Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 06:39

Trochu o jídle

3.5.2011 10:23 | Přečteno: 993× | poslední úprava: 3.5.2011 10:25

Tak jsem si začal hledat na internetu, své oblíbené produkty, jako jsou různé kaše, obiloviny atd. Vzpoměl jsem si na za kolathovu snídani, kterou jsem kdysi objevil v knize „Cvičíme Jógu„ od Andre Van Lysebetha, pak jsem si prošel trochu internet, podíval se, co kde mají. Začalo mi chutnat a opravdu po týdnu, kdy pomalu hubnu, a cítím jak se mi skutečně ulevilo od té zátěže, kterou mi způsob stravování za poslední dva roky přinesl. Dost dlouho jsem omezoval červené maso, skoro vůbec nejedl uzeniny, až v poslední době jsem se přestal omezovat, jako bych zapomněl na všechny své zkušenosti.

Tedy, zajdu si koupit mlýnek na kafe (sakra já se snad nikdy nenaučím říkat slovo káva,) seženu si pšenici, rýži Natural už mám a znovu začnu s těmi kašemi, co mi tak dělaly dobře. Trochu vyčistím organismus, zbavím se s tuky zároveň solí a dokonce ještě ušetřím. Ritě jsem zabavil krabičku na potraviny, dnes ráno jsem si do ni dal fazolový salát, který jsem udělal včera, dnes jsem ho na dvakrát snědl a je mi skutečně fajn. Je pravdou, že po čase tělo zatouží po řízku a jiných pochoutkách, takže si klidně jeden dva řízky dám, ale to má čas. Nebudu se zas až tolik přemáhat si nedat kousek masa. Vegetariánství mi nějak nesedí.

Všechny ty kaše zasytí na docela dlouho, navíc, pro závislé a s tím jsem do toho tehdy před lety šel, snižuje chutě na alkohol, drogy i kouření. Mám tohle vyzkoušené. Navíc přírodní cukry nahrazují cukry, které třeba alkoholici konzumují s alkoholem. Tělo se čistí a s tím se čístí i psychika. Pochopitelně, pořád platí to co jsem psal v minulém blogu. Pomalu, postupně, takže jsem si včera dal klidně kousek rolády, když přišla Petra s Romanem a Tomášem na návštěvu a krajíc celozrného chleba s česnekovou pomazánkou a šunkou. Moc mi chutnalo. Jenže na rozdíl od jindy, jsem snědl jeden krajíc a za dvě hodiny další. Což je ona doporučovaná metoda těch malých dávek. Obilné kaše mají tu výhodu, že stačí poměrně malá porce, aby nebyl hlad, to všechny ty návody nekecají, vyzkoušel jsem to.

Šli jsme se odpoledne s Ritou projít. Krátká procházka ze Kbel do Vinoře a zpátky. Cestou jsme objevili památný dub, kde jsem si přečetl, že je zhruba z let kolem 1775 z dob, kdy v Čechách panovala velká nespokojenost poddaných s poměry a pak byly ony známé selské bouře, od kterých se traduje ono úsloví. Dopadli jak sedláci u Chlumce. Strom to je impozantní, přeci jen skoro 250 let starý, to už je skutečně dub. Ale co mě opravdu pobavilo, že sedláci platili zhruba třetinu výnosů z hospodářství jako daně. Vrchnosti a státu. Plus robota. Ta se samozřejmě svou povinností panství od panství lišila. I tak, dnes z každé vydělané koruny, nějakou formou platíme zhruba padesát haléřů daně státu. Inu zlodějna státu je možná dnes větší než kdysi.

I když je faktem, že ona robota, dva až tři dny v týdnu byla svinstvo. Jenže dnes dva a půl dne v týdnu dělám na stát, zbytek mi zůstane. Možná by se to dalo nazvat, ...novodobá robota. Nebudu se tu rozčilovat kvůli daním a zlodějskému státu. Tehdy okrádali prostý lid šlechtici, dnes politici. Na rozdíl od dnešních politiků ,šlechta ale měla sem tam nějaké morální zábrany a pokud bylo potřeba, pak se dokázala i o poddané postarat. Což se o dnešním státu říci nedá. Politici, co sami neukradnou, za zbytek si kupují všechny kdo jsou ochotni jim zajistit lehký život.

Ještě se vrátím k té změně stravy. Opravdu se to nesmí stát utrpením. Pokud je pro někoho tento způsob stravování utrpení, dost ztrácí právě na své účinnosti z toho psychického hlediska. Ovšem každý, kdo jde těmi pomalými kroky, o kterých jsem psal minule, a vynechá onen odpor, který v sobě mnozí zcela nesmyslně budují, protože se bojí neznámého, pak se díky přijetí na psychické úrovni účinky zrychlují. Tělo je někdy zrádné. Skutečně stačí málo aby se mnohé zlepšilo k horšímu, nebo k lepšímu.

Mnozí lidé odmítnou jen proto, že jim někdo pořád vysvětluje, jak je něco zdravé, nebo něco škodlivé. Tohle platí stejně jak u drog, tak u stravy. Také jsem musel dospět k rozhodnutí, že je potřeba něco změnit, že už mě nebaví se zadýchávat při chůzi, že mě nebaví bolesti nohou. Malá změna, rozhodnutí, něco málo změnit, udělaly mnohé. Nohy mě nebolí, díky mírnému úbytku váhy se zlepšilo i dýchání. S tím se lepší nálada při chůzi. Právě včera a předevčírem, hlavně tedy v sobotu, kdy jsem upaloval z Barrandova na Smíchov pěšky, jsem cítil tu změnu. Šel jsem pokud možno naplno a sledoval jsem co se s tělem děje. Kolena nebolely a nezadýchával jsme se. Takže žádný jednorázový efekt, jak jsem si myslel ve středu, kdy jsem šel z Barrandova do Řeporyjí.

Jenže jakmile tohle někomu začnete cpát, začnete mu vysvětlovat, co všechno dělá špatně, pak se vaše snaha míjí účinkem. Pouze ty druhé naserete. Lepší slovo pro onen stav poučovaných nemám. Dát si řízek jen jednou za čas, a párek v rohlíku, jen tehdy, když fakt není nic jiného, chce jistou míru odvahy. Bojíme se neznámého. Vzdáváme se tím zárověň i jisté možnosti si dát něco k jídlu někde, kde nemáme přístup k nějakému zdroji jiných potravin.

Jednoduše si klidně párek v rohlíku dám, když budu mít hlad a nebo jednou za čas na něj chuť. Dám a nebudu-li ono snědení vnímat jako nějaký hřích, pak se tělo s párkem, s řízkem, knedlíky a dalšími pochoutkami v klidu vyrovná bez nějakých problémů. Nevytvořím v sobě žádné psychické pnutí. Sním, a zapomenu na něj. Mnoho mých známých makrobiotiků se dostalo do potíží nikoliv tím co snědli, ale tím co si o snědeném mysleli.

Tohle je málokdy zdůrazněné. Fanatici zdravé výživy, stejně jako apoštolové abstinence, chodí světem a kážou evangelium „zdravé výživy a zdůrazňují bezproblémovost a štěstí života v abstinenci.” Vyhrožují následky a lidé se neradi dávají strašit. Takže odmítnout naslouchat i rozumným důvodům.

Fanatici zapomínají na jedno. Jíme proto abychom žili, stejně tak závislí, tedy někteří, abstinují aby žili. I se zdravým životním stylem se člověk dostává do potíží a maléry se mu nemusejí vůbec vyhnout. Tvrdit někomu, že díky změněné stravě se odstraní všechny jeho potíže je nezodpovědné. Prostě, napřed se musí objevit, co jeho tělu chybí,co přebývá, potom postupně tělo zvykat na změnu, a díky přijatelnému postupu i objevit tu radost ze změny. Stejně tak je neodpovědné tvrdit, že s abstinecí budu už šťastný. Změna přichází postupně a člověk sice má třeba potíže, ale snáze je zvládá. Pomalá změna a lepší vnímání díky té pomalosti skutečně přichází a nenastává odpor mysli a těla.        

Hodnocení: 33 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

Dalibor Smolík avatar 3.5.2011 12:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Málo platné,je stále aktuální přísloví - "jez dopolosyta a pij do polopita", což je zlaté pravidlo pro zdraví. Pestrá strava - od všeho něco ve správném poměru. Člověk je ve své podstatě všežravec.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
kotyz avatar 3.5.2011 13:37 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Jez do polosyta, pij do polopita a spi do poledne! :-D
Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
Dalibor Smolík avatar 3.5.2011 13:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
spi do poledne!
LOL! Tak tímhle se budu řídit :-)
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
3.5.2011 13:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
se ve stáří už budím brzy. :-) Jdu spát ve dvě, vzhůru jsem v osm.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
4.5.2011 11:17 MVR
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
"jez dopolosyta a pij do polopita",

Tohle zlate pravidlo se mi vubec nelibi, to bych mela porad hlad a zizen. Clovek ma jist tolik aby se nasytil a zasytil, jinak bude stale po necem koukat co by ho dozasytilo. Nejlepe ho dozasyti tekutiny a na tech se setrit nema. 'Dopolopita'se spise hodi na sklenku vina/piva po obede/veceri. Chladna dobra voda kdykoliv obcerstvi, napomaha traveni/vymesovani, vyplavi toxiny, zaplni zaludek, zabranuje dehydraci. Takze podle me by se mela voda pit do extraplnopita.
Dalibor Smolík avatar 5.5.2011 12:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Určitě .. tím dopolopita se myslí alkohol. Dnes jsem zrovna, když jsem čekal na propuštění z nemocnice, četl Senecu. Ten se právě zmiňuje o správné životosprávě, již před 2000 lety věděl, co a jak. Dále doporučoval procházky a veslování pro posílení tělesných orgánů :-). Trpěl prý na průdušky a měl alergie.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
PepaSFI avatar 3.5.2011 18:17 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
jo s tím fanatismem je to fakt. Vzpomínám si jak se před lety objevili sojoví apoštolové. Propagovalo se sojové všechno a nejvíc úplně blbosti jako je sojové "maso". Podivná houbovitá hmota bez chuti která se před použitím nakládala do bujónu z kostky nebo do maggi, asi aby to bylo zdravější. Podle propagátorů to mělo být k nerozeznání od masa. No to bych musel mít hubu plechovou abych to nerozeznal. Zřejmě by z toho šlo udělat něco poživatelného, ale po takové propagandě to asi nikdo se zdravým úsudkem nezkusil. Dokonce se z toho dělal guláš a řízky. Ten guláš předčil i legendární vojenskou Univerzální Hnědou Omáčku. Tu divnou plastikovou pachuť nepřebilo žádné koření. Jen si na to vzpomenu a už je mi blbě. Teda mně je blbě i tak páč jsem nastydlej a koupil jsem si na kašel Mucosolvan. Jako roztok je to hnus velebnosti, tak jsem zkusil pastilky. Ty jsou bohužel ještě hnusnější a nejspíš jsem si tou debilní eukalyptovou příchutí podráždil žaludek. Rád bych potkal toho vola co vymýšlí příchutě po kterých na hodinu má člověk pocit že má v hubě místo jazyka starou fusekli.
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
⧠ A = 0 avatar 3.5.2011 21:37 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Ze sojového masa se dají udělat vcelku dobrá jídla (bez bujónů a maggi), ale rozhodně to nelze brát jako náhražku masa. Vždycky to bude chutnat úplně jinak.
Nevolte zmrdy.
4.5.2011 00:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Tak sojový maso vůbec nemusím. Když si chci dát maso, dám si maso a nemám s tím žádné problémy.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
4.5.2011 07:56 petznaku | skóre: 11 | blog: lo0makovo_stesky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
hmm, sojove "maso" jen jako řízky a jen od konkrétní osoby :-) .. těch náhražek je teď hrozná spousta (ne ze soji, spíš pšenice).. něco se dá jíst, něco ne, u něčeho jsem si musel 2x přečíst složení, abych se ujistil - až tak podobná chuť to byla.. vlastně čemu se divím.. je to hodně o koření.. Mucosolvan je strašná prasárna.. to už do držky vážně nestrčím.. to už radši Kuc-kuc čaj drahej jako kráva, podobně nedobrej, ale zato pomáhající s každým šálkem..
4.5.2011 08:03 MVR
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
...nejvíc úplně blbosti jako je sojové "maso"

V tom pripade nekupujte ty nejlacinejsi parky. Nejsou z masa, jsou ze sojovych bobu. Vyhoda - nepodlehnete botulizmu.

Rada baby korenarky: Na procisteni dychacich cest misto leku, stejne jako na kocovinu je nejlepsi se nalozit do horke vany nebo uvarit hrnec brambor, pokryt hlavu rucnikem a dychat paru z hrnce asi pul hodiny. Mimo jine se vam procisti i pokozka.

Rada namorniho kapitana: Pred spankem hrnek caje se zazvorem, nebude vas v noci trapit kasel. Zazvor (koreni ktere se pridava do perniku) zamezuje zaludecni nevolnosti, posiluje nervovou soustavu.
Marcela* avatar 4.5.2011 22:34 Marcela* | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Zázvor je úžasný, lék snad na všechno. V čínské medicíně základní bylina. Miluju ho, protože zahřívá, povzbuzuje, osvěžuje. Když se žvýká syrový, je ostrý skoro jako křen :-).

PS: My se napařujeme nad hrncem s mořskou solí, o bramborách jsem ještě neslyšela.
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
Marcela* avatar 4.5.2011 22:32 Marcela* | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
No, ohl. tzv. sójového masa jde o to, jak se upraví. Výborná jídla umí v restauracích Country Life, či Hari-Krišňácké restaurace. Sice, když si naložíte různé salátíčky příložíčky, džusík a naplníte jimi talíř, skleničku a misku, vyjde to dost draho, ale mluvím o chuti a ta je VÝBORNÁ ;-). Takže, když se chce, tak to jde. Nebo sójová pomazánka, mňam! I dceři chutná, a přitom je mlsná jako kočka.

Jinak výborné použití sojového masa v podobě granulátu je v přidání do sekané, karbanátků. Jsou pak lehčí, jemnější. Běžně používám tzv. sójové mléko, místo kravského, po kterém je mi na zvracení a mám po jeho požití knedlík v krku. Ze sójového vařím i puding, či ho přidávám do bramboráku atd.

Takže říct o výrobcích ze sóji že je to blbost či fanatismus, to zní tak nějak demagogicky.
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
5.5.2011 00:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Jeden můj kolega měl takové zvláštní úsloví. "Dobrej chleba sem nejed a dobrou vodu nepil." Tak bych asi řek. "Dobré sojové maso jsem nejedl a nic dobrého ze soji, mimo samotných sojových bobů, které se uvařené dají použít jako salát ze soji neznám."
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
5.5.2011 08:15 petznaku | skóre: 11 | blog: lo0makovo_stesky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
a přitom chleba a voda jsou boží! :-) soja může být mnoho podob a to že je to tady "novinka", neznamená, že třeba v orientální kuchyni.. "Dobré sojové maso v česko-německé kuchyni aby pohledal" říkám já :-)
5.5.2011 07:10 MVR
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Take mam rada sojove mleko, i to s vanilkovou prichuti ale tvaroh z neho neni. Dnes varim k veceri jahodove knedliky a potrebuju tvaroh. Pokud jde o kyselou smetanu na zahusteni svickove, musi byt ta prava. Od kravy, kozy nebo ovce. Rusove ji delaji z konskeho mleka, neni tolik kysela. Mnjam mnjam. Stesti ze mam ruskou Deli s pravym kaviarem cestou z prace. V nedeli je Den matek, chci udelat oblozene chlebicky misto buchty. Soju bezne pridavaji k zahusteni omacky do ruznych pripravenych jidel, jako ledvinkove fazole s veprovym masem.
PepaSFI avatar 5.5.2011 20:12 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
já jsem neřek že soja a výrobky ze soji jsou blbost či fanatismus. Ale blbost je nazývat kvůli propagandě tu hmotu masem a fanatismus je nadšeně všechny kolem přesvědčovat že to je k nerozeznání od masa. To je lež kterou takovému hlásateli každý normální člověk po prvním soustu hodí na hlavu i s talířem. Buď dotyční nikdy maso nejedli, nebo už zapomněli jak chutná, v tom případě ať drží hubu a nežvaní blbosti když nemůžou srovnávat. Nebo maso jedli ale mají nějakou vadu ve vnímání chuti, v tom případku se nemají plést do vaření. Já se taky nepletu do řemesla krasobruslařům. A třetí varianta je že jsou to fanatici zblblí propagandou, kteroužto dále šíří dělajíce tím ze sebe ještě větší blbce. Pak by byla ještě možnost že ta strava vvolává změny vnímání chuti a možná i myšlení. Jinak by nikdo soudný nemohl hlásat evidentní a velmi snadno odhalitelnou lež. Abych nevypadal jako nějaký antivege, miluju zeleninové saláty, šopák, tzatziki, cokoliv v čem jsou rajčata, zelí čerstvé i kysané a podobně. Ale když mi někdo začne nabízet maso co není maso a ještě to přiznává, nebo takovou absurditu jako je vegetariánská klobása, tak riskuje že mu bude nakopáno nebo přinejmenším vysmáto. Teď ponechme stranou obsah masa v běžných masných výrobcích, to člověk musí dobře vybírat aby nebyl nedobrovolným vegetariánem. Ale to je trochu jiné téma.
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
Marcela* avatar 5.5.2011 22:53 Marcela* | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
"jo s tím fanatismem je to fakt. Vzpomínám si jak se před lety objevili sojoví apoštolové. Propagovalo se sojové všechno a nejvíc úplně blbosti jako je sojové "maso""
já jsem neřek že soja a výrobky ze soji jsou blbost či fanatismus.
Já neznám nikoho, kdo by tvrdil, že sójové maso je nerozeznatelné od pravého. I když v některých přídadech by se to i říct dalo. Tam, kde se jedná o dochucované směsné masné výrobky, je ta podoba velmi srovnatelná.

Víte, ty vaše nakvašené úvahy svědčí spíš to tom, že tyhle výrobky nemáte pořádně prozkoumané. Máte k nim prostě dopředu odmítavý postoj. A ochutnávat je pro skepsi zřejmě ani nebudete. Podobně jako pro skepsi šmahem nevěříte v rozmach elektromobilů či fotovoltaiky. Takže máte vymalováno. A kdo má jiný názor, bude mu nakopáno nebo přinejmenším vysmáto...

Nechci vás ještě víc rozlítit, ale řeknu vám pravdivou taškařici, co se mi povedla :-):

Můj táta miluje uzeniny. Párečky, salámky. O sóje má podobnou, předem odmítavou představu, jako vy. Jednou jsem schválně donesla sekanou (sójovou), a neprozradila, že je bez masa. Prostě jsem řekla, že nesu sekanou, jestli si dá. Jistěže dal. Pochutnal si na ní, a když jsem mu pak řekla, že byla sójová, nevěřil. Prý tam museli přidat maso, tohle prý nebyla sója. :-) Sója přeci musí být hnusná ;-)...

Neříkám, že mi chutnají veškerá sojové výrobky. Ne, tak jako mi nechutnají veškeré masné. Vybírám si, co mi vyhovuje.
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
PepaSFI avatar 6.5.2011 21:01 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
ne, já nemám dopředu odmítavý postoj, já mám jen špatnou zkušenost. A po spoustě špatných zkušeností které jsem zažil prostě nevidím důvod zkoušet znova totéž. Debilové mi znechutili sojové maso lživou propagandou a proto se k němu stavím odmítavě. Lempl v pneuservisu mi zničil gumu a ještě dělali obštrukce při reklamaci- mají u mě šmytec, jezdím přezouvat jinam. Natankoval jsem benzín s mizernou kvalitou (dokonce dvakrát, nějak jsem se nepoučil), už tam nevezmu i kdybych měl auto dotlačit. A tak dále. Proč opakovat stejnou chybu když si můžu vybírat? A ta povedená taškařice? Ptám se PROČ? Vždyť je to stejný podvod jaký tady na nás denně zkoušejí výrobci levných potravin. A stejný podvod jaký mi znechutil sojové maso. Jen právě u sekané je obtížně odhalitelný protože i u té z masokombinátu je obsah masa sporný. A i do té domácí se semele leckdy kdeco co zbylo v ledničce. Není to žádný důkaz o kvalitě sojového masa,jen důkaz o kvalitě dochucovadel. Zkusme třeba něco kde je maso v ryzím stavu, ne semleté a smíchané s kdoví čím. Třeba klasický český řízek. Nebo jen tak jednoduše kus flákoty na gril. Čtvrtkilový steak rare. Netvrdím že ze soji nejde udělat poživatelná a chutná potravina, ale proč dělat faleš, podvod a lživou propagandu? Dokonce jsem si vzpomněl na sojovou potravinu kterou přímo miluju. Sojový suk, obzvlášť ten s rozinkami je skvělý. Fotovoltaiku a elektromobily tady nebudu znovu vytahovat, to je jiné téma.
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
Marcela* avatar 6.5.2011 21:50 Marcela* | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
No, máte to asi těžké, když spatřujete všude převážně podvody.

Podvod, že jsem nabídla tátovi sekanou? :-). Netvrdila jsem, že je v ní maso. Pak by se možná dalo o podvodu hovořit.
jen důkaz o kvalitě dochucovadel
Tak do sójové sekané se dávají pouze přírodní dochucovadla, a koření, nikoliv tu směsici chemikálií jakou používají v masokombinátech. Takže máte svým způsobem pravdu. Jen zas mi uniká, co je na tom špatného. Když zachutnala i mému tátovi, zarytému odmítači soji a dychtivému požívači uzenin...
Debilové mi znechutili sojové maso lživou propagandou
Já věřím tomu, co si sama zkusím a vezmu si z toho, co se hodí, co je využitelné. Kašlu na propagandu. Mám ráda v životě pestrost, a to i v jídle, a sója tu pestrost příjemně rozšiřuje. Dokonce v bezmasém krmu, což je báječné.

Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
Marcela* avatar 6.5.2011 19:32 Marcela* | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jinak, přátelé, už 3 dny papkám tu extra special jogínskou snídani. Není to špatné! :-) Docela se kašička dá jíst, ovocné ingredience jsou osvěžující, syté oříšky tam pasují. V bříšku je po jejím snězení lepší pocit než po rohlíku s máslem a se sýrem. A pocit hladu nenastává již hodinu po snídani, ale až za dvě. ;-).
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
6.5.2011 20:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
vím co radím Marcelo. Jinak jsem shodil na váze 5 Kg. Za 12 dní.
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
Marcela* avatar 6.5.2011 21:45 Marcela* | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Vida, při zachování tempa, za 50 dní shodíte 20 kg ;-)
Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
6.5.2011 23:02 abc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
A může se nabídnout Horstovi na TV reklamu jako nejgeniálnější terapeut na na světě a na všechno, včetně vlastní jedinečné nenapodobitelné, a jedině fukční metody ;-)
6.5.2011 23:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
O tom nepochybuj, co poradím a nabídnu funguje. Že si nula, tak máš pocit, že všichni sou nuly jako ty. Samče teoretiku. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
6.5.2011 23:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
to tak rychle nepůjde, ale deset jo, a potom až vyrazím na cestu tak dalších deset dvanáct
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
6.5.2011 23:45 abcd
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
vsaď se tady veřejně tlustbuřte, že to dokážeš! Dej sem fotku teď a za 2 měsíce. Máš jedinečnou možnost jednou ukázat nám nevěřícím Tomášům, že jenom nekecáš jako vždycky a ve všem. Ale dávám tak 0,1%, že na to přistoupíš, protože to se nedá vokecat ;-)
6.5.2011 23:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Jako s tebou se vsadit? Ze žebrotou jako si ty? Co vsadíš kriple? :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
7.5.2011 00:39 abcd
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Ze žebrotou jako si ty?

Já to věděl, že zůstaneš tlustej jako prase, valiprde. Vsadím, že se nikdy nenaučíš česky, východňáre :-)!
7.5.2011 00:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Jasně žebroto, ty máš hovno a chceš se sázet čubko. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
7.5.2011 01:02 abcd
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Tak co tlouštidlo, zhubneš nebo se naučíš česky?
7.5.2011 01:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
Rozbalit Rozbalit vše Re: Trochu o jídle
Nudíš, nemáš žádnej nápad, ty ses česky nenaučil a tady chceš někomu opravovat gramatiku. Žebrota si a chceš se sázet. :-)
Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.