Portál AbcLinuxu, 15. května 2024 07:42

Volba Osobnosti roku 2006

12. 2. 2007 | Redakce
Články - Volba Osobnosti roku 2006  

Kdo byl podle vás v roce 2006 nejpřínosnějším pro uživatele abclinuxu? Hlasujte v anketě o osobnost roku. Záleží jen na vás.

Hlasování ukončeno.

Úvod

Portál abclinuxu je místem, kde si uživatelé Linuxu navzájem pomáhají. Redakce zajišťuje pravidelný obsah v podobě článků a zpráviček, ale zbytek obsahu tvoříte vy, naši čtenáři. Proto jsme se rozhodli odměnit ty z vás, kteří jsou nejaktivnější a nejvíce ostatním pomáhají tím, že radí v poradně, píší FAQ, aktualizují ovladače, popisují instalaci hardwaru, vysvětlují pojmy ve slovníku, představují různé aplikace atd.

Nemáme patent na rozum, abychom objektivně vybrali výherce a proto jsme se rozhodli použít otevřený způsob výběru osobností portálu abclinuxu. Minulý týden proběhla veřejná nominace, kdy vy sami jste navrhli sedm uživatelů, kteří si tuto cenu zaslouží. Právě teď probíhá druhá část, kde můžete hlasovat pro navržené osobnosti.

Pravidla

Akce bude trvat do neděle 18. února. Hlasovat může každý registrovaný uživatel portálu a to jen jednou (proto nemohou hlasovat anonymní návštěvníci). Je možné dát hlas více nominovaným. O pořadí rozhoduje počet hlasů. Vítěz získá poukázku na nákup ve velkém internetovém obchodě v hodnotě tří tisíc korun, druhý umístěný poukázku v hodnotě dvou tisíc korun a třetí umístěný poukázku v hodnotě tisíc korun. Všichni tři zároveň získají roční elektronické předplatné časopisu LinuxExpress.

linuxexpres logo Partner akce: LinuxEXPRES je měsíčník, který přináší v tištěné nebo elektronické verzi aktuální zprávy ze světa Linuxu a open source. Vydává jej QCM, s.r.o. - významný linuxový integrátor.

Nominovaní

Tento seznam nominovaných je seřazen abecedně. U každého uživatele je uvedeno jméno, odkaz na profil a stručný důvod, proč byl nominován.

Zdeněk Burda

dobrovolný administrátor diskuzních fór, autor zajímavých zápisků do blogu (Správa uživatelů v síti), z nichž některé byly vydány jako články.

Filip Jirsák

přínosné příspěvky v diskuzních skupinách, které se týkají problémů nejenom začínajících uživatelů, ale dost často trápí administrátory systémů (dns, routování, postfix, jetty), programátor několika vylepšení abíčka.

Michal Kubeček

neúnavně a kvalitně odpovídá v diskuzním fóru, autor mimo jiné celé kapitoly učebnice Síťové protokoly nebo FAQ: Jak zprovoznit veřejnou IP adresu ve vnitřní síti (nebo DMZ)?

Jakub Hegenbart (Kyosuke)

odborné diskuze svými příspěvky vždycky pěkně obohacuje, jeho znalosti okolo různých programovacích jazyků jsou téměř bezedné.

Vlastimil Ott

sazba PDF časopisu Abíčko s vybranými články z portálu abclinuxu.cz, přínosný návod v blogu: Jak v Linuxu zprovoznit skener.

Michal Vyskočil

často přispívá do diskusí, je autorem výborně hodnocených seriálů LiveCD a Jazyky a překladače.

David Watzke

často přispívá v diskusním fóru, sem tam vylepší FAQ, HW záznam a s Gentoo to prostě umí.

Hlasování

Pokud jste si již vybrali, můžete dát svůj hlas jednomu či více nominovaným. Všem patří uznání.








Související články

Osobnost roku 2006 - nominace
Jaký byl rok 2006

Další články z této rubriky

Událo se v týdnu 19/2024
Událo se v týdnu 18/2024
Událo se v týdnu 17/2024
Distribuční novinky 10-15/2024
Událo se v týdnu 16/2024

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.