Portál AbcLinuxu, 3. května 2025 18:47
Co mají webdesignéři společného s nefunkčním webem?
Re: *****... *****!
Vždyť je to jen pár čísel a slov
Takové heslo ke švýcarskému bankovnímu kontu je také jen pár čísel a slov
Ale ano, přeložit si to můžeš a vyprávět to dětem a manželce. Ale ne zveřejnit ..
Jak male deti
Prakticky ano, když se vezme vpotaz, že nemusíte vypovídat proti pokud by to mohlo vést k trestnímu stíhání vaší rodiny
Jde o problematiku o veřejné produkce. Vlastní osoba a nejbližší příbuzní (rodina) není veřejnost. Taktéž mohu doma poslouchat CD nebo sledovat film z půjčovny a moje rodina to může sledovat se mnou. Ale pokud pozvu přátele, již jde o veřejnou produkci. Stejně tak využívání titulků a překladů atd.
Třeba ve školkách se předčítá větším skupinám dětí a někdy tam chodí i rodiče, takže je to vlastně veřejná produkce. Nebo takové autorské čtení – to by autor měl odvádět nějaké poplatky těm šmejdům (OSA) a pak se někam nahlašovat, aby milostivě část těch peněz dostal (nedostal) zpátky?
Spíš to bude opatření proti tomu, aby tam někdo pologramotný nevkládat titulky bez diakritiky, ne?
A taky nevidím důvod, proč používat cp1250 (nebo latin-2), UTF-8 rulez
Jo jo, titulky v cp1250 jsou bomba, třeba taková Ĕowyn s háčkovaným "E" místo Ë, to je fakt zážitek. Nehledě na to že snad neznám jediný běžně používaný titulkovač ve Win, který by nepodporoval UTF-8.
Já teda autora článku naprosto chápu. Taky by mě totiž dožrala situace kdy chci přidat ruku k dílu, a autoři webů by se mě od toho snažili všemožnými způsoby odradit.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.