Portál AbcLinuxu, 1. května 2025 14:32
Jo, co z toho, prosímtě, máš ?
Až na kódování Ogg vorbisů a kompilaci větších programů nejsem schopen rozeznat rozdíl mezi 1GHz celeronem a 2.8GHz Pentiem...
to ovsem pocitate s tim, ze to uchladite viz to "že (za jinak nezměněných okolností)" a tim padem se nezmeni vlastnosti materialu. clanek nevypada jako laboratorni zprava to proto aby ho nekdo vubec cetl, takze se nema smysl o tom hadat...
$ cat /usr/local/bin/cpu #!/bin/sh hight () { echo performance > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor && \ echo 0 > /proc/acpi/processor/CPU/throttling && \ echo "Nastavuji na vyssi vykon" } low () { echo powersave > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor && \ echo 4 > /proc/acpi/processor/CPU/throttling && \ echo "Nastavuji na nizssi spotrebu" } [ "$1" == "s" ] && { FREQ=`egrep "cpu MHz" /proc/cpuinfo | gawk '{print $4}' | gawk -F . '{print $1}'` [ "${FREQ}" -le "1000" ] && hight || low } [ "$1" == "start" ] && { AC=`cat /proc/acpi/ac_adapter/AC/state | gawk '{print $2}'` [ "off-line" == "$AC" ] && low || hight }staci pak napsat jen
cpu s
a prepne se to do druhe frekvence(bud 600MHz nebo 1400, zalezi co bylo prave nastaveno)
do rc.local jsem si zaradil cpu start
kterej nastavi frekvenci podle toho jesli startuju na baterku nebo ne.
taky jsem si nastavil acpid
kterej reaguje na vyndani a zandani napajeni do booka
komplet popis je na t41.zdenda.com
ACPI Processor P-States driver
, ale při pokusu o jeho zavedení mě přivítá chybová hláška:
FATAL: Error inserting acpi (/lib/modules/\ 2.6.7-gentoo-r8/kernel/arch/i386/kernel/cpu/\ cpufreq/acpi.ko): No such deviceByl někdo úspěšnější?
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.