Portál AbcLinuxu, 30. dubna 2025 21:19
Dnes se naučíme péct dort podobný zmámému dortu Harlekýn, který je možné zakoupit u vašeho prodejce cukrovinek.
Upozornění: Autor tohoto článku se zříká veškeré odpovědnosti za škody způsobené během přípravy nebo konzumace dortu. Čtením článku souhlasíte s tím, že dort budete připravovat a konzumovat výhradně na vlastní nebezpečí. Dále souhlasíte, že autora nenapadnete soudně ani fyzicky (např. kamenem).
Souhlasíte-li, stvrďte svůj souhlas podpisem a podpis vložte do obálky.
Ingredience:
Příprava:
Jablka najemno nastrouháme (velmi najemno), přidáme cukr a žloutky z vajec. Vzniklou hmotu zamícháme a 45 minut třeme. Je třeba skutečně dodržet tento čas, hmota vstřebává do sebe vzduch a nabyde na objemu.
Nyní do hmoty jemně vmícháme mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva a bílky z vajec. Vymažeme dortovou formu máslem a polohrubou moukou. Pečeme cca. 45 minut na 200˚C.
Po upečení necháme vychladnout. Dort rozkrojíme řezem kolmým na osu symetrie zhruba v polovině jeho výšky. Obě půlky potřeme rybízovou marmeládou a slepíme. Horní část dortu zdobíme šlehačkou a to bílou i pařížskou. Dort by měl být nyní hotov.
Tiskni
Sdílej:
Dále souhlasíte, že autora nenapadnete soudně ani fyzicky (např. dortem).
A proooooč???
Kdo by nechtěl zažít šlehačkovou válku?
To už snad stačí nechat v mixéru na pomalé otáčky nějakou dobu ...
Proč myslíte, že to není ono? Asi ho zkusim brzo udělat, u mixéru mam takový ty šroubovice a oválý, šroubovice na těsto a ovály třeba na sníh. Si řikam, samouk
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.