Portál AbcLinuxu, 27. října 2025 09:31
. A kdyz k tomu pripoctu i vyroky na ucet jinych programu (co naplat, ze se hned omluvi)
Jakakoliv takova okata zaujatost velmi snizuje kvalitu jakehokoliv srovnavani - aspon v mych ocich (ale uznavam, ze nekoho to mohlo opravdu pobavit) priste bych prosil, pokud se snazite neco srovnavat, tak bez postrannich provokativnich narazek. Pokud se vam neco na nejakem programu nelibi, tak to uvedte rovnou, seriozni cestou a proboha ne provokativnimi narazkami.
tak jeste jednou: ja sam gnome na notebooku pouzivam (na stolnim poc. mam KDE). jsem hracicka, a proto mam pocit, ze bych o neco prichazel, kdybych nemel nainstalovane oba hlavni desktopy v poslednich verzich. galeon sice nainstalovany nemam, ale ne z duvodu, ktere jsem tvrdil v clanku.
mel jsem za to, ze cely inkriminovany odstavec zni tak posetile provokativne, ze ho nikdo nemuze brat vazne. vubec me nenapadlo, ze by v tom nekdo mohl vycist jeste zakuklenejsi podumysl -- totiz, ze se mi na gnome skutecne neco nelibi a jenom to balim do omluvnych zertiku...
a myslim si, ze do takoveho clanku podobne vyroky nepatri (uz jen proto, ze to kady nepochopi tak, jak jste myslel). Co kdyz se na to podiva nejaky zacatecnik, ktery tomu nerozumi? Precte si takove negativni vyroky a odradi ho to.
U takove Johanky bylo hned jasne, ze clovek to ma brat cele tak trochu v uvozovkach, ale pokud najdu clanek "Srovnani kvalit prohlizecu" ocekavam, ze se neco dozvim a bud to bude cele vtip, nebo to bude brano vazne. V pripade michani obojiho vzniknou problemy
(Mozna, ze to vsichni ostatni pochopili spravne, ale ja jsem z toho rozhodne takovy pocit nemel.)
a co se tyce michani vtipu a vaznych veci... nezda se mi, ze by celkova informacni hodnota clanku musela utrpet zarazenim nejakeho vtipku.
nicmene snazil jsem se ted opet chybu napravit a musim bohuzel konstatovat, ze nevim, jak na to. normalne pouzivam dillo z unstable distribuce debianu, ktere vzdy pri startu vypise 'setting locale to C...'. zkusil jsem v konfiguracnim souboru nastavit jiny font, coz se mi nepovedlo. prekompiloval jsem tedy dillo se spravne nastavenym 'LC_ALL', ale nijak jsem si nepomohl. napada te neco?
jako posledni moznost jsem zkusil prevest ASPLinux rpm balicek (poskytovany autorem patchu) pomoci 'alien' na deb - vzniknul vsak nespustitelny paskvil. skoda...
co se tyce odstraneni nejakeho fontu, tak v kazda distribuce ma na spravu fontu nejaky mechanismus. lze to take udelat rucne -- font smazat, znovu vytvorit soubory 'fonts.dir' a 'fonts.alias' a pak znovu nacist fonty do X (xset fp rehash).
nepovazuji IE za prohlizec pro linux.
Mě to vážně zajímá!!
--vo
.. podla mna je to naj prehliadac na svete
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.