Portál AbcLinuxu, 2. května 2025 12:11

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
3.2.2005 19:27 © | skóre: 37 | blog: escaped
Rozbalit Rozbalit vše Máslo...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zvu Tě v létě ke mě na chalupu, ve vedlejší vesnici má babka kravku a já zas mám máselnici. A v městečku poblíž zas prodávaj domácí chleba. :-)
3.2.2005 19:59 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
Asi bych si tam připadal jako turista, což je pocit který nemám rád :-)
Copak toho není dost?
4.2.2005 12:58 © | skóre: 37 | blog: escaped
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
Jj, souhlas, taky nesnáším turismus. Naštěstí sám turista nejsem (i když občas chodím i 60km tůry). :-D
4.2.2005 15:56 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
Jde o ten hrozný pocit, kdy si prostě připadáte jako Němec čumící na orjol :-) Nejlíp ještě v šusťákové bundě a s nějakým hrozným batohem. No prostě jako naprostý exot co si to tam jede vyfotit.
Copak toho není dost?
12.2.2005 17:11 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
Rozbalit Rozbalit vše A kdyby šlo jen o máslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak dejme to mu takový jogurt. To je Mléčný výrobek vzniklý jogurtovým kvašením určité baktérie. Rozhodně to není směs vody, sušeného mléka, cukru, nějakých těch barviv a zahušťovadel. Nízkotučný jogurt je už úplná blbost. Takový jogurt neexistuje. Aby se to dalo žrát, tak do té jejich břečky dávají cukr, ze kterého stloustnete ještě víc, než kdyby tam nechali ten tuk.
Pak třeba taková šunka. Co je to šunka? Šunka je kýta prasete! Rozhodně jsem ještě neviděl kuře, kterému by narostla šunka a už vůbec šunka neroste na poli v sójových luscích.
Nebo už jste jedli vepřovou svíčkovou? No jasně že ne, jelikož vepřová je panenka a maso ze stejného místa těla skotu je svíčková. Těžko to bude hovězí zadní, jak vám často donesou v restauraci.
Nebo taková medovina. Kvasný nápoj vzniklý kvašením, kde na 100l musí být nejméně 25kg medu! Žádný cukr, voda, líh a barvivo.
Kam ten svět spěje?
XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
18.10.2005 11:34 kavol | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nazývejte věci pravými jmény!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Evropská Unie, která už (mohu-li posoudit, tak poměrně oprávněně) zatočila kupříkladu s oním „tuzemským rumem“
soudíš špatně

"rum" není ochranná známka, takže není důvod vynucovat užití dle potřeb nějaké firmy

v našich krajích je již delší dobu (rozhodně více než jedno století) zažito, že objednáš-li si rum, dostaneš směs lihu (pravděpodobně bramborového), vody, karamelu a nějakých dochucovadel; chceš-li si být jist, toto označíš za rum "tuzemský" a jiný rum označíš jako "jamajský", "kubánský" nebo prostě "třtinový" - není důvod kvůli tomu zasahovat do jazyka a říkat, že rum není rum

podle stejné logiky by totiž museli na západ od nás, třeba v Anglii, zakazovat slovo "goulash", protože vůbec není jisté, že se za touto položkou v restauraci skrývá guláš, jak se vaří v Maďarsku (odkud údajně pochází) - to však nezakazují, anžto to považují za naprosto přirozené, že podobné slovo může mít v různých jazycích různé významy, a nechtějí si svůj jazyk prznit

to jenom my jsme tací vlezdoprdelkové, že na takovéhle výmysly přistoupíme, a nemáme úctu k vlastnímu jazyku a kulturnímu prostředí :-(

mimochodem, ví někdo o případu, kdy by firmy jako Lux nebo Gilette trvaly na zákazu užívání slov jako lux (resp. luxovat) nebo žiletka pro výrobky cizích firem? - a to by na to měly větší právo, kvůli značce, než kvůli tomu rumu, což je slovo obecné ...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.