Portál AbcLinuxu, 21. listopadu 2025 17:00
Neviem ci chlieb z domacej pekarne vyjde lacnejsie ako klasicky z obchodu...

Co se týče výdrže tak největším zlem (pokud se forma nechá po pečení odmočit a nedrhne se drátěnkou) je řezání zapomenutých metliček v chlebu
). Chleba pečem každý den, je lepší než kupovaný, levnější (počítali jsme to), díry po metličkách nám nevadí - na namazání si vezmem z druhé strany, děravý přikusujem k párkům
. Počkej do konce června, mamce v Doně vyjde kuchařka, jmenovat se to bude myslím Pekárnománie. Narozdíl od receptů, které jsou uvedené v návodech peček a nedají se jest (!!!), tyhle prošly pečlivým vývojem a testováním (jedním z testovacích subjektů jsem i já
). Pokud bys chtěl ty recepty hned, tak tady. Možeš se optat i ohledně té pečky, s výběrem, údržbou a životností ti rozhodně poradí líp než já. Jinak dá se v tom péct nejen chleba, ale aj buchty, sekaná a tak... (testováno na lidech).
Levnějc to ale určitě nevyjde..Počítal jsi to nebo odhaduješ?
... s receptem od mamky
chleba je moc dobry, IMHO lepsi nez z obchodu, nevyhodou je ponekud hranatejsi tvar a diry po metlickach (neni to ale nic hroznyho)
Vyjde levněji než kupovaný: elektřina (naměřena) 0,5 kWh (takže zhruba 2,50 Kč), suroviny odhadem 10 Kč na 700 gramový chleba. Výhody: máš chleba, kdy chceš, nemusíš chodit tak často do obchodu, je vždy čerstvý.
musí se to průběžně potírat vodou atd.A to je problém? To kuře taky.
Kváskový chleba se dá péct i v pečce, narozdíl od toho nekváskového se dá jest ještě třetí den.O to nejde, ale kváskový chleba líp chutná než když se do toho šoupne kypřící prášek nebo soda s podmáslím a konzumuje se pak jen se samotným oxidem uhličitým. Sám takové chleby pamatuju už snad jenom jako malé děcko.
takze to by se urcite dalo poresit timhle.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.