Portál AbcLinuxu, 5. května 2024 10:05

Anketa o nejoblíbenější distribuci 2006

1. 4. 2006 | Redakce
Články - Anketa o nejoblíbenější distribuci 2006  

Zapojte se do hlasování o nejoblíbenější linuxovou distribuci. Můžete vyhrát Apple iPod či jinou skvělou cenu. I váš hlas může rozhodnout, kdo vyhraje již sedmý ročník naší velké ankety.

Anketa již skončila. Podívejte se, jak tipovaly osobnosti výsledky.

Děkujeme vám, že jste se rozhodli zapojit do již sedmého ročníku naší ankety o nejpopulárnější linuxovou distribuci mezi česky a slovensky mluvícími čtenáři. Hlavní náplní ankety je zjistit, kolik má která distribuce uživatelů. Mimo to můžete vyplnit i doplňkovou anketu o hardwaru či dalších operačních systémech, svých zkušenostech s Linuxem a statistické informace typu věk a vzdělání. Hlasovat můžete po celý duben.

Jak již bylo řečeno, anketa sčítá jednotlivé uživatele distribucí, nikoliv počet instalací dané distribuce. Vysvětleme si to na příkladu. Jana má na notebooku Mandrake a doma Gentoo, ve škole se občas přes ssh připojuje na univerzitní server, který běží pod Debianem. Je tedy uživatelkou tří distribucí a všechny je zaškrtne v anketě. Pepa je administrátor velké sítě, kde spravuje padesát desktopů se SUSE. Nezávisle na počtu instalací je Pepa jen jeden, proto jednou hlasuje pro SUSE. Ondra pracuje v bance, kde zabezpečuje provoz stovky serverů Red Hat. Dá tedy svůj jediný hlas Red Hatu, protože sčítáme lidi, nikoliv počítače. Pokud vám v seznamu distribucí nebo živých CD chybí ta vaše, vyplňte její jméno do připravených políček.

Dalším důležitým pravidlem je, že každý hlasuje sám za sebe, a to jen jednou jedinkrát. Pokud by se snažil hlasovat podruhé, bude to chápáno jako podvod a jeho hlas může být vyřazen. Pokud například spravujete síť, kde padesát uživatelů používá Linux, nesmíte hlasovat 51x i za vaše uživatele. To by byl podvod. Každý nechť hlasuje sám za sebe. Veronika je fanynkou Slackwaru, nainstalovala jej na rodinný počítač, nicméně hlasovala jen jednou - sama za sebe. Místo toho odmítla uvařit večeři, dokud ostatní členové rodiny nešli hlasovat.

Systém se snaží bránit proti vícenásobnému hlasování. Ochrana je vícestupňová a zahrnuje i blokování IP adresy na určitou dobu. Spoléháme na vaši čestnost, že se nebudete snažit podvádět. Pokud hlasujete poprvé, a přesto vám systém odmítne uznat váš hlas z důvodu blokace IP adresy, opakujte hlasování později, možná vám váš server přiřadil dynamickou IP adresu, ze které někdo před vámi hlasoval.

Ceny pro hlasující

Zúčastníte-li se ankety a uvedete-li svou e-mailovou adresu, budete mít šanci vyhrát jednu z cen, které jsou pro hlasující připraveny.

Hlavní cena: přehrávač Apple iPod shuffle 1GB

Novell

QCM

LOGIOS

Generální partner

Red Hat
Red Hat Již téměř 2 roky provozuje Red Hat Inc. ve spolupráci se společností USU Software svůj vývojový tým v Brně. V současnosti je zde 20 pracovníků, kteří spravují a rozvíjí produkty Red Hat Enterprise Linux a Fedora. Je plánováno explozivní rozšíření týmu tak, aby tým odpovídal celosvětovému růstu Red Hat Inc. Vývojové centrum v Brně bude po centru v USA druhé největší a převezme výraznou část odpovědnosti za další rozvoj produktů Red Hat v oblastech desktop, virtualizace, kernel, red hat network a dalších.

Hlavní partneři

Avnet, s.r.o.
Avnet Partner Solutions Avnet Partner Solutions, technický distributor skupiny AVNET CM se odlišuje od klasického (Broadline) distributora tím, že se zaměřuje na distribuci pouze několika málo vybraných řad výrobků, intenzívní dodavatelské vztahy a vybudování a udržování těsné spolupráce s obchodními partnery. Tyto služby s přidanou hodnotou (Value Added Services) jsou tězistem v distribuci a instalaci komerčních server-systémů a pracovních stanic.

LOGIOS
LOGIOS Firma LOGIOS je systémový integrátor, Value Added Reseller a poskytovatel technických a konzultačních služeb. Velkou část svých aktivit realizuje na poli Open Source software a operačního systému Linux. Je významným partnerem společnosti Red Hat, pro jejíž produkty poskytuje obchodní i technickou podporu. Prodává, navrhuje, implementuje a spravuje řešení založená na komerčně vyvíjeném systému Red Hat Enterprise Linux.

SOFT-TRONIK s.r.o.
SOFTTRONIK SOFT-TRONIK, a.s. působí na trhu informačních technologií jako Channel Development Provider (CDP) a jeho hlavním cílem je budovat v úzké spolupráci s producenty a obchodními partnery vysoce kvalitní distribuční kanál pro dodávky informačních systémů podniků a organizací. Klíčovým bodem strategie je všestranná podpora partnerů při jejich prosazování se u koncových zákazníků. Společnost SOFT-TRONIK vznikla v roce 1990. Zkušený management firmy a vyškolení specialisté nabízejí partnerům služby, podporu a know-how vysoké úrovně. Kanceláře společnosti naleznete v Praze, Ostravě a Bratislavě. Od roku 2001 je SOFT-TRONIK členem mezinárodního distribučního holdingu DNSint.com, jednoho z největších evropských partnerů společnosti Sun Microsystems. Stal se tak součástí silného nadnárodního seskupení firem, které mají shodnou tržní strategii a vyznávají stejnou filosofii práce s partnery. Finanční síla a zázemí holdingu pak představují garance dlouhodobé, stabilní a výhodné partnerské spolupráce.

Talents Czech, s.r.o.
Talents Technology Rychle rostoucí telekomunikační a IT společnosti si musí být jisty, že jim jejich technologické vybavení pomůže předstihnout konkurenci. Úspěšné společnosti rozumí tomu, že jejich technici jsou páteří provozovaných systémů. Talents napomáhá při vyhledávání specialistů vybavených požadovanými znalostmi, zkušenostmi a nadšením pro vytváření špičkových technologií. Talents Technology působí na trhu od roku 1998 jako specialista v oblasti lidských zdrojů, se zaměřením na problematiku IT a telekomunikací.

Mediální partneři

LinuxBizWorld ComputerWorld linux.cz Svět hardware LinuxEXPRES

Pořadatelé

IDG Stickfish

Distribuce

Jméno distribuce Verze
Živá distribuce








Platforma








Architektura



Operační systém



Jak dlouho používám Linux
Jak často používám Linux
Kde používám Linux

Jaké další operační systémy používám















Které distribuce a operační systémy
jsem opustil

Statistické informace

Pohlaví
Věk
Znamení
Vzdělání  (nejvyšší dosažené)
Zaměstnání

Losování o ceny

Pokud se chcete zúčastnit losování o atraktivní ceny, vyplňte následující sekci. Email bude použit výhradně pro kontaktování výherců, poté bude vymazán. Vaše hlasování zachováme anonymní.

Váš email

Související články

Výsledky ankety v roce 2006
Jak tipují osobnosti výsledky ankety
Výsledky ankety v roce 2005
Výsledky ankety v roce 2004
Výsledky ankety v roce 2003

Další články z této rubriky

Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl
Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.