Portál AbcLinuxu, 19. dubna 2024 23:00


Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
14.2.2008 17:42 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Mam velice podobnou zkusenost s pojistovnou Generali. Meli nabidku na jednorazove pojisteni bez vypovedi. Loni jsem se rozhodl, ze jej neprodlouzim. Radeji jsem jim napsal emailem, at me prestanou vest jako zakaznika. Presto mi ted prisla upominka, ze jim dluzim prachy a ze to muze vest ke zruseni smlouvy! Zrejme predpokladaji, ze lidi bez uvazovani automaticky zaplati, hned jak jim prijde nejaka slozenka.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
otula avatar 14.2.2008 18:54 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
No, abys nedopadnul podobně jako já. Mně také upomínali, že mi zruší službu, pokud nezaplatím. Jen jsem se smál, že mi chtějí rušit něco, co už mám dávno zrušeno. Teď už vyhrožují soudem.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
14.2.2008 22:03 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Jo tohle se mi stalo na koleji. Tvdili ze pri nezaplaceni me z koleje vyloucej, cehoz jsem z urcitych duvodu chtel vyuzit, protoze uz jsem na koleji nebyl a ani jsem tam nemohl jet. Jsem tam volal a prdlaj, prej jim dluzim a ze to musim zaplatit a odhlaseni musi byt pisemny. Takze cesta tam a zpatky...

Zdenek
www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
15.2.2008 16:17 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
neco podobenho sem slysel o VS. Pokud clovek nezrusil studium a jen tam prestal chodit byl veden jako student a nabihaly mu penize za skolne. A pak se clovek jen divil.Jinak navrh ankety omlatit neco exekutorovi je kravina.Pokud uz boucha na dvere exekutor maclovek smulu a nic s tim nezmuze a bude se jen koukat jak mu zabavujou veci
V podstatě nic nevím
David Watzke avatar 14.2.2008 17:59 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jo, v tomhle mají bordel, o tom žádná, ale tady nic lepšího nemáme (akorát pitomý O2) a já si ani nějak moc nestěžuju. Mám od nich 12/1 Mbps za (zhruba) 1700,- měsíčně s veřejnou IP a většinou s tím nejsou problémy. Akorát nedávno docházelo zhruba k dvouminutovým výpadkům, o kterých mi nejdřív napsali, že o nich vědí a podruhé, když to už nějakou dobu přetrvávalo a já se ozval znova, mi řekli, že u nich je vše OK a že mám zavolat v tu chvíli, kdy mi to nejde. Jasně, ... prostě jsem to nějakej tejden trpěl a pak to přešlo.

Rozčiluje mě akorát nízkej upload, snažil jsem se s mámou domluvit, aby platila stovku navíc za ten dvojnásobnej, že bych jí ty prachy dával, ale bez úspěchu :-D
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
14.2.2008 18:00 CET
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak chlape, nechtel bych bejt ve tvoji kuzi, zvlast jestli to opravdu predaji nejakej "specializovanej firme na vymahani dluhu" (odobne bych se bal, aby to nebyla firma odnekud z vychodu).

Asi bych se tak vytocil, ze bych se sebral a sel na polici nahlasit to jako vyhrozovani a pokud s o podvod (chteji te prece podvodem obrat o penize - podvodem, ze ti uctuji nejaky fiktivni dluh). Navic pises, ze tvuj kolega je byvaly policista, tak by ti mohl treba jeste trosku poradit, jak to podat, aby to policie akceptovala, ale myslim, ze pokus o podvod by mohla zabrat i tak. Na nejaky rozhodnuti bych necekal, protoze to pak muze byt uz soudni rozhodnuti o exekuci a pak se sice muzes zacit soudit, ale pokud se nepletu, tak pokud je ta exekuce soudne narizena, tak ji musis umoznit (nebo to zaplatit v hotovosti) a pak teprve to muzes zadat zpatky. Kdyz to budes mit nahlaseny, tak se muzes pri pripadnej akci odvolavat na svoji vypoved a tak by snad nemel mit ten exekutor za doprovodu policie moc sanci.

Ale mozna se pletu, a jde opravdu podat ten protest, ale hlavne uz budes muset hledat pravnika, dodavat podklady, soud a hrozne se to potahne. Lepsi bude, kdyz se jim tam kolem toho zacnou motat policajti rovnou a snad je to donuti udelat si poradek v ucetnictvi. BTW: To by mozna taky nebylo od veci, poslat nejakou zadost o kontrolu v UPC, kdyz tam maji takovej bordel, ze chteji platby za sluzby, ktery nikdy nedodali.
14.2.2008 18:31 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tak chlape, nechtel bych bejt ve tvoji kuzi, zvlast jestli to opravdu predaji nejakej "specializovanej firme na vymahani dluhu" (odobne bych se bal, aby to nebyla firma odnekud z vychodu).
Porad lepsi nez cesky exekutor. Ten prijde, zabavi ti veskery majetek, ten samy den ho proda v drazbe za par stovek a mas vymalovano.
Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
otula avatar 14.2.2008 18:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ohlásit to policii mne teda nenapadlo. Přece jen, vzhledem k tomu, že už se jednou omluvili a slibovali, že to uvedou na správnou míru, předpokládám opravdu jen bordel v jejich byrokracii. Každopádně jsem dnes poslal ten doporučený dopis, tak uvidím. Ale kolegy se na tohle téma zítra v práci určitě zeptám.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
14.2.2008 19:00 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Chodit s tím na Policii je IMO škoda času. Ten dopis je víceméně standartní obchodně - právnická hantýrka. Osobně bych byl "v klidu" (ale taky by mě to vytočilo :-)). Pokud soudružka Zubatá sedí v Brně, možná bych se za ní vypravil osobně (s veškerým důkazním materiálem) a zkusil ji přinutit k sepsání zápisu z toho jednání (a taky bych se jí při té příležitosti zeptal na jméno a telefon jejího nadřízeného). Je to opruz, vím, ale v takovémhle případě záleží na tom, kolik času a energie je člověk ochoten investovat do toho, aby měl od takovýchhle otravů definitivní pokoj.
14.2.2008 22:59 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Nesouhlasim, myslim si pravy opak.

1. UPC jen tak nestrasi - znam cloveka co v UPC dela a udajne to oprvadu te vymahaci firme predavaji, neni to jen bububu.

2. Zjisti si jak u nas "funguji" exekuce - exekutora absolutne nebude zajimat ze neni v pravu, ze to je omyl a podobne, bude mit papir a proste ti zabavi veci, a ty se pak s nima budes rok pretahovat a bude te to stat spoustu nervu, casu a pravdepodobne totalni deziluzi o tom, jak u nas funguje "spravedlnost".

Uprimne obdivuji tvoji mirnost - ja osobne bych byl mnohem tvrdsi. Nejde o to delat UPC problemy, jde o to ucinne se chranit pred velkymi problemy, ktere oni mohou udelat tobe.

Kontaktovat auditora - coz tady nekdo zminoval - je imo dobry napad, ja osobne bych asi podal i trestni oznameni (coz neni zaloba - nemusis nic dokazovat, nemusis za to platit, a policie to musi prosetrit - o to jde, aby se v UPC dozvedeli ze jim to nemusi projit a ze to musi rychle resit) - a to vsechno jim pak napis do toho dopisu.

V idealnim pripade mas znameho pravnika - jeden pravnik co znam se v takovych vecech vyzival - vzdycky napsal dopis ktery znel opravdu drsne... takove to "ocekavam okamzite reseni z vasi strany, pokud neodpovite do dvou tydnu vyhrazuji si pravo konat veskere pravni kroky nutne k bla bla bla..." Tak se na ne musi.
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
15.2.2008 00:24 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
ad1: To já věřím, že to té vymahačské firmě předávají. Proto bych taky osobně s UPC jednal, protože nepochybuju o tom, že vymahači umí být velmi otravní. Ale zatím vyhrožují jen tím, že mě někdo bude otravovat (na druhou stranu který věřitel není otravný, že). Poslali císaři do Vídně ostrou prosbu.

ad2: To, jak fungují exekuce, byste si měl zjistit vy. Exekutor ke svojí činnosti potřebuje mít exekuční titul. Dokud ho nemá, může UPC ve svých upomínkách strašit třeba Polednicí. Nevím, jestli jsem mírný člověk (IMHO leckdy nejsem ;-)), ale to jednání bych vedl velmi cílevědomým způsobem. Něco na způsob klidné síly, řekl bych (ale nebojte se, nejsem černoprdelník ;-)). V každém případě by si po takové návštěvě nejspíš soudružka Zubatá dobře zapamatovala, kdo jsem, což by mi výrazně usnadnilo vyjednávací pozici pro případ, že by mi ještě někdy došla nějaká další upomínka. A taky pozor, zdání někdy klame! Vstřícná (byť důsledná) vyjednávací taktika může být i v takovémto případě překvapivě daleko účinnější než řvaní a bušení pěstí do stolu.
15.2.2008 00:46 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky

ad2: To, jak fungují exekuce, byste si měl zjistit vy. Exekutor ke svojí činnosti potřebuje mít exekuční titul. Dokud ho nemá, může UPC ve svých upomínkách strašit třeba Polednicí.
Tohle vim, a nevidim nic co by to menilo na tom co jsem napsal. Z hlediska jejich (UPC) systemu je on (Otula) proste dluznik, takze nastupuji slepe firemni procesy: vyhruzky > predani vymahacske firme > nejake peripetie mezitim ktere probehnou naprosto formalne (sam vidite, ze nejaka predlozena fakta UPC naprosto ignoruje) > exekuce > dlouhe tahanice o to jak dostat neopravnene zabaveny majetek zpatky.

Priznam se ze jsem jeste pod vlivem nedavneho dilu Cernych Ovci, ktery byl naprosto desivy - o pripadech naprosto zjevne neopravnenych exekuci, kdy napriklad exekutori zabavili majetek, ktery vubec nepatril dluznikovi, prestoze majitele mohli prokazat, ze nejsou dluzniky, ze majetek patri jim a ne dluznikovi... naprosty nezajem, naprosta neschopnost, naprosta nefunkcnost kontrolnich mechanismu - vysledny dojem: proti exekutorovi nezmuzete v situaci probihajici exekuce naprosto nic, i kdyz naprosto zjevne porusuje dulezite povinnosti souvisejici s jeho cinnosti, a musite nasledne strpet dlouhe soudni tahanice abyste se dostal zpet k tomu, co vam patri. V tomto nazoru me utvrzuje i to, ze se udajne pripravuje (ci jiz dokonce probehla?) zmena souvisejici legislativy.

Proste si jednoznacne myslim, ze je v zajmu pana Otuly, aby co nejvice prejal iniciativu a v co nejmensi mire jen cekal, jak se veci vyvinou - protoze se obavam, ze bez jeho radikalniho zasahu se mohou vyvinout tezce v jeho neprospech... coz bychom si jiste neprali, ze?
Nevím, jestli jsem mírný člověk (IMHO leckdy nejsem ;-))...
Omlouvam se, cele jsem to napsal trochu zmatene - ja jsem svuj prispevek totiz nemyslel ani tak na vas (krome te prvni vety), ale spise na puvodniho autora blogu... coz se tyka i meho tipu na to, aby si zjistil jak probihaji exekuce atp. - bude se mu to mozna hodit; rozhodne jsem to neminil jako nejakou oponenturu vuci vam... sorry za to zmateni.
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
15.2.2008 02:20 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ad zmatení osob - OK :-)
Tohle vim (...) vyhruzky > predani vymahacske firme > nejake peripetie mezitim ktere probehnou naprosto formalne (sam vidite, ze nejaka predlozena fakta UPC naprosto ignoruje) > exekuce > dlouhe tahanice o to jak dostat neopravnene zabaveny majetek zpatky
Promiňte, ale připadá mi, že pořád ještě nevíte. Správně má být: vyhruzky > predani vymahacske firme > exekuční titul > exekuce > dlouhe tahanice o to jak dostat neopravnene zabaveny majetek zpatky... Tím exekučním titulem bude pravomocný platební rozkaz nebo pravomocný rozsudek na zaplacení. Pokud člověk podá odpor proti platebnímu rozkazu, nařizuje se jednání, provádí se dokazování a lze podat opravný prostředek minimálně k jedné vyšší instanci. To nepovažuji za <cite>nejake peripetie mezitim ktere probehnou naprosto formalne</cite>, to by bylo na emigraci... Nebo snad máte pocit, že když si zítra zajdu poplakat k nějakému exekutorovi, že mi dlužíte milion, budete mít pozítří obstavené všechny účty a pod oknem stěhováky?

Pochopitelně v okamžiku, kdy UPC ten exekuční titul vůči mě získá, pak se začnu bát. Že někteří exekutoři občas provádí prasárny, o tom už tu před časem taky debata byla. Myslím, že všichni svorně doufáme ve zlepšení situace, ale nějak nepříčetně se bát, že zrovna já se stanu další obětí nesvéprávného exekutora... - to je IMHO ještě pořád o něco pravdpodobnější, že mě zítra přejede auto.
(...) protoze se obavam, ze bez jeho radikalniho zasahu se mohou vyvinout tezce v jeho neprospech... coz bychom si jiste neprali, ze?
No to bychom si samozřejmě nepřáli, ale stejně si z (celé této) diskuse odnáším především myšlenku, že by bylo zajímavé, o kolik míň agresivity by na světě bylo, kdyby lidi nejednali ve strachu pramenícího z jejich nevědomosti. A to byla myšlenka dne ;-)
15.2.2008 13:44 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
No to bychom si samozřejmě nepřáli, ale stejně si z (celé této) diskuse odnáším především myšlenku, že by bylo zajímavé, o kolik míň agresivity by na světě bylo, kdyby lidi nejednali ve strachu pramenícího z jejich nevědomosti.
To je jiste pravda, nicmene si nemyslim ze by se me to v teto konkretni veci tykalo. Nemyslim ze bych byl nebo chtel byt agresivni nebo k tomu nekoho navadel.

A muzete mit pravdu, vuci fungovani pravniho radu u nas jsem velice skepticky, ale nemyslim ze by to vychazelo z nevedomosti, spise naopak z pozorovani toho jak to u nas funguje. Mohu se samozrejme mylit.

Nicmene mam srovnani, jak to funguje jinde (nekolikalety zivot v jine zemi) - to si pak clovek teprve uvedomi, jak to "funguje" tady. Rozumim-li tomu spravne, to s tou emigraci jste myslel jako nadsazku, nicmene muj nazor je, ze fungovani tzv. pravniho statu v CR skutecne JE na emigraci - verte mi, kdyby to zalezelo jen na me, tak v tehle zemi neziju. Skutecne si myslim, ze ochrana poctivych lidi pravnim systemem je zde velmi slaba a velmi velmi spatne fungujici. Problem je, ze to o cem mluvime neni zalezitost nahody a smuly, ze narazite na nesvepravneho exekutora, je to zalezitost nefunkcnich ochrannych mechanismu a systemu jako celku prolezleho korupci.

Bohuzel jsem presvedcen (a verte mi, rad bych se mylil), ze v tehle zemi, at budete jakkoli poctivy, pokud vas nekdo bude chtit dostat prostrednictvim pravniho systemu, tak vas taky dostane, bude-li ochoten na to vynalozit sve svedomi a ani ne zas tak moc penez, a nenadelate s tim poctivym zpusobem vubec nic.
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
15.2.2008 15:52 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
... nicmene si nemyslim ze by se me to v teto konkretni veci tykalo
proboha, to v žádném případě neměla být osobní poznámka, to byla jen obecná filozofická úvaha, ke které mě tahle diskuse inspirovala jako celek. Ostatně, kdybych už chtěl být osobní, tak první, kdo v téhle kauze projevil nějakou agresivitu, byla jednoznačně UPC. A tipuju, že i agresivita UPC vychází z nevědomosti toho, že Otula NENÍ jejich dlužníkem. Takže to opravdu nebylo na vás.
Rozumim-li tomu spravne, to s tou emigraci jste myslel jako nadsazku
Ani ne, to by na emigraci asi skutečně bylo (jiná věc je učinit to rozhodnutí a realizovat jej). Ale přečtěte si znovu celou tu větu, ve které o emigraci píšu. Píšu tam o tom, že "by bylo na emigraci", pokud by člověk měl v justiční systém této země takovou míru důvěry, že by cestu vedoucí od podání žaloby do vydání pravomocného rozsudku považoval za <cite>nejake peripetie mezitim ktere probehnou naprosto formalne</cite> (čemuž rozumím tak, že vydání odsuzujícího rozsudku je jaksi zcela automatické a neodvratitelné). Nemám pocit, že bych na tomhle názoru měl něco revidovat, vždyť to je popis sociální apokalypsy. :-/ Zároveň z toho jaksi nepřímo vyplývá že moje důvěra v justiční systém je přece jen "nepatrně" vyšší (ale bezmezná určitě taky zdaleka ne ;-))
Bohuzel jsem presvedcen (a verte mi, rad bych se mylil), ze v tehle zemi, at budete jakkoli poctivy, pokud vas nekdo bude chtit dostat prostrednictvim pravniho systemu, tak vas taky dostane, bude-li ochoten na to vynalozit sve svedomi a ani ne zas tak moc penez, a nenadelate s tim poctivym zpusobem vubec nic.
To už je ovšem, předpokládám, obecná úvaha, kterou by IMHO chtělo oddělit od konkrétní kauzy popsané v tomto blogpostu, protože opravdu nepředpokládám, že by UPC chtělo otulu existenčně zničit prostě jen proto, že je to otula a proto, že si UPC myslí, že jim otula dluží pět stovek. Ta kauza bude IMHO stát ještě něco času a nejspíš i nervů, ale bude mít vcelku prozaický konec. Nepředpokládám, že bych do roka a do dne na wilsoňáku házel otulovi do klobouku drobné. Čímž chci říct, že i kdybyste měl v tomto pravdu, pro tuto kauzu z toho IMHO nic nevyplývá.
otula avatar 15.2.2008 15:59 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Nepředpokládám, že bych do roka a do dne na wilsoňáku házel otulovi do klobouku drobné.
Kdyžtak ne na Wilsoňáku, ale v Brně nejpíš někde u Tesca ve městě :-D
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
15.2.2008 17:02 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
To už je ovšem, předpokládám, obecná úvaha, kterou by IMHO chtělo oddělit od konkrétní kauzy popsané v tomto blogpostu, protože opravdu nepředpokládám, že by UPC chtělo otulu existenčně zničit prostě jen proto, že je to otula a proto, že si UPC myslí, že jim otula dluží pět stovek.
Ano, to uz byla takova obecnejsi uvaha. Nepredpokladam, ze by UPC chtelo Mr. Otulu znicit... ani nepredpokladam, ze by ho chteli financne poskodit. Jen mam jen obavy, ze u nas (CR) je takovy rozpor mezi tim, jak by pravni rad mel fungovat a jak skutecne v praxi "funguje", ze by se jim to mohlo podarit i jaksi omylem, zcela nezamerne a jiste k velke litosti zodpovednych pracovniku. Uz jsem to myslim psal - osobne znam nekoho z UPC a vim ze se v ramci moznosti snazi svou praci delat maximalne dobre... absolutne nepredpokladam nejakou zlou vuli. Ale taky vim, ze u nas jakmile se jednou - treba omylem - dostanete do soukoli te pravni masinerie, tak je to na dlouho a je to obvykle velmi neprijemne a pripadate si "taaakhle malinkaty" (ten pocit nemam rad)... osobne bych rekl, ze v CR bych ve snaze se tomu vyhnout uchylil i k metodam, ktere bych treba v UK nepouzil.

Takova shoda okolnosti - me se totiz stalo prakticky totez co panu Otulovi, akorat v UK. Byl jsem zakaznikem providera jmenem EFH Broadband, coz byla firma ktera byla taky spolknuta vetsi firmou (jako byl Karneval spolknut UPC), a doslo tam asi k nejakemu presunu databazi a chybne mi nepripocitali platby za radu mesicu zpatky, ktere jsem ve skutecnosti zaplatil, a byl to najednou dluh slusne velikosti.

Ale mel jsem pocit (podlozeny zkusenostmi z okoli), ze i kdyby doslo na soud, vyridi se to rychle a ja budu mit zaruky v podobe velice dobre fungujicich kontrolnich mechanismu a pak, ktere bych mohl vyuzit. Ta firma to asi vedela taky, takze jsem jen poprosil moji banku at mi potvrdi ze penize z meho uctu odesly, a oni si to opravili, pak se mi hezky omluvili a vsechno sami vyresili a dokonce mi sami volali, ani jsem nemusel utracet cas a penize volanim na nejake zakaznicke linky.

Ono se to tezko popisuje, ale proste v UK jsem mel takovy pocit zastani ze strany statu, jakysi pocit spravedlnosti, uklidnujici vedomi toho, ze kdyby neco, mam k dispozici rychle a v zasade dobre fungujici system ktery mi pomuze. Dokud jsem tam byl tak jsem si to vubec neuvedomoval, ale ted najednou mi to moc chybi - to je proste takove to nutne pozadi, ktere slusny clovek potrebuje aby se mu dobre zilo. U nas to treba v podnikatelskem prostredi funguje tak, ze casto nevyhrava ten kdo je v pravu ale ten kdo je bohatsi a bezohlednejsi, protoze pokud vam nekdo provede neco protipravniho, casto na to s klidem kasle, protoze vi, ze soudy se tahnou tak dlouho a vse je tak komplikovane a vy vite ze pravdepodobnost je korupce je tak vysoka, ze mu v podstate nic nemuzete a nezbyde vam nic jineho, nez se na to radeji vykaslat predem a nechat si vsechno libit.

Souvisi to i s radou veci, o kterych se nechci rozepisovat protoze je to beztak uz moc dlouhe, ale je to o tom, ze tak vam neco pripada normalni, "tahle to prece v zivote chodi", ale pak jste par let jinde, zvyknete zi na jine, a kdyz se vratite, nechapete jak vase okoli muze nevidet, ze to neni "normalni", a nechapete jak v tom muzou vubec zit.
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
otula avatar 15.2.2008 17:20 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Pěkné.
V zahraničí jsem nikdy nežil, ale dohromady jsem nějaký ten měsíc za naší západní hranicí strávil. Ať ve Francii, Holandsku, Skotsku… A mohu říct, že i z lidí je tam cítit mnohem větší klid, než zde. A když jsme se bavili o funkčnosti sociálních jistot, pojišťoven, bydlení… připadal jsem si jak v jiném světě.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
15.2.2008 17:36 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Jo, zkusit si chvili zit v zahranici je supr zkusenost - ale opatrne s tim;-) Clovek je cech, ma tady rodinu a je k te zemi vazany velmi pevne, ale zaroven ji po zkusenosti z venku vidi dost jinak, zpusobem ktery nemusi potesit... navrat muze byt fakt prekvapive tezky.

Taky je dulezite si dobre vybrat zemi. Treba na Francii jsem kupodivu slysel skoro same nadavky - bajecna zeme na dovolenou, ale na zivot... z lidi o kterych ja vim ze tam zkusili zit (nejen cesi) jsem slysel, ze byrokracie tam je pry opravdu strasna (pry horsi nez u nas) a pro ne-francouze je pry velmi tezke skamaradit se s mistnima (prej jsou nepristupni a nafoukani).

Slysel jsem neuveritelne chvaly na Finsko, ale tu zimu tam bych neprezil.

Osobne me nejvic laka Spanelsko, ale kamoska co tam zije rika, ze clovek musi nejdriv slusne domluvit spanelsky, nez ma sanci si najit praci - a kdyz jsem tam byl tak jsem se spanelsky moc nechytal... takze se musim vic ucit;-)

Premyslim, do ktere zeme se dal vrtnout... takze pokud nekdo chce prihodit nejake tipy, budou vitany.
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
otula avatar 15.2.2008 19:30 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tak to já mám s Francouzy velmi dobré zkušenosti. Jen bych tam měl možná problém trochu s jídlem, protože mají ve zvyku na všechnu zeleninu kydat odpornou smradlavou mastno-kyselou zálivku, která je opravdu nechutná - možná také proto té zeleniny sami moc nesnědí (prý jim moc nešmakuje :-D). Také sehnat tam normální jogurt je docela zážitek. Na druhou stranu - víno a sýry… :-)
Úplně nejvíc se mi líbilo v Nizozemí (nikoliv v Holandsku - tam jsou lidé dost svérázní, spousta z nich statkáři/farmáři - Holandsko a Nizozemí jsou hodně rozdílné země). Nizozemci jsou takoví usměvaví spokojení bezstarostní lidé - alespoň tak, jak jsem je vnímal a potkával.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
15.2.2008 23:03 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Díky za zajímavou zkušenost. Možná bych k tomu nabídl alternativní pohled člověka, který nikdy v cizině nežil (ale na druhou stranu něco málo ví o tuzemském právu). Vlastně se o to v celé téhle diskusi snažím - tahle kauza je nepříjemnost, ale není to nic dramatického. Z některých příspěvků v téhle diskusi, ale opravdu mám pocit, že nad Mr. otulou tu kdekdo málem láme hůl. Možná to docela pěkně (krom některých příspěvků v diskusi) ilustruje i jedna z možností ankety: "Měls je ignorovat, pak to omlátit o hlavu exekutorovi a klidně se s nimi soudit." - BTW pro tuhle variantu v tomto okamžiku hlasovalo už 29 lidí. Přitom je to pitomost IMHO poukazující na místy až zoufalou elementární právní negramotnost, kterou společnost trpí. (Tím nechci nikoho shazovat, sám jsem negramotný téměř ve všech oborech lidské činnosti ;-)) Tou elementární právní gramotností samozřejmě nemám na mysli, že by měl každý občan starší osmnácti let nosit v hlavě občanský soudní řád a exekuční řád (+ případně dalších několik desítek zákonů, nařízení vlády, vyhlášek ministerstev atd.). Mám tím na mysli to, že z té ankety vyplývá neznalost elementárního principu, že nejprve je potřeba se soudit (přičemž se musí oni soudit se mnou nikoli já s nimi - alespoň ve smyslu kdo musí žalobou to soudní řízení iniciovat), a teprve pak (v závislosti od výsledku toho soudního řízení) může přijít exekutor. (Z tohoto pravidla sice existuje několik výjimek, které se ovšem této kauzy netýkají.) Upomínka soudružky Zubaté tak dokáže leckoho pořádně nasrat (což naprosto chápu), ale zároveň jakoby vzbuzovala paniku z (nejlépe zítřejší) návštěvy exekutora - a to už je blbě.

IT negramotnost pomáhá udržovat 99% penetraci Windows na desktopech se všemi negativními důsledky z toho plynoucími. Drtivá většina lidí navštěvující tento web je více či méně IT gramotná, takže se tu často nadává na to, že Microsoft si udržuje vazalství svých IT negramotů pomocí nejrůznějších FUDů (o kterých však negramotové nevědí, že jsou to FUDy, tak se jimi raději řídí). Ta právnická negramotnost zase způsobuje, že upomínka soudružky Zubaté vyvolává větší či menší míru paniky z návštěvy exekutora, takže efektivně funguje jako FUD. Přitom (pominu-li, že neexistuje vymáhaný dluh) je napsaná velmi korektně (byť ostře). Dost lidí nechápe, že bez soudního rozhodnutí k nim exekutor nepřijde (excesy pomíjím). Dost lidí zřejmě ani není schopno rozlišit mezi "firmou specializovanou na vymáhání pohledávek formou inspektorského servisu" a exekutorem. A dost lidí zřejmě ani nechápe, že "podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry podle § 248 trestního zákona" je trochu mimo mísu (teď mě napadá, že v tomhle ta upomínka dvakrát korektní není), a že kvůli pětistovkám trestní oznámení podávat ani s vysokou pravděpodobností nebudou (už jen proto, aby nenasírali policajty tisícovkama takovejchhle oznámení, protože od těch policajtů občas můžou potřebovat i něco opravdu důležitýho a navíc pokud škoda nepřesahuje 5000,- Kč, tak vůbec není co řešit). A tak možná spousta lidí podlehne FUDům z takovýchhle upomínek a raději solí a přitom nadává, jakej je v tomhle státě bordel, když k nim domů může jůpísí poslat exekutora kdykoli si zamane (přehnáno ad absurdum).

No teď vlastně tím svým blábolením nechci vyjádřit nic jiného než poměrně stručnou myšlenku, že alespoň část toho diskomfortu ("pocit zastani ze strany statu, jakysi pocit spravedlnosti, uklidnujici vedomi toho, ze kdyby neco, mam k dispozici rychle a v zasade dobre fungujici system ktery mi pomuze") není chybou toho systému jako takového, ale je možná způsobena tou negramotností, v důsledku které podléháme FUDům, že realita je daleko horší, než tomu ve skutečnosti je. Myslím, že nějaké základy práva by se měly dostat do výukových osnov středních škol, jinak člověk v podstatě nemá šanci získat jakékoli povědomí o některých věcech, které by se mu mohly v životě docela hodit (pokud teda nejde z té střední na práva).
otula avatar 15.2.2008 23:48 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Díky za osvětlení z té pozitivní strany. Každopádně vymahačskou firmu a exekutora jsem splantal dohromady já sám, za což se omlouvám. Přesně jak píšeš - jsem v tomto směru zcela negramotný - nikdy jsem totiž tuto problematiku řešit nepotřeboval, tudíž mne ani nezajímala - snažím se žít poctivě a jednat férově, takže by si jeden myslel, že se s touto problematikou ani nikdy nesetkám.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
16.2.2008 13:46 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Takhle se chová asi většina lidí. Držím vám palce, a pokud budou vaše patálie pokračovat, a bude se vám o tom chtít napsat do blogu, pokusím se přispět se svojí troškou do mlýna. Třeba vám to pomůže. Prozatím opakuji, na vašem místě bych se od nich snažil získat písemné (nikoli mailové) potvrzení, že problém vzniknul na jejich straně a že jim nic nedlužíte. A snažil bych se nepropásnout případné soudní obsílky a úzkostlivě dodržoval lhůty, které by byly v případných obsílkách uvedeny.
otula avatar 16.2.2008 14:07 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Právě proto jsem raději poslal ten doporučený dopis, uvidím, co z toho vyleze. Vyústění případu určitě do blogu doplním :-)
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
16.2.2008 01:44 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Chapu, zrejme jsi clovek z oboru, a vzhledem k tomu ze ty se zakony ridis, predpokladas mozna, ze to tak delaji i ostatni. Jenze problem je IMO v tom, ze rozdil mezi "tak by to melo byt" a skutecnou praxi je v CR bohuzel velky.

Skoda zes nevidel ty Cerne Ovce (nebo to byli Reporteri?) o kterych jsem psal; bylo to v telce celkem nedavno a sorry, ale proste to vyrazne odporuje tomu co rikas - prestoze by to melo fungovat jak popisujes, tak to tak zjevne nefunguje - viz. bezmoc lidi, kterym byl neopravnene zabaven majetek. A verim tomu, ze televize si dost hlida, aby nevypousteli nejaka nepravdiva tvrzeni.

Mohl bych te osobne seznamit s clovekem, ktery byl nekolik mesicu v USA - po te co se vratil, zjistil ze po nem dopravni podik vymaha pokutu za jizdu na cerno v dobe, kdy byl v zahranici. Prestoze mohl prokazat, ze na cerno v te dobe jet proste nemohl, dopravni podnik predal pohledavku vymahatelske firme, doslo k soudu, ktery ten dotycny prohral a pod hrozbou exekuce byl nucen radeji zaplatit - puvodne petistovka (ze by se kvuli petistovce nikdo nesoudil, tomu never) se s naklady te vymahacske firmy vysplhaly na peknych par tisic! Udajne dokonce vubec neprobehlo normalni soudni rizeni kde by mohl predvolat svedky, dokazat ze byl v zahranici atp. - pry to bylo nejake zrychlene rizeni, kde soudce supem vyridil stopadesat takovyhle dluzniku jen to fiklo, on u toho snad vubec nebyl. Nespravedlnost, bezpravi, bezmoc. Co si o tom ma clovek myslet?

Mozna reknes ze ten clovek si muze vymyslet nebo prehanet, mozna tomu nebudes verit... ale ja mu proste verim... mojim zkusenostem s fungovani uradu a vubec systemu tohoto statu to proste odpovida lepe nez to co tvrdis ty. I kdyz priznavam, mozna je to jen moje negramotnost. A prosim hlavne to neber osobne - jiste i v CR jsou poctivi pravnici, soudci, urednici... bohuzel muj nazor je, ze je tu az moc tech nepoctivych a neschopnych (o spatnych zakonech ani nemluve).
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
16.2.2008 16:34 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Možná jsem jen člověk, který se nikdy do žádného absurdního soukolí nedostal (a nejspíš to není ani moje zásluha, spíš štěstí), díky čemuž si můžu dovolit ten komfort určitého odstupu. Náš právní systém rozhodně nepovažuju za ideální, ale leckdy je za výkřiky o jeho zdánlivé lokální nespravedlnosti jen nepochopení hlubší logiky věci (viz např. tento příspěvek v diskusi a moje reakce na něj).

Černé ovce by mě nejspíš "pobavily" velmi podobně jako vás. Na druhou stranu od toho tu ty pořady jsou. Každoročně jsou vydány tisíce a tisíce rozsudků bez jakékoli zvláštní pozornosti, do Černých ovcí se nedostanou, protože k tomu zkrátka není důvod. Černé ovce udělají reportáž o těch pěti nebo šesti soudních kauzách, které jsou nějakým způsobem excesivní (a tím pádem mediálně vděčné). Často nejspíš i budou mít Černé ovce pravdu, ale úvahy o tom, že ten systém jako celek je špatný (až příšerný), mi v kontextu celého toho systému připadají jako poněkud problematické (momentálně pomíjím např. problematiku související s úpravou styku s nezletilými dětmi a jejich svěřování do péče, ano samozřejmě je hodně co zlepšovat). Pokud budu z jednoho takového výseku informací vyvozovat přehnanou korelaci s fungováním celku, stačí (ad absurdum) zhlédnout jedny zprávy na Nově, aby člověk už nikdy nevyjel na silnici (vždyť ho tam musí okamžitě zabít), už nikdy nepůjde do žádné nemocnice, a to ani s blbou bradavicí (vždyť ho tam musí okamžitě zabít) atd.

VB líčíte jako výrazně lepší právní systém. Ale zakládá se tohle tvrzení na něčem víc než jen na vašem pocitu? Tím myslím, měl jste tam televizi? A díval jste se na ni? Pokud ano, měli tam pořad typu Černých ovcí? (Nějak se mi nechce věřit, že ne, ve VB koneckonců taky žijí jen lidé.) A sledoval jste ten pořad? Nebo jste měl úplně jiné zájmy? Odhaduju, že člověk žijící v cizí kultuře toho má strašně moc k poznávání, zatímco tam, kde vyrůstal, už nemá tolik co poznat, takže o to víc může svoji pozornost soustředit na (relativní) nuance, za které se kauzy z Černých ovcí dají v jistém slova smyslu považovat. Navzdory tomu nemám problém připustit, že ve VB mohou mít v mnoha ohledech komfortnější právní systém než máme my, konkrétní srovnání nemám, jen si nejsem jistý, zda tyto odsudky nejsou někdy poněkud nespravedlivě příkré (což myslím obecně, ne na vás).
ze by se kvuli petistovce nikdo nesoudil, tomu never
Ale tomu já věřím (i když v reálu se to vyplatí jen firmám, které mají velké množství takovýchto drobných pohledávek, osobně bych si jako řadový občan jednu žalobu kvůli jedné pětistovce dost rozmýšlel). Však jsem taky nepsal o občanskoprávních žalobách ale o trestních oznámeních. Pokud to z vaší strany nebylo přehlédnutí a tyhle dvě věci vám splývají, tak je to další ukázka té elementární právní negramotnosti, protože to je rozdíl jako "hodinky" a "holinky" (v obou dvou případech se sice můžete dostat k soudu, ale okolnosti těch dvou řízení a zejména jejich konečné důsledky budou drasticky odlišné).

Obecně, někdy si lidi strašně vymýšlejí. Kdysi mi jedna známá říkala - "manžela, chudáka, VYHODILI z práce, nevíš, jestli by se s tím dalo něco dělat?" Tak jdu za chlapem, a chci po něm aby mi ukázal tu výpověď (když ho teda jako vyhodili). Našel papír, dal mi ho, a já koukám, že v ruce držím oboustranně podepsanou DOHODU o ukončení pracovního poměru. To se pak dá doporučit jedině zažádat soud, aby mu omezili způsobilost k právním úkonům a ustanovili opatrovníka, kterej takový věci bude podepisovat za něj... O tomhle řešení jsem ovšem pochopitelně pomlčel ;-)

K vašemu známému mám na základě vašeho příspěvku taky jen velmi málo informací, ale tipuju, že mu od soudu přišel platební rozkaz, což je poměrně obvyklý typ zkráceného řízení. Pokud tomu tak je, schválně si ho od něj nechte někdy ukázat. Ano, zní to trochu autoritativně ("žalovanému se přikazuje, aby XY zaplatil částku *****..." a v závěru pak něco jako "pravomocný platební rozkaz má účinky pravomocného rozsudku a na jeho základě lze vést výkon rozhodnutí proti majetku žalovaného"). Ale když se oprostíte od prvotního dojmu, který vyvolávají ty formulace, a pořádně si ho přečtete, najdete za formulací "žalovanému se přikazuje, aby XY zaplatil částku *****..." text "nebo aby podal proti tomuto platebnímu rozkazu odpor ve lhůtě..." a dále také poučení, že při včas podaném odporu soud platební rozkaz zruší (=musí zrušit) a nařídí jednání (kde už žalovaný může podávat důkazy s cílem zamítnutí žaloby). Pokud namísto podání odporu zaplatil to, co nedlužil, může mít pocit bezmoci, ale pak za tento pocit nemůže špatný právní systém, platební rozkazy jsou vydávány na standardizovaných tiskopisech, takže na nich to poučení určitě je. Pokud tomu bylo jinak, pak se omlouvám, ale zjistíte-li v budoucnu nějaké bližší informace, rád se samozřejmě dozvím, jak to ve skutečnosti bylo. To, že na něj takováhle žaloba vůbec přišla, je samozřejmě bordel, ale je to bordel DP, nikoli právního systému jako takového (neukradli mu někdy v minulosti občanku nebo pas?).

BTW složenky od pokut si schovávejte aspoň deset let (a nejlépe navždy ;-)), vím o čem mluvím, jedna známá neprozřetelně vyhodila zaplacenou složenku od DPP předčasně (prý ji dva nebo tři roky přišly dost) a pak musela zaplatit podruhé (+ náklady na advokáty). Ale to opět není chyba právního systému (a ona to tak ani nevnímala).
16.2.2008 19:59 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Hmm, zjevne mame proste rozdilny pohled na vec. To se stava - i tak to byla zajimava diskuse, diky.

Jen chci podotknout k UK - jiste ze jsem koukal na telku;-) Podivejte, ja prece nerikam, ze je to tam dokonale, ze se tam nestavaji zlociny, prehmaty nebo politicke skandaly... jiste stavaji. Navic maji i radu problemu, ktere my nemame (imigrace, muslimove...). Ale vite, casto se mi tady stava, ze lide rikaji takove to... hmm, to se holt stava vsude, vsude jsou zli a nepoctivi lidi a tak podobne... zni to jako by bylo v podstate jedno kde clovek zije. Neni. Jde totiz o miru vsech veci.

Tam se proste nestava, ze se soudy o banality vlecou sest let. A vubec... zbytecne jsem to zuzil jen na soudnictvi... ale to se tyka mnohem vice veci... Proste, to se neda vysvetlit, to se musi zazit. Zkuste si to na par let, a pak se vratte, pochodte zas jednou ceske urady, svezte se po dalnici D1 - a pak si o tom povykladame.

Netvrdim ze je to tam dokonale, tvrdim jen ze system vcelku (urady a statni instituce, soudnictvi, policie a jeji schopnost dohlizet a vynucovat dodrzovani zakonu, ale i treba takove veci jako mira korupce v podnikove sfere nebo uroven diskuse na politicke scene) tam proste funguje vyrazne lepe nez u nas.

Sam jste zminil ty silnice a ze se clovek nesmi ridit dojmy z TV Nova - ok, vezmeme si tedy tvrda data. Dle statistik, na ceskych silnicich je pravdepodobnost ze zemrete zhruba dvojnasobne(!) vyssi nez v UK a trojnasobne(!!) vyssi nez ve Svedsku. Myslite ze je to nahoda? A mimochodem, statistika nuda je, ale ja na tech silnichch jezdil, a na tech ceskych se ted opravdu bojim, ze me uplne zbytecne zabije nejaky agresivni ozraly debil... a tohle vsechno se proste sklada do takove skladanky "jak se kde zije".
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
16.2.2008 20:33 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Vaše zkušenosti naprosto respektuji, sám jsem se rád dozvěděl něco nového. Chtěl jsem se jen pokusit poukázat, že problém může být někdy nesprávně lokalizován, a snažit se jej hledat tam, kde je. A taky při té příležitosti rozšířit trochu té osvěty, protože bych rád žil ve společnosti, která je ohledně práva přiměřeně sebevědomá, ve které se např. nikdo nebude hroutit kvůli tomu, že obdržel dokument nazvaný "platební rozkaz", protože s ním bude umět zacházet. Ale to už je spíš takový side effect.

Díky i vám. :-)
18.2.2008 16:54 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ale když se oprostíte od prvotního dojmu, který vyvolávají ty formulace, a pořádně si ho přečtete, najdete za formulací "žalovanému se přikazuje, aby XY zaplatil částku *****..." text "nebo aby podal proti tomuto platebnímu rozkazu odpor ve lhůtě..."
Mj. můžou považovat rozsudek za pravomocný, když si dotyčný nevyzvedne to rozhodnutí, protože je někde v zahrančí?
Quando omni flunkus moritati
otula avatar 18.2.2008 18:39 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Jo, u těch obálek s červeným pruhem je taková sprosťárna, že pokud si ho nevyzvedneš do (mám pocit, že) 10 dnů, bere se automaticky jako vyzvednutý. Když jsem to viděl poprvé, myslel jsem, že mne raní. Stačí, aby byl člověk na dovči, v nemocnici, kdekoliv, a pak se nestačí divit.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
14.2.2008 23:07 h.xman | skóre: 10
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Asi jsou i dalsi moznosti...

Mame v CR nejakou organizaci na ochranu prav zakazniku? Ceska Obchodni Inspekce? UPC tam zrejme ma opravdu bordel - ty stiznosti na ne jsou opakovane. Mozna bych uvazoval i o tom zkusit Cerne Ovce - negativni publicity se firmy jako je UPC boji jako cert krize.

Hlave si dej pozor, abys nekde omylem neuvedl nejake nepravdive udaje o nich - at ti nenapari "poskozovani dobreho jmena" nebo neco takoveho.
Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
Luk avatar 14.2.2008 23:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Mame v CR nejakou organizaci na ochranu prav zakazniku? Ceska Obchodni Inspekce?
Tohle spadá pod působnost ČTÚ. Takže by nebylo od věci oznámit to také tam, protože šlo zřejmě o porušení ustanovení § 63 - 65 zákona 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích. Hrozí za to pokuta až 5 milionů Kč, což by bylo dobré UPC také sdělit.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 14.2.2008 23:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Díval jsem se na zmíněný zákon, ale to vypadá spíš jen na služby spojené s telefonováním.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 15.2.2008 00:44 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Týká se to i internetových služeb. Mezi služby elektronických komunikací patří kromě jiného též služba přístupu k Internetu.

Podle § 2:

Pro účely tohoto zákona se rozumí

n) službou elektronických komunikací služba obvykle poskytovaná za úplatu, která spočívá zcela nebo převážně v přenosu signálů po sítích elektronických komunikací, včetně telekomunikačních služeb a přenosových služeb v sítích používaných pro rozhlasové a televizní vysílání a v sítích kabelové televize, s výjimkou služeb, které nabízejí obsah prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací nebo vykonávají redakční dohled nad obsahem přenášeným sítěmi a poskytovaným službami elektronických komunikací; nezahrnuje služby informační společnosti, které nespočívají zcela nebo převážně v přenosu signálů po sítích elektronických komunikací,

Podle databáze ČTÚ má firma UPC Česká republika, a.s. (reg. č. 363) ohlášeno 5 veřejně dostupných služeb, jednou z nich jsou Služby přístupu k síti Internet.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 15.2.2008 07:49 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tak jsem si prošel uvedené paragrafy - týkající se poskytování informací - a objevil jsem takovou malou kulišárnu ze strany UPC. Sice se mi na jejich stránkách pomocí menu, mapy stránek, či jejich vlastního vyhledávače nepodařilo najít prakticky žádné dokumenty, ale když jsem na jejich stránky pustil Google, tak je našel hezky zastrčené v adresáři http://www.upc.cz/pdf. Mají tam jak všeobecné podmínky (nebo jiné vydání), tak reklamační řád. Připomnělo mi to Stopařova průvodce galaxií:
- Ale ty plány byly vyvěšeny... 
- Vyvěšeny? Musel jsem je nakonec jít hledat do sklepa. 
- Tam je oddělení, kde je vyvěšují. 
- S baterkou. 
- Asi byl zrovna výpadek proudu. 
- A schody zřejmě taky vypadly. 
- Podívejte se, našel jste to oznámení nebo ne? 
- Ale jo, našel. Na dně zamčené registračky, a tu vecpali na zrušený záchod 
  a na dveře dali ceduli Pozor, leopard!
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 15.2.2008 08:59 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Teď jde ještě o to, jestli ty podmínky opravdu dodržují.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 15.2.2008 09:24 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Jo, tak na to bych si musel vzít týden dovolené a studovat to slovo od slova, a stejně by mně pak nějaký právník řekl, že tomu vůbec nerozumím ;-) Každopádně ale díky, když by šlo do tuhého, asi bych uvedené dokumenty začlal pečlivě zkoumat :-)
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 15.2.2008 11:09 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Zkoumat to nemusíš. To bude starost úřadu, když tam podáš stížnost (není potřeba uvádět paragrafy - stačí popsat to, jak se v UPC chovali).
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 14.2.2008 23:35 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Díky za informace a podněty. Doufám, že je nebudu muset využívat - nejsem člověk, který by se vyžíval v takovýchto tahanicích. Momentálně je to ve stavu, kdy jsem odeslal výše citovaný doporučený dopis a navíc jsem napsal stížnost řediteli oné certifikační firmy. Pevně věřím, že jsem nikde nic nepravdivého neuvedl. Tak nějak předpokládám, že by mi mohli poslat omluvu a vše kladně vyřídit, a že o certifikaci kvůli stížnosti jednoho (ani ne) zákazníka určitě nepřijdou. Doporučený dopis (snad) musejí řešit. Pokud by se to vyvíjelo špatně, asi bych musel postupovat postupovat směrem, který jsi naznačil.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 14.2.2008 18:16 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Doporučuji oznámit toto chování (s co nejvíc informacemi) firmě TRITON Cert s.r.o. - UPC je totiž držitelem certifikátu ISO 9001 vystaveného touto firmou. Je docela možné, že by je zajímalo, jak UPC (ne)dodržuje certifikovaný systém řízení jakosti, a při příštím pravidelném auditu by se mohli zaměřit na problematické oblasti.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 14.2.2008 18:44 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Díky, tohle je opravdu dobrá rada, jak jim znepříjemnit život. Myslíš, že stačí e-mailem? A adresovat to rovnou řediteli, nebo raději auditorovi?
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 14.2.2008 18:49 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
To nevím. Jen vím, že jeden známý takhle znepříjemnil život autoservisu, kde mu účtovali věci, které podle jejich vlastních podmínek patřily do režijních nákladů.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 14.2.2008 18:56 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tak já zkusím přímo ředitele - ten už si to postoupí správným směrem.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
14.2.2008 19:02 geecz | skóre: 4 | blog: herostratos
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ještě takový dodatek, že kopii postupuješ ÚOOU dělá divy :-)
otula avatar 14.2.2008 19:35 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tak už jsem to sepsal a poslal (řediteli). Uvidím, co mi odpoví :-)
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
frEon avatar 14.2.2008 23:27 frEon | skóre: 40 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
poslal bych to jeste v kopii do upc, a uoou. at to dostanou pro jistotu vsichni
Talking about music is like dancing to architecture.
otula avatar 14.2.2008 23:47 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tím UOOU myslíš ty i geecz Úřad pro ochranu osobních údajů? Nebo něco jiného? Co by s tím mohli oni dělat?
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
frEon avatar 15.2.2008 16:34 frEon | skóre: 40 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
nn, urad na ochranu osobnich udaju stim nema delat nic, mel sem namysli ceskou obchodni inspekci... kde sem vyhrabal skratku uoou fakt netusim ;-)
Talking about music is like dancing to architecture.
Max avatar 14.2.2008 18:58 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Maj to koupený a ředitel to hodí do koše ...
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
14.2.2008 19:07 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Tak to by zas mohlo zajímat někoho tady :-) Já vím, že je to souboj Davida s Goliášem, ale člověk nemůže všechno vzdát předem, třeba bude mít kliku a trefí Goliáše do oka... Koneckonců ten David to tenkrát taky vyhrál. :-)
14.2.2008 19:01 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Pěkný hack :-)
14.2.2008 19:57 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zkusenosti me a mych rodicu jsou velmi podobne, az na fazi, kdy jsem zvladl osobe na "novych zakaznicich" vysvetlit, ze opravdu po nem chci jen malou drobnost, tj. aby si udelali poradek ve sve dokumentaci. Nakonec jsme to spolecnymi silami zvladli, i v dusledku toho, ze si pred tim muj tata s nimi vymenil radu dopisu a faxu. Ale trvalo to pul roku.
otula avatar 14.2.2008 20:20 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ale trvalo to pul roku.
Nestraš :-D
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
15.2.2008 00:19 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Nestrasim, realita. Hodne nakonec pomohl zaverecny uspesny prunik (bylo jich pred tim vice bezvyslednych) na ten jejich telefonni servis. Ale usilovne se vymlouvali na neporadek, ktery pry prevzali z databaze Karnevalu. Ani jsme pak nemeli naladu na to jim nauctovat poplatky za telefony/fax/stiznosti banky, ze probehlo neuspesne inkaso pro UPC atd. Preji uspech.
otula avatar 15.2.2008 07:59 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Oni se vždy všichni vymlouvají na to, že nepořádek zdědili :-D Beztak zdědili i polovičatost při práci, kdy mi napsali, že všechno je OK, že už to nemusím řešit, a následně posílali další dopisy ;-) Největší sranda je, že všechny ty poplatky a ztracený čas stojí nakonec víc, než je ta neoprávněně vymáhaná částka. Ještě jsem se dnes ráno dozvěděl, jak tahle mašinérie funguje. Že ten můj doporučený dopis s určitou pravděpodobností nebude nikdo řešit, ale pro mne je důležité, že mám doklad, že jsem ho posílal.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
15.2.2008 09:27 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ono to bude v tom, že "oni", kteří vám furt posílají ty upomínky, nejsou ti "oni", kteří vám tvrdí, že je všechno OK. Levá ruka neví, co dělá pravá - připadne mi, že tomuhle postižení (většímu či menšímu) se nevyhne snad žádná instituce, která přeroste určitou velikost. Váš problém by měl být vyřešen ve chvíli, kdy se o sobě levá a pravá dozvědí.
15.2.2008 10:20 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Ano, take tvrdili, ze je vse v poradku. V srpnu a zari. V rijnu. Az prosinec zabral, uz nechodi zadne informace ani stiznosti. Pred tim to vzdy bylo OK, pak prislo sdeleni z banky, ze nedoslo k povoleni inkasa pro UPC, pak dopis z UPC, s ruzne menenymi castkami, kolik aktualne dluzime, podle toho, kolik telefonista zvladnul zlikvidovat. A nove kolecko, nejakym zpusobem inovovane. Dulezite je udrzet vsechny papiry a obcas se zkouset protelefonovat na jejich linku. Jo a take, nenadavat tam tem telefonistum, bo ti za to stejne nemuzou. Ja je vzdy predem radsi informoval, ze kdyby mi nahodou uletla hlasitost, tak to nervu na ne, ze chapu, ze oni dementnost systemu jako celku moc nemuzou ovlivnit. Obvykle pak byli nadsenejsi pro danou cinnost.
Dalibor Smolík avatar 15.2.2008 09:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Co se divíte? Ta firma se chová přesně podle právního prostředí, které u nás funguje. My jsme nebyli a nejsme právní stát. Tam, kde policie zatýká nevinné lidi, aby je pak propustili se zlomeným zdravím (viz člověk, kterého zavřeli za pálení CD, která on, starší člověk nikdy nevlastnil), tam, kde exekutor zabavuje cizí majetek, kde je dovolání jen pro člověka s tučným kontem, kde utíkají bohatí zločinci a ti chudí sedí na doživotí za zločiny, které jim byly jen vágně dokázány, tam nelze čekat nic jiného. Taková firma k nám jde už s tím vědomím, že si může dělat co chce. Tohle jsou jen důsledky.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
otula avatar 15.2.2008 10:50 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
A co by člověk mohl chtít ve státě, kde se vláda chová tržně - tedy urvu si pro sebe první poslední, čeládce líné (tedy občanům) zvýším daně, zpoplatním, co se dá, a budu se jim smát do ksichtu? Naše vláda totiž vůbec nechápe, že se musí chovat "socialisticky", i když nejsme socialistický stát. Že mají pracovat tak, abychom se měli dobře všichni a měli dobře fungující zemi, a ne si jen urvat pro sebe největší žvanec a lidem se vysmívat. Podle toho to pak vypadá. Ale to už je úplně off-topic. :-/
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
otula avatar 15.2.2008 10:53 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
To "tržně" byl asi špatně zvolený výraz. Myslel jsem to ve smyslu, že mají pocit, že my máme pracujeme na jejich platy, nikoliv oni pro naše dobro.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 15.2.2008 11:09 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Vláda by se rozhodně neměla chovat "socialisticky", tedy tak, aby rozhodovala o prvním a posledním, kdežto člověk by neměl právo na nic. Vláda by se měla chovat tržně v tom smyslu, že se pokud možno nebude do ničeho montovat a nechá to trhu. Musí ale zajistit perfektní vymahatelnost práva, jinak se nikam nepohneme a pořád to bude bordel nad bordel.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
otula avatar 15.2.2008 11:28 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Samozřejmě, že jsem to nemyslel tak, že by měla rozhodovat o prvním posledním, ale tak, že je tu pro naše dobro, a ne proto, aby si její představitelé kouleli každý svou kuličku na dobu, kdy už ve vládě nebudou. Měli by ji koulet nám všem, ne jenom sobě - v tomto jsem měl na mysli socialistické jednání. Vláda totiž není majitel fabriky, ale zaměstnanec, který se má starat o to, aby fabrika prosperovala.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Dalibor Smolík avatar 15.2.2008 13:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Vláda by se neměla chovat socialisticky - problém je jinde: především by měly fungovat zákony a jejich vymáhání, tvorba zákonů by neměla probíhat tak, aby to vyhovovalo osobně poslancům a mafiánům na ně napojeným, ale všeobecně zemi. Pokud by byly rozumné zákony a platila zásada padni komu padni, mohla by se snížit míra korupce. Stát tu není od toho, aby lidi vodil za ručičku a byl dojnou krávou, ale aby stanovil pravidla chování subjektů a důsledně postihoval ty, kteří je překročí. A vláda musí být výkonný orgán, který uvádí do praxe zákony, které poslanci schválili.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
otula avatar 15.2.2008 13:52 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Už jsem se snažil vysvětlit o příspěvek výše, jak jsem to myslel - v podstatě mi šlo o to, co popisuješ jako "problém je jinde" - kdyby se nestarali jen o sami o sebe, ale o všechny (tedy o stát, o který se mají starat), bylo by zde lépe. V praxi to znamená právě tu tvorbu funkčních zákonů. Otázkou zůstává, zda-li je vůbec zájem, abychom zde měli kvalitní zákony.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
15.2.2008 16:06 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Když se mluví o problémech vymáhání zákonů, nesmí se zapomenout soudci. Momentálně mají právo nepřijmout důkaz, neuvěřit výpovědi.

Momentálně fungují odvolání tak, že soud vyšší instance může zrušit rozsudek, čímž se soud vrací k nižší instanci, kde rozhoduje ten samý člověk (což je obzvlášť vtipné, pokud důvodem odvolání k vyšší instanci je podjatost soudu)

Jenže kdykoliv se poslanecká sněmovna pokusila na soudce sáhnout, ukázalo se, že soudce jiné soudce nepodrazí a Ústavní soud zatím vytrvale všechno ruší (zrušení 13. platů soudcům, povinnost pravidelných školení pro soudce, dokonce i ten paragraf, podle kterého Klaus odvolal paní Brožovou)
Quando omni flunkus moritati
15.2.2008 21:07 miro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Momentálně mají právo nepřijmout důkaz
Pokud je to důkaz, který je evidentně mimo nebo který byl získán nezákonně, tak je to snad dobře, ne? Nebo pokud se budu v řízení o určení otcovství hájit posudkem od astrologa, tak to má soud skutečně brát vážně?
neuvěřit výpovědi
To souvisí s hodnocením důkazů, což je zpravidla základní problém, se kterým se soud musí vypořádat. Jak jinak se chcete v řízení vypořádat s dvěmi zcela protichůdnými výpověďmi, než že jedné z nich neuvěříte?
Momentálně fungují odvolání tak, že soud vyšší instance může zrušit rozsudek, čímž se soud vrací k nižší instanci
To je spíš pozitivní, je to vyjádřením jakési nepsané zásady, že proti rozhodnutí soudu, který provádí dokazování, by mělo být (téměř vždy) odvolání. Kdyby odvolací soudy nějak masivně dokazovaly, tak i ony to pochopitelně můžou udělat blbě, ale už by nebylo toho odvolání. Navíc mi rozhodně nepřipadá nevhodné, že ten (dle názoru odvolacího soudu) chybějící důkaz provede stejný soud, který provedl všechny ostatní důkazy. Ono je přece jen většinou něco jiného provádět důkaz (což dělá prvoinstanční soud) a číst si protokol obsahující zápis o tom, že byl nějaký důkaz proveden (což typicky dělá odvolací soud).
kde rozhoduje ten samý člověk,
což je jedině pozitivní, představte si, že odvolací soud zruší rozhodnutí, kvůli tomu, že prvoinstanční soud nevyslechl svědka XY, přičemž z jiných částí spisu vyplývá, že jeho výpověď by pravděpodobně mohla osvětlit skutečnosti, jež jsou důležité pro rozhodnutí ve věci (jinými slovy kdyby soud svědka XY býval vyslechl, možná by vydal jiný rozsudek - třeba i zcela opačný). Když se to vrátí zpátky ke stejnému soudci (či senátu), nařídí jednání, obešlou zainteresované, vyslechnou svědka a vydají nový rozsudek. Pokud to vrazíte jinému soudci (či senátu), tak budou muset kvůli výslechu jednoho svědka kompletně zopakovat celé prvoinstanční dokazování (tj. např. kromě pana XY provést důkaz výslechem dalších dvaceti svědků, kteří už vypovídali před původním soudcem či senátem).
(což je obzvlášť vtipné, pokud důvodem odvolání k vyšší instanci je podjatost soudu)
Myslím, že se žádný vtip nekoná, odvolací soud může v kasačním rozhodnutí vyslovit právní názor, kterým je prvoinstanční soud v dalším řízení vázán, tzn. že pokud odvolací soud zruší rozhodnutí a v odůvodnění prvoinstančnímu soudu vytkne, že před dalšími úkony ve věci musí nejprve nechat rozhodnout o své podjatosti, prvoinstančnímu soudu nezbývá nic jiného, než to tak udělat.

Nepřipadá mi, že by něco z toho, co píšete ve třetím odstavci, nějak souviselo s prvními dvěma odstavci. To by asi bylo na trochu delší debatu, ale obecně řečeno s vámi příliš nesouhlasím, nejvíc bych byl ochotný polemizovat o těch školeních, ale v tomto okamžiku o tom vím moc málo, takže bych musel příliš spekulovat. S třináctými platy a s prohrou Klause vůči Brožové nemám nejmenší problém, spíš se mi trochu ježí chlupy z Klausovy reakce na tu prohru (ta jeho reakce byla jeden [nikoli jediný] z důvodů, proč jsem si přál, aby vyhrál Švejnar). Soudy (a soudce) sice zcela určitě nemáme ideální, ale pořád mám pocit, že bude nejlíp, když si udrží co největší míru nezávislosti na našich současných politicích.
18.2.2008 17:07 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Pokud je to důkaz, který je evidentně mimo nebo který byl získán nezákonně, tak je to snad dobře, ne?
Má právo nepřijmout jakýkoliv důkaz, takže ano, když odmítne důkaz od astrologa, tak je to asi v pořádku; když odmítne záznam z bezpečnostní kamery, která ukazuje, že dotyčný byl v době spáchání zločinu někde úplně jinde, tak už to v pořádku není. Ale může udělat obojí.
To souvisí s hodnocením důkazů, což je zpravidla základní problém, se kterým se soud musí vypořádat. Jak jinak se chcete v řízení vypořádat s dvěmi zcela protichůdnými výpověďmi, než že jedné z nich neuvěříte?
Ano, když jsou dvě zcela protichůdné výpovědi, tak je to opět obtížné. Když je ale k dispozici jedna výpověď, že A bezdůvodně zaútočil na B (svědek je přítel B), kdežto z druhé strany je 25 výpovědí, že B se choval nevhodně a A jako majitel podniku se pokusil B vyvést (svědci jsou náhodní návštěvníci toho podniku), tak to, že soud neuvěří té druhé variantě, to je docela divné, ne?
Myslím, že se žádný vtip nekoná, odvolací soud může v kasačním rozhodnutí vyslovit právní názor, kterým je prvoinstanční soud v dalším řízení vázán, tzn. že pokud odvolací soud zruší rozhodnutí a v odůvodnění prvoinstančnímu soudu vytkne, že před dalšími úkony ve věci musí nejprve nechat rozhodnout o své podjatosti, prvoinstančnímu soudu nezbývá nic jiného, než to tak udělat.
Je vidět tvůj idealismus, ale takhle to prostě nefunguje.
S třináctými platy a s prohrou Klause vůči Brožové nemám nejmenší problém
Kdyby kdokoliv jiný v tomhle státě řekl, že ruší zaměstnavatelovo rozhodnutí snížit mu prémie (13. a 14. plat v podstatě nic jiného není), tak dostane padáka.
Soudy (a soudce) sice zcela určitě nemáme ideální, ale pořád mám pocit, že bude nejlíp, když si udrží co největší míru nezávislosti na našich současných politicích.
Taky idealismus a ještě větší. Viz kauza pět na stole v českých... jestli tohle nezmanipuloval někdo z politiků, tak jsem kapřík.
nejvíc bych byl ochotný polemizovat o těch školeních, ale v tomto okamžiku o tom vím moc málo, takže bych musel příliš spekulovat.
Zjednodušeně - hodně povolání (třeba elektrikáři) má povinnost se pravidelně jednou za nějaké (tuším) dva roky školit, aby se dozvěděli, že se nic nemění a že v síti stále bude střídavý proud. Soudcům se právní úpravy mění každého čtvrt roku, ale žádnou povinnost školení, kde by jim někdo podal výtah, co se mění, nemají.
Quando omni flunkus moritati
15.2.2008 11:13 panda
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
No UPS si buduje solidni znacku. Uz si ani nepamatuju kdy naposled jsme na ne cetl nejakou pochvalu, zato negativnich ohlasu se vynoruje spousta. Nedavno i od Ochraneho svazu spotrebitelu. Jinak volat jim nema absolutne cenu pokud nemas od nich telefon (pak je volani zadarmo a asi ma i vyssi prioritu). Ja jsem zas cekal 2 mesice nez mne zmenili tarif na net. (telefonaty se nechytly, chytl se az mail(po one deklarovane dobe))
opilypes avatar 15.2.2008 11:48 opilypes | skóre: 4 | blog: opilypespise
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
S UPC mám také špatné zkušenosti. Už jen to že při objednání televize/internetu přijdou do 3 dnů, pokud tyto služby chcete ale zrušit mají na to 35 dnů tzn. že si zaplatíte ještě mesíc.
Co máte všichni s tou patičkou ???
17.6.2009 22:13 upc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky

No jo, kdyz ma na to firma vytvorene vsechny podminky (upc internet je monopol, priznejme si) a legalne prostredi, muze se takto chovat.

21.2.2008 16:59 Veru
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zdravím autora článku, mám podobný problém,14.2. mi přišla SMS zpráva:Zavolejte nutně ohledně dluhu u UPS Česká republika,a.s. na tel…….Byla jsem dosti překvapená, protože se společností UPS nemám momentálně nic společného, v loňském roce jsem byla zákazníkem společnosti Karneval-dneska již UPS(cca v období únor až červenec).Vypověděla jsem smlouvu, poplatila veškeré věci, dokonce jsem kvůli tomu volala i na jejich linku(o tom, co mě stál tel. raději nemluvit) a tam mi nějaká paní vypočítala, kolik přesně mám doplatit, aby nebyly problémy(u nich totiž neexistují žádné složenky, výpisy atd. ,takže jen platíte a nemáte doklad, prostě nic v ruce).Danou částku jsem zaplatila, začátkem srpna odeslala příslušenství a brala danou věc za uzavřenou.Mimochodem, internet jsem rušila, kvůli změně bydliště. ….SMS co mi přišla mě dosti zarazila a tak sem na to číslo zavolala(už ten paradox, že vám nezavolají oni a jen napíšou:zavolejte si ,mě dostal).Tak tam volám a chci se na věc informovat, paní na tel, mi oznámila, že dlužím určitou částku k měsíci říjnu….a že mi pošle smsku s číslem účtu a dlužnou částkou.Nedokázala mi však vysvětlit žádné podrobnosti. Rozloučila sem se s ní a začala si zpětně dohledávat veškeré materiály….To víte, půl roku je půl roku .Jo, na otázku proč mi nedali vědět dříve mi odpověděla..my vám posílali dopisy a vracely se zpět(aby ne, když už tam sakra nebydlím).Dnes je to týden, dohledala jsem si výpisy z banky a volám tam znovu… s tím ,že chci vědět, za co mám platit, jinak nevidím důvod částku uhradit…(protože atˇ počítám jak počítám, vychází mi, že u nich mám přeplatek asi stovku). A čeká mě další překvapení…Celou dobu jsem si myslela, že ona sms a rozhvor s danou paní byla komunikace se zaměstnanci UPS. Ale ouha…..Dnes jsem se dozvěděla, že mě kontaktovala vymahačská firma. Paní, se kterou jsem mluvila dnes, byla velice příjemná,já se ptát moc nemohla, ona se zeptala jestli jsem to zaplatila, když už je to od minulého rozhovoru týden…já že nezaplatila a nezaplatím, dokud nebudu vědět za co…A vyvrcholení : Paní začla řvát, řekla že na mě posílá exekutora a než jem se nadechla, zavěsila mi telefon……???????A ted babo radˇ….Tak čekám až exekutor zaklepe na dveře nebo nevím……Půl roku nic, vše ok a ted během týdne, exekutor na krku. Už nemám sílu, tak se do toho vložil přítel, před chvílí mi volal, že v tom mají děsný bordel….Tak jen čekám, co se bude dít dál
otula avatar 21.2.2008 17:16 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Dle toho, co jsem si s nimi prožil, bych Vám doporučil poslat jim doporučený dopis, napsat jim, že jste přesvědčena o svém přeplatku, vyčíst jim chování té slečny na telefonu. Alespoň pokud jste si jista, že jim nedlužíte. Už jsem v dalším blogu psal, že mi slečna volala s tím, že můj "dluh" ručně opravila (vynulovala) a omluvila se mi jménem společnosti. Každopádně mám schován lístek od SIPO, kdy jsem ještě kabelovku platil, mám uloženu korespondenci, poslal jsem jim doporučeně dopis - čím více toho držíte v rukou, tím sebejistější si můžete být. Přeji vám, abyste to vyřešili bez fyzického zásahu exekutora a následných soudů.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Luk avatar 21.2.2008 20:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Pár doporučení:
  1. Komunikovat s nimi vždy písemně (poštou vždy doporučeně s doručenkou). Telefonickou komunikaci si nahrávat.
  2. Exekutor může provést exekuci jen na základě soudního rozhodnutí. Pokud nebylo vydáno (ani formou platebního rozkazu), žádná exekuce nehrozí.
  3. Nejefektivnější (ale bohužel trochu dražší) je předat celou věc hned na začátku právníkovi, UPC (nebo kohokoliv podobného) odkázat na tohoto právníka a jinak se s nimi vůbec nebavit. Obvykle stáhnou ocas, protože vědí, že s nimi právník zamete.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
12.4.2008 14:59 Iva
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Dobrý den i já mám zkušenosti s UPC velmi špatné.Zapojili mi televizi 8/07 a měla jsem slevu ,pak mo dali setobox ale jaksi mi zapoměli zdělit ,že budu platit víc (o písemné podobě celé akce si mohu nechat jen zdát.V 11/07 jsm si nechala připojit internet ale nepřišla mi žádná složenka k zaplacení tak jsem tam volala.Operátor mi slíbil,že pošlou složenku,místo toho přišla upomínka že neplatím!!poslala jsem dlužnou částku převodem z účtu.Jaké bylo mé překvapení,když přišla další upomínka na stejno částku.Poslala jsem jim e-mailže dlužná částka byla zaplacena 13.3.08 jejich odpověď mě šokovala.Omluvili se že ta částka je opravdu uhrazená ale že jim teď dlužím 995,50za dříve poskytnuté služby.Můj další e-mail byl dotaz za co to dlužím odpověď byla okamžitá a přičetli k dluhu i částku která má byt zaplacená za 8 dní!!!Jsou arogantní a bijím se,že z dlihu asi nevylezu.Pokaždé kdaž zaplatím tak ten dlih je větší nemělo byto být opačně?
13.4.2008 08:51 SigTERM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
nebude mozna na vine takova specialitka UPC ze chteji za sluzby platit predem? (tj na zacatku daneho mesice a ne na jeho konci) ??
2.8.2011 10:54 Martin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jsou to kurvy!!!!!!!!!!!!!!!!!Končil jsem u Upc,technik zavolal že stojí u dveří a chce zařízení,byl jsem 50km jinde tak jsem se dohodl na jiném dnu a už se nikdo neozval,po měsíci jsem se rozhodl tedy ještě nechat zapojit znovu Upc-táhlo se to asi 3 měsíce než někdo přijel,zapojil znovu net a tv,jejich technik dal nové zařízení a staré si vzal,mám i doklad,ale co se stalo-stějně mám platit 10000kč za pozdě vrácené zařízení,zítra mám soud v Jablonci a soudkyně je pěkná Píč.

11.7.2018 17:27 Jirka
Rozbalit Rozbalit vše Re: Televize UPC, FUD, výhrůžky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Firma UPC jsou zloději a podvodníci. Více zde: http://doksitram.blog.cz Příspěvky prosím pište pouze do blogu.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.