Portál AbcLinuxu, 25. října 2025 00:07
.
Čerstvě udělaná vánočka, to je skoro jako orgasmus.
.
Např. vánočka z Delta pekáren není moc chutná a je vysušená, zatímco čerstvá, teplá, nadýchaný vánočka s hrnkem mléka .., to je prostě megazážitek, převážně na vstupu.
nadýchaný vánočkaNadychana? To jsou tak ty z Delta pekaren. Spravna vanocka je poradne hutna.
Já bych to nekritizoval. Těsto má obvykle konzistenci na svou dávku, když je větší dávka, tak to pak více rozlévá/roztéká, blbě se odhaduje.
Mimochodem, ono i to "nehezké" těsto může více chutnat, třeba prasklej chleba nebo zde vánočka. Teplé se to lépe láme, máslo se na tom lépe rozpouští. Více voní.
Dík za inspiraci, letos jsem nepek
... asi to dohonim 
Dělal jsem v letech 1995-1997 taky na brigádě, bohužel jen na "slanym" (pak ještě bylo "sladký" a chleba), rohlíků a tak jsme dělali různé velikosti. Hodně dělala teplota vody, prohnětenost těsta. Praxe naučí člověka mít cit, dá mu možnost úspěšně experimentovat.
To vyhřeznutí jsem viděl občas u bábovky, když mam moc živý těsto, mam ho dlouho venku a tak. Jako když dam formu pozdě do trouby.
)
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.