrobci nebo instalátorovi a adresujte je PRÁVNÍMU ODDĚLENÍ. Pokud se váš spor týká společnosti Microsoft, zašlete oznámení na adresu Microsoft Corporation, ATTN: LCA ARBITRATION, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399. Sdělte nám své jméno, adresu, způsob, jak vás kontaktovat, čeho se problém týká, a co požadujete. Formulář je k dispozici na adrese (aka.ms/disputeform). Stejně bychom postupovali v případě sporu s vámi. Pokud spor není vyřešen do 60 dní, můžete vy nebo společnost Microsoft zahájit rozhodčí řízení.

      c. Možnost soudu pro drobné žaloby. Pokud se váš spor týká společnosti Microsoft, namísto zaslání oznámení o sporu můžete, pokud splňujete požadavky soudu, spor vznést také u soudu pro drobné žaloby v oblasti svého bydliště (nebo v oblasti hlavního sídla podnikání vaší firmy), či v oblasti našeho hlavního sídla firmy – King County, Washington, USA. Než se obrátíte na soud pro drobné žaloby, doufáme, že nám zašlete oznámení o sporu a poskytnete nám 60 dní na jeho řešení.

      d. Rozhodčí řízení. Asociace AAA povede rozhodčí řízení na základě jejích pravidel Commercial Arbitration Rules (Pravidla rozhodčího řízení v obchodních sporech) (nebo pokud jste fyzickou osobou a používáte software pro osobní účely nebo potřeby domácnosti, nebo pokud hodnota sporu nepřesahuje 75 000 USD, bez ohledu na to, zda jste fyzickou osobou a jak software používáte, budou uplatněna také její pravidla pro spory ve spotřebitelských záležitostech). Další informace získáte na adrese (aka.ms/adr) nebo na telefonním čísle 1-800-778-7879. Chcete-li zahájit rozhodčí řízení, odešlete formulář dostupný na adrese (aka.ms/arbitration) asociaci AAA; kopii zašlete výrobci nebo instalátorovi (nebo společnosti Microsoft, pokud se váš spor týká společnosti Microsoft). U sporů, které se týkají částky do 25 000 USD, budou veškerá jednání telefonická, pokud rozhodce neshledá dobré důvody k osobnímu projednání. Všechna osobní slyšení budou vedena v místě vašeho pobytu (nebo v místě sídla vaší firmy), případně v místě našeho sídla firmy – v oblasti King County, Washington, pokud vedete spor se společností Microsoft. Volba je na vás. Rozhodce vám jako fyzické osobě může přiznat stejné náhrady jako soud. Rozhodce vám může přiznat určovací žalobu nebo návrh na předběžné opatření pouze jako fyzické osobě k uspokojení vašich individuálních nároků.

      e. Poplatky a platby v rozhodčím řízení

        (i) Spory týkající se částky do 75 000 USD. Výrobce nebo instalátor (nebo společnost Microsoft, pokud se váš spor týká společnosti Microsoft) vám neprodleně uhradí poplatky za podání podnětu k řízení a uhradí poplatky a náklady určené pro asociaci AAA a rozhodce. Jestliže odmítnete naši poslední písemnou nabídku na vyrovnání před stanovením rozhodce, spor dojde až k rozhodnutí rozhodce (tzv. „odškodné“) a rozhodce vám přizná odškodné převyšující poslední písemnou nabídku, výrobce nebo instalátor (nebo společnost Microsoft, pokud se váš spor týká společnosti Microsoft): (1) uhradí odškodné nebo 1 000 USD podle toho, která z částek je vyšší, (2) uhradí přiměřené odměny právního zástupce, pokud jste jeho služeb využili, a (3) nahradí vám veškeré výdaje (včetně poplatků a nákladů na odborné znalce jako svědky), které vašemu právnímu zástupci v přiměřené výši vzniknou v souvislosti s šetřením, přípravou a projednáváním vašeho nároku v rozhodčím řízení. Rozhodce stanoví částky, pokud se na nich neshodneme.

        (ii) Spory týkající se částky vyšší než 75 000 USD. Úhrada poplatků za podání podnětu a poplatků a nákladů pro asociaci AAA a rozhodce se bude řídit pravidly asociace AAA.

        (iii) Spory bez ohledu na částku. Pokud zahájíte rozhodčí řízení, nebudeme se domáhat úhrady poplatků a odměn pro asociaci AAA nebo rozhodce, případně poplatků za podání podnětu, které jsme vám nahradili, pouze v případě, že rozhodce označí rozhodčí řízení za neopodstatněné nebo vyvolané z nepatřičných důvodů. Pokud rozhodčí řízení zahájíme my, hradíme veškeré poplatky za podnět a poplatky a odměny pro asociaci AAA. V žádném rozhodčím řízení od vás nebudeme požadovat úhradu poplatků a odměn pro svého právního zástupce. Poplatky a odměny se nezapočítávají do částky, které se spor týká.

      f. Řízení je nutné zahájit do jednoho roku. Jakoukoli žalobu či podnět ke sporu k soudu pro drobné žaloby nebo rozhodčí řízení (s výjimkou sporů týkajících se duševního vlastnictví – viz oddíl 10.a.) je nutné podat do jednoho roku od data, kdy je bylo možné podat poprvé. V opačném případě je záležitost trvale promlčena.

      g. Oddělitelnost. Pokud bude zřeknutí se hromadné žaloby shledáno nezákonným nebo nevymahatelným ve vztahu ke všem nebo některým částem sporu, tyto části nebudou řešeny rozhodčím řízením, ale před soudem a zbylá část sporu bude řešena rozhodčím řízením. Pokud bude shledáno nezákonným nebo nevymahatelným kterékoli jiné ustanovení v oddíle 10, bude toto ustanovení odděleno, zatímco u zbývajících ustanovení oddílu 10 bude zachována plná platnost a účinnost.

      h. Konflikt s pravidly AAA. Tato smlouva platí v rozsahu, ve kterém je v konfliktu se směrnicí Commercial Arbitration Rules nebo Consumer Arbitration Rules AAA.

      i. Společnost Microsoft v roli strany nebo oprávněné osoby třetí strany. Pokud je společnost Microsoft výrobcem zařízení nebo pokud software získáte od prodejce, společnost Microsoft bude stranou této smlouvy. V opačném případě společnost Microsoft není stranou této smlouvy, je však ve smlouvě mezi vámi a výrobcem či instalátorem oprávněnou osobou třetí strany, která může řešit spory v neformálním vyjednávání a rozhodčím řízení.

  11. Rozhodné právo. Veškeré žaloby a spory týkající se softwaru, jeho ceny nebo této smlouvy, včetně žalob týkajících se porušení smlouvy, žalob podle místních zákonů o ochraně spotřebitelů, zákonů o nekalé soutěži a předpokládané záruce či neoprávněném obohacení a dále občanskoprávních deliktů, se řídí zákony státu nebo země vašeho pobytu (nebo místa hlavního sídla podnikání vaší firmy), s výjimkou zákona FAA, kterým se řídí všechna ustanovení ohledně rozhodčího řízení.
  12. Práva spotřebitele, regionální odchylky. Tato smlouva popisuje určitá zákonná práva. Zákony vašeho státu nebo země vám mohou zaručovat i další práva, včetně spotřebitelských práv. Můžete mít rovněž určitá práva ve vztahu ke straně, od níž jste software získali. Tato smlouva nemění tato další práva, pokud právní řád vašeho státu či země jejich změnu nepovoluje. Pokud jste software například získali v jednom z regionů níže nebo platí povinné místní zákony, vztahují se na vás následující ustanovení:

      a. Austrálie. Odkazy na „omezenou záruku“ jsou odkazy na výslovnou záruku poskytovanou společností Microsoft či výrobcem nebo instalátorem. Tato záruka se poskytuje navíc k jiným zákonným právům a prostředkům nápravy včetně práv a prostředků nápravy, jež jsou v souladu se zákonnými zárukami australského spotřebitelského práva.
      Pojem „zboží“ v tomto oddíle označuje software, na který společnost Microsoft, výrobce nebo instalátor poskytuje výslovnou záruku. Zboží se dodává se zárukami, které podle australského spotřebitelského práva nelze vyloučit. Máte nárok na výměnu nebo náhradu z důvodu zásadní vady a na kompenzaci z důvodu jakékoli jiné důvodně předvídatelné ztráty nebo škody. Máte rovněž nárok na opravu nebo výměnu zboží, pokud zboží nemá přijatelnou kvalitu a tato vada není zásadní povahy.

      b. Kanada. Příjem aktualizací na zařízení můžete ukončit vypnutím přístupu k internetu. V případě, že se k internetu znovu připojíte, software začne znovu vyhledávat a instalovat aktualizace.

      c. Evropská unie. Omezení na akademické využití v oddíle 13.d(i) níže neplatí v jurisdikcích uvedených na tomto webu: (aka.ms/academicuse).

      d. Německo a Rakousko

        (i) Záruka. Řádně licencovaný software bude v podstatných rysech fungovat tak, jak je popsáno v materiálech společnosti Microsoft dodávaných spolu s ním. Výrobce či instalátor ani společnost Microsoft však ve vztahu k licencovanému softwaru neposkytují žádné smluvní záruky.

      (ii) Omezení odpovědnosti. V případě záměrného jednání, hrubé nedbalosti, nároků na základě zákona o odpovědnosti za produkt a také v případě úmrtí nebo zranění nese výrobce, instalátor nebo společnost Microsoft odpovědnost podle zákonného práva.

      e. Další oblasti. Aktuální seznam odchylek pro různé oblasti naleznete na webu (aka.ms/variations).

  13. Další sdělení

      a. Sítě, data a využití internetu. Některé funkce softwaru a služeb, ke kterým se přistupuje prostřednictvím softwaru, mohou vyžadovat, aby vaše zařízení mělo přístup k internetu. Přístup a užívání (včetně poplatků) může podléhat podmínkám smlouvy s vaším poskytovatelem mobilních nebo internetových služeb. Určité funkce softwaru mohou zefektivnit přístup k internetu, ale výpočty využití softwaru se mohou lišit od měření vašeho poskytovatele služby. Nesete odpovědnost za (i) seznámení se s podmínkami svých tarifů a smluv a jejich dodržování a (ii) problémy vzniklé z užívání nebo přístupu k sítím, včetně veřejných nebo otevřených sítí. Software můžete používat pro připojení k sítím a ke sdílení informací o přístupu k těmto sítím, pouze pokud k tomu máte svolení.

      b. Vizuální standardy H.264/AVC a MPEG-4 a standardy videa VC-1. Tento software může zahrnovat dekódovací technologii H.264/MPEG-4 AVC nebo VC-1. Společnost MPEG LA, L.L.C. vyžaduje tuto doložku:

      TENTO PRODUKT JE LICENCOVÁN NA ZÁKLADĚ PORTFOLIA LICENCÍ K PATENTŮM AVC, VC-1 A MPEG-4 PART 2 VISUAL K OSOBNÍMU A NEKOMERČNÍMU SPOTŘEBITELSKÉMU UŽÍVÁNÍ PRO (i) KÓDOVÁNÍ VIDEA V SOULADU S VÝŠE UVEDENÝMI STANDARDY („STANDARDY VIDEA“) A (ii) DEKÓDOVÁNÍ VIDEA AVC, VC-1 A MPEG-4 PART 2, KTERÉ BYLO ZAKÓDOVÁNO SPOTŘEBITELEM V RÁMCI OSOBNÍ A NEKOMERČNÍ ČINNOSTI NEBO ZÍSKÁNO OD POSKYTOVATELE VIDEA LICENCOVANÉHO K POSKYTOVÁNÍ TAKOVÉHO VIDEA. ŽÁDNÁ DALŠÍ LICENCE K JAKÉMUKOLI JINÉMU POUŽITÍ SE NEUDĚLUJE ANI NEPŘEDPOKLÁDÁ. DALŠÍ INFORMACE LZE ZÍSKAT U SPOLEČNOSTI MPEG LA, L.L.C. VIZ (AKA.MS/MPEGLA).

      c. Ochrana proti malwaru. Společnost Microsoft věnuje pozornost ochraně vašeho zařízení před malwarem. Software aktivuje ochranu před malwarem, pokud jiná ochrana není nainstalována nebo pokud vypršela její platnost. V takovém případě bude ostatní antimalwarový software zakázán nebo může být nutné jej odebrat.

      d. Verze s omezenými právy. Pokud je verze softwaru, kterou jste získali, označena nebo jinak určena ke konkrétnímu nebo omezenému použití, smíte ji používat jen podle určení. Takové verze softwaru nesmíte používat ke komerčním a neziskovým činnostem a k činnostem vytvářejícím zisk.

        (i) Akademické použití. Chcete-li software používat k akademickým účelům, musíte být v okamžiku nákupu studentem, pedagogem nebo zaměstnancem vzdělávací instituce.

        (ii) Testování. V případě používání za účelem hodnocení (testování nebo ukázek) nesmíte software prodávat, používat jej v živém provozním prostředí ani jej používat po ukončení období testování. Bez újmy protikladných ustanovení této smlouvy je hodnoticí software poskytován „TAK, JAK JE“.

        (iii) NFR. Software označený jako Neprodejná verze („NFR“ nebo „Not for Resale“) nesmíte prodat.

  14. Úplná smlouva. Tato smlouva (spolu s tištěnými licenčními podmínkami nebo dalšími podmínkami dodanými s případnými dodatky softwaru, aktualizacemi a službami, které vám poskytuje výrobce či instalátor nebo společnost Microsoft a které používáte) a podmínky, na které odkazují webové odkazy uvedené v textu této smlouvy, tvoří úplnou smlouvu pro software a případné dodatky, aktualizace a služby (pokud výrobce či instalátor nebo společnost Microsoft neposkytuje k takovým dodatkům, aktualizacím a službám odlišné podmínky). Tuto smlouvu si můžete prostudovat po spuštění softwaru, jestliže přejdete na odkaz (aka.ms/useterms) nebo do nabídky Nastavení – Systém – O programu. Podmínky uvedené v jednotlivých odkazech v této smlouvě si rovněž můžete prostudovat po zadání adres URL do adresního řádku prohlížeče; souhlasíte s tím, že tak učiníte. Souhlasíte s tím, že si podmínky před použitím softwaru nebo služeb prostudujte, včetně odkazovaných podmínek. Rozumíte tomu, že používáním softwaru a služeb stvrzujete tuto smlouvu a podmínky, na které odkazuje. Tato smlouva obsahuje rovněž informativní odkazy. Následující odkazy obsahují sdělení a závazné podmínky:
    • Prohlášení o ochraně osobních údajů pro systém Windows 10 (aka.ms/privacy)
    • Smlouva o poskytování služby společnosti Microsoft (aka.ms/msa)
    • Licenční podmínky pro program Adobe Flash Player (aka.ms/adobeflash)

Plně znění licence a zároveň zdroj zde.


Nebudu zde rozebírat profláknuté body či licenci samotnou. Kdo chce si najde právní analýzu licence na internetu sám (je jich několik), přesto bych se rád něčeho dotknul, protože dva koncepty mi zcela unikají.

  1. Žil jsem v domnění že nezávislá soudní porota ve Státech plní nějaký účel. Dále jsem žil v domnění že každý podnikatelský subjekt jde do podnikání s nějakými riziky. Nic z toho ovšem jak se zdá nemá platit pro Microsoft. Odstavec „POKUD MÁTE BYDLIŠTĚ V USA (NEBO SE ZDE NACHÁZÍ HLAVNÍ SÍDLO PODNIKÁNÍ VAŠÍ FIRMY), ODDÍL 10 ČÁSTI DALŠÍ PODMÍNKY OBSAHUJE ZÁVAZNÉ USTANOVENÍ O ROZHODČÍM ŘÍZENÍ A USTANOVENÍ O ZŘEKNUTÍ SE SKUPINOVÉ ŽALOBY. TENTO ODDÍL SE TÝKÁ ZPŮSOBU ŘEŠENÍ SPORŮ.“ je první věc která při vyskočení licence člověka uhodí do očí (a důvod proč se sesune ze židle smíchy pokud tomu rozumí podobně jako já). Jestli jsem to dobře pochopil tak v podstatě si člověk odsouhlasuje, že bude-li mít s Microsoftem kvůli softwaru který používá nějaký spor, nepůjde s tím před soud, ale bude se to řešit před nějakým zcela určitě nezávisle určeným arbitrem. Je taková klauzule vůbec legální a platná? Tolik snad k hromadné žalobě na Microsoft co tu pushkin navrhoval podat. Též doufám že nenastanou žádné spory podobně jako klauzule číslo deset.
  2. Druhý koncept který mi zcela uniká je koncept toho co vlastně jako uživatel kupuju a vlastním. Žil jsem totiž zase v omylu, že co si koupím je moje a s tím si můžu dělat co uznám za vhodné. Že pokud si koupím produkt, dostanu k němu od Microsoftu jako bonus nainstalovaný systém o který nemám zájem, ke kterému nemám žádné zdrojové kódy, nemám právo jej nějak studovat, nedejbože dekompilovat, musím jej používat zcela v souladu s tisícem různých licencí a bůh ví co ještě, na to jsem si za ty roky tak nějak zvykl. Ostatně pro ty co nečtou pozorně na to EULA zcela jasně upozorňuje:
    Software se neprodává, pouze se uděluje licence k jeho užívání. V rámci této licenční smlouvy vám poskytujeme právo k instalaci a provozování jedné instance softwaru na vašem zařízení (licencované zařízení), a to v každém okamžiku pro jednoho uživatele za předpokladu, že dodržíte veškeré podmínky této smlouvy.
    Takže software zcela jednoznačně nevlastním. Nejsem vlastníkem intelektuálního vlastnictví Microsoftu, nemám přístup ke zdrojovým kódům a teď už fyzicky ani nevlastním žádný binární blob, protože se standardně nedostává ke strojům kopie instalačky a je plesknutá na nějakém skrytém oddíle kdesi na pevném disku (což se dá také velice rychle změnit). Jasné jako facka. Přesto jsem žil v omylu že alespoň tuto licenci k užití vlastním. Je to kus papíru přilepeného zespod počítače, mám k tomu fyzický přístup, můžu si s tím dělat co chci. Taky jasné jako facka, ne? Ani omylem!

    Kdysi dávno jako bláhový student jsem si koupil počítač s kopií operačního systému Windows Vista, s tím že se podívám jak vypadá, stejně to smažu, licenci prodám svému spolužákovi za cenu za kterou jsem ho koupil když už jsem ho koupit musel a můžu na Microsoft do smrti zapomenout. Prostě jsem zcela upřímně neměl nejmenší zájem systém používat a naopak jsem měl zájem se ho zbavit jak to jen bude možné. Neměl jsem zájem na nějakém ilegálním provozování, prodej s profitem či jiném nekalém jednání. Spolužák projevil o licenci zájem, proč se tedy nepustit do transferu? Oj, jaký to jen omyl. Pokud pominu fakt, že licenční číslo je vytištěné na speciálním papíře, který rozhodně jen tak neslepíte a znova někam nenalepíte (akorát sem si tím licenční číslo poškodil) a že při aktivaci se číslo sváže s konkrétním HW a na jiném už ho reaktivujete špatně (obecně tedy že se samotný transfer provádí fyzicky dost špatně), hlavní háček je v tom že takový čin je v rozporu s licenčním ujednáním se kterým sem já dobrovolně souhlasil! A jestli čtu správně, platí to dodnes. Z toho teda logicky vyvozuju, že právo k provozování takového systému (tu jednu licenci) nevlastním stejně tak. Nedá mi to nezeptat se: Koupím-li si (nebo jsem-li donucen si koupit) nějaký produkt od Microsoftu, co vlastně kupuju? Software a právo k užití jedné kopie zcela určitě ne.

    Jako protipříklad použiju nedávnou koupenou Babettu. Tu kdosi kdysi koupil v PRIORu, různě putovala po všech čertech, doputovala k nějakému klukovi a od něj sem ji koupil já. Předal mi od ní ještě originální Technický průkaz, opsali jsme si svoje čísla OP, já se zapsal do TP jako majitel, naložil, zaplatil, všichni jsme se vším dobrovolně souhlasili, podali si ruce a od toho momentu je objekt můj. Můžu si s ním dělat co uznám já za vhodné (samozřejmě v rámci platných zákonů). Půjčovat komu chci, prodávat komu chci za cenu jakou já uznám za vhodnou, prodávat ND komu chci (k pár zajímavým náhradním dílům jsem se takhle dostal). Prostě jednoznačně cítím že jde o můj majetek, že jsem nikde nic neukradl ani nikomu nespáchal škodu, neporušil zákon ani žádné licenční ujednání.

    Bohužel tento pocit u některých produktů postrádám. A to čim dál víc a zdaleka se to netýká pouze produktů firmy Microsoft.

Pac a pusu, Ebichu *chu*…

       

Hodnocení: 88 %

        špatnédobré        

Anketa

S licenčními ujednáními
 (6 %)
 (34 %)
 (60 %)
Celkem 68 hlasů

Obrázky

Microsoft Windows 10 EULA, obrázek 1 Microsoft Windows 10 EULA, obrázek 2 Microsoft Windows 10 EULA, obrázek 3

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

27.12.2015 17:50 noo | skóre: 3 | blog: Kvazilog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Smutné. Also, když mi to nepatří, nepatří mi ani licence. Proč je tak těžký to vrátit? Já to nechci, kdybych to chtěl, tak by mi to ani nepatřilo.

A ještě mi napadá, když je NTFS produkt Microsoftu, nevím jestli se na něj vztahuje EULA, znamená to, že data mnou vytvořená jsou moje, ale způsob uložení na disku pod NTFS mi nepatří? Takže vlastně mi Microsoft zase jen dává příležitost si uložit u nich data na svém disku?
AbcLinuxu.cz je jen velká skupina lidí, co se navzájem dohadují o tom, kdo si umí líp vyhonit.
FoxVK avatar 28.12.2015 10:04 FoxVK | skóre: 1 | blog: Nora linuxáka
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Samozřejmě to můžeš vrátit - i se zařízením... Tak to funguje prakticky všude jinde.

Jediná cesta je přes nějakého uvědomělého evropského úředníka, který by vydal nařízení tak jako je to u prohlížečů internetu. Za předpokladu, že by ho dřív nesejmul nějaký lobista.

Ale IMHO s každým takovým nařízením jsem blíže a blíže minulému režimu...
Grunt avatar 28.12.2015 13:47 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Ale IMHO s každým takovým nařízením jsem blíže a blíže minulému režimu...

No to si právě až tak moc nemyslím. Dříve se klíče prodávaly v podobě HW klíčů. Šlo o fyzický objekt se kterým si člověk mohl dělat po jeho koupi co uznal za vhodné. Dokonce se některé starší HW klíče daly ještě nedávno sehnat na Aukru. Nikdo s nima moc neměl problém (pokud se nerozflákaly). Mám přístup k nějakému _dražšímu_ proprietárnímu SW, ale i tak u něj o pocit vlastnictví nepřicházím, protože nabízí jakéhosi průvodce přenosem licence a i když je to jednoznačně složitější, furt mám možnost právo používat produkt přesunout na kohokoliv na koho uznám za vhodné (mimo jiné nabízí i domácí licence, tak to není až tak strašné). V rámci možnosti tedy budiž. Kde mi to opravdu schází jsou právě produkty Microsoftu. Sice někde něco je, ale s vlastnickými právy tak omezenými že mám pocit, že to ani vlastně nevlastním a jedinou možnost kterou mám je to buď používat a nebo to zaplatit a smazat (a i tato možnost bude v budoucnu více a více omezována).

Doporučuji přečíst si definici vlastnictví. Velmi zajímavá je i kapitola „Druhy a formy vlastnictví v komunistickém režimu“. Za socialistické společenské vlastnictví by se všichni čerti čertili, ale čtvrtý druh vlastnictví/nevlastnictví se zdá nikomu vůbec nevadí. Samozřejmě nejsem příliš příznivcem vynucování kravin ze strany Evropského parlamentu, takže to těžko říct jak to řešit legislativně.

Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
Grunt avatar 28.12.2015 13:07 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Also, když mi to nepatří, nepatří mi ani licence.
No právě by mě zajímalo co mi vlastně patří když si něco od Microsoftu koupím. A nebo si kupuju nějakou softwarovou službu?
Proč je tak těžký to vrátit?
To by neměl být problém ani licenčně:
Můžete se obrátit na výrobce či instalátora zařízení, nebo na prodejce, pokud jste si software zakoupili přímo, který vám sdělí podmínky vrácení. Na základě těchto podmínek můžete software nebo zařízení vrátit a obdržíte náhradu či kredit.
a dokonce už se to podařilo i fyzicky. Nemluvím však zde o možnosti vrácení. Je to podobné vrácení libovolného zboží. Na to je zákon. Na druhou stranu neexistuje žádný zákon který by vyloženě vynucoval vlastnická práva majitele zboží, protože krom pár omezených produktů s tím není nejmenší problém. Můžu je měnit jak uznám za vhodné. Teda až na těch pár specifických případů.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
Grunt avatar 28.12.2015 13:12 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
A ještě mi napadá, když je NTFS produkt Microsoftu, nevím jestli se na něj vztahuje EULA, znamená to, že data mnou vytvořená jsou moje, ale způsob uložení na disku pod NTFS mi nepatří? Takže vlastně mi Microsoft zase jen dává příležitost si uložit u nich data na svém disku?
Jinak tohle téma začíná být aktuální s příchodem všelijakých securebootů a UEFI a bůh ví čeho. Zatím platilo že majitelem veškerých dat na disku i v paměti (klidně i binárních) je ten člověk který je provozuje. Jednoduše k nim má fyzický přístup a ten se dá těžko omezit. Bohužel i v této oblasti je Microsoft průkopníkem.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
28.12.2015 14:13 noo | skóre: 3 | blog: Kvazilog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
S tímhle přístupem bych se nedivil, kdyby Microsoft zavedl licencování přístupu k datům. Nemáš platnou licenci? Nedostaneš se ke svým datům vytvořeným na ukradeném software! Tenhle svět saje. Už aby mě srazil vlak.
AbcLinuxu.cz je jen velká skupina lidí, co se navzájem dohadují o tom, kdo si umí líp vyhonit.
mirec avatar 28.12.2015 16:16 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA

Prečo práve vlak? Ja tým občas jazdím a fakt ma serú samovrahovia, kvôli ktorým mi spoj mešká 2 hodiny.

LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
Agent avatar 28.12.2015 18:21 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Jo, zdržuje a ještě když nezanechá závěť, to bych nejradši takovýho blbce zabil..
Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
28.12.2015 19:23 Ovocníček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
A k těm nebohejm strojvůdcům je to taky dost hrozná věc.
27.12.2015 18:47 Petr
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
V anketě mě chybí možnost "Je mě to úplně fuk".
Grunt avatar 28.12.2015 13:14 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Ano. A také tam chybí možnost „K večeři si dám kapra a zapíchnu si kost do krku“.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
27.12.2015 22:14 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
odděleně používat nebo virtualizovat funkce softwaru;
Aha, takže reálná situace, kdy jsem zkopíroval Slackware z běžícího hlavního kompu na vývojový komp (pro debugging BIOSu karty, na které je PC), po vyhoření MB přesunul na druhý vývojový komp (s pouhou změnou kernelu) a po dokončení ladění píchnul přímo do debugované karty ... asi nebude moc kompatibilní s MS EULA? :-D.
provádět zpětnou analýzu, dekompilaci či rozklad softwaru
Every Single One :-D.
můžete umožnit až 20 dalším zařízením
A to jsem si říkal, že bych si nahostoval agario server :-D. Taky tímto tedy padaj pokusy na IoT swarm projekty :-D.
(v) Vzdálený přístup. Maximálně jednou za 90 dní smíte určit jednoho uživatele, který fyzicky používá licencované zařízení jako licencovaný uživatel. Licencovaný uživatel smí k licencovanému zařízení přistupovat z jiného zařízení za použití technologií vzdáleného přístupu. V každém okamžiku může jeden další uživatel získat prostřednictvím technologie vzdáleného přístupu přístup k licencovanému zařízení z jiného zařízení. Předpokladem je, že vzdálené zařízení disponuje samostatnou licencí ke spouštění stejné nebo vyšší edice tohoto softwaru.
Takže vnc jen pro win10 uživatele? :-O
Vaše soukromí je pro nás důležité.
To by se dalo vyložit i jiným způsobem :-D.

Intel meltdown a = arr[x[0]&1]; karma | 帮帮我,我被锁在中国房
28.12.2015 08:47 tonda | skóre: 8
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Vaše soukromí je pro nás důležité. ... vyjadřujete svůj souhlas s tím, že společnost Microsoft může shromažďovat, používat a zveřejňovat informace ...
Soukromí je pro nás důležité, ale za určitý obnos, informace o Vás, rádi předáme.
Jendа avatar 28.12.2015 09:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
We never share your information with third parties unless they ask.
Jendа avatar 28.12.2015 02:15 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Pro usnadnění práce dalším luštitelům: seznam ulic:
B. Němcové
Břeclavská
Bří. Mrštíků
Celnice-dálnice
Dolní
Doubravka
F. Palackého
Gagarinova
Havlíčkova
Hrnčířská
I. Olbrachta
I. příční
II. příční
III. příční
J. Husa
~> xo|cut -f 4-
J. Nerudy
J. Wolkera
K. Čapka
K. Černého
Komárnov
Komenského
Kostická
Kout I.
Kout II.
Kout III.
Krátká
Lesíčková
Lipová
Luční
M. Šolochova
~> xo|cut -f 4-
Masarykova
Mlýnská I.
Mlýnská II.
Mlýnská III.
Motorest
MUDr. Kepáka
Na dílni *
Na pastůškách
Na peci *
Na Šlajsi *
Nádražní *
Náměstí *
Nová
Pastvisko I.
Pastvisko II.
~> xo|cut -f 4-
Přívoz
Sadová
Smetanova
Sokolská
Souhrady
Stráže
Školní
U hřiště *
U stadionu
U struhy I. *
U struhy II. *
Vinohrady
Zahradní
Záhumní
Zámecká
Kandidáti zkoušeni a v katastru není.

Poprvý v životě jsem viděl jednotlivé komponenty DCT přímo v obrázku a jsem z toho paf (příloha).
Já to s tou denacifikací Slovenska myslel vážně.
Jendа avatar 28.12.2015 02:20 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Příloha:
(příloha)
28.12.2015 02:36 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Hehe, čim jsi to upravoval? V gimpu se to blíží, ale je to rozmazaný.

P.S. Nicméně jestli je to "... 5 Lanžhot", tak bych měl kandidáta ;-).
Jendа avatar 28.12.2015 03:23 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
V GIMPu Levels a potom Enhance → Sharpen.

Zajímalo by mě, jestli by, pokud je to třeba pomocí Gaussian blur, což je vlastně FIR filtr, šlo spočítat přesně inverzní filtr (s tím že se část informace bohužel ztratila při kvantizaci a kompresi).

Č.p. 5 u ulic označených hvězdičkou jsem prošel v katastru a nebyl tam. Což samozřejmě může znamenat, že je to prostě psané na někoho s jiným jménem. Hodilo by se umět v katastru vyhledávat inverzně.
28.12.2015 04:21 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Aha já zkoušel jen normalizaci jasu.

No už je to nějakej rok, co jsem měl zpracování signálů, ale nemůže to vést na nestabilní IIR? Ale mohlo by to aspoň trochu fungovat. Problém je, že i ten zdroj má dost nízkou kvalitu.

Vlastně když vezmeš dva pixely vedle sebe, tak víš, že z té matice okolí mají (až na okraje) pixely stejnou zdrojovou hodnotu.

Hehe nedostatek hvězdiček.
28.12.2015 04:24 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
BTW si pamatuju, tohle bylo ještě v Kartinkách :-D.
Grunt avatar 28.12.2015 12:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Yup. To dělám schválně od minulého blogu. To bych mohl napsat článek na deset normo-stran, strávit s tím čtyři dni, ale dokud do něj nefláknu blurovací křížovku tak to absolutně nikoho nezajímá. Větší odezvu mám z toho co kdo luští než z čitelného textu.

Jinak lekce ze sociálního inženýrství: Nač tak složitě? Stačí se stavit na obecním úřadě, znát přezdívku a dostaneš od hodné paní úřednice jméno, adresu, číslo OP, velikost bot, rodokmen a veškeré údaje a kompletní historii i s aktuálníma drbama. Jedna z nevýhod bydlení na vesnice na které zná každý každého. Ve vedlejší vesnici ti dokonce adresu a údaje pošle mailem osobně paní starostka, pokud si vymyslíš příběh o tom že si nějaký ztracený syn z Austrálie. Byla z toho aféra. Nic z toho tady není považováno za citlivé údaje, ale veřejně známé informace.

Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
Jendа avatar 28.12.2015 13:20 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Když jsem tam jedinkrát v životě byl, tak bylo 30.4. odpoledne, tedy všude zavřeno, protože všichni asi stavěli májku za vesnicí, a neměl jsem čas se zakecávat, protože jsem se snažil dojet do Smolenic před setměním (dobře jsem udělal, protože za tmy bych neviděl slovenský Černobyl a navíc jsem na těch šutrech na konci málem hodil držku i za světla).

Ale líbilo se mi to tam, takže pokud se mi povede udělat brzo státnice a budu mít tak volno, tak to můžu zkusit.
Grunt avatar 28.12.2015 13:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Že mám trvalé bydliště nahlášené v Lanžhotě neznamená že mě tam najdeš. To je pouze místní identita. Teď mnohem víc času trčím ve Valticích, když už jsme teda u toho. Asi si budu muset sehnat do léta nějaké kolo nebo něco.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
Agent avatar 28.12.2015 13:56 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
USTANOVENÍ O ZŘEKNUTÍ SE SKUPINOVÉ ŽALOBY. Nevím jak v zámoří, ale u nás by mělo snad platit, že se svých práv člověk nemůže zřeknout i kdyby podepsal tisíc takových blbostí. Ale je možné, že v totalitě v zámoří je to jinak.
Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
Grunt avatar 28.12.2015 14:01 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Tím bych si nebyl tak jistý.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
29.12.2015 14:08 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
V zámoří to možné je. http://yro.slashdot.org/story/15/12/15/0332225/supreme-court-upholds-arbitration-in-directtv-case

Velmi jednoduchý způsob, jak se vyhnout žalobám, protože jednotlivec si narozdíl od hromady naštvaných lidí nemůže dovolit dost dobrého právníka.
Quando omni flunkus moritati
Grunt avatar 29.12.2015 14:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Je tohle vůbec legální? Já to nechápu.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
Agent avatar 29.12.2015 16:03 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Tak to je hustý. Holt země neomezených možností.
Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
29.12.2015 18:33 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Microsoft Windows 10 EULA
Za jistých okolností se některých práv zřeknout lze. Např. se hojně využívá zřeknutí se práva na odvolání, což efektivne zkrátí čekací dobu soudu na 0 a soudní proces lze o několik týdnů dříve uzavřít (např. při rozvodech se tuším dokonce nabízí na posledním předvolání přímo předtištěný formulář pro zřeknutí se práva na odvolání).

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.