Portál AbcLinuxu, 3. května 2025 20:33
# urpmf /bin/sh syntax error in config file at line 2Na radku dve je prave skip-length:0 Pak, urpmi nema zadnou direktivu, ktera vypise verzi (jako treba --version). Pomoci rpm -qa jsem zjistil, ze mam toto: urpmi-4.2-34.1mdk
instalovat urpmi pod Redhat?
Používal jsem dříve Mandrake a urpmi mi velmi vyhovoval. Před půl rokem jsem přešel na instalaci Redhat 9.0. Jejich systém balíčků je - jak to říct? - poněkud nedotažený. Rpm tam samořejě funguje bez problémů, ale není tak šikovný, jako urpmi. Někdo tady vzpomínal yum. Co to žere a kolik to má noh? Je to porovnatelné s urpmi?
Je třeba nejprve aktualizovat aplikaci Rpmdrake nebo jednu z jejich prioritních závislostí. Aplikace Rpmdrake se poté restartuje.Nešlo tedy nic instalovat. Nástroj urpmi, ale fungoval. Zkusil jsem postupně:
urpmi.update -a urpmi --update --auto --auto-selectčímž jsem zaktualizoval databázi a měly by se teoreticky stáhnout aktualizace.
urpmi rpmdrake urpmi mdkonlineOboje jsem měl aktuální, takže ani toto nepomohlo.
for x in `urpmq -d rpmdrake`;urpmi $x; donePo půlhodině aktualizací začal rpmdrake fungovat správně.
Malá poznámka: pozoruju jinou syntaxi u urpmi.addmedia u MDV2008 a MDV2008.1. (Na easyurpmi.zarb.org nešlo jen mechanicky kopírovat )
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.