Portál AbcLinuxu, 4. května 2025 05:38
Ja mám už len dva problémy:
- amd64
- nvidia
A vôbec nemám páru ako ďalej. Všetko funguje pekne, len sa zobudím s čiernou obrazovkou. Veci ako vbetool, video_post sa nedajú skompilovať na amd64 (o cross compiláciu som sa ani nepokúšal)
Nvida by si už mala rozumiet s Linux power managmentom v jadre 2.6.14+ (Bug #114640). Čo je asi pravda, lebo už možem spraviť suspend bez unloadu modulu.
Podarilo sa to uz niekomu rozbehať?
(Acer Aspire 1511lmi, GeForce FX Go5700 [nvidia-kernel-1.0.8178, suspend2-sources-2.6.15-r5])
mam dell latitude d800, nVidia Corporation NV34M [GeForce FX Go5200] a patchovany kernel distribuce gentoo: 2.6.15-suspend2-r5 a hibernace funguje, pomaham ji parameterem --force
predchozi kernel 2.6.14 mi nechodil a kernel 2.6.10, ktery jsem patchoval sam mi tez chodil... nejaky popis jsem tenkrat daval semhle
acpid
nabinduj na POWER tlačítko příkaz 'killall -9 X'
#!/bin/bash rmmod uhci_hcd echo shutdown > /sys/power/disk; echo disk > /sys/power/state modprobe uhci_hcd/usr/local/bin/swsusp_sleep
#!/bin/bash echo platform > /sys/power/disk; echo disk > /sys/power/state/etc/sudoers
sarim ALL=(root) NOPASSWD: /usr/local/bin/swsusp_hibernate, /usr/local/bin/swsusp_sleepa pak staci ikonka na plose, co spousti
sudo /usr/local/bin/swsusp_NECO
action=/usr/local/sbin/hibernate -F /etc/hibernate/suspend_to_disk.conf
v skripte, ktory osetruje funkciu Fn+Esc
resume2=swap:/dev/hdXY
při startu jádra, jak už někdo výše psal.
Mám ale problém s tím, že nenaběhne dobře síť. Odkomentoval jsem obě položky:
DownInterfaces eth0 UpInterfaces autoa pak jsem je i zakomentoval. V prvním případě chyběl jeden (důležitý) řádek ve výpisu příkazu
route
, který směruje ven.
V obou případech při pokusu o shození sítě příkazem ifconfig eth0 down
konzole zatuhne. Pozn: rtl8169
Dík za každý tip nebo nápad.
r8169
r8169
do black-listu. Je tento modul po přechodu do hibernace odstraněn? Nebo je naopak nechán načtený?
Jinak ještě jedna věc, která trochu komplikuje/znepříjemňuje nahození sítě po hibernaci. Používám dhcp a po vypínání síťového procesu pomocí volby:
DownInterfaces eth0stále zůstává běžet proces
dhcpcd
.
Pokud spustím skript /etc/rc.d/rc.inet1
, objeví se hláška:
**** /sbin/dhcpcd: already running **** /sbin/dhcpcd: if not then delete /etc/dhcpc/dhcpcd-eth0.pid filea já musím nejprve ručně zastavit proces
dhcpcd
, abych mohl nahodit síť tímto skriptem.
Jak lze prosím zajistit automatické vypínání procesu dhcpcd
při hybernaci?
Děkuji předem za nápady
OnSuspend alebo OnResume v /etc/hibernate/hibernate.conf
ktora je popisana v clanku.
Napriklad ja puzivam nasledovne
OnSuspend 2 /etc/init.d/cpufreqd stop
OnResume 2 /etc/init.d/cpufreqd start
OnSuspend 10 killall dhcpcd
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.