Portál AbcLinuxu, 16. dubna 2024 18:38

Rozšiřte si Firefox!

9. 5. 2005 | Petr Šigut
Články - Rozšiřte si Firefox!  

Rozšíření Firefoxu je velmi mnoho, pojďte si přečíst o několika oblíbených. Přehrávač hudby, správa sezení, lepší stahovač.

Je to už drahno let, co jsem psal článek o Firefoxu. Ach, tehdy ještě ve verzi 1.0... ale nechme patetického vzpomínání, mezitím vyšla nová verze 1.0.3 - doufám, že jste upgradovali, hlavně z bezpečnostních důvodů. A vynořila se další skvělá rozšíření, či se ta starší dostala do použitelného stádia. O těch prvních i druhých bych rád přinesl malý přehled, nebudu se opakovat a radši váš odkážu na předchozí článek, kde je popsáno pár základních rozšíření a postup jejich instalace.

Hned na úvod bych vyzdvihl práci, kterou odvádí tým lidí kolem CZilla.cz - mimo jiné se teď pustili do počešťování rozšíření. I když mi osobně angličtina nevadí, mnoho lidí to ocení. Pokud existuje počeštěná verze, uvádím odkaz na stažení právě na ni.

FoxyTunes

A začneme hned jednou z největších "machrovinek" - kdo by nechtěl ovládat svůj oblíbený přehrávač hudby z prohlížeče. "Já ne, já ne!" Už slyším ty temné hlasy nedůvěry, i já jsem byl takový, než jsem okusil. FoxyTunes je opravdu šikovné rozšíření, po instalaci vám umožní ovládat všechny podstatné funkce přehrávání přímo z pohodlí vašeho prohlížeče (je-li váš přehrávač podporován, můžete jednoduše zkontrolovat.)

Já používám xmms a vše funguje bez problémů. A o co se tedy jedná? Nejlépe to jde vidět na screenshotech - FoxyTunes je maličký proužek tlačítek se symboly pro přehávání, pauzu, další skladbu apod. Zobrazuje se i název skladby... lze si samozřejmě navolit, co chcete vidět a co ne. Nejlepší je ho umístit vedle hlavní nabídky - tj. mezi menu "Soubor" nalevo a točícím se kolečkem napravo, nemáte-li tam už nějaké jiné rozšíření. Můžete samozřejmě měnit hlasitost pomocí kolečka myši. Máte pod plnou kontrolou klávesové zkratky pro ovládání hudby. Pod názvem skladby jste si možná na obrázcích všimli podivného oranžového podtržítka - tím lze posunovat sem a tam, a tím přetáčet skladbu - ukazuje se vám čas skladby a procenta. Oranžová vám nesedí? Nevadí, pro FoxyTunes existují i témata. Ještě bych zmínil, že si hravě poradí s různými znakovými sadami, či nabízí možnost otevřít skladbu i bez vyvolání vašeho přehrávače. K dispozici je budík a časované vypnutí - přehrávání se po zvoleném počtu minut vypne - už žádná vyvařená voda na čaj.

Stáhnout CZ | Stáhnout ENG | Domovská stránka


Nastavte si ovládání


Panel 1


Panel 2


Panel 3

NukeAnything

Už podle jména můžeme vytušit, že toto rozšíření bude provádět nějakou destruktivní činnost - a je tomu tak. Ale určitě méně destruktivní, než různá poblikávající grafika a barevné otravné nesmysly způsobují našim smyslům újmu. Těchto rušivých prvků na stránce se zbavíme snadno - po instalaci rozšíření přibyde do kontextové nabídky u každého prvku na stránce (ať už se jedná o obrázek, pozadí nebo dokonce text) položka Odstranit tento prvek a přesně to se bez zbytečného otálení okamžitě stane. NukeAnything nám tedy umožní odstranit jakýkoli viditelný prvek ze stránky (na flash je nutné použít např. Flashblock.) Velmi užitečné i při tisku stránek. Mně, jakožto laikovi, to přijde jako dobrá ukázka šikovnosti Gecka.

Stáhnout CZ | Stáhnout ENG | Domovská stránka


Klasický Google před použitím NukeAnything


A Google po použití NukeAnything

Sessionsaver .2

Už se nevzpomínám, jaké psychické rozpoležení mi zabránilo nezařadit toto rozšíření už v předchozím článku mezi naprosto nutné. Je totiž naprosto nutné, a to i v případě, že prohlížeč nezavíráte. Přece jenom jsme čas od času nuceni Firefox vypnout - ať už z důvodů instalace nového rozšíření, nebo nám holt odstaví elektrický proud. A tomu smutnému stavu, kdy se zhrouceni na židli a navzdory pokročilé skleróze si snažíte vzpomenout, jaké že jste to měli otevřené taby, vám pomůže Sessionsaver navždy učinit přítrž. Možná jsou jiná, komplexnější, multiuživatelská, schopná exportu sezení do XML či databáze apod. Ale tohle funguje a dělá přesně to, co se po něm chce. Když zavřete prohlížeč s několika otevřenými taby, po opětovném zapnutí se taby znovu obnoví. Samozřejmě si Sessionsaver pamatuje i poslední zaměřený tab a pozici posuvníku na všech stránkách. Je možné si sezení uložit pod několika různými jmény a ovlivnit chování v nastavení.

Stáhnout CZ | Stáhnout ENG | Domovská stránka


Nastavení


Více sezení a jejich správa

DownloadWith

Výchozí stahovač souborů ve Firefoxu není nic moc. A i přesto, že jde všemožně vylepšit, tak se klidně přiznám, že když stahuju například 600MB ISO soubory s distribucí Linuxu (rozuměj Slackware jednou za čas), tak to stejně svěřím wgetu. A k tomu je DownloadWith stvořen - abychom mohli z Firefoxu jednoduše používat externí stahovače. Další věcí, kterou pro mě DownloadWith řeší, je ukládání souborů, jež chci stáhnout v noci z fronty - v domovském adresáři mám soubor fronta.txt a o půlnoci (když už většinou moc lidí u nás doma na Internetu nesurfuje) se z cronu spustí příkaz wget -c -i fronta.txt a soubory se začnou stahovat. Dosud jsem vždy ve Firefoxu zkopíroval jméno souboru, otevřel si ve vimu fronta.txt, vložil adresu, uložil, přepnul se na Firefox... složité. Teď je tomu konec. Do konfigurace rozšíření DownloadWith jsem přidal položku fronta_pridej podle následujícího obrázku a někde do cesty (tak, aby tam ukazovala proměná PATH) jsem přidal soubor fronta_pridej s tímto obsahem:

 #!/bin/sh
 echo $1 >> ~/fronta.txt

Nevím, jestli je to nejčistější a nejdokonalejší - ale funguje to. Samozřejmě rád přivítám připomínky v diskuzi.

Stáhnout CZ | Stáhnout ENG | Domovská stránka

ForecastFox

ForecastFox (dříve WeatherFox), jak je již z názvu patrno, zaručeně uchvátí tu část přátel, kteří nacházejí zalíbení v meteorologii, webových prohlížečích a šikovných malých věcech (0,5 MB). ForecastFox vám, opět zabírajíc jen malinko místa z vašeho prohlížeče, zobrazí aktuální počasí a několikadenní předpověd z vámi zvoleného místa. Na Czilla stránkách tohoto rozšíření je odkaz na seznam míst, jež můžete ForecastFoxu zadat. Našinec si ještě nejspíše přepne zobrazované jednotky na metrické. Nějak mi ten přepočet z fahrenheitů nepřirostl k srdci;) Neuvádím odkaz na počeštění, protože je k dispozici pouze verze starší 0.5.1 a aktuální 0.7.1 má češtinu (samozřejmě mezi jinými jazyky) už v sobě.

Stáhnout | Domovská stránka

CuteMenus

Na konec jsem zařadil rozšíření, jež slouží čistě pro vylepšení vzhledu prohlížeče - CuteMenus. Jistě jste si všimli, že ve výchozím stavu jsou nabídky ve Firefoxu bez ikonek, smutné. Nudí-li vás to, CuteMenus to vyřeší jejich přidáním, nejenže bude menu hezčí, ale trochu to (alespoň pro někoho) zrychlí orientaci. Ještě by bylo pěkné, kdyby to podporovalo rozličná témata. Přikládám obrázky před a po.

Stáhnout CZ | Stáhnout ENG | Domovská stránka

Výčitky na závěr

Ale abych jen nechválil. Bohužel se Firefox nezbavil stále jedné dětské nemoci, a tou je nestabilita způsobená některými rozšířeními či jejich kombinacemi. Tím nevyčítám nic jednotlivým rozšířením, každý udělá chybu a holt by se to řešilo odinstalací rozšíření. Ale nemělo by to dopadat tak, že to prohlížeč totálně zdevastuje a budete muset vymazat profil, což mi přijde jako něco odporného. To je jako kdybych musel vymazat .vimrc po každém neukázněném pluginu pro vim. Dle mého skromného mínění by pomohlo pročistit konfiguraci Firefoxu, zbavit se pravěkých pozůstatků, jako jsou profily a zpřehlednit konfiguraci - vím, je to velký projekt a nebojte, četl jsem článek vysvětlující magická jména souborů. Ale je tohle jediná cesta? Jsme přece v unixu...

Zatím vám jen mohu doporučit zazálohovávat profily. Rád napíšu do bugzilly, až naleznu nějakou determinovatelnou chybu.

Související články

Rozšírte si Firefox a Thunderbird - sami!
Rozšírte si Firefox a Thunderbird - sami! - II
Rozšírte si Firefox a Thunderbird - sami! - 3
Rozšiřte si Thunderbird!
Rozhovor s Pavlem Cvrčkem z týmu CZilla
Sunbird
Thunderbird I
Thunderbird II
Firefox
Liber Mozillae aneb tajemná Kniha Mozilly
Kde známé projekty ke svým jménům přišly...

Odkazy a zdroje

Přejděte na Firefox
CZilla.cz
Mozilla Update

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Svět IT a burzy, umělá inteligence, Nvidia a outsourcing
Linuxové foto novinky: pozvolná evoluce
PCLinuxOS 2017.2 MATE - tak trochu zvláštní linuxová distribuce
Krátký pohled na Fedoru 25, Wayland a GNOME 3.22
Naprosto ničím nezajímavé Lubuntu 16.10

Diskuse k tomuto článku

Valoun avatar 9.5.2005 02:34 Valoun | skóre: 30 | blog: Psavec | Středočeský kraj
Rozbalit Rozbalit vše Profily
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Co maji vsichni proti profilum? Osobne mam dva profily, jeden na beznou praci (web development), druhej na browseni po netu. Kazdy ma nastavene jine tema, jine toolbary, jina tlacitka a jine extensions. Nebo si snad kvuli tomu mam zalozit dva unixove ucty? Ponekud zbytecne.
9.5.2005 03:37 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
To by se velmi snadno dalo řešit tak, že by firefox měl jako každý jiný unixový program přepínač, kterým by se určila alternativní cesta k nastavení, kterých by tak mohlo být dle libosti milión. Profily nenávidět, protože brání možnosti spustit víc instancí firefoxu najednou (kdyby aspoň bylo v Xkách možné stěhovat aplikace z jednoho serveru na druhý…).
Copak toho není dost?
9.5.2005 07:52 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Myslis:

 -P <profile>

?

9.5.2005 09:33 Radek Podgorny | skóre: 16
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Pokud jde o stehovani aplikaci, tak pro muj IPAQ existuje utilitka, ktera ma tohle umet (jmenuje se teleport), ale jeste jsem to netestoval, tak nevim...
9.5.2005 16:19 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Profily nenávidět, protože brání možnosti spustit víc instancí firefoxu najednou (kdyby aspoň bylo v Xkách možné stěhovat aplikace z jednoho serveru na druhý…).
Aha, a kdyby se to místo "profil" jmenovalo "alternativní cesta k nastavení", tak si bez problému pustíš dva browsery používající stejnou cache, cookie databázi, etc? Tohle mimochodem jde i teď, když ručně smažeš ten zámek, jenom se pak nediv, až se něco pos...
9.5.2005 16:39 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
tak si bez problému pustíš dva browsery používající stejnou cache, cookie databázi, etc? Tohle mimochodem jde i teď, když ručně smažeš ten zámek, jenom se pak nediv, až se něco pos...
Hmm, sorry, ale i ten prisernej IE si muzu pustit tolikrat, kolikrat uznam za vhodne, pricemz pouziva tu stejnou cache, tu stejnou databazi cookies, stejne bookmarky... Mozna by se mohli vyvojari FF priucit u MS, kdyz takovou samozrejmost sami nezvladnou! :-(
9.5.2005 16:46 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Bwecheche, IE bych si tipnul se dá stejně spustit jenom jednou, jako Firefox, jenom je to umně maskované.

Každopádně je mi jasné, že se tenhle problém nevyřeší přejmenováním profilů, ale nějak by se řešit měl. Dal bych to jako druhý hlavní problém hned po libgecko :-)
Copak toho není dost?
9.5.2005 16:52 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Podívej se do výpisu procesů, kolikrát běží...
Josef Kufner avatar 9.5.2005 17:23 Josef Kufner | skóre: 70
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
to jsou vsechno jen vlakna tehoz...
Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
9.5.2005 18:26 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Divam a vidim ho tolikrat, kolikrat si ho pustim...

P.S. Nicmene soudim, ze profily musi byt zniceny! ;-)
Max avatar 9.5.2005 22:42 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Hmm, presne.Take si ho muzu spustit kolikrat chci.Jednou jsem ho spustil asi 60x + 60x konqueror (zkousel jsem, jak si s tim linux poradi), dokud nedosla swap, tak to bylo v poho,pak uz to bylo tak pomale, ze jsem to radsi vsechno zabil :-D )
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
Petr (DotaZ) Jakubec avatar 13.5.2005 08:01 Petr (DotaZ) Jakubec | skóre: 5
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
da se to poznat i jinym zpusobem: "co se stane kdyz se v nekterem okne neco podela tak, ze to spadne?"

- odpovim si sam :) cele to chcipne...

kdyby to byly nezavisle kopie tak slitne jen to jedine oknop a zbytek jede v pohode dal...
9.5.2005 16:15 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Taky mi pořád není jasné, co komu profily udělaly...
9.5.2005 16:19 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
No, napr. to, ze po kazde instalaci musim ten krap spoustet z vlastniho skriptu, aby to neustale nervalo tu neskutecne idiotskou hlasku o tom, ze se profil uz pouziva!!! Arghhhh!!!
9.5.2005 16:48 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Zkoušels někdy volat Firefox / Thunderbird z jiných aplikací? Ta obálka co je k nim dodaná je podle mě jeden nefunkční bastl, který dělá leccos, ale že funguje bych o tom neřekl.
Copak toho není dost?
9.5.2005 17:00 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Z Gaimu mi to funguje, z příkazové řádky taky, ostatní nevím. Jak to souvisí s profilama?
9.5.2005 17:18 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Mně to teda funguje na principu černé magie. Tedy, většinou ne. Profily mě tady štvou v tom, že když už se tedy Firefox nedokáže spustit vícekrát, tak by mohl vytvořit nové okno/záložku v právě běžící instanci, pokud tedy výslovně neřeknu jinak (že chci spustit další nad jiným profilem). Tohle chování mě přivádí místy až k šílenství.
Copak toho není dost?
9.5.2005 18:29 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
A nejhorsi je, ze si ani ten zamek po sobe tak v polovine pripadu neumi smazat... :-(

Typicky priklad - internetova kavarna, KDE, Firefox. Vecer se komp korektne vypne, rano zapne, nabehne Kinux a prvni, co vidim misto spusteneho prohlizece, je ona stupidni hlaska a okno s vyberem profilu... @#$%&!
Petr (DotaZ) Jakubec avatar 13.5.2005 08:10 Petr (DotaZ) Jakubec | skóre: 5
Rozbalit Rozbalit vše Re: Profily
Ano to znam dobre ze sveho domaciho prostredi. resenim je pouzit do ostreho prostredi (ci pokud se s tip proste jen nechcete porad dokola zabyvat) Mozillu. ta mi to nedela... mate podobne zkusenosti?
9.5.2005 06:32 petrpetr | skóre: 1
Rozbalit Rozbalit vše Jak nainstalovat rozsireni
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Dobry den mozna trochu divny dotaz.Nektere rozsireni se mi libi,tak jsem si je stahnul z internetu,mam je ulozene na hardisku.ALE jak je nainstalovat,nebo kde je nakopirovat aby byly funkcni.Poradi nekdo.Dekuji.Petr
9.5.2005 07:35 Luky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak nainstalovat rozsireni
Prostě ho přetáhni do okna Firefoxu. Toť vše.
9.5.2005 07:39 maník | skóre: 18
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak nainstalovat rozsireni
Stačí je otevřít jako obyčejný soubor (Soubor - Otevřít, CTRL+O), v dialogu pro výběr souborů je ale potřeba zrušit filtr pro výběr HTML souborů, aby šly soubory s rozšřeními vybrat.
9.5.2005 07:54 grafo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak nainstalovat rozsireni
Staci mat otvoreny Firefox a jednoducho cez drag n drop pretiahnut subor s rozsirenim *.xpi do okna Firefoxu a povolit instalaciu...
11.5.2005 01:43 Bongo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak nainstalovat rozsireni
Existuje rozsireni LocalInstall (pocestena verze se da stahnout z Czilly), ktere prida do menu polozky instalovat rozsireni a instalovat motiv. Pak uz staci jen vybrat soubor s rozsirenim.
9.5.2005 07:53 JirkaH
Rozbalit Rozbalit vše ForecastFox
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ahoj lidi,

jak na češtinu? Mám Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; cs-CZ; rv:1.7.7) Gecko/20050414 ta jede v pohodě česky ale ForecastFox ve verzi 0.7.1 stále jenom anglicky.

JirkaH
9.5.2005 14:49 Martin Lebeda | skóre: 22 | blog: Martinuv_blog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: ForecastFox
Já mám částečně přeloženo, např. Friday, Vítr: E, 13km/h. Je to takový cs/en hybrid, ještě, že mi to je jedno :-).
Pavel Beníšek avatar 9.5.2005 12:21 Pavel Beníšek | skóre: 27
Rozbalit Rozbalit vše Pozor na Foxy tunes
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Pouzivam Amarok a kdyz jsem asi pred pul rokem zacal pouzivat Foxy tunes, zacala mi tato kombinace schazovat cele X-ka !! Nakonec (par noci) jsem zjistil (google) ze staci nepouzivat Foxytunes, takze jsem je odinstaloval a zatim jsem nemel silu je znovu testovat. Je to prijemny rozsireni, ale je otazka jestli uz to opravili ...
checking for chicken... must have egg first
9.5.2005 12:52 Conyx
Rozbalit Rozbalit vše Re: Pozor na Foxy tunes
já používám BMP a bez problému s foxytunes funguje
corwin78 avatar 9.5.2005 14:48 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Pozor na Foxy tunes
Tento problém řeší poslední verze FoxyTunes (v1.1.1), takže bez obav stáhni a nainstaluj. Používám to denně a už je to OK.

viz: http://www.iosart.com/foxytunes/firefox/allversions.html
Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
9.5.2005 14:38 Vraána
Rozbalit Rozbalit vše Mozilla download to
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jde ve FF nějak zapnout aby se FF ptal, do které složky chci ten konkrétní stahovaný soubor uložit? Tak jak to funguje u Mozilly.
9.5.2005 14:43 Vraána
Rozbalit Rozbalit vše Re: Mozilla download to
Už vím, smazat browser.download.defaultFolder v about:config
corwin78 avatar 9.5.2005 14:50 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Mozilla download to
Méně drastické by možná bylo:

Nástroje (nebo Úpravy (v závislosti na OS)) -> Možnosti -> Stahování -> Při ukládání souboru se vždy zeptat.
Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
9.5.2005 15:23 petr_p
Rozbalit Rozbalit vše Jeden OT
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak konecne. Firefox nightbuild-20050504 umi spravne tisknout UTF-8 text (tj. nepridava mezeru za kazdy 2bytovy znak a ma spravne dlouhe podtrzeni u linku).
9.5.2005 15:43 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Není možná, už? No a teď by se mohli pustit třeba do vertikalních separátorů v collapssed tabulkách a dalšího tisíce chyb co ten šmejd má.
XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
9.5.2005 16:13 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Rozeny diplomat... :-D
9.5.2005 16:53 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Pro začátek by úplně stačilo důsledně oddělit kód jádra (ono libgecko), takže by všechny prohlížeče mohly používat jednu knihovnu, přičemž by bylo celkem fajn, kdyby odvozené prohlížeče jako Galeon nebylo nutné při každém jejím upgradu znova kompilovat (jak je tomu s Mozillou nyní).

Pevně věřím, že by to i rovněž přispělo k lepšímu opravování chyb v tomto jádře. No nic, honit nějaké blbé fíčury pro Firefox je asi mnohem lepší krok.
Copak toho není dost?
9.5.2005 20:09 Petr
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Hm mě by zase stačilo kdyby při jejich slavném upgradu při instalovaných rozšířeních celej Firefox nepadal na hubu. A to jak na win tak na Slackware. Nasral jsem se a když se vydá nová verze, smáznu starou (ne svou starou :-) ) a stáhnu novou ZIP verzi. Rozšíření jsem vzdal kromě "Web developer". Začínám schánět cokoliv jednoduchého, co budu moct používat k prohlížení webu jak na Linuxu tak na Woknech.
Tak jsem se vyfňukal a jdu zas něco dělat :-)
9.5.2005 20:58 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
cokoliv jednoduchého, co budu moct používat k prohlížení webu jak na Linuxu tak na Woknech.
pokud mozno soucasne :P
9.5.2005 21:47 Petr
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
pokud mozno soucasne :P
:-) No vzhledem k tomu že u mého pracovního stolu je jedem comp s WinXP a druhý se Slackware tak by i to bylo proveditelné. Chtěl jsem ještě třetí s FreBSD ale zatím nemám monitor tak třetí bedna zatím slouží jako podložka pod nohy.
Josef Kufner avatar 10.5.2005 23:13 Josef Kufner | skóre: 70
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Začínám schánět cokoliv jednoduchého, co budu moct používat k prohlížení webu jak na Linuxu tak na Woknech.
jo tak az neco najdes, tak mi dej vedet. Jediny co po tom chci je aby to melo adblock, bylo to ovladatelny z klavesnice a dalo se tomu dat menu a ta radka na url vedle sebe a zbytek schovat (taby jsou samozrejmost).
Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
MaT avatar 13.5.2005 20:09 MaT | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
No, když někdo vymyslí, jak rozchodit AdBlock v Kazehakase, tak budu jedině rád... Resp. povedlo se mi ho tam nějak nainstalovat, ale neběží... :-(
Open source software for open minded people. :-)
10.5.2005 10:17 rane | skóre: 3
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
ako som sa dnes dozvedel, nejake to libgecko uz existuje, ale vola sa to ze XULRunner.
10.5.2005 23:20 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Už jsem na to taky narazil, ale přijde mi, že v něm stále hrozně moc věcí…
Copak toho není dost?
10.5.2005 23:21 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
Že v něm je hrozně moc věcí :-)
Copak toho není dost?
Petr (DotaZ) Jakubec avatar 13.5.2005 08:18 Petr (DotaZ) Jakubec | skóre: 5
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden OT
me prijde take naprosto genialni mit X aplikaci na jadre gecko a pritom ma kazda "to sve" nvu, firefox, mozilla....
9.5.2005 21:58 depi | skóre: 10 | blog: Erik Gyepes | Nitra
Rozbalit Rozbalit vše zmizlo mi foxytunes
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
zdravim, nainstaloval som si foxytunes a trosku som sa stym pohral posuval som to vsade az som to dal velmi blizko mojho Web developer extensionu a uz ho neviem dat naspat, po odinstalovani a opatovnom nainstalovani ho uz vobec nikde nevidim, co mam robit?
depi.sk - IT & Life Weblog
9.5.2005 22:01 depi | skóre: 10 | blog: Erik Gyepes | Nitra
Rozbalit Rozbalit vše Re: zmizlo mi foxytunes
resp. ked si dam zobrazit web developer tak ho uz vidim, on je asi sucastou webdevelopera ale neviem ho od neho oddelit
depi.sk - IT & Life Weblog
9.5.2005 22:06 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: zmizlo mi foxytunes
co mam robit?
Popsat srozumitelne problem? Ja teda vubec nechapu, o co vam jde.
11.5.2005 17:00 petko
Rozbalit Rozbalit vše sessions
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
ty vole, vo firefoxe treba kvoli session savingu instalovat extension :). skuste Operu
Petr (DotaZ) Jakubec avatar 13.5.2005 08:20 Petr (DotaZ) Jakubec | skóre: 5
Rozbalit Rozbalit vše Re: sessions
a "adbloc" a "down them all" si nainstaluji jak? pak popremyslej (snad mas cim), o duvodech oznacovani lidu kolem tebe za byciho kastrata... (chytraku!)
13.5.2005 19:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Problemy se Sessionsaverem
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nainstalil sem si Sessionsaver .2 ale za chvili sem ho zas odstranil protoze se mi na nekterych strankach nenacitaly nektere obrazky nebo css. Dost me to nastvalo. Jestli nekdo vite o necem takovem jako Sessionsaver co nema tyhle problemy, reknete mi.
What Big Oil knew about climate change
17.5.2005 16:52 jano
Rozbalit Rozbalit vše Re: Problemy se Sessionsaverem
Opera
17.5.2005 17:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Problemy se Sessionsaverem
Opera je super az na to ze nema Gecko jadro.

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.