Portál AbcLinuxu, 30. dubna 2025 18:17
Tiskni
Sdílej:
vyprdni se na šuntmarketový kafe a najdi si nějakou malou pražírnu nebo solidní krámek s váženou kávou kde je trochu pohyb aby jim to tam dlouho neleželo. No ono ikdyž to tam leží tak to pořád leží míň než tyhle obchoďákový relikvie. za podobný peníze dostaneš úplně jinou kvalitu. A když si pořídš mlejnek a budeš mlít těsně před přípravou tak najednou budeš v jiným světě.Přesně tak. Většina látek tvořících vůni a chuť kafe je velmi těkavých, proto z umletého rychle utíkají. V koupeném mletém už jich moc není, a ty, co jsou, vyprchají krátce po otevření balíčku.
Jestli děláš českýho turka zalejváka bažiňáka tak zkus tradiční přípravu v džezvě.Pití "úřednického turka" (bažiňáka) je jedna z věcí, které naprosto nerozumím. Nejsem schopen pochopit, jaké může mít kdo potěšení z toho, že pije nechutnou hrubou brusnou pastu.
Byla sezóna květáku, ten jsem spotřeboval čerstvej i předvařenej a zamraženej. Dělal jsem placky, rozvařenej květák smíchanej s vejcem a strouhankou, lehce osmaženej s kapkou sádla. K tomu brambor.Fuj, hnus. Osobně miluju cokoliv se zázvorem, sojovkou a kopou rozvařené zeleniny. To můžu jen doporučit. Ale každý máme jiné chutě, že?
Těstoviny - to není až takovej problém, vyhnete se supermarketům a v italském krámě koupíte špagety, penne, nebo něco jiného a jedete. Na jednu porci jste víš o 5-6 korun, to snad nemá zmysel šetřit.A nebo existuje ještě jedna možnost. Vyžaduje pytlík mouky, vajíčko a takový udělátor co jsem dostal též jako dárek k Vánocům. Krom toho že to mnohem líp chutná a dobře klouže do krku to až na trošku mouky a jedno vajíčko nestojí vůbec nic a je to čerstvé jak jen čerstvé být může. Já z toho nedělám špagety, ale nudle.
Vzhledem k sezóně už to nebude moc na rajčatové omáčky k těstovinámMáš to zavařovat, pokud máš nadúrodu rajčat.
Jinak jsou OK produkty firmy Lagris, mám rád natural nebo parboiled rýži.Já nikdy rýží nějak extra unesen nebyl, ale tuhle Basmati ještě s jasmínovou rýží můžu jen doporučit. Ta je tak dobrá, že to do sebe tlačím jen uvařené a osolené.
Jo, minul jsem víc, ale snědl jsem čerstvé, "neobohacené" (Exxx) a chutné potraviny. To za těch 500 měsíčně snad stojí, ne?Někdy si říkám jak šťastný jsem, že tady na Moravě máme humna. Já metodu s rozvařenou zeleninou musel vymyslet, protože křoupat donekonečna tuny zeleniny v čerstvém stavu co mi nutila moje babička…no už mi to lezlo ven i ušima. Ale co, když tě to baví platit, brát ti to nebudu.
A nebo existuje ještě jedna možnost. Vyžaduje pytlík mouky, vajíčko a takový udělátor co jsem dostal též jako dárek k Vánocům. Krom toho že to mnohem líp chutná a dobře klouže do krku to až na trošku mouky a jedno vajíčko nestojí vůbec nic a je to čerstvé jak jen čerstvé být může. Já z toho nedělám špagety, ale nudle.Ještě mě napadla jedna varianta, která nevyžaduje žádný udělátor jakožto Vánoční dárek, ale zase vyžaduje pořádný asijský skill, takže asi doporučuju popřemýšlet o vyhození těch pár stovek za udělátor.
já mám nudlostroj co je v tomhle videu někde kolem třetí minuty. Stálo to asi tři stovky a funguje bezvadně. Ani se to těsto nemusí nějak extra moc připravovat, stačí mouku a vajíčko trochu promíchat, jen coby to drželo pohromadě a pak už jen párkrát prohnat tou válcovnou.Však já taky. To co dostal k narozeninám Jamie je něco jako Ferrari mezi nudlostroji. Ale osobně už se chystám na tu ruční metodu starých čínských nudlových mistrů, protože tak dlouhé nudle z toho nudlostroje nedostanu.
Něco mi říká, že zeleninu je potřeba povařitTo je těžké. Každý říká něco jiného. Znám lidi co by mě s vařenou zeleninou umlátili. Osobně mám ale radši vařenou, protože když se naloží plný kopec na pánvičku, tak po chvilce vaření zelenina splaskne, dále se z ní odpaří všechny hnojiva co jsou na povrchu no a nakonec tak neškrábe o stěny hltanu, když jde dolů krkem. Když se dovaří, tak to míchám s troškou čerstvé zeleniny a burákama ať má co křupat mezi zubama.
Může být, třeba je to platné podle druhu zeleniny.
Jsou prý teorie, které hlásají lidé, co se kolem toho točí, co říkají, že jde i o roční období, kdy se co jí. Tak například pohanka. Jednou je prospěšná, a v jiném ročním období už zase ne. Důvod si nepamatuju.
Mně začala poslední dobou lézt v moderním balení podávaná řasa chlorella. Je krásně zelená, vařit ji by mě nenapadlo, je vylisovaná, šmakuje mi. Není přeslazená.
Polévka deseti milenců (Čína O této polévce mistr Chuej řekl: Ten, kdo dokázal utišit hlad deseti milenců, našel správnou cestu) Do vody dáme kořenovou zeleninu , vložíme psí hlavu a kosti a uvaříme pomalým varem . Vývar scedíme, vložíme na nudličky nakrájenou kedlubnu, povaříme 5 - 6 minut, přidáme nakrájený pórek a maso nakrájené na drobnější kostičky. Krátce povaříme , dochutíme glutasolem, pepřem, solí a jemně sekanou zelenou petrželkou.http://magazlin.zln.cz/pes/index.htm
nevidím nejmenší problému nás je známa tým, že v tom nevidí problém Valaská tu neďaleko ... to si tí Valasi sem a asi aj na Moravu priniesli svoje pochúťky z toho Rumunska ... my ostatní to nejeme:)
najprv sa pes na nejaký čas zakope...To zní jako Setonův hrnec. Psí masíčko je potom jemnější a úplně se rozpadá na jazyku.
Dodneška jsem netušil, že jste sadistkalen som sa zapojila do veľmi zaujímavej a podnetnej diskusie
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.