Portál AbcLinuxu, 30. října 2025 21:47
Příkaz> keyserver
gpg: VAROVÁNÍ: žádné uživatelské ID nebylo označeno jako primární. Tento příkaz může způsobit, že za primární bude považováno jiné user ID.
Vložte URL preferovaného keyserveru: pks.gpg.cz
gpg: nelze zpracovat URL serveru klíčů
echo $passphr | gpg --passphrase-fd 0 -d secret.asc > /dev/null gpg --passphrase-fd 0 -d secret.asc > /dev/null <<< "$passphr"Ale jinak velmi penky clanek...
Taky bych bral, aby to bylo podrobnější, jsem taky lama.
R@
Poznamky:
ovšem na celém světě je x uživatelů x Y klíčů atd.....
Prostě fakt by mě to zajímalo a né až bude rok 2000 jaké s tím byly problémy prostě my jsme nepočítaly že 486 ku s ms-dos budete používat v roce 2005
takže co se stane až těch klíčů bude tolik že se nevlezou na ten server
My jsme nepočítaly že HD může mít více jak 120G
atd.....
Nové klíče na server nejde přidat my jsme nepočítaly že jeden uživatel může mít 1 000 000 000 klíčů a došla kapacita databáze.
Pojem 'certifikovat' bol podla mna zvoleny trocha nestastne. Ak ide o to, aby tvojmu klucu ludia verili, mozes a) ziskat ich podpis na svoj kluc, a/alebo b) pouzivat ho tak casto, ze je moc na ociach. Napr. jeho fingerprint pouzivat v signature mailov, vo svojich prispevkoch vo forach a podobne. Nieco o podpisovani klucov sa dozvies aj tu.
Delete this key from the keyring? (y/N) y This is a secret key! - really delete? (y/N) y gpg: key "Bartos" not found: eof gpg: Bartos: delete key failed: eofNeviete čo s tým?
gpg -K tak mi to na prvnim radku vyhodi
sec# 1024D/960B06BD datum_vytvoreni
kde 960B06BD je id myho klice. (btw znak '#' znamena, ze primarni klic je fuc)
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.