Portál AbcLinuxu, 5. května 2025 00:57
Aneb byl jsem opět povýšen.
Je tomu opravdu tak. Až dnes dorazím do našeho ústavu na zavíračku, tak si na uniformu slavnostně připnu bílou jmenovku - Crew Trenér. Za minulé tři měsíce jsem splnil všechny předpoklady dané mým akčním plánem. Potenciální CT jsme byli u nás celkem tři, ovšem teď už vím, že kolega D. vypadnul a zůstává dál na pozici žluté jmenovky (řadový crew). S tím také souvisí lehké zvýšení platu, takže ode dne dneška beru už 77 + 10 Kč/hod, ovšem k tomu ještě variabilní složku (za to že dělám FIFO checklisty a pod.). Konkrétně minulý měsíc mi přišlo na účet skoro 16 000 korun.
Po crew trenérovi je další stupeň už floor manažer (stříbrná jmenovka), ale tímhle směrem jít nehodlám, ze třech důvodů:
Bohužel se ale obávám, že náplň mé práce se stejně příliš v dohledné době nezmění, protože někdo ty zavíračky a noční dělat musí. Jsme u nás teď jen dva pracovníci, co tyhle směny dělají (zavíračku ještě občas vezme někdo jiný, ale noční ne). Přitom CT by tohle systémově dělat neměli (od toho jsou crew), ti by měli mít vedení kuchyně (i ranní - které jsem ještě nikdy neměl, ačkoli bych měl), trénovat nováčky apod. Protože když má člověk zavíračku, tak obvykle na tréning není čas, protože má svých starostí dost. Stejně tak je nevhodné, aby člověk co dělá zavíračku měl vedení kuchyně. Do toho ještě teď nová kampaň (Sýrová sezona), ale naštěstí není moc těžká na vaření, jen je to nezvyk (mmj. UHC se používá směrem z BOPu na Grill).
Teď konkrétně v následujících dnech mě čekají noční, a to i na jiných McD. Konkrétně v noci z pondělí na úterý na jižní spojce 2, a přesně o týden později na Mostecké. Jsem na to docela zvědav, protože v těchhle Mekáčích to funguje o dost jinak, než u nás (minimálně v tom, že je otevřeno až do dvou v noci). Akorát jsem si říkal, že na tu jižní spojku budu muset cvičně ještě zajet, abych tam potom trefil bez oklik a závleků.
Mimochodem ještě k poslední kampani, měl někdo z vás u McD během posledních dvou měsíců burger Maestro of Bohemia (pracovní název Bohemka)? Chutnal vám? Já ho měl asi třikrát nebo čtyřikrát, ovšem za zaměstnaneckou poloviční cenu. Mě osobně chutnal velice, ovšem na rovinu řeknu, že v menu bych si ho za 150 korun jako normální zákazník nedal. Je to prostě moc peněz, alespoň podle mně. Pro mně to je v podstatě čistý plat za dvě hodiny. Ale zase chápu, že lidi co tuhle sumu vydělají třeba za 30 minut v práci to vnímají jinak. O tomhle jsem se bavili s kolegy, protože nejen mě fascinuje, že někdo přijde k pultu, a objedná si velkou CocaColu, a nic víc. Za 39 korun. Přitom dole v Albertu by měl za míň peněz velkou lahev. Ale asi pro hodně lidí 39 korun není suma, o které je nutné nějak zvlášť přemýšlet.
Tiskni
Sdílej:
protože nejen mě fascinuje, že někdo přijde k pultu, a objedná si velkou CocaColu, a nic víc. Za 39 korun. Přitom dole v Albertu by měl za míň peněz velkou lahev.Hlavne by vypadal jak socka a to fakt nee...
To jsem říkal také, že Bohemie vypadala opticky malá - za ty peníze. Gramáž znám přesně:
Maso 6:1 znamená 1/6 libry. Do Tastyho se dává maso 3:1, neboli 1/3 libry. Takže gramáž masa byla stejná (1/3 vs 2/6).
Nic takového ve smlouvě zakázáno není, a ani nějakou jinou dohodu o mlčenlivosti jsem nepodepisoval.Smutny stav.
Jakou beru mzdu mohu říct komu chciJste si tim opravdu jisty?
a složení burgerů je věc veřejná (na požádání vám to řeknou u kasy)I volba kanalu pro komunikaci techto informaci muze byt soucasti rozhodnuti managementu. Obavam se, ze zamestnanecke blogposty chtene urcite nejsou.
Smutny stav.Co je na tom smutného?
To je tím, že nedáváte pozor. Kdybyste četl výplody trolla "Odin1918" pozorněji, věděl byste, že jeho ideálem není svobodná kapitalistická společnost počátku 21. století, ale tvrdý dickensovský kapitalismus století devatenáctého (s tím, že myšlenku, že by v takovém systému nemusel být členem privilegované vrstvy, si pochopitelně vůbec nepřipouští). Pak ovšem dává smysl, že zaměstnavatel, který se ke svým zaměstnancům chová slušně (a teď ponechme stranou, nakolik MacDonalds obecně tuto podmínku splňuje), to je něco, co je s tímto ideálem v diametrálním protikladu, takže troll "Odin1918" logicky cítí, že by se takové nápady zaměstnavateli měly v zájmu správného fungování společnosti zatrhnout.
Nakolik si troll "Odin1918" opravdu myslí to, co píše, to je otázka jiná. V každém případě je jeho touha zaměstnavatelům zakazovat, aby se k zaměstnancům (byť jen v jediném ohledu) chovali sllušně, zcela konsistentní s jeho dlouhodobými postoji.
že jeho ideálem není svobodná kapitalistická společnost počátku 21. století, ale tvrdý dickensovský kapitalismus století devatenáctéhoNevim, co presne ma byt kapitalisticka spolecnost 21.stoleti. Pokud to ma byt to, v cem zijeme ted, tedy hybrid socialismu hrajici si na kapitalismus, tak o to opravdu nestojim. Kapitalismus je jen jeden a je stejny bez ohledu na stoleti, ve kterem se zrovna nachazime. A jinak ano, v 19. stoleti bych zil moc rad.
s tím, že myšlenku, že by v takovém systému nemusel být členem privilegované vrstvy, si pochopitelně vůbec nepřipouštíAle jisteze si ji pripoustim. Vzdyt jsem i kolikrat psal, ze pokud bych si nemohl dovolit doktora, nebo bych se rozhodl jeho sluzeb nevyuzit, nemam problem se svou smrti. Ale obecne verim, ze cisty trh je pro jeho ucastniky nejvyhodnejsi a to pro vsechny.
Myslite si, ze zverejnovani udaju o financich, slozeni produktu a podrobnosti o internich procesech je v zajmu vaseho zamestnavatele? Zkuste si znovu precist pracovni smlouvu. Jiste tam najdete neco o tom, ze jste vzdy povinen chovat se vzdy v zajmu sveho zamestnavatele a take tak, aby nebylo poskozeno jeho dobre jmeno.Ty údaje o složení jsou tam veřejně na každém druhém ubrousku. Dokonce i s obrázkem.
ze zverejnovani udaju o ... slozeni produktuProč ne? Jak se pak mám rozhodnout zda se stravuju zdravým materiálem a nebo ne? Nebo to mám podle tebe nechat na státním zdravotnictví?
Tohle bys tu asi neměl zveřejňovat, ne?Protože si to nikdo nemůže koupit (dobře, nemůže, 150 korun bych za to fakt nedal) a reverzním inženýrstvím dospět k témuž.
floor manažerJako že vytírá podlahu?
Konkrétně v noci z pondělí na úterý na jižní spojce 2Chm, škoda, že jsem doma s chřipkou, jinak bych se tam teď dojel podívat.
floor manažerUpratovačka = Manažérka podlahových kritín :)
jinak bych se tam teď dojel podívat.Napadlo ma presne to isté. Nechce sa mi pátrať po minulosti zakladateľa McD, ale nebol zakladateľ náhodou vo Vietname, alebo v Kórei? Hodnosť "Crew" mi to silne pripomína.
floor manažerIdem si jednu zdymiť (voľná hodka) k našim upratovačkám a hneď im oznámim, že boli povýšené na floor manažérky. Finančná motivácia k práci nesmie prevládnuť nad morálnou!
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.