Portál AbcLinuxu, 1. května 2025 03:16
Po skromném tréninku na Hallowe’en-like melounu jsem se nespokojil s ničím menším, než se Stvořením Noži…
Uznávám, že jsem s věrností originálu na štíru, ale tvarovat meloun ku obrazu svému je těžší, než se zdá. Zkazil jsem Středozemní moře, skoro jsem anihiloval Nový Zéland a úplně se vykašlal na jihovýchodní Asii, protože už mě to nebavilo
P.S.: Daruji za odvoz hromadu pevninských litosférických desek vhodných k sestavení menší planety nebo měsíce (poslední obrázek) .
Tiskni
Sdílej:
Jak to tak vidím, musím doporučit svůj oblíbený recept vhodný zejména pro tento letní čas.
Meloun (rozumí se samozřejmě ten jedlý vnitřek) nakrájíme na kostky, prosypeme krystalovým cukrem (nepřesladit...) a vložíme minimálně na dvě hodiny do ledničky (čím déle, tím lépe, klidně i přes noc). Poté promícháme a zalijeme vychlazenou flaškou Metropolu (nebo jiné Vermuth-like lihoviny, praxe ukazuje, že čím levnější, tím lepší). Opět necháme minimálně dvě hodiny (ale klidně i více) odpočívat v ledničce.
Konzumuje se lžičkou z misky jako kompot. Velmi osvěžující, velmi přírodní. Pro podvečerní posezení po horkém dni velmi vhodné, dokáže zpříjemnit večer dokonce i s vlastní ženou.
Labužníci mohou kompot zpestřit i jiným ovocem, osvědčuje se např. kiwi, hroznové víno, hrušky, nektarinky a podobně (vše krájené na menší kousky než meloun, páč méně ochotně vsakují lihovinu). Naopak se neosvědčují pomeranče, mandarinky a spol. (které lihovinu odmítají vsakovat úplně). Meloun by měl v každém případě tvořit alespoň 60% ovocné masy.
dokáže zpříjemnit večer dokonce i s vlastní ženouTak to je potom ale naprostá bomba
Labužníci mohou kompot zpestřit i jiným ovocem ...Třeba slivovicí, meruňkovicí a i jiným ovocem v tekutém stavu. Lze přidat též jemný dámský likér na sedm (tedy rumíček)
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.