Portál AbcLinuxu, 6. května 2025 01:09

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
25.11.2004 08:29 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Hmm
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Já myslím, že Larry dělá ty licenční naschvály úplně z prostého důvodu -- aby se o BitKeeperu co nejvíc mluvilo. Když je to tak dobrý produkt (jako že asi je), pak mu to může jen prospět.

Dělá to naschvál...
Later --- Lukáš Zapletal
25.11.2004 08:34 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hmm
Konkrétně z tohoto případu mám dojem, že s tím Larry neměl nic společného. Andrea si začal stěžovat... Ostatně, i kdyby to bylo jak říkáš, pochybuji, že by urputným setrváváním na současné licenci získal větší reklamu než náhlým otevřením.
25.11.2004 09:17 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
a jeste vice by se pak o nem hovorilo, az by zkrachoval ..
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
25.11.2004 13:21 skim | skóre: 6
Nechapu proc by to mel delat "Naschval"? A co vlastne?

Doporucuji precist treba toto: http://kerneltrap.org/node.php?id=222

Tam se vsechno pomerne jasne vysvetluje a zbytek jsou jenom zbytecne reci. Od te doby, co to interview bylo vedeno, se prakticky nic nezmenilo.
25.11.2004 11:46 Linear
Rozbalit Rozbalit vše Darcs
Zajimave je ze se nikdo nezminuje o darcs jako alternative cvs/bk. Dnes vysel na /. zajimavy interview s tvurcem darcs-u. Dival jsem se do manualu a vypada to velmi dobre. Nemate nekdo prakticke zkusenosti z provozu?
25.11.2004 13:23 skim | skóre: 6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Darcs
To je porad dokola. Projektu, ktere se o neco podobneho jako BK snazi je spousta.

Dalsi projekt treba: http://www.venge.net/monotone/

Ja nechapu, proc se porad o tom dokola mluvi. Dokud se jakykoliv system neodzkousi tak, aby byl bezproblemovy chod, tak neni o cem se bavit. A BK byl odzkousen a nasazen.
25.11.2004 14:58 Lienar
Rozbalit Rozbalit vše Re: Darcs
Nevim presne na co reagujes ("to je porad dokola"). Ve svem prispevku jsem napsal ze se mi podle dokumentace zda byt darcs velmi dobry program a ptam se zda nekdo nema prakticke zkusenosti. Take bych uvital odkaz na nejakou recenzi ktera porovnava vlastnosti BK/SVN/arch/monotone/darcs.
25.11.2004 17:04 Ondra
Rozbalit Rozbalit vše CVS
A co je vlastne na CVS spatneho?
25.11.2004 18:26 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: CVS
Spousta, viz třeba Better SCM Initiative, je tam i porovnání, které někdo výše chtěl...
25.11.2004 18:26 David Jež | skóre: 42 | blog: -djz | Brno
Na cvs v podstate neni nic spatne, jen se proste na spravu Linuxoveho jadra nehodi. Precti si Linusovy maily a lkml par let zpatky, probira se to vpodtstate porad. Lepe receno, pokud uz se to konecne prestane probirat, tak si Andrea rypne. To je proste folklor... Takze bavit co je spatneho nebo neni na cvs/arch/...(dosad tunu dalsich programu)/ nema vubec smysl. Nad podobnyma zpravama z lkml se zasmej a ignoruj. Pro sve pouziti si pouzivej co chces, co ti bude vyhovhovat. Ale Linus i dalsi uz myslim hodnekrat vysvetlovali, proc se pro spravu jadra neda nic jineho nez BK pouzit.
-djz
"Yield to temptation; it may not pass your way again." -- R. A. Heinlein
No je fakt, ze je cokoli lepsiho nez Linusuv mailbox, ktery obcas radne promazal aniz by se zabyval jeho obsahem...:-) (a o neexistenci (pred tremi lety) komercnich SCM pripadne komplexnejsich systemu si dovolim silne pochybovat... - ale je fakt, ze pred tou dobou to nebylo pro vyrobce tak sexy aby zdarma sponzoroval pouziti tohoto nastroje pro vyvoj Linux kernelu)

Mne naopak zaujala zminka o nestabilite Subversion, vzhledem k tomu, ze ji jiz nekolik tydnu hackuju jsem na nic takoveho nenarazil a ani pri ruznych hledanich via Google mne nic neuchvatilo, co by se tykalo verze 1.1.1 pripadne 1.1.2... muze mne nekdo nakopnout?

Naopak z jiz zmineneho odkazu na http://better-scm.berlios.de/subversion/ mne zaujalo predevsim Subversion has a very modular and algorithmically-sane design... Its code is of high quality and there are strict coding conventions. All in all it is a very professional product. a dle mych zkusenosti se s tim mohu velmi ztotoznit...

25.11.2004 19:27 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
treba nemoznost prejmenovat soubor, to me pekne stve
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
egg avatar 26.11.2004 14:18 egg | skóre: 20 | Praha
Nebo více repository pro vývojáře, kteří jsou offline. Ale třeba tyhle dva zásadní problémy jsme v projektu vyřešili přechodem na arch.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.