Portál AbcLinuxu, 8. května 2025 22:00
Časové údaje bych rozhodně neuváděl relativně vůči přitomnosti - tričko by rychle zastaralo. S konkrétními roky může mít i svou historickou hodnotu.
Mimo milionů uživatelů bych ještě zmínil množství různého hardware. Jen nevím, zda hardware je dostatečně laické, nebo případně platforma je dostatečně výstižné.
KERNEL | DATUM | VELIKOST | MD5 |
2.4.20 | 11/2002 | 27421046 | asdf15s4a56gfg124gd54 |
Server abclinuxu.cz se dle mého názoru zaměřuje spíše na začátečníky (vyjma jaderných novin apod.) a proto jsem trička pochopil jako jakési vnanidlo pro začátečníky, kteří používají Linux, nebo pro uživatele, kteří Linux nepoužívají a které chce tričko trochu vybídnout k jeho popužívání (prostě aby věděli, že existuje něco skvělého jako Linux). Proto si myslím, že by tričko mělo býti pokud možno česky a rozhodně by NEMĚLO obsahovat MD5, dmesg, nebo výpis verzí jader). Mělo by obsahovat něco, co upozorní na tento server (a podpoří ho) a zároveň řekněme upozorní na Linux.
Pokud ale chcete udělat tričko, jehož obsah bude srozumitelný, tak akorát vám (popřípadě mě) a Linuxovému Guru, potom MD5 součty jsou správna cesta. Myslím si ale, že takové tričko k ničemu nepřispěje (nepočítám-li radost z trička samotného, hrdost jeho majitele a podpoření serveru (avšak Linuxu a tomuto serveru zvýší popularitu jen těžko).
nepiste prosim prispevky tucne, vypada to hnusne
cilem je
je velice zajimave sledovat vase reakce. nekteri lide jsou jim nadseni, jinym se zda ohyzdne. sice bych byl rad, kdyby se libilo vsem, ale na druhou stranu tyto silne emoce budou znamenat, ze to bude vyjimecne tricko a bude lakat pozornost okolojdoucich. takze jsem svym zpusobem rad, protoze silne emoce nejlepe predaji jeho poselstvi: Je zde Linux a berte jej vazne.
Pokud patrite do druhe skupiny a tricko se vam nelibi, tak jej nekupujte a pockejte si na tricko s bootem jadra 2.6.0. A pokud jste netrpelivi, doporucuji se prihlasit do konference linux-kernel a pomoci Linusovi a spol. co nejrychleji dokoncit vyvoj rady 2.5.
prispevky byly tucne asi proto, ze nekdo zapomnel uzavrit 'b' tag... zobrazovalo se pak tucne uplne vsechno, vcetne popisu tlacitek - jenze mi to doslo az ted.
jinak mam pocit, ze text na tricku splnuje vsechny body, ktere jsi vytycil i bez vety 'pripoj se k nam' - ta se mi zda fakt prastena.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.