Portál AbcLinuxu, 28. dubna 2024 17:47

Zettaly začal prodávat all-in-one hudební systém s Androidem

1. 7. 2015 | Martin Stančík
Články - Zettaly začal prodávat all-in-one hudební systém s Androidem  

Americký startup Zettaly začal oficiálně prodávat své kombo reproduktorů a tabletu, které běží na operačním systému Android. Zettaly představilo své zařízení s názvem Avy, které je zajímavou kombinací tabletu a dvou velkých reproduktorů, na letošním veletrhu CES.

Celý systém běží na operačním systému Android 4.4, přičemž uživatel na něj může streamovat hudbu z internetu či jiného zařízení (reproduktory je možné propojit třeba s telefonem přes Bluetooth) nebo si muziku pouštět přímo z 8GB interního disku. Kromě audia je možné na integrovaném tabletu Avy samozřejmě přehrávat i video. Díky zabudovanému mikrofonu a VGA kamerce na systému můžete spustit také třeba Skype.

Avy

Systém se ovládá pomocí sedmipalcového dotykového displeje s rozlišením 1024 x 600 pixelů nebo dálkového ovladače. Kromě zabudovaného tabletu má zařízení také fyzické tlačítko on/off a tlačítka pro zvýšení a snížení hlasitosti. I když dva 5W stereo reproduktory nejsou ničím výjimečné, běžnému uživateli by měly stačit. Celý systém váží pouhý kilogram a na jedno nabití vydrží sedm hodin, takže není problém vzít si jej s sebou na cesty.

Avy

Avy pohání blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor Cortex-A7 na frekvenci 1,3 GHz (podle nepotvrzených informací jde o Rockchip RK3128). Na kompletní hardwarové specifikace se můžete podívat níže:

Avy se prodává za 199,95 dolarů (4850 Kč) a i když přes oficiální web Zettaly si jej zatím mohou koupit pouze lidé z USA, systém je dostupný také třeba na Amazonu.

Odkazy a zdroje

Zettaly

Další články z této rubriky

HW novinky: podzimní přehled #2
HW novinky: podzimní přehled #1
HW novinky: návrat skleněných ploten v HDD
HW novinky: PCI Express 4.0 prý ještě letos
HW novinky: i Skylake-X s 12 jádry používá levnou teplovodivou pastu

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.