Portál AbcLinuxu, 6. května 2025 15:25

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
31.1.2005 08:07 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
Rozbalit Rozbalit vše KDE je problém?!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
A nepouštěl jste to KDE náhodou pod rootem? To by vysvětlovalo tu červenou barvu. On tam ten výběr uživatele není pro srandu králíkům.
XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
31.1.2005 08:37 MSlunečný-sněžný muž | skóre: 7
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE je problém?!
Přesně tak. KDE mívá většinou nastavené červené pozadí, pokud jede pod rootem. Zřejmě aby to bylo uživateli nepříjemné a dlouho tam nezůstával... :)
I'm trying to find any valuable info on the Internet.However,something is constantly blogging my way
31.1.2005 08:44 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE je problém?!
Pravda. Přiznávám, že mě tohle nenapadlo. Především asi proto, že v případě Gnome nic takového nastaveno není. Spouštěl jsem oba desktopy jako uživatel demo i root, abych to vyzkoušel, ale nějak mi tohle nedoteklo.

Opravím to v článku.
31.1.2005 08:20 santaclaus
Rozbalit Rozbalit vše zvukovy server - KDE
Take se mi to zasekne pri inicializaci zvukoveho serveru v KDE. Jak se tomu da vyhnout ? Jak si treba zvolit pouzivani GNOME misto KDE ?

Dik za pomoc
31.1.2005 10:28 Dejf2 | skóre: 1
Rozbalit Rozbalit vše Re: zvukovy server - KDE
Ja mam tusim betu 2 a zadny takovy problem jsem nemel. Zvuk, Wi-fi i KDE v pohode. Je to ta verze jeste s jadrem 2.6.7 (ASUS N6800N, Centrino, AC).
31.1.2005 10:38 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: zvukovy server - KDE
Gnome je v nabídce kdm (přihlašovací dialog) v podmenu "Typ sezení".
31.1.2005 08:23 burlog
Rozbalit Rozbalit vše Opet
Tak ja nevim zda se mi to, nebo jsem to v patek uz cetl?
31.1.2005 08:29 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Opet
Nezdá. Viz To jsem tomu dal.
31.1.2005 10:11 Nicco | skóre: 9
Rozbalit Rozbalit vše Aky notebook
Nepisete, aky mate notebook, nerad by som si kupil podobny.
31.1.2005 10:15 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Aky notebook
Jsem hlava děravá... nedal jsem tam odkaz. Už jsem to napravil (Acer Aspire 1412WLMi).
31.1.2005 10:49 santaclaus
Rozbalit Rozbalit vše problem pri inicializaci zvuku - KDE
zapomel jsem dodat, ze pouzivam betu4 a nenasel jsem moznost zmeny na gnome misto kde. Zkouseno na notebooku Acer 1413
31.1.2005 12:13 obrys | skóre: 1
Rozbalit Rozbalit vše NdisWrapper
Zdravím,

nechci tady někomu brát iluze, ale knoppix 3.7 NdisWrapper má taky. Teda ne že bych ho potřeboval, ale zavadil jsem o něj v menu...
31.1.2005 15:18 musa
Rozbalit Rozbalit vše Acer
Mam stejny notebook a nedostal jsem bohuzel dal nez Vy popisujete v sekci hardware.

Zkousel jste zjistit kde ma ACPI problem v podpore stavu baterie ? Ja jsem zkousel postup popisovany v Gentoo diskuzich (nemam po ruce link), ale prestoze je DSDT kompilovane pomoci MS kompileru, Intelovsky hlasi jenom nekolik Warnings ale kompilace probehne.

Funguje Vam USB Mass Storage ? Ja mam problem pripojit svoje Treo pomoci Card Exportu. Vim, je to dost netradicni dvojka ale nemam po ruce zadny bezny USB flash disk. Bojim se ze by nefungoval ani ten jelikoz dmesg hlasi nehezke zpravicky od ovladace ehci.

Co se tyce Ndiswrapperu tak funguje, ale nekdy dost nevyzpytatelne. Ja casto menim sit a nekdy sit nevidi a musim ho presvedcovat 5 minut (modprobe, rmmod, restart,..). Wi-fi LEDka na predni strane notebooku nekdy blika jednou za minutu, ale kdyz nahodim Xka blika jako splasena. Dost divne chovani.

Jinak sy nemyslim ze by tenhle notebook byl tak tragickej pro uzivatele Linuxu. Vse krome stavu baterie me funguje.
31.1.2005 15:41 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Acer
Jinak sy nemyslim ze by tenhle notebook byl tak tragickej pro uzivatele Linuxu. Vse krome stavu baterie me funguje.
No, právě stav baterie je jeden z nejdůležitějších ukazatelů na notebooku... Kromě toho, nutnost používat NdisWrapper, to už samo o sobě je dobrým důvodem uvažovat o jiném notebooku. Ale pravdou je, že pracovat se na něm dá více méně bez problému.

USB Mass Storage funguje normálně (s digitálním foťákem).
31.1.2005 16:31 Ondra
To mass storage je spis problem toho card exportu nez notebooku. S mym tungstenem se me to povedlo rozchodit timhle zpusobem:
1. Pripojit palma
2. rmmod usb_storage
3. modprobe mass storage
31.1.2005 16:55 Ondra
Samozrejme to melo byt modprobe usb_storage. Sem fakt pitomec.
Tomáš Bžatek avatar 3.2.2005 11:46 Tomáš Bžatek | skóre: 29 | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Fuj
Fuj teda ale to theme (jakysi hybrid Plastiku) v GTK2 je priserne. Kazi to dojem z celeho Gnome, kdyz uz je tam to pekne pozadi ;-)
Koupim litajiciho tucnaka
3.2.2005 22:57 tdx
Rozbalit Rozbalit vše Re: Fuj
To myslite to sympaticke theme inspirovane Plastikem a Keramikem, ktere alespon trochu zmirnuje tu pachut na patre pri praci v GNOME? ;-)
6.2.2005 22:20 Modrak
Rozbalit Rozbalit vše Kde stahnout ?
Kde jde stahnout...na strankach mepis.org jsem nasel pouze SimplyMEPIS
6.2.2005 23:15 tdx
Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde stahnout ?
Napr. tady ftp://ftp.wustl.edu/pub/linux/distributions/mepis/ .
7.2.2005 12:20 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde stahnout ?
V článku je také odkaz.
9.2.2005 21:48 pali | skóre: 2
Rozbalit Rozbalit vše Slovencina v Mepise?
Funguje mi to na prvy sup a velmi pekne. Prva distribucia, ktora mi v laptope sama nasla flopak pripojeny cez USB! Prosim vas, ludia, da sa v Mepise niekde nastavit slovenske, ceske alebo polske prostredie? Pripadne aspon slovenska klaviatura? Nenasiel som to. Vdaka. Palo
6.11.2005 18:02 Rupius
Rozbalit Rozbalit vše Re: ProMEPIS 2005
Zdravim,
pouzivam Simply mepis na svem notebooku (HP nx9005 = XP2400+, 256MB DDR, 40GH HDD, combo, int. grafika bez vlastni pameti), ale obcas se mi kousne ( 1x za nekolik dnu - spusti se vetrak na cpu a nereaguje na nic :-/ ) Pouzival jsem ho i z CD na nekolika PC a z 90% nabehlo bez problemu. Pokud se pamatuju, tak na nejaky stary sunce ani nenabehl a na jednom novejsim PC nabehl, ale nejak nezkousnul 5.1 zvukarnu od Creativu. (nevim presne jaky model) Co se wifi tyce, mam 54Mbit PCMCIA kartu Buffalo WLI-CB-G54A a beha po pridani: alias wlan0 orinoco_pci do /etc/modules.conf jako vino ( pouzity byl zatim jen WEP ). Akorat by se mi do KDE hodil nejaky ten netstumbler.
Zatim to resi: iwlist wlan0 scanning :)

Jeste k tomu kousnuti:
Mam pocit, ze se nejcasteji kousnul v moment, kdy jsem delal s wifinou, ale posledni tyden jsem se kazdy den pripojil na jednu wifi a visel na ni a nesekl se jeste ani jednou...

Zaznamenane nedostatky:
1. Odmitl mi pripojit nekolik usb flash disku... Hlasil neco jako: unknown file system
2. Nerozbehal jsem scroll na touchpadu
3. Nepodarilo se mi vypalit jedine CD, K3B na neco nadava, jeste jsem nemel cas zkoumat o co jde...
4. Obcas se necekane kousne.

Zaver:
1. Nejsem Linux guru, spis se v nem ani moc nevyznam, ale Mepis mam fakt rad :)
2. K ntb jsem dostal i legalni widle - ted uz hnijou v supliku :)

Linuxu ZDAR! :)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.