Portál AbcLinuxu, 2. května 2025 12:05
Prodávala se Studentská pečeť, plechová krabička s 3x 200g. Vydržela mi dost málo minut, abych to moh nahlas říct
Ok, každý si kupuje věci pro něco jiného Vůli? Splnit to, co jsem slíbil, neslibovat nesplnitelné, i to má něco do sebe.
Kdysi jsem ochutnal "instantní oříškovou belguckou kávu se smetanou", je to tak 10 let zpátky, byla vynikající. Pak jsem ji už nesehnal.
Když můžu, piju Hofra (ten Hofr), to je česká směs, třída A, asi se v obchodní síti neprodává (myslím si), naučil mne na něj kamarád. Je nádherně voňavý a snad i jemný.
Kafe piju jak kdy, tak 2 když mam noční, jinak třeba tejden žádný, sport má na mne stejně povzbudivý účinek (3 hodiny inlajnů a pohoda). Včera u doktora jsem měl 130/80 tlak a EKG ok (pravidlená prohlídka).
P.S. když mam roupy (2x za rok), tak si dam kafe udělaný do vydlabanýho obalu od tý dvoubarevný Nutelly, je pak pěkně voňavý, mastný, šťavnatý, sladký a žůžo
Kávu pijem ráno, cca 2-4 lyžičky instantnej kávy, deci vody a deci mlieka na hrnček. Toto pijem ráno 1-2 hrnčeky a zo sebou do školy si beriem ešte litrovú termosku + liter mlieka!
Teda, kedysi som to tak robil.
Já jsem zase úchylnej na Železnou bohyni milosrdenství (Tit kuan yin) a Lap sang sou chong (ten uzenej nad borovicí), to jsou moje dost velké slabosti
Čaj obsahuje omnoho menej kofeínu, ako káva. Kofeín z čaju účinkuje pomalšie, pretože čas obsahuje tlmiace látky. Navyše čaj ťa preberá aj inými látkami, ako kofeín, ktoré majú dlhodobé účinky... dodá ti silu.
Mimochodom, ukázalo sa, že čas neobsahuje teín, ale teofilín a teobromín (podobné kofeínu, ale horšie.. čaj ich obsahuje omnoho menej ako káva).
a proto, ze mi kafe nicilo zaludek po nocnich, tak ho piju ted vice, ale hodne slabe. ten kdo dostaval nekdy po nadmerne konzumaci krece do zaludku, tak bude vedet.V tomhle je právě nejhorší turek, kávové částice v žaludku působí jako brusná pasta. Překapávané, espresso a instantní jsou mnohem šetrnější. Já mám nejradši překapávané (100% Arabica), s cukrem (1 kostku na 1 dl) a desetiprocentní smetanou (cca 5-10 % z objemu kávy). Z praktických důvodů (rychlost, pohodlnost) ale obvykle piju spíš instantní. Naopak nemám rád turka, a přímo nesnáším nahrazování smetany "bělidlem" (to jsou ty podivné práškové náhražky, nazývané Coffee Creamer) - to už radši černé kafe.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.